Седмичен хороскоп 23-29 ноември 2015

es1114 в Близнаци в четвъртък

Стелиум от Слънце-Меркурий-Сатурн в Стрелец

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в сложна в астрологично отношение седмица. Светилата отиват към опозиция като в първия час на четвъртък пълната Луна ще грее в 3-я градус на Близнаци. Така картината в подвижния кръст става доволно сложна.

От началото на седмицата се оформя стелиум (голям съвпад) в първата декада на Стрелец. След съвпада си със Слънцето в предходната седмица, сега Меркурий прехвърля енергия от него към Сатурн. За стария негативист това е като позитивен „слънчев вятър“ и хората с акценти в първите градуси на Стрелец, попадащи под натиска на поредната си сатурнова криза, ще имат „глътка свеж въздух“, надежда и подкрепа тъй нужна в този момент. Всичко щеше да бъде чудесно, ако този стелиум действаше самостоятелно. Но уви, на сцената имаме още един актьор – нежният, чувствителен, тъжен, меланхоличен Нептун. И манипулативен в ролята си на жертва, заставайки в точен квадрат към стелиума Слънце-Меркурий-Сатурн.

Точният квадрат Сатурн-Нептун на 26 ноември, четвъртък, е първият от трите точни аспекта между двете планети в текущата част на техния цикъл. Предстоят още два, през юни и през септември 2016 година. Поради бавното движение на двете планети силата на формиращия се квадрат е с голяма инерция и започва влиянието си месеци преди това, още когато Сатурн за пръв път, за последните близо 30 години, стъпи на територията на Стрелец. Това стана в края на 2014 година, през декември. И двете планети имат отношение към личните убеждения и вярата на хората, затова те са свързани с дълбоките промени в масовата психика, където се появяват новите философски течения, новите тенденции в изкуството, новите богове. След разпад на старите, дотолкова доколкото нашите мисли, формират нашата реалност.

Сатурн разкъсва слабите звена във веригата на нашите мисловни модели и твърди убеждения. Когато преминаваше през Скорпион, неподвижен знак, всичко ставаше тежко, дълбоко и много драматично, промените срещаха огромната съпротива на инерцията в мисленето. В Стрелец, сатурновите разпади отварят път на новото по един по-лек начин, макар това да бъде с повече фойерверки, с повече патос и ярка емоция. Като Овена Хрушчов, който през 1956 година, при Сатурн в Стрелец, поде похода срещу култа на Сталин, и внесе дълбокото съмнение в насажданите постулати на комунистическата идеология. А при следващото навлизане на Сатурн в Стрелец, през 1985 година новите възгледи на Горбачов за преустройване на системата, доведоха до нейния разпад след 4-5 години.

Сегашното навлизане на Сатурн в Стрелец положи началото на промени, които ще изкристализират в следващите години. Отново дилемата социализъм или капитализъм ще изправи много народи пред избор. Квадратът с Нептун насочва силата на разпада върху религията, върху нейните основи и произход. Ще търсим отговори на въпроси като – От къде идват религиозните вярвания? Как се създава една религия, в смисъл на вярване в определен Бог или пантеон от богове? Нужна ли е религията за съвременния човек? и др.

Предстоят да ни се разкрият много истини, скривани от нас обикновените хора, още повече, че процесите се извършват на фона на квадратурата Уран-Плутон, която руши властовите позиции на управляващия елит. Квадратът на Сатурн и Нептун може да ни накара да погледнем по друг начин на отстъпчивостта, толерантността и милосърдието, да сложим граници и рамки там, където това е необходимо, в името на нещо по-голямо и значимо.

Силата на квадратурите е в тяхната разрушителна мощ, в разпада, разделянето и изчистването. Но ролята на квадратурите е също така да се намери баланса между различията, полярностите, крайните възгледи, да се намери средната точка, и там да се постави акцента. Точно това се случва с тази квадратура на Сатурн-Нептун 2014-2017 година – стигане до средната точка, проясняване, отпадане на преградите, повдигане на завесата, която скрива истината,тази която е актуална за момента.

Подвижният кръст е „клюкарникът“ на зодиака, затова през тази седмица на пълнолуние в Близнаци много ще се говори, много ще се клюкарства, много неистини ще се пуснат по безжичния телефон „казал-рекъл“. Избирайте на какво да вярвате и на какво не, какво да кажете, и какво да премълчите. Търсенето на истината може да се окаже по-трудно през тази седмица, но някои ще трябва да минат по този път, без значение дали искат или не искат. Не се нагърбвайте с ангажименти, които не са по силите ви. Не правете твърде големи отстъпки в името на това да запазите работа, контакти, отношения, които нямат здрава основа.

Сложният квадрат на трите планети и Нептун ще влияе през цялата седмица. Всяка от тях ще направи точен квадрат в дните между сряда и неделя (виж по-долу). Пикът на влиянието на астрологичната конфигурация е в дните на пълнолунието -сряда, четвъртък и петък,когато Луната затваря фигурата тао квадрат, придвижвайки се в срещуположната зона на стелиума – в знака Близнаци. Двойната квадратура ще влезе в годишните хороскопи (солара) на родените през тази седмица и ще окаже влияние върху предстоящата лична година. Най-силно ще усетят влиянието тези,които имат рождени Слънце, Луна, Венера,Марс, АС, МС или други важни астроточки в натала си разположени в първата декада на подвижните знаци Стрелец, Риби, Дева и Близнаци.

През тази седмица възможно е да има атмосферни аномалии, проливни дъждове, повреди във водоносни системи, течове във водопроводни инсталации и др. подобни.

Венера, която от миналата седмица влезе в напрегнати аспекти с квадрата Уран-Плутон, продължава да напредва през Везни и застава в точна опозиция с Уран на границата между понеделник и вторник. Чувството за справедливост у мнозина може да бъде провокирано по странен начин, заради различията в ценностната система.

На фона на напрегнатите аспекти през тази седмица, малко странно може да изглежда Марс- планетата воин като балансьор с хармоничните си аспекти към тройката активни участници – Слънце, Меркурий и Сатурн. Но наистина Марс може да успокои някои напрегнати ситуации. Как? Като арбитър, или участник, който има решаващ глас. Или Силата, приложена добронамерено и в полза на Доброто. Дано!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои резултатна седмица. Напрежението в подвижния кръст може да ви се отрази добре – както в професионален, така и в личен план. Можете да отвоювате отстъпени позиции, да си спечелите отново доверието, да затвърдите авторитета си като заемете определена страна в спор. Навлизате в благоприятен период от личната ви година – юпитеровия, време за възход в кариерата. Във вторник и сряда някои ще имат добри новини около заплащане, получаване на новогодишни бонуси, макар заради напрегнатите аспекти това да не е в размера, който очакват. Бъдете внимателни при общуване с хора отдалеч – било то директно или индиректно. Прекаленото доверяване може да ви изиграе лоша шега. Особено при търговски взаимоотношения. Седмицата не е добра за сключване на сделки, както и за поемане на дългосрочни ангажименти.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои относително спокойна седмица. На пръв поглед. Напрегнатите аспекти в подвижния кръст обаче раздвижват пластове, които могат да направят определена сфера от живота ви твърде нестабилна. Вашата честолюбива природа вероятно ще бъде провокирана от некоректното отношение на близък на сърцето ви човек. Ясните отношения, доверието и почтеността, които извежда като приоритети за вас придвижването на Сатурн през Стрелец, не се приемат или срещат необоснована съпротива с размитите представи на Нептун от Риби. Пазете си личните данни, пин кодове, пароли и всичко, което би могло да ви навреди, ако попадне в неподходящи ръце. В работната сфера проекцията на астрологичната обстановка е върху очакванията за финансова подкрепа, на базата на разработен проект, или идея, която е в реализация. За тази седмица занижете очакванията, бъдете критични и недоверчиви там,където има обещания без доказателства за достоверност.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои напрегната седмица. И няма как иначе да е със стелиума от планети във вашия знак. Слънцето, Меркурий и Сатурн ще си правят компания през цялата седмица, заемайки зоната около 7-я градус, откъдето да застанат в точни квадрати към Нептун в Риби. Най-значимо това ще се окаже за родените на 28, 29 и 30 ноември. Някои грешки в отношенията с околните, предимно най-близките хора, ще ви накарат да бъдете нащрек в следващите дни, защото „не е виновен този дето яде зелника, а този дето му го дава“. Има и друга уместна поговорка: „Прекаления светец, и богу не е драг“. Така че следвайте принципите си и оставете другите да се нагодят към вас, и към тях. Не натрапвайте вашата истина на другите, защото или момента не е подходящ, или те не са готови за нея. Бъдете внимателни с думите, Меркурий в знака ви кара да говорите повече, отколкото трябва, или колкото е уместно за даденото място и обстоятелства. Пълната Луна в срещуположния знак засилва неблагоприятните тенденции, затова от сряда до петък дръжте под контрол емоциите си, важните и спорни въпроси отложете за следващата седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, през първата половина на седмицата продължава тенденцията от предходната. Венера е все още в неблагоприятна позиция,заради напрегнатите аспекти с Плутон през миналата, и с Уран през тази. Това ви прави много чувствителни към некоректното отношение на хората, с които влизате в работни или в лични взаимоотношения. Дори на старите приятели през тази седмица ще ви се струва, че не можете да разчитате. Ако очаквате финансова подкрепа от някой от тях – да, възможно е да бъдете разочаровани. Във вторник и сряда,когато Луната е във вашия знак, бъдете по-настойчиви в инициативите си и резултатът няма да закъснее. Пълнолунието в Близнаци за някои може да донесе добри придобивки.

Благоприятни дни през тази седмица – от вторник до петък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, астрологичната обстановка е неспокойна. И нестабилна. Напрегнатите аспекти в подвижния кръст, в които активна роля играе Меркурий -планетният управител, ще ви поставят в сложни ситуации. Старайте се да запазвате спокойствие там, където някой се опитва да ви манипулира, и да насочва мислите и поведението ви в желана от него посока. Пълнолунието в средата на седмицата ще ви помогне да намерите верния път, да се ориентирате в ситуацията и да вземете за себе си правилното решение. Стелиумът от планети активира зоната на вашите корени в слънчевия . Оттам ще дойде подкрепата, опрете се на знанията и опита придобити в детството, на ценностната система заложена в рода ви и на здравите си корени. Към създаване на нови връзки подхождайте с внимание,заради вероятността без да усетите да попаднете под нечия зависимост. Бъдете внимателни за течове и наводнения от забравени отворени, или повредени спирателни кранове.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предизвикателствата продължават и през тази седмица. Венера от кардиналните Везни поддържа напрегнати отношения както с Плутон от вашия знак, така и с Уран от другия кардинален знак – Овен. Това провокира чувството ви за справедливост при нарушаване на предварителните уговорки за работа по съвместни проекти, или по отношение организация на служебни мероприятия за сближаване на колектива. Напрегнатите аспекти в подвижния кръст, в които се включва и планетният ви управител Сатурн, повлияват отношенията ви с хора от близката среда – брат, сестра, племеници, братовчеди, или съседи. Един теч на съседа над вас може да влоши отношенията ви с него, или авария у вас да ви навлече неприятности със съседите от долните етажи. По пълнолуние въпросите касаещи здравето ще излязат на преден план. В сатурновия период на личната си година сте, време за профилактика, препоръчително е посещение при стоматолог.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои запомняща се седмица. Пълнолунието във вашия знак ви поставя в центъра на вниманието на околните. А стелиумът в противоположния знак Стрелец ви изправя пред обстоятелства, които изискват директен подход. Не делегирайте права на хора,които не познавате добре. Не приемайте на доверие и казани от друг неща,без да ги подложите на щателна лична проверка. Управителят на знака ви- Меркурий прави съвпад със Сатурн в сряда,което прави средата на седмицата много важна. Ще трябва да поемете отговорността за ваше изказване или постъпка, но също така да се въздържате от поемането на ангажименти, които не отговарят на вашите способности и компетентност. Слънцето, което играе ключова роля в астрологичната картина в следващите дни, ще освети някои страни от отношенията ви с партньора, на които да отделите повече внимание. Това, което не харесваме у другите, може би притежаваме самите ние.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. Венера,която се движи през вашия знак, а също така е вашият планетен управител, все още поддържа напрегнати отношения с двойката Уран-Плутон. Докато през миналата седмица тя направи квадратура с Плутон, сега предстои да застане в точна опозиция с Уран. Това е указание за някои особености в контактите с околните в следващите дни. Възможно е да ви идва в повече нестабилността и честите промени в настроенията на вашия партньор, да ви обзема възмущение, гняв или ревност. Проявлението на тези емоции може да бъде най-силно в понеделник след обяд и до вторник по обяд. Моментът не е подходящ за започване на връзка. Дайте си време за „втори поглед“ върху въпросната личност и тогава се впускайте в емоционални експерименти. Пълнолунието в сродния по стихия знак Близнаци ще пренасочи вниманието към по-злободневни въпроси, към делови отношения с хора отдалеч. Възможно е да ви се наложи спешно тръгване на път. Дръжте емоциите си под контрол, в края на седмицата Марс прави съвпад с Лилит във вашия знак. Реалността е това, което създаваме най-напред в мислите си.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на активна комуникация с околните. В приятелската среда има раздвижване, дали от включване на нови хора, или заради отпадане на някои. В някаква степен отношенията с хора от група по интереси, била тя реална или такава от интернет, могат да ви се сторят обременителни и нежелани. Ако някой ви досажда, разваляйте приятелството, блокирайте го. Ако планирате създаване на своя група, то пълнолунието е удачен момент за това. Важно е да зададете рамката и да напишете правилата, и после да се грижите с постоянство за това, което сте създали. Това пълнолуние, в сродния по стихия знак Близнаци, е с голям творчески потенциал. Съсредоточете се, приласкайте музата си, и творете. Моментът е добър и за зачеване. Децата са израз на любовния творчески импулс на родителите си.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, безпокойство през тази седмица поражда пълнолунието. Макар да е в подвижни знаци опозицията на светилата провокира вашата лунна природа. Една от причините сега може да бъде чувството за претовареност и преумора. Възможно е да излизате от период на по-голямо физическо и психическо натоварване,повече ангажименти, или повече притеснения за близките. Изискванията към вас и през тази седмица ще бъдат големи. Времето няма да ви стига, ще ви се налага да правите чести промени в графика си,нагаждайки се към претенциите на други хора. Ще ви се наложи да си припомните позабравени умения, да доказвате на себе си, или на някой друг, че все още тежите на мястото си, че сте в играта. Пълнолунието в Близнаци ще ви даде тази увереност, но също така ще ви подскаже и пропуските, които имате, и които предстои да попълните.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, астрологичната обстановка създава известно безпокойство. В емоционалната сфера доминираща роля има Венера, която е в напрегнат аспект с вашия планетен управител-Плутон. Не позволявайте вътрешен дискомфорт и комплекси да ви вкарат в спиралата на изтощителни диети, които могат да повлияят неблагоприятно здравето. Ако прилагате методи за прочистване на организма, уверете се че са точните за вас и няма да ви навредят,вместо да ви помогнат. Финансите ви също се нуждаят от зорко око и твърд контрол. Очакванията за добри приходи могат да се оправдаят, но през следващата седмица. Сега затегнете кранчетата, откъдето могат да изтичат средства. Бъдете дискретни за финансовото си състояние и за намеренията ви да инвестирате в бизнес начинание.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. Квадратът на стелиума от планети в Стрелец с Нептун от вашия знак поражда известно недоверие към ваши обещания, планове и намерения. Може би заради по-бавното темпо, с което придвижвате нещата, или заради прекалената ви отстъпчивост на натиска упражняван от по-напористи хора. Квадратът на Сатурн с Нептун, планетният ви управител, е първият от общо трите между двете планети за времето на тази и следващата година. Включени в цикъла Сатурн-Нептун към вас е отправено предизвикателство за определеност на целите, неразпиляване, постоянство и търпение, взискателност и критичност. Ако не го постигнете с усилие отвътре, ще ви дойде наложено отвън,в лицето на човек или група от хора.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в опозиция на Уран на 24.11.2015 година в 0:13 часа.

Меркурий в съвпад със Сатурн на 25.11.2015 г в 6:57 часа.

Меркурий в квадрат с Нептун на 25.11.2015 г в 9:15 часа.

Слънце в опозиция с Луна на 26.11.2015 г в 0:44 часа, Пълнолуние в 3°Близнаци.

Сатурн в квадрат с Нептун на 26.11.2015 г в 14:13 часа.

Слънце в квадрат с Нептун на 29.11.2015 г в 16:49 часа.

Луната през тази седмица се движи между знаците Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

22.11.2015/21:16 – 23.11.2015/18:26

25.11.2015 / 3:26 – 25.11.2015 / 19:15

27.11.2015 / 5:35 – 27.11.2015 /21:27

29.11.2015 /14:46 – 30.11.2015 / 2:47

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

5 коментара so far »

  1. Пепър каза,

    Писа на ноември 25, 2015 @ 9:11

    Тази седмица, а и както винаги, седмичният хороскоп е мноооого добър. НО Този път е уникален! Винаги напипвате пулса на събитията, но тази седмица усещането, че вървя по вашия хороскоп и прогнозата е просто потресаващо! Благодаря Ви, г-жо Дачева, че наистина осветявате пътя на много хора!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 25, 2015 @ 20:53

    Пепър,
    Благодаря! :)

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 25, 2015 @ 20:55

    Спасеният руски пилот: Свалиха ни без предупреждение
    Нямаше предупреждение – нито по радиото, нито визуално. Нямаше никакъв контакт, заяви навигаторът Константин Мурактин пред журналисти в руската база в Сирия, след като беше спасен.
    25 ноември 2015, 17:29, oбновена в 18:02
    Единият от пилотите на сваления руски бомбардировач „Су – 24“ заяви, че турските военновъздушни сили не са отправили никакво предупреждение, преди да обстрелят самолета, предаде АФП.

    „Нямаше предупреждение – нито по радиото, нито визуално. Нямаше никакъв контакт“, заяви навигаторът Константин Мурактин пред журналисти в руската база в Сирия, след като беше спасен.

    „Ракетата удари задната част на самолета ни от нищото. Трябва да разберете разликата между изтребителите „Ф – 16“ и тактически бомбардировач като „ „Су – 24“. Ако искаха да ни предупредят щяха да застанат до крилото ни“, продължи разказа си Мурактин, цитиран от държавната телевизия RT.

    Вчера в изявление турската армия съобщи, че в интервал от 5 минути са били отправени 10 предупреждения към самолета, че нарушава границата, но те не са били взети под внимание.

    При инцидента двамата руски летци в ударения бомбардировач катапултираха. След съвместна операция на руски и сирийски правителствени военни, единият от тях беше намерен и спасен. По последна информация пилотът капитан Сергей Румянцев бил убит от бунтовнически сили в района на падането.

    Турските власти изтъкнаха, че техни изтребители са свалили руския самолет, защото е пресякъл границата със Сирия и неколкократно е влязъл във въздушното пространство на страната.

    Според Москва бомбардировачът е летял само над сирийска територия. Това заяви и Мурактин.

    „Невъзможно е да сме нарушили тяхното въздушно пространство дори за 1 секунда. Летяхме на височина 6000 метра в напълно ясно време и имах пълен контрол над нашата траектория“, заяви убедено той.

    39-годишният Константин Мурактин е носител на титлата „Топ навигатор” на най-голямото руско състезание за летци миналата година.

    Инцидентът предизвика сериозен дипломатически отзвук, като президентът на Русия Владимир Путин заяви, че ще има „трагични последици” за отношенията между двете страни.

  4. Nadejda каза,

    Писа на ноември 26, 2015 @ 14:08

    Привет, Муси! А какво ще ни напишете за хората със Слънце в Стрелец и в първи дом, сега когато Сатурн е в Стрелец?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 29, 2015 @ 15:03

    Nadejda,
    следете седмичните хороскопи. Планирам статия за Сатурн в Стрелец и ще има и по домове.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии