Седмичен хороскоп 24 февруари-1 март 2020 година

2020 jul19Марс и ЮЛВ в съвпад

Слънце и Меркурий в съвпад

Венера и Плутон в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмица, ако не повече, то почти толкова драматична като предходната. В седмичния театър основната роля принадлежи на Венера. Планетата на любовта и хармонията както сме свикнали да я представяме е в неблагоприятния за нея знак Овен, което изкарва на повърхността някои нелицеприятни качества. Катализатор за това са аспектите, които прави с планетите от другия кардинален знак Козирог, нещо за което писах в последните седмични хороскопи като предстоящо. Сега сме във вихъра на венериния танц.

В края на предходната седмица беше точният квадрат Венера-Юпитер. Тъй като и двете планети имат отношение към справедливостта, правото,съда и свързаните с тях, видяхме раздвижването в системата, което намери отражение повече в социалните мрежи, отколкото в медиите по разбираеми от всички причини.

Дните преди новолунието дадоха изобилна храна за говорене, обсъждане и анализи. В Риби истината е винаги размита или някъде там в далечината. Новолунието в неделя дава шанс на по-ясното и фокусирано разнищване. И това ще се прояви още в първите дни, когато Марс ще направи съвпад с ЮЛВ, във вторник, в 6-я градус на Козирог, и в квадрат към Лилит-Хирон. Кармично изчистване, провокирано от тази конфигурация, може да бъде много болезнено преживяване. Известно успокоение внася Слънцето, което в този ден прави хармонични аспекти с лунните възли и отива към съвпад с Меркурий. Искреност, човечност, доброта, отзивчивост, това са забравените добродетели, които ще ни помагат. И всеки да си носи отговорността за свършеното, и несвършеното.

Съвпад на Слънцето и ретроградния Меркурий, така нареченият долен съвпад, когато планетата на комуникациите се намира между Земята и Слънцето, най-близо до нас. Този съвпад е контрола за това доколко адекватно възприемаме реалността, дали сензорите ни са си на мястото и изпълняват функцията си. Умението да виждаш отвъд привидното, да преценяваш кое е истинно, и кое фалшиво, изисква синхронична работа на сивите клетки и на сърцето, с преобладаване на първите. Ще има много информационен материал за преработка, и оценка.

Танцът със саби“ на Венера ще продължи през тази и през следващата седмица, почти до края на нейния транзит през Овен, до 5 март. Сега на дневен ред е квадрата и с Плутон, а през следващата седмица този със Сатурн. Венера-Плутон квадратът става точен в края на седмицата, в първия час на събота. Влиянието му се простира върху цялата седмица като през първата половина то е съвместно с квадрата Венера-Юпитер от предходната.

Квадратът Венера-Плутон в кардиналните знаци е аспект на насилието. Жените са много силен фактор при неговото изразяване, било като субекти, или обекти на насилие. Тези, които имат Слънце, асцендент, Марс, Луна, Венера и др. в последната декада на кардиналните знаци, 20-29, или рождена квадратура Венера-Плутон, трябва да бъдат особено внимателни в изказа и поведението си, през цялата тази седмица, и през следващата. И да стоят настрани от рискови ситуации.

Когато Венера застане в квадрат към Плутон, а това се случва два пъти в една година, дребни неща могат да станат причина за избухване на скандали, и разтрогване на взаимоотношения. Аспектът преминава на фона на друг, също толкова напрегнат аспект, между Лилит-Хирон , Марс и лунните възли, за който писах в предишния седмичен хороскоп. По-този начин наслагването на квадратурите в кардиналните знаци, в които участват планетите на страстта – Венера и Марс, засилва изключително градуса на емоциите между хората, като почти не остава такива, които да а равнодушни към случващото се.

Към ретроградния Меркурий, на който са подвластни информационните потоци, се добавя влиянието на ретроградната Прозерпина. Тази малко популярна и бавно движеща се планета има силно влияние на глобалните процеси, в които внася съществени, необратими промени на принципа на доминото. Подобно на Меркурий, но на друго ниво, тя има влияние върху знаците Дева и Близнаци. На 13 февруари Прозерпина стана ретроградна от 17-я градус на Скорпион в тригон с Нептун. Към този хармоничен аспект се прибави Юпитер от Козирог през миналата седмица, когато се оформи конфигурация бисекстил (двоен секстил), хармонична със силно влияние в сферата на Духа. Тя ще се развива и през тази седмица. Колкото и объркващо, и неприемливо да ни се струва случващото се около нас, във всичко има смисъл. Всеки има своето място, своето участие. Дали можем да повлияем? Да, можем.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои противоречива седмица. Новолунието в Риби открехна вратата за теми, върху които трябва много да мислите. Но не и като време, защото в сряда Луната е вече във вашия знак и приканва към действие. Съвпадът на Марс и ЮЛВ поставя професионалната сфера в центъра на вниманието, като точно там изисква приемане на обстоятелства, които е възможно да не са във ваша полза. Възможните варианти не са много. Дори да имате на пръв поглед чудесно предложение, дайте си време да го разгледате от повече страни, преди да взимате решение. Във ваш интерес работят скрити от очите хора и обстоятелства, имайте търпение.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои финансово ориентирана седмица. Новолунието в зоната на споделените ресурси, на общите притежания, и задължения, дава нови възможности. С участието на ретроградния Меркурий може да се окаже, че новото е добре забравено старо, или че трябва да изчакате по-подходящо време за активност в тази сфера. Объркване в близките планове внасят и хора отдалеч под влияние на напрегнатите аспекти на Венера и планетите в кардиналния Козирог. Планове за почивка, пътувания и приятно прекарване на времето изискват прецизиране както по време, така и по отношение участници. Професионалните дела ще дават по-добри резултати в края на седмицата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои семейно ориентирана седмица. Новолунието в Риби ви постави много домашни задачи. Някои нови, други стари, започнати и недовършени. Ретроградният Меркурий напомня да бъдете внимателни, ако започвате дейности по подобряване на домашната среда, довършване или ремонт на жилище. Проверявайте разчетите си, размери, бройки, цени, особено ако наемате други хора да ви вършат работата. Отношенията с деца в следващите дни могат да станат напрегнати, до драматични. Още повече ако са намесени пари – вноски, разплащания, погасяване на задължения. Интимните отношения са обсега на влияние на конфликтните аспекти на планетата на любовта до края на транзита и през Овен.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Новолунието в Риби зададе посоката за успех- колективната работа. Качествата ви ще бъдат оценени на фона на общите достижения. Управителката Венера е във вихъра на танца както в предходната, така и в настоящата седмица, напрегнати аспекти с планетите от другия кардинален и земен знак Козирог. Това ви поставя в сложни отношения с хора отдалеч, или в обстоятелства които касаят тайни, неща които не бихте искали да споделяте. Четвъртък е критичен ден в това отношение. От петък следобед Луната е във вашия знак, което ви развързва ръцете донякъде и ви дава повече възможности за справяне.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Риби. Там беше и новолунието в неделя, което прави зоната на партньорството особено важна следващите дни. Ретроградният Меркурий в Риби ще насочва към нов прочит на някои общи планове. За някои от групата настъпва период на ревизия на поети вече ангажименти, за допълнения и анекси към действащи договори. Венера, която не е в добра позиция, е много активна в зоната на споделените финанси, собствености, инвестиции, задължения, което предполага трудности в отношения с банки, или при дела касаещи имоти. Критични в това отношение са сряда и четвъртък. В петък ви спохождан неочаквано добри идеи.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична, меко казано, седмица. Много неща се случват на територията на вашия знак. Марс прави съвпад с ЮЛВ и миналото ви следва по петите. Квадратът на Юпитер от вашия знак с Венера от Овен ще е все още силен до средата на седмицата, когато преобладаващ ще стане този между Плутон и планетата на хармонията, правото и справедливостта. Сряда и четвъртък са критични в това отношение. Спокойствие, търпение и разбиране са подходящи ключове за повечето от ситуациите, в които попадате. Петък обещава интересни срещи и запознанства. Особено за необвързаните.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои професионално ангажирана седмица. Новолунието в Риби зададе някои промени в тази зона, които са належащи. Ретроградният Меркурий напомня за грешки и нередности, на които дошло времето да бъдат поправени. Съвпадът му със Слънцето в сряда, насочва първата половина на седмицата в тези тесни коловози. Венериното влияние ще се изрази по-силно от четвъртък нататък. То ще обхване приятелствата, неформалните служебни и лични взаимоотношения, в които противоположния пол има активно участие. Обсъждането на някои материални въпроси ще предизвикат остри емоционални реакции.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои ангажирана седмица. Новолунието в Риби в компанията на ретрограден Меркурий ви напомня колко много недовършена работа имате. От миналата седмица планетният управител е изключително активен. Още с навлизането в Овен Венера застана в конфликтна позиция към планетите в Козирог. И така ще бъде до 5 март, когато мине на своя територия. За вашия знак това значи период на активност в домашната среда, противоречия и търсене на компромисни варианти във всеки момент. Или на странична помощ от специалисти в терапия, правозащита или правораздаване.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица ориентирана към финансите. Новолунието в зоната на личните доходи е противоречиво събитие. От една страна активността дава основания за добри очаквания, ако имате да получавате, или възможност за нова работа, или нов източник на доходи като наеми например. Ретроградният Меркурий тук обаче насочва към вътрешни ревизии за установяване на течове, разходи, които могат да бъдат намалени. Има съпътстващи благоприятни влияния,които дават надежди за добри очаквания свързани с материалните дела. Но също така и с морално-етичните, където бисекстилът Нептун-Прозерпина-Юпитер подкрепя уповаването на истината и вярата в Създателя. От скрити места обаче може да получите удари и поражения,заради Венера и нейните аспекти с планетите от скритата зона на Козирог. Критични дни-сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Новолунието в другия воден знак Риби зададе посока на активност през следващите седмици и месеци. Ретроградният Меркурий също и връща отново и отново да пренаредите важните неща в живота си, дори ако трябва да направите крачка назад с намерението след време да направите две крачки напред. Бавен, но сигурен напредък. Венера е в зоната на кариерата, но неблагоприятно свързана с планетите в зоната на партньорството. Разум и търпение, това са ключовете за справяне. Критичен ден е четвъртък. В петък и до края на седмицата ще имате яснота и повече избор.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Новолунието във водния знак Риби зададе благоприятен период за реализация на ваши идеи, както и за нови проекти по които да работите в следващите седмици и месеци. Ретроградността на Меркурий подсеща и за някои стари планове, на които сега трябва да обърнете внимание. Човек, с който сте имали близки отношения, може да се появи отново в живота ви. Планетата на любовта обаче сега е „много люта“, затова внимавайте да не си навлечете ревност и скандали в настоящата връзка. Към пътувания през тази седмица подхождайте с повишено внимание. В петък ви очакват интересни срещи и предложения.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Новолунието във вашия знак отваря душата ви за другите, за съпричастност, подкрепа и приемане. Ретроградният Меркурий обаче ще ви дава основания да ревизирате някои от подходите си, да намирате своите грешки и да ги поправяте. Ако не, това ще правят други. И то без да ви щадят. От приятелската среда, или тази на съмишленици, на хора от колектив, в който работите, може да се очакват несъгласие, претенции, откровено противопоставяне. Придържайте се към характерната за вас гъвкавост и ще успеете да се справите с възникналите обстоятелства. В петък са възможни неочаквани интересни срещи и пътувания.

Дати на някои астрологични събития

Марс в съвпад с ЮЛВ на 25.02.2020/ 21:08

Слънце съвпад с ретрограден Меркурий на 26.02.2020 / 3:45

на 29.02.2020 / 0:08

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби и Близнаци, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

25.02.2020 /16:12 – 25.02.2020 /20:47

28.02.2020 / 5:25 – 28.02.2020 /9:30

1.03.2020 /17:52 – 1.03.2020 /21:21

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии