Седмичен хороскоп 24 февруари-2 март 2014 година

Меркурий директен в петък

Новолуние в Риби в събота

Марс ретрограден от събота

Сатурн ретрограден от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

През тази седмица предстои да преживеем значими трансформации в енергиите идващи от астрологичната обстановка на небето.

Лунните възли смениха знака си през изминалата седмица. На 18 февруари 2014 година оста на лунните възли се измести от Скорпион-Телец във Везни-Овен. Лунните възли навлизат в нова ос от зодиакални знаци на всеки 18 месеца, като последната промяна бе на 30 август 2012 година, когато СЛВ-ЮЛВ навлязоха в Скорпион-Телец.

Смяната на лунните възли влияе на макро и на микро ниво, както в социалните нагласи и обществените отношения, така също и на личностно ниво, задавайки нова посока на целите, търсене на нови възможности за развитие, както и нови подходи за справяне с проблемите. Северният лунен възел „води хорото“ и ни устремява напред, а Южният задейства спирачките и ни дърпа назад.

През последните година и половина лунните възли се движеха през неподвижните знаци Скорпион-Телец, където доминират водната и земната енергия, всичко важно се случваше по един замаскиран начин, често подмолно и задкулисно, с голяма инертност, която забавя процесите и ги усложнява,задълбочавайки проблемите до възможното ниво на търпимост и довеждайки противоречията до точката на кипене,нещо което се видя в последните дни в недалечна Украйна.

И двете оси, Скорпион-Телец и Везни-Овен, се управляват от двете планети Марс и Венера, олицетворяващи мъжкото и женското начало. Сега си разменят местата на управление като внасят и голяма доза позитивизъм с очакването за повече разум и добронамереност в човешките взаимоотношения.

Преминаването на лунните възли на територията на кардиналните Везни и Овен обаче създава съвсем различна среда. Кардиналната въздушно-огнена енергия е експанзивна, категорична и напориста да се изрази по ярък и демонстративен начин. Търпимостта през следващите година и половина ще бъде сведена до минимум както в междудържавните, така и в междуличностните отношения, независимо че Везни са знак на компромиса и мира. Причината за това е, че в кардиналния кръст от 2009 година насам се развива тежкият квадрат на Уран-Плутон, към който в средата на миналата година се добави Юпитер от Рак, а в края на годината Марс навлезе във Везни, през който знак ще се движи до края на месец юли 2014-та.

Натрупването на кардиналната енергия ще бъде във върхова точка през април, както вече писах в Годишния . Тогава ще бъдем свидетели на сблъсъци между държави и отделни личности. Разтоварване на напрежението и включване на дипломатични прийоми за решаване на проблемите можем да очакваме през втората половина на юли, когато в средата на месеца Марс се срещне със СЛВ и излезе от Везни, а Юпитер излезе от Рак.

Особеното при Лунните възли е, че те се движат обратно на движението на планетите и навлизат в даден знак откъм последния градус. Така до края на 2014 година те ще се придвижат до средата на знаците Везни-Овен. Тяхното влияние ще усетят най-силно родените през втората половина на кардиналните знаци Овен, Козирог, Рак и Везни. Също така ако преминават през, или аспектират, рождените Асцендент, МС, Марс, Луна, Венера, Меркурий, 4-ти и 7-ми дом, и рождените лунни възли. Всяка двойка натални домове, през които преминават транзитните лунни възли е подложена на значима промяна.

Северният лунен възел (СЛВ) ни насочва към новите опитности, новите неща, които трябва да научим в този си живот, опирайки се на всичко онова, което сме натрупали като опит по линия на Южния лунен възел (ЮЛВ). В това число влизат и негативните опитности, задръжките и предубежденията, погрешните модели за справяне в трудни ситуации, удобните начини, които обаче не са ни довели до нещо добро. ЮЛВ е сигурното убежище, познатите хора и ситуации, но и старата черупка, от която трябва да излезем с усилие на волята и със силният стремеж да се развиваме и обновяваме в посоката на СЛВ.

Дните преди и по време на новолунието в събота, в 10 градуса Риби, минават под знака на няколко важни астрологични събития. Меркурий излиза от ретроградната си фаза на 28 февруари след обяд, но ще продължи да се движи през Водолей до 18 март. Почти едновременно с него, на 1 март, Марс става ретрограден, а на 2 март Сатурн тръгва назад. На 2 март в неделя Слънцето и Юпитер застават в точен тригон, което внася радостни нотки във все още напрегнатата обстановка в кардиналния кръст, основание за весело посрещане на баба Марта.

На 1 март вечерта Марс навлиза в ретроградната си фаза и ще се движи назад до 20 май, изминавайки 16 градуса, между 27 и 9 градуса Везни. Марс става ретрограден през интервал от около 2 години. Последната му ретроградност бе  между януари и април 2012 година в знака Дева.

На 2 март, неделя, Сатурн навлиза в ретроградната си фаза, което се случва всяка година и продължава около пет месеца. Но за влиянието на ретроградното движение на Марс и Сатурн ще говорим в следващия седмичен хороскоп.

Посрещнете новолунието в Риби с отворено сърце и надежда за мир и благоденствие!

Честита баба Марта!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои делова седмица. Тъй като работната част преминава изцяло в последната фаза на Луната, дните преди новолунието, то много от това, което правите, е всъщност подготовка за нещо важно, което планирате за месец март. Пред новолунието в съчетание с все още ретроградния Меркурий ще ви връща към неща, които изискват преправяне, уточняване, пренареждане, по-задълбочено планиране и подготовка. Във вторник е възможно да получите интересно предложение за нова позиция в службата или покана за интервю за ново работно място, за където сте кандидатствали преди време. По възможност отложете такава среща за следващата седмица, за сряда. Ако не, то през тази седмица четвъртък и петък са добри за делови разговори, но без окончателен отговор и без сключване на договор. Отправяйте новите проекти за следващата седмица и нататък, търсете съветите на юридически грамотни хора. Новолунието в предходния ви знак Риби посочва време за презареждане и пренастройване, за внимателен анализ на грешките и слабостите на изтеклата досега лична година, и планиране на дързък ход в подстъпите към новата година, с начало предстоящия рожден ден.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, през тази седмица „нищо ново под Слънцето“. Меркурий се движи назад до петък включително и това е достатъчно основание да се връщате отново и отново към причините за партньорски конфликт или за неразбирателството с някого, с когото имате общи интереси, проекти, сметки. Някои могат да решат да се върнат при „старото гадже“, направете го до новолунието, или се откажете. Смяната на знаците на лунните възли при вас може да се усети, с нарастващо темпо, в желанието да бъдете неограничавани и свободни, да разширите границите на знанието и възможностите си, да бъдете по-подвижни и по-информирани по определена житейска тема. Новолунието в събота, в знака Риби, разкрива нови възможности за увеличаване на ресурсите, с които разполагате от една страна. Това са пари в наличност, получавани като издръжка или финансова подкрепа отвън, от наеми и рента, от дивиденти, приходи по общи сметки. Периодът от следващата седмица нататък е добър за взимане на кредит и постигане на добри условия по него, и все пак с уговорката добре осъзнавайки задълженията, които поемате. От друга страна, новолунието във водните Риби може да отвори нова страница за вас в интимните взаимоотношения.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, в следващите дни ретроградният Меркурий ще поднася някои изненади. Това ще става най-вече в сферата на комуникациите, при съставяне на документи, резервации за пътувания или почивки, при уреждане на срещи, особено там, където точността е много важна. Отлагайте важните неща за края на седмицата или за следващата. От сряда нататък сте под благотворното влияние на тригона на Слънцето и Юпитер, който става точен в събота. Това бележи дните с голям потенциал от възможности да се представите откъм най-добрата си страна, да бъдете щедри, всеотдайни и полезни на близките си. Краят на седмицата, събота и неделя, е добър за всичко, свързано с имоти, наследства, уреждане на документи по наеми, дарение, роднинска делба, договаряне на квоти, уточняване на суми и срокове за уреждане на юридическите формалности.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък събота и неделя.

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата ще премине под знака на изпълнение на поети ангажименти и задължения. Към чувството ви за дълг ще апелират хора, с които имате общи сметки, или сте в такива отношения, които ви правят еднакво ангажирани с някого, било то в материален или в морален аспект. Усещането, че всичко се придвижва бавно и че хората, на които разчитате, са твърде мудни, ще стане все по-отчетливо във вторник, когато едно предложение отдалеч ще ви подтикне към активно планиране. На прага сте на приключване на нещо важно, като сега сте в силен период наистина да доведете нещата докрай. Ретроградният Меркурий все още ще ви връща към хора, с които не сте си изчистили окончателно отношенията, към преработване, доизкусуряване, пренареждане, или пък заличаване на следите. Сега ЮЛВ излиза от вашия знак и наред със Сатурн в Скорпион, това предполага активно учене на кармични уроци в последните две години. Един от най-важните е този за егото. Новолунието в Риби ще ви даде някои насоки за това, че ще имате успех тогава, когато поставяте интересите на средата, над вашите лични. Когато Меркурий тръгне в права посока ще се отворят нови врати, ще имате възможност да обърнете по-голямо внимание на цел, която да внесе нови цветове в палитрата на живота ви.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, през тази седмица приключва дискомфорта, предизвикан повече или по-малко от ретроградното движение на Меркурий във Водолей през последните близо три седмици. Разчистване на територията е главна задача през тази седмица. В последната си фаза, преди срещата със Слънцето, Луната ще ви подкрепя да сложите всичко около вас в ред. Да разчистите бюрото си от старите книжа и документи, да разчистите дома си от стари вещи, да се поогледате и сред хората, с които общувате, дали няма основания за разчистване. Всичко това е необходимо условие, за да започнете някои нови неща през месец март. Новолунието в Риби отваря врати, които до скоро бяха затворени, създава възможности, които преди не виждахте. Смяната на знаците на Лунните възли също е знак за обновление. Той може да се прояви в полето на доходите, като смените служебната позиция за по-добре платена, или като започнете на ново работно място с по-висока начална заплата. Новото е на прага и на личните взаимоотношения, особено при тези от последните градуси на знака.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата е обещаващо. Можете да получите подкрепа, там където сте я потърсили, добър съвет и насоки за важни за вас начинания. Във вторник обаче бъдете внимателни с личните инициативи. Не предлагайте другиму нещо, което не зависи изцяло от вас, или за което нямате добра подготовка. До петък върху вашите финанси неблагоприятно ще влияе ретроградният Меркурий. Когато тръгне в права посока обаче, той ще ви се реваншира с някои добри възможности да увеличите приходите си. В тази посока свой принос ще има и новолунието в Риби, с което ще се открие нова сфера на дейност, нови професионални контакти, възможност за работен ангажимент през месец март. Това е и месецът, през който някои радостни обстоятелства около близки роднини ще ангажират време и внимание. От неделя Сатурн, управителят на знака, навлиза в ретроградната си зона, което ще оказва влияние върху вас през следващите пет месеца.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица е забележителна. Меркурий, управителят на знака, излиза от ретроградната си фаза. Вярно това става в края на работната седмица, в петък, но все пак носи позитивни очаквания наред с преминаването на СЛВ в сродния по стихия знак Везни. За родените в последните градуси на знака, СЛВ ще е стимул за нови начинания през следващите месеци. До новолунието обаче ще тъпчете на място, ще се връщате към теми, които ще „предъвквате“ по стар, макар и различен начин. Във вторник някои ще получат повторно предложение за съвместна дейност, сдружаване, общи начинания и инвестиции в нещо интересно, но което все още не е на дневен ред. Ретроградният Меркурий блокира вашата предприемчивост до края на тази работна седмица. Новолунието в Риби в събота обаче може да стане отправна точка за точно такъв тип начинания, които да развиете през месец март.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата е забележителна в няколко направления. Меркурий, който се движи назад в сродния по стихия знак Водолей, се обръща в петък. Тръгвайки напред той „отпушва“ каналите, по които текат новите блестящи идеи, креативните планове и подкрепата на тези, с които сте на една вълна. От миналата седмица СЛВ се движи на ваша територия. Той,съвместно с Марс, работи за увеличаване на личния ви потенциал, харизмата и добрият начин, по който околните биха ви възприели, с минимално усилие от ваша страна. Но все пак усилия са необходими, а и новолунието в Риби задава добри възможности да направите нещо за себе си. Отделете достатъчно време да промените в по-добра посока външния си вид, а също така и да научите някои неизвестни досега начини за подобряване на имунната система, за по-доброто функциониране на тялото и по-доброто ви самочувствие. Инвестирайте време и усилия да се сближите с хората, с които работите, да научите повече за тях и съответно да изградите по-добри работни взаимоотношения в екипа си.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата е забележителна с обръщането на Меркурий. От петък вечерта, Меркурий се движи в права посока,макар и много бавно. Това е чудесно указание за добро развитие на личните ви дела от края на седмицата и до средата на месец март, когато планетата ще премине в следващия знак. Меркурий ще ви дава онази подвижност на мисълта и гъвкавост в поведението, които са ви много необходими в определени периоди от живота. А още по необходими ще станат от неделя нататък, когато Сатурн, съуправителят на знака ви, ще бъде ретрограден. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак, което ви прави притегателен център за хорското внимание. Ако това ви е приятно, можете да го подсилите с добри маниери и балансирано, социално приемливо поведение. Към последното ви насочва СЛВ, който вече се движи през сродния по стихия знак Везни.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на зависимост от други хора. Колкото и да не ви е приятно като кардинален знак да се съобразявате с другите, в следващите дни това е важно, ако искате да запазите позициите си и дори да постигнете забележим напредък. Някои ваши тайни ще излязат наяве и могат да ви накарат да се чувствате неудобно или предадени от близки хора. В един момент пословичната ви предпазливост може да се окаже „нож с две остриета“. Търсете баланса между това да сте открити и непреднамерени от една страна, и в същото време да запазите личното си поле от чуждо вмешателство. Новолунието в сродния по стихия знак Риби задава период, от няколко седмици напред, на отлични възможности за изява. Те са в сферата на образованието, повишаването на квалификацията, пътуването, разширяване на контакти и кръгозор, на запознанство с интересни хора, на публични изяви и по-ясно заявени претенции.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, петък, събота и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на позитивните емоции. Меркурий, който се движи назад в зона, от която влияе по забележим начин на усещането ви за стабилност и правота, тръгва в права посока. Вярно това се случва едва в петък, но дотогава можете да направите някои, полезни за напредъка ви неща. Постарайте се да се освободите от непотребните вещи около себе си, в дома си, в офиса, на работното място. Включете и близките си в това начинание, или ако идеята е тяхна, покажете подкрепата си и бъдете активно действащо лице. Разчистете си пространство, в което да навлязат нови, добри енергии, нови хора, нови приятели, нова работа, нова любов. Последното с усмивка ви го обещава новолунието в сродния по стихия знак Риби. Месец март за вас е един от най-силните месеци на годината. Ставате забележими и привлекателни за околните. Сега можете да се ангажирате с неща, които изискват повече физически усилия, добра концентрация и бързи реакции, да се борите за първото място и да печелите.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, петък, събота и неделя.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица е забележителна с новолунието в събота. Срещата на Слънцето и Луната е в 10 градуса Риби и това слага важен акцент в живота на всички, родени в първата декада на знака. До Новата Луна обаче имате да свършите много работа, някоя за втори път дори, защото до петък Меркурий е все още ретрограден, в предходния ви знак Водолей. Напрежението, което покрай него се натрупва от седмици с тръгването му в права посока за няколко дни ще се разсее. До средата на седмицата ще ви притискат срокове и дадени обещания. В четвъртък и петък за някои е по-добре да се отдръпнат от активна комуникация, за да си подредят мислите и да пренаредят плановете си за времето на растящата Луна. В събота и неделя бъдете съсредоточени в това, което казвате и правите, защото „кормилото е в ръцете ви“ и вашето поведение се отразява значимо на околните.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Юпитер в точен квадрат с Уран на 26.02.2014 г

На 28.02.2014 г.,в 16:00 ч., Меркурий от 18°Водолей излиза от ретроградната си фаза.

Слънце в тригон с Юпитер на 1.03.2014 г.

На 1.03.2014 г., в 9:59 ч., Новолуние в 10°Риби

На 1.03.2014 г., в 18:23 ч. , Марс от 27°Везни навлиза в ретроградната си фаза, която продължава до 20.05.2014 г.

На 2.03.2014 г., в 18:19ч. Сатурн от 23°Скорпион навлиза в ретроградната си фаза, която продължава до 20.07.2014 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Стрелец и Овен, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

24.02.2014 г., в 11:25 ч. – 24.02.2014 г., в 15:50 ч.

26.02.2014 г., в 12:51 ч.- 26.02.2014 г., в 16:55 ч.

28.02.2014 г., в 12:55 ч.- 28.02.2014 г., в 16:52 ч.

2.03.2014 г., в 13:04 ч.- 2.03.2014 г., в 17:40 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

1 коментар so far »

  1. ani каза,

    Писа на февруари 25, 2014 @ 10:23

    Благодаря ти, Муси!!! Хубав и успешен ден!!!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии