Седмичен хороскоп 23-29 ноември 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера-Уран в опозиция

от 29-ти

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е твърде семпла. Но затова пък сме вече в коридора на затъмненията. Последните две от общо шест затъмнения за 2020 година.

Предстои ни меркурианска седмица. Първите дни са под благотворното влияние на тригона на Слънцето и Луната. Светилата обединяват енергии в огнените знаци Стрелец и Овен във вторник през нощта. А през деня Меркурий прави тригон с Нептун, във водните Скорпион-Риби, активирайки дългият аспект Прозерпина-Нептун, на който дължим способността да провиждаме през булото на полуистините, да намираме корените на нещата и своето място. Водните знаци са свързани с интуицията, а Меркурий и Прозерпина в съвпад засилват ума. Мислете, мислете, и пак мислете… със собствения си ум стигайте до собствени истини.

Меркурий е най-активната планета в дните преди затъмнението в Близнаци на 30 ноември. Вестоносецът на боговете е активен преносител на информация в следващите дни. След съвпада с Прозерпина, тригона с Нептун във вторник, следва серия от секстили с тройката от Козирог. В петък с Плутон, в неделя с Юпитер, а в деня на лунното затъмнение, понеделник, е секстила със Сатурн. Знаем, че секстилите са интелектуални аспекти. Така седмицата е изпъстрена с новини, с информация, която е специално пусната, но и такава, която успешно прескача либералните изказни препятствия. Настройте честотите си на вярната дължина на вълната, за да не пропускате важното от активния поток информация, който ни залива.

На границата четвъртък/петък ни очаква тригона на Слънцето и Хирон, в 5-я градус на Стрелец и Овен. Той успешно се съчетава със секстилите на Меркурий, носейки осъзнаване в много широк спектър от събития, които се случват близо до нас, но и такива отдалече, които изискват съпричастност. Осъзнатата активност през тази седмица идва дни преди лунното затъмнение близо до СЛВ, което дава превес на лунното влияние и подсъзнанието.

Венера не стои безучастна в Скорпион. В петък тя застава срещу Уран. Видяхме нейната намеса в предходната седмица на напрегнати аспекти с Юпитер и Сатурн как се отразиха на юристите. Опозицията с Уран в неподвижните знаци ще изкара на повърхността някои драматични, дори шокиращи обстоятелства. Този аспект на поляризацията и разделението ще повлияе определени групи хора. Всеки има собствена честота, на която вибрира, като привлича, или е привлечен от съответни хора, идеи, обстоятелства, които са на същата честота. Затова изборът ни, във всяка ситуация, винаги е вътрешно обусловен и носим лична отговорност за него.

В последния ден на седмицата се случва най-важното събитие. На 29 ноември Нептун става директен. Ретроградната фаза на планетата на мечтите и фантазиите започна на 23 юни от 20Риби, продължи пет месеца и една седмица. През тази седмица и част от следващата планетата на мечтите е стационарна, извън нулевата зона се движи със скорост под 10% от средната.

На 29-ти, неделя, планетата става директна от 18Риби. През цялото това време тя бе в тригон с Прозерпина, но от месец март, когато последната влезе в 17-я градус на Скорпион, повече хора започнаха да усещат благотворното влияние на този аспект. Прозерпина, малката планетка на аналитичността и прозорливостта, се съюзи с далечната, но силна планета на духа, на интуицията и вътрешното зрение. Неща, които не сме можели да си представим, че съществуват, ги виждаме в реалността, това което се считаше за конспирация и много хора му се присмиваха, се случва. Проглеждаме за истини, които са минавали края нас, чрез музика и филми, книги или виртуални материали. Ако Нептун в Риби допуска самозаблуда, то Прозерпина в Скорпион намира дълбоко заровените истини и ги подлага на анализ. Двете заедно носят Прозрение. Дават ни отговори на много въпроси. На този добронамерен тандем през лятото помагаше Юпитер от Козирог, за да се види картината от по-високо, в по-големи мащаби. И все още я има тази подкрепа. Но този ключ се дава за кратко ползване и каквото открием, трябва да го запазим. С оттеглянето на Юпитер и Сатурн във Водолей в края на годината, ситуацията се променя съществено.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои невероятна седмица. Луната в Риби,в съвпад с Нептун ви прави изключително интуитивни в първите дни. Следете знаците, записвайте сънищата си. В сряда и четвъртък е във вашия знак. Грабвайте флагчето и водете дружината в избраната посока. Слънцето от Стрелец дава силна подкрепа на родените в първата декада на знака. В юпитеровия период на годината имате много какво да направите за напредък в професията. Мислете за съществена промяна докато Марс е в знака ви, още повече наближава тригона му със Слънцето. През втората половина на седмицата Венера от Скорпион, в съучастие с Уран, ще ви поднесе някои изненади във финансовата сфера.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на тайните. В първите дни съвпадът на Луната и Нептун в аспект с Меркурий-Прозерпина ви дават подсказки за неща, на които не сте обръщали нужното внимание. В най-активния период на годината-марсовия Слънцето отива към тригон с Марс и тази огнена енергия раздвижва всичко около вас. В коридора на затъмненията отношенията с някои хора, приятели, колеги, роднини, стават много крехки. Опозицията Венера-Уран е възможно да ви поднесе някои изненади през втората половина на седмицата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в съвпад с Нептун в Риби. В зоната на домашните дела настъпва добър период за излизане от сложна ситуация, в която сте въвлечени по силата на обстоятелствата. Нептун е стационарен сега и през следващата седмица, но когато тръгне с добра скорост напред, ще благоприятства хармонията в семейните отношения и тези с близките родственици. Двете вътрешни планети, движещи се в задния двор на слънчевия хороскоп, особено сега в слънчевия период на личната година, изискват да определите границите на достъп. Прекаленото съобразяване с другите, често води до престъпване на тези граници, и това ще стане много ясно при лунното затъмнение в срещуположния знак Близнаци.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на приятелите. Луната от Риби в съвпад с Нептун в понеделник ви напомня, че имате приятели и можете да разчитате на тяхната подкрепа. Обратното би било странно и не по вина на планетите. В тази доминирана от Меркурий седмица, се очаква раздвижване в партньорската среда. По-активна комуникация, по-съдържателни разговори и практическа полза от тях. Венера обаче ви готви изненади, противопоставяйки се на арогантния Уран от вашия знак. Търсете баланса в интересите при договаряне на сделки, не дърпайте прекалено чергата към себе си.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои меркурианска седмица. Ще ви се налага да решавате задачи с много неизвестни. В коридора на затъмненията сме и темите на предстоящото, лунно и в Близнаци, се проявяват все по-отчетливо. В началото на седмицата голяма е динамиката в срещи и разговори с много хора, за някои те се случват в и от дома. Следете информационния поток, за да сте в час. Общуването с близките роднини е много важно, използвайте всяка възможност за това. Венера-Уран ви носят някои изненади, вероятно странна среща, или запознанство с особен човек.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Многостранната информация, която получавате, ще изисква концентрация и бърза мисъл, за да бъдете на добро ниво и достатъчно успешни в справянето с предизвикателствата. А те касаят както новите проекти, така и тези, по които работите, но все още сте далеч от завършване. В дните до лунното затъмнение в Близнаци ще ви посочат белите полета и как да ги запълните. Конфликтността в края на седмицата нараства, възможни са сюрпризи от близък на сърцето ви човек.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои меркуриева седмица. Планетният управител е много ангажиран в следващите дни и прехвърля тази динамика върху случващото се около вас. Трябва да сте добре центрирани и адекватни, за да се впишете в тази подвижна планетарна картина. В понеделник някои ще получат интересни предложения за промени в работната среда, по-добра позиция, по-добро работно място, някои бонуси и други такива неща. Някои въпроси свързани с вашето здраве или с това на близък човек, ще получат отговори още в началото на седмицата. През втората половина на седмицата обаче се намесва Венера с Уран и събитията могат да имат обрат.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на изненадите. Планетният управител от зоната на личните доходи се е погрижила за това да не скучаете. Меркурий е също там и с неговите аспекти ви помага да намирате нужната информация. Възможно е някои разходи, заделени за здраве и лечение, да се окажат различно от предвидените. Слънцето от зоната на кратките пътувания ви подканя за движение и да държите в готовност раницата или малкия куфар. Може би това, което искате да узнаете се намира съвсем наблизо, но иска да направите нужните крачки. В коридора на затъмненията се увеличават поводите за конфликти, затова намирайте равновесната точка между вашите интереси и тези на партньора.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои финансово ориентирана седмица. Личните ви доходи ще бъдат предмет на обсъждане. Поставяне на директно искане за увеличение е възможно да даде резултат. Но трябва да е придружено със солидни аргументи. Подкрепата и уважението на хората, с които работите също е важна. Това което правите за другите се връща в подходящия момент. Изправянето на Нептун дава добра прогноза за доходността в следващите месеци. Противопоставянето на Венера с планетния управител ще ви изправи пред трудни избори между професионалните ангажименти и семейните задължения.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Съвпад с Нептун и тригон към Меркурий-Прозерпина, планетният управител ви дава няколко жокера за справяне. Настройте се на вълната на спокойствието, толерантността и добронамереността, и всичко ще си дойде на място. Ще намирате това, което търсите, ще разбирате както вербалните, така и невербалните послания на околните, ще сте наясно със себе си. Слънцето от Стрелец ви подсеща да бъдете по-организирани, да обръщате внимание на здравето си. Венера от Скорпион може да ви изненада с романтичен подарък или признание.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, започват седмицата под благосклонния поглед на Меркурий и Венера от Скорпион. Меркурий изисква повече лично участие в случващото се, за да се реализира добрата страна на аспектите му. Отношенията на взаимност и подкрепа с близки хора са най-важни в следващите дни. Взаимното разбиране и прошката изчистват недоразумения и огорчения. Слънцето от зоната на личните доходи и притежания обнадеждава с аспектите си и ви дава някои ключове за подобряване на материалното състояние. Венера обаче е предизвикана от Уран от противоположния знак, което прави втората половина на седмицата с вероятност за изненади и сюрпризи,за които нямате готовност.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. В понеделник Луната от вашия знак прави съвпад с Нептун и катализира тригона му са Меркурий-Прозерпина от Скорпион. Важен момент на информационна яснота и прозрения, които ви дават отговори на много въпроси. Напишете си добре домашното, подгответе се, преди да вземете важно решение. Венера ви води до запознанства с интересен човек, или ви връща към отминала връзка, от която ще трябва да прецените дали сте научили всичко, което ви е необходимо. Слънцето огрява зоната на кариерата, която ще бъде арена на разиграване на двете идващи затъмнения, лунното на 30-ти и слънчевото на 14 декември.

Дати на някои астрологични събития

Венера опозиция с Уран на 27.11.2020 /19:11

На 29.11.2020/2:36/ Нептун директен от 18°Риби

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби и Близнаци, през втора четвърт.

Луната е без курс на:

24.11.2020 /12:44 – 24.11.2020 /17:05

27.11.2020 /1:46 – 27.11.2020 / 5:43

29.11.2020 /14:48 – 29.11.2020 /18:16

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии