Седмичен хороскоп 23-29 юни 2014 година

Венера в Близнаци от понеделник

Новолуние в Рак в петък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Не можем да се оплачем от липса на събития в последните седмици. Марс, който разбуни духовете с навлизането си в критичната зона от кардиналния кръст, която в последните пет години се владее от разрушителната енергия на квадрата на Уран-Плутон, през тази седмица прави последната си грандиозна стъпка – точната опозиция с Уран. До сряда, когато е точният аспект, който задейства тао-квадрата на трите “лоши момчета” , напрежението ще има най-голяма сила, особено в горещите теми на деня,както у нас, така и по света. Опозицията Марс-Уран ще призовава на бунт и борба, за яросното изразяване на негодуванието и гнева, за радикални промени. Последната фаза на Луната, разпадащата се Луна,  ще подтиква към разчистване на старото, а новолунието ще привлича към новото, но при действащи четири ретроградни планети – Меркурий, Сатурн, Нептун и Плутон, почти е невъзможно да се създаде организираност, еднопосочност и последователност в следване на целите.

Понеделник, вторник и сряда са дни на сблъсъци. Те ще засегнат най-вече хората със сила в кардиналните знаци, особено в средната декада на Овен, Везни, Рак и Козирог.

Има вероятност за аварии и катастрофи по суша и въздух, за транспортни инциденти заради разсеяност и неспазване на правила за безопасност на труда, както и на определени технологични изисквания, за терористични актове, убийства и самоубийства. Възможни са атмосферни аномалии, естествени, и такива предизвикани от човешка намеса, както и раздвижване на земните пластове.

Отново обаче, както през лятото на миналата година, през втората половина на седмицата на напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, омекотяващо ще влияят хармоничните аспекти във водната стихия. С преминаването на Слънцето във водния Рак, в зоната на водните знаци се събират няколко космични тела, освен дневното светило това са Юпитер в Рак, Сатурн в Скорпион и Нептун в Риби.

Силата на водната стихия за справяне с проблемите е в отстъпките и компромисите, в завоалиране, замазване, скриване от погледа, в отлагането за следващ момент, в отклоняването на вниманието от острите проблеми, като това са изпитани вече техники и те ще бъдат приложени успешно за намаляване на социалното напрежение.

Новолунието в 5 -я градус на Рак в петък ще кара повечето хора да гледат субективно на всичко случващо се, най-вече през призмата на своите лични интереси и личната си безопасност. Някои обстоятелства могат да бъдат променени, други приети като фактическо състояние на нещата,стремейки се да се запази най-ценното, най-същественото, това, което ще даде усещане за стабилност.

В края на седмицата тригонът на Слънцето и Нептун става точен и това за някои ще бъде съпроводено с голяма доза късмет в решаване на личните проблеми. Особено подчертано благотворно е за водните знаци от първата декада на Риби, Рак и Скорпион.

Късметлийска и успешна седмица! :)

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои още една наситена с емоции седмица. И няма как да е иначе, след като Марс, управителят на знака е толкова „превъзбуден“ от провокациите на бунтовника Уран, настанил се в неговия, вашия знак, от няколко години. Така оста „аз и другите“ е крайно напрегната през тази седмица и може да ви изправи пред сериозни противоречия с околните. Погрешното разбиране на собствените ви намерения и постъпки, както и вашето лично ни разбиране на това, което другите искат да кажат или направят ще бъде в основата на споровете и конфликтите. Ретроградният Меркурий допълнително ще обърква сложните ситуации и ще ви създава усещане за нестабилност. Слънцето обаче огря домът и близката ви среда, и там, с известни отстъпки от ваша страна, или с прилагането на някои стари, но отработени модели, ще успявате да постигате съгласие. А то ще ви е необходимо за всичко онова ново, което идва към вас, носено от новолунието в Рак в петък. Доверете се на Венера, която от понеделник е в словоохотливите Близнаци, тя ще ви помага в следващите седмици да създавате контакти, да проявите всичкия чар и обаяние, на които сте способни. Сряда и събота са неблагоприятни дни.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва особено. Луната е в Телец в зоната на кариерните условия и прави опозиция със Сатурн от Скорпион в дъното на слънчевия хороскоп. Претенциите към професионализма и изпълнението на отговорностите ще бъдат в силата си в понеделник и вторник. Предизвикателства може да има и от човек или хора, принадлежали преди време на близкия ви семеен кръг. В понеделник след обяд Венера навлиза в Близнаци и това увеличава шансовете да получите тъй нужната ви подкрепа. Отначало – морална, или само като обещание, а след няколко дни и материална. Новолунието в петък, в предходния знак – Рак, ще ви кара да бъдете по-дискретни в планове и намерения. Тъй като се намирате в сатурнова криза, много е важно да бъдете коректни и честни, за да се развият нещата по добър за вас начин. Периодът е добър за откъсване от активна комуникация, за изчистване на мислите, за анализ и планиране.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва повече от добре. Венера навлиза в срещуположния знак Близнаци и това повлиява положително взаимоотношенията с околните. На вашия директен и откровен изказ, тя слага „кадифени юзди“, което ще ви прави в хорските очи и уши сладкодумни и дипломатични. Ако направите нужните отстъпки и разумните за вас компромиси, ще успеете да придвижите напред, към разрешаване и изчистване, една своя лична битка. До новолунието в петък можете да поправите някои сгрешени стъпки, да изчистите недоразумения, да си подредите приоритетите, които да следвате от новолунието нататък. Особено значима сфера в това отношение са общите средства, фирмените сметки, поетите съвместни, със съдружниците, задължения. Съглашателство и споразумяване ще ви бъдат трудни в сряда, когато конфликтът Марс-Уран е в силата си. Новолунието в петък влияе благоприятно зоната на вашите спестявания, така че тревогите породени от настоящата криза в банковата система, са с голяма вероятност да утихнат в края на седмицата. Интимната сфера също е позитивно повлияна от това новолуние във водната стихия.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва предизвикателно. Луната е във вашия знак и с някои важни неща, ще трябва сами да се справяте, без да разчитате на помощ отстрани. Имайте готовност да чувате критики по ваш адрес и претенции за недобре или ненавреме свършена работа. Ще ви се налага да общувате с повече хора от обикновено, както през тази, така и през следващата седмица. Венера, управителят на знака в понеделник преминава на територията на бъбривите Близнаци. Влиянието е разнопосочно, но две са важните направления – комуникации и финанси. Ретроградният Меркурий е също в Близнаци,затова неспокойствието в сферата на паричните дела, доходите и спестяванията, особено с оглед на текущата банкова криза, е лесно предсказуемо. Периодът е добър за дребни бързи крачки, за спасителни обходни маршрути, за гъвкави подходи, особено такива, които гарантират резултат в най-скоро време. Напрежение може да има в близката работна среда, с тези,с които споделяте работно място „под един покрив“. В сряда приятел може да ви разочарова. Новолунието в Рак в края на седмицата задава добър период за учене, за смяна на учебна дисциплина, за преподаване -организиране на лекции, курсове, школи.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои неспокойна седмица. Новолунието в петък в знака Рак е важна отправна точка за вашата социална активност. До тогава е препоръчително да разчистите „задния двор“ на взаимоотношенията си с някои хора, към които отправяте очаквания за подкрепа, било то морална или материална такава. На промяна и корекция ще ви се наложи да подложите и някои ваши по-отвлечени планове, клонящи повече към мечти и фантазии, провокирани от Нептун в противоположния знак Риби, да ги направите по-практични и реално изпълними. Така сътрудничеството с други хора ще ви даде нови възможности и перспективи за в бъдеще. Не отказвайте да участвате в общи инициативи и такива с благотворителен характер. Бъдете внимателни обаче към големите разходи и скъпите покупки, особено в първата половина на седмицата, когато е в силата си опозицията на „разбойниците“ Марс и Уран, разположени в паричните домове на слънчевия хороскоп. Периодът е добър за планирана почивка.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, са в седмица на поправянето или създаването на добри и полезни взаимоотношения с околните. Венера, която в понеделник сменя знака си, преминавайки в подвижните Близнаци, ще ви подкрепя да търсите баланс в отношенията си с хора, с които споделяте едно работно пространство. Или да направите това място по- красиво, вдъхновяващо, подобряващо ефективността на работа. Сътрудничество и разбирателство с колегите, и с подчинените, са също подкрепена тема от благодатното венерино влияние. Не се отказвайте,ако нещата не се получат веднага. През тази седмица в зоната на слънчевата ви позиция продължава борбата между тримата малфактори Марс-Уран-Плутон. Искри е най-вероятно да прехвърчат във вторник и сряда. Напрегнатата астрологична картина може да се отрази на концентрацията на ума, и да ви постави в рискова ситуация. Бъдете внимателни на път, и при работа с електрически, уреди, с режещи инструменти, с ударни и пробивни такива. Новолунието в срещуположния ви знак Рак може да даде началото на ползотворно сътрудничество. Не бързайте да подписвате договор преди Меркурий да тръгне в права посока, от 1 юли нататък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата предлага интересни преживявания. В понеделник Венера пристъпва към ежегодното си гостуване на ваша територия. Планетата на любовта ще ви радва с присъствието си до 18 юли. През това време, ако следвате нейните съвети, ще внесете повече красота и изящество около себе си, ще насочвате по-често вниманието си върху неща, с които бихте зарадвали някого. Намирайки се в слънчевия период на личната си година можете да направите нещо и за себе си, да подобрите външния си вид, да подмените гардероба си с нещо по-атрактивно. Влиянието на Венера е благотворно върху жизнената среда, можете да направите някои промени в интериора, да разместите или подмените мебели, да правите планове за преустройство, да бъдете или да работите съвместно с дизайнер(и). Това естествено поставя акцент върху финансовите дела. Върху тях оказва влияние напрежението в кардиналния кръст и това през тази седмица може да доведе до взимане на кардинални решения. Не е сигурно, че те ще са правилните, защото Меркурий е все още ретрограден,затова не бързайте – „ 9 пъти мери, един път режи“. Късметът в паричните дела е на ваша страна в края на тази седмица.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. Както писах в хороскопа от предната седмица, навлизате в силен в професионално отношение период. Слънцето осветява зоната на кариерата и там всичко трябва да е достойно за показване. Използвайте дните до новолунието, за да си разчистите някои „затлачени места“, да си изясните отношенията с колеги, или с хора, които имат отношение към кариерното ви развитие, да „излъскате до блясък“ имиджа си и всичко, което може да ви помогне по пътя, който сте поели. Би трябвало да сте наясно,че нищо няма да е лесно, заради напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, които провокират, противодействие, опозиция, несъгласие и откровена враждебност. В допълнение са четирите ретроградни планети, които оказват влияние на различни сфери от живота – задържащо, разсейващо, размиващо, създаващо неясноти и объркване. Но, позитивизмът е добре да се фокусира в новолунието и дните след него, когато новата вълна от възможности ще се появи на небосклона ви.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционална седмица. Причината е във Венера от една страна, която навлиза в сродния по стихия знак -Близнаци и активира зоната на личните, на интимните взаимоотношения. Венера носи вдъхновение за хората на изкуството, затова в следващите три седмици към тях гледат благосклонно всички музи покровителки на талантите. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст поставят в конфликтна ситуация управителят на знака ви – Уран. Опозицията му с Марс ще влияе най-силно в първата половина на седмицата. Не е препоръчително пътуване тогава. Бъдете внимателни за всичко, което се случва с личния ви автомобил, и дали той е изправен, за да тръгнете на път. Тези, които учат, може би ще решат точно сега да сменят дисциплината или да направят кардинални промени в плановете си за учене. Не бързайте да взимате окончателно решение, то няма да бъде най-доброто в този неспокоен момент,отложете го за месец юли. Новолунието в петък може да ви насочи към нов подход за справяне със здравословен проблем, ваши ,или на близък човек.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, и през тази седмица ще бъдат в „пълно бойно снаряжение“. В сряда Марс прави точната си опозиция към Уран, но влиянието, както вече съм писала многократно, се простира в широки граници – както на предходните седмици, така на цялата тази, че и на следващата. Енергията на напрегнатите аспекти ще бъде съсредоточена най-вече в разчистване на стари задължения, разплащане на сметки, изчистване на дългове към институции или към други хора. Възможни са емоционални сблъсъци с близки хора. Предстоящото новолуние както и ретроградният Меркурий в предходния ви знак също подкрепят темата освобождаване от старото, даване път на новото. А то ще дойде с новолунието във вашия знак, което бележи началото на новата астрологична година на зодията ви. Новолунието в петък в собствения ви знак извежда на съзнателно ниво всички догадки и съмнения,прави ви прозорливи, но и критични към себе си,като насочва вътрешния ви прожектор към собствените слаби места. Родените в средата на зодията трябва да са внимателни през цялата седмица, възможни са битови травми, наранявания от работа с остри предмети, инциденти с превозни средства.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои вдъхновена седмица. Вниманието ви е насочено към нещо интересно и вълнуващо. В процес на подготовка сте за важна житейска промяна, която ще ангажира много време, физически и психически усилия,но ще бъде съпроводена и с радост, и с удовлетворение. Публикуване на книга, защита на дипломна работа, получаване на научна степен, раждане на дете, предприемане на далечно пътешествие, сбъдване на мечта, всичко това е в контекста на предстоящото новолуние в сродния ви по стихия воден знак – Рак. Указания за допълнителна подкрепа идва от последващия новолунието тригон на Слънцето към Нептун,даващ късмет и покровителство свише. Поради напрегнатата ситуация в кардиналния кръст, към здравето си подхождайте внимателно., особено ако имате проблеми със сърцето, с кръвното налягане, или работите в среда с повишен авариен риск.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, настъпва една от най-благоприятните седмици в годината, поне за голяма част от групата. Венера е първата, която навява позитивни очаквания. С преминаването си в Близнаци, тя внася повече красота и удобство в близката среда, разбирателство с роднините, обединяване около обща цел. Напрежението в кардиналните знаци ще ви се отрази повече чрез това, което се случва на близки хора, на роднини, дете, любим човек. До новолунието е добре да направите някои разяснителни разговора, за да си уточните позициите и да изясните недоразуменията. Новолунието в сродния по стихия знак Рак е благодатно време за раздвижване в личния живот, за разширяване кръга от познати и евентуално нова връзка,която да се развие бързо в нещо сериозно. Късмет ви носи последващия тригон на Слънцето с управляващата ви планета -Нептун. Затова не пропускайте тиражите на тотото, и другите игри на късмета в края на тази и през следващата седмица.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 23.06.2014 г.,в 15:33 ч. Венера навлиза в Близнаци.

Марс в опозиция с Уран на 25.06.2014 г., в 11:26 ч.

На 27.06.2014 г., в 11:08 ч. Новолуние в 5°Рак.

Слънце тригон с Нептун на 29.06.2014г., в 10:22 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Телец и Лъв, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

24.06.2014 / 4:49 – 24.06.2014 /14:05

26.06.2014 /14:56 – 27.06.2014 /0:05

29.06.2014 / 4:02 – 29.06.2014 /11:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

4 коментара so far »

  1. Калоян Мирчев каза,

    Писа на юни 23, 2014 @ 10:27

    Ех айде тоя бунтовник Уран да си заминава че ми обърква плановете. Пуууу :)

  2. Eli каза,

    Писа на юни 26, 2014 @ 7:35

    Здравей Муси, моят въпрос е свързан с предстоящето новолуние в Рак
    Според теб това добър период ли е за разговори относно намаляване
    на наем или е добре да се изчака Меркурий да стане директен?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 27, 2014 @ 10:26

    Eli,
    на ретрограден Меркурий трудно се постига съгласие,ако имате основание за такава претенция 2-3 юли е добър момент.

  4. tedi123 каза,

    Писа на юни 30, 2014 @ 10:58

    Чакаме с нетърпение хороскопа за следващата седмица : 30.06.14-06.07.14!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии