Седмичен хороскоп 23-29 януари 2023

2023 1 23 от 23 януари

от 27 януари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Започваме седмицата с директен Уран. Планетата реформатор влезе в планетата на обратите станахме свидетели на много събития свързани с финансовата сфера, Телец е господар там. Задействаха се дигитални валути, сриваха се биткойнт пазари, откриха се финансови машинации захранващи военните действия на североизток от нас. И ние не останахме незасегнати,прочухме се с виртуални пирамиди и млади фараони. Уран предстои да ни показва още и по-зрелищни номера. През 2024 година Юпитер се приближава към него в Телец, а Плутон влиза във Водолей, знакът управляван от Уран.

Излизането на планетата-авантюрист от ретроградната фаза обнадеждава, че на бързо променящата се в негативна посока финансова сфера ще се погледне с повече реализъм и решителност да се овладеят разрушителните тенденции.

Директната фаза, в която сега Уран навлиза, често е свързана с популяризиране на нови научни открития, с даване гласност на укривана информация с общочовешко значение.

С тръгването на Уран в права посока небето се изчиства от ретроградни планети. До 21 април, когато Меркурий поема назад във втората си ретроградна фаза, там горе няма нито една ретроградна планета.

Венера отбелязва голяма активност през седмицата. В понеделник прави охлаждащ страстите съвпад със Сатурн в 24Водолей. Строгостта на този аспект се отразява при взимане на страна в спор, при съдебни решения, атестации, писане на рецензии, оценяване на щети, даване на награди. Няма увъртания, словесни фантифлюшки и розови букетчета, изчистено, конкретно ясно, малко сухо, но справедливо даване на становище и експертна оценка.

В петък, 27 януари, Венера сменя знака. Планетата на любовта напуска свободолюбивия Водолей, за да се гмурне в потайностите на Риби. Във водния знак Венера ще се движи до 20 февруари. До тогава тя ще направи квадрат с Марс на 5-ти и съвпад с Нептун на 15 февруари.

В Риби Венера е в свои води, тук планетата на красотата и хармонията разгръща позитивния си потенциал. Водната стихия подкрепя духовните венерини търсения, дава воля на дарбите, привлича всички музи на всички изкуства – музика, поезия, рисуване, актьорство, мода и т.н. В най-романтичния месец на годината, близо до най-романтичния ден,тя се сближава с Нептун, сред поле от розови балони и безброй целувки. На някои хора може да им стане твърде, твърде сладко в средата на следващия месец.

В края на тази седмица предстоят изпити. В петък, Меркурий застава в квадрат с Хирон, в кардиналните Козирог-Овен. Уроците на лечителя Хирон са трудно усвоявани и болезнени. В неделя обаче е квадратът на Слънцето към лунните възли. Много важен момент от годишния път на Слънцето, случва се два пъти всяка година. Сега е третия квадрат докато л.възли се движат през Телец-Скорпион. Време за решителни стъпки. Дали са прави или погрешни, ще се разбере впоследствие.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на приятелите и подкрепата от средата, в която сте най-активни. Всеки се радва, когато е подкрепен от околните, но още в първите дни на седмицата ще усетите остра нужда от съпричастност, разбиране и подкрепа от „вашите хора“. С Юпитер в знака ви, в секстил със Слънцето, ще имате импулс да обещавате много неща, само и само да се случи това, което искате. Във вторник и сряда е затишие, но в юпитеровия ден на седмицата Луната е във вашия знак и можете да въздъхнете с облекчение. Изправянето на Уран ще ви донесе повече яснота около заплетени финансови ситуации.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на партньорството. Стелиумът Луна-Венера-Сатурн във Водолей привлича към вас сериозни хора, с които да градите общо професионално бъдеще. Благоприятно време за започване на бизнес, за създаване на фирма, за реализиране на дълго подготвян проект. Свободните сърца навлизат в добър период на създаване на връзка или по-сериозно обвързване с човека до тях. Венера от Риби влияе силно на емоциите. Повишава се интензитета на чувствата, готови сте да говорите и да чувате другия. Темите табу стават по-достъпни.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Не се заигравайте с прецизни планове, защото ще ви се налага да ги променяте непрекъснато. Едно старо обещание очаква своето изпълнение. Уран от зоната на здравето става директен в понеделник. Каквото е било като неразположение, и дори по-сериозно заболяване, можете да го надскочите с нестандартни подходи. Търсете своят начин. Венера преминава в зоната на дома, семейството, най-близките. Планетата на любовта, красотата и хармонията е радостен гост, добре приет и обичан. Съвпадът и с Нептун през февруари може да е свързан с важно семейно събитие.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на кариерен успех. Слънцето е в зенит в слънчевия хороскоп, растящата Луна се сближава с Венера и Сатурн, а това за вас е обединение в мнения и намерения с важни за вас хора, или по отношение значими професионални начинания. Няма ретроградности на небето и много от пречките отпадат. Време е за голямата крачка. В края на седмицата Луната е във вашия знак, бъдете смели и действайте.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои натоварена с ангажименти седмица. Имате много работа, но пестете енергията си, разпределяйте натоварването, за да не изгарят бушоните. Отношенията с колегите могат да бъдат градивни и удовлетворяващи. Уран става директен от понеделник а това е в голям плюс за занимаващите се с изследователска работа, проучвания, преподаване или свързващи едни хора с други хора. Венера навлиза в зоната на партньорството в петък, 27 януари. Влиянието на планетата е предимно благотворно, привличащо подходящи хора за съвместна работа или светска активност. Венера в Риби укрепва връзките, спомага за повече доверие и разбирателство в брака.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с голяма активност в зоната на финансите с присъствието на четири космични тела там. Уран, който го управлява, става директен. Това задава добри очаквания както да се решат текущите проблеми, така и да се разширят възможностите за подобряване на ефективността в тази зона, особено за тези с рождено Слънце в средата на зодията. Венера навлиза в следващия знак -Риби, като за около месец ще хармонизира зоната на комуникациите. С повече лекота ще общувате, Венера ще ви учи на дипломация и баланс в междуличностните отношения. Сближаване с братя и сестри, племенници и братовчеди, съученици и съседи.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Наред с новолунието в този знак, обещаващо и вдъхновено начало. Стелиумът Луна-Венера-Сатурн в зоната на прогреса ,заедно с директния Уран, управител на този знак, ви повежда към нови хоризонти, нови цели за постигане и нови препятствия за преодоляване. В петък Венера влиза в зоната на кариерата. Преминаването и през Риби се случва всяка година, отбелязвайки период на творчество и себераздаване в избраната посока на реализация. В края на седмицата ви предстои взимането на важно решение.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои вдъхновена седмица. Началото задава Луната в другия въздушен знак Водолей, в приятелска прегръдка с Венера и Сатурн. Отворени само за сериозни връзки, и така докато Сатурн е в полето на сърдечните дела. Венера отлита, по точно отплава, към Риби в петък. Някои ще намират удоволствие в работата си, други ще бягат от работа и ще търсят време и място са разтоварване докато трае транзитът на планетата на красотата и хармонията през Риби. В марсовия период на личната година сте изпълнени с ентусиазъм да направите много неща. В края на седмицата ще трябва да вземете важно решение.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. А още по-точно със стелиум от Луна-Венера-Сатурн във Водолей. Силно начало на една успешна седмица. В понеделник управителят на знака излиза от ретроградната си фаза, за да премине в седем месечната директна фаза. Транзитът на Уран през зоната на дома и семейството носи промени, обрати, новости и сега те ще бъдат още по-видими и запомнящи се. Добър период за обучение, за подобряване на комуникационните умения и разширяване на кръга от близки по манталитет хора. В края на седмицата предстои да бъдете категорични по даден въпрос и да вземете важно решение.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на тайните. Ще научите неща, които са скрити, или на които не сте обръщали внимание по ред причини. Проучвайте, търсете извора, стигайте до дълбоката истина и тогава говорете или правете, каквото сте намислили. Изправянето на Уран в зоната на приятелството, подкрепата и светските изяви е повод да отворите сърцето си за повече хора, за нови идеи, за различни начини да стигнете там, където искате. Навлизате в период, около месец, на вдъхновение и духовен растеж. Музата често ще кацва на рамото на творците с полета на вдъхновението, което Венера, планетата на хармонията и красотата, в Риби създава.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, фокус на седмицата е домът, семейството, най-близките. Слънцето е в тази зона, както и съвпадът на Венера със Сатурн. Подходящо време за кроене на сериозни планове по вътрешно оформление, козметичен ремонт, топлото все още зимно време го позволява. При някои това може да е наложително поради предстоящи семейни събития. Венера навлиза в зоната на любовта, творчеството и децата в петък, 27 януари. За близо месец напред планетата на любовта ще плува в сродния по стихия знак Риби, ще се срещне с Нептун и това е отлично време за планиране увеличаване на семейството, или по-сериозно обвързване с любимия човек. Директният Уран от зоната на брака дава зелена светлина на такива планове.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с новини отдалеч. Планетата на прогреса и науката, реформаторът и авантюрист Уран става директен. Така зоната на общуването, движението и обучението допълнително активирана и захранена с позитивна енергия. Реализация на практични начинания и такива с реален, земен ефект. Обновяването на офис оборудване или на мобилен парк е удачно начинание за тази седмица. В петък Венера идва в знака ви за ежегодното гостуване. Планетата на любовта и хармонията се чувства превъзходно на ваша територия,предстоят и интересни аспекти. Няма да е излишен известен контрол върху фантазирането и даването на доверие на нови хора.

Дати на някои астрологични събития

Венера 0 Сатурн на 23.01.2023 в 0:12 ч

На 23.01.2023 в 0:58 ч Уран директен от 14°Телец

На 27.01.2023 в 4:32 ч Венера навлиза в Риби

Луната е без курс на:

23.01.2023 12:19 – 23.01.2023 19:36

25.01.2023 18:11 – 25.01.2023 20:48

27.01.2023 23:01 – 28.01.2023 1:42

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Радослава каза,

    Писа на януари 25, 2023 @ 5:41

    Здравейте, госпожо Дачева благодаря за професионалните седмични хороскопи, няма друг астролог, който да поднася така завладяващо и интересно информацията, системно и ритмично години наред! Въпросът ми е ще публикувате ли годишни хороскопи? Бъдете жива и здрава! Благодаря!

  2. 3 каза,

    Писа на януари 25, 2023 @ 23:05

    Радослава,
    Благодаря!
    Не, прекратявам писането на годишни хороскопи, общ и по зодии.
    Остават седмичните хороскопи.
    Който иска лична консултация, да ми пише.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии