Седмичен хороскоп 24-30 април 2017

НЛ 26 4 17Новолуние в Телец в сряда

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната седмица на месец април с предноволуние. Съвпадът на Слънцето и Луната е в сряда след обяд, на 26 април, в 6 градуса Телец. Дните преди новолуние са характерни с намаляващата, разпадаща се Луна. На фона на ретрограден Меркурий, ретроградни Юпитер, Сатурн и Плутон, началото на седмицата изглежда много пасивна, та дори -депресивна. Не време за нови начинания и за големи очаквания до сряда, включително.

Светъл лъч носи Меркурий, който разделяйки се със Слънцето, се приближава до Уран, и прави тригон със Сатурн. Астрологичната конфигурация е част от Голям огнен тригон, за който писах миналата седмица. Точните аспекти на Меркурий са в понеделник тригон със Сатурн, а в петък-съвпад с Уран, което разширява влиянието върху цялата седмица. Така в съчетание с новата Луна, втората половина на седмицата става много различна от първата. От четвъртък нататък завяват нови ветрове.

Големият огнен тригон, който включва Меркурий,Уран, Сатурн, Прозерпина, СЛВ, в съчетание с новолунието в Телец носи здрав разум, действен прагматизъм, реализъм по отношение настоящето и близкото бъдеще. Да обърнем внимание на това, което е реално достижимо, да стъпваме на здрави основи и да надграждаме, да разполагаме с ресурсите, които имаме и да ги увеличаваме с труд и постоянство. Това е посланието на новата Луна в Телец, подкрепена от активния огън.

В допълнение на огнената действена енергия се включва Венера, която в петък преминава в Овен. Венера за втори път посещава огнения знак през тази година. Два месеца, от 3 февруари до 3 април, планетата на любовта шестваше напред и назад в Овен, а сега ще се движи през него до 6 юни. Венера в Овен ще промени спокойния ход на взаимоотношенията при много двойки. Импулсът за движение и промяна ще прави част от огнените и въздушните знаци в повече инициативни, изискващи и очакващи.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. До сряда се старайте да разчистите личните си дела, от които зависи бюджета ви. Луната във вашия знак ще ви помага да бъдете инициативни и мотивирани. Новолунието в Телец, в сряда, е чудесен момент за промяна във финансовите дела, и то в положителна посока. От четвъртък нататък фокусирайте огнената си енергия в цел, от която ще имате приходи. Ще са нужни повече усилия и постоянство, но резултатите ще ви радват и топлят в следващите месеци. Добри идеи ви идват от големия огнен тригон, някои могат да бъдат твърде новаторски към този момент, но не ги изхвърляйте, а запазете за подходящото време- месеците юни-юли и октомври-ноември. От петък Венера ви идва на гости за повече от месец. До 6 юни планетата на любовта ще ви вдъхва увереност в личните дела, ще ви прави по-романтични и отдадени на връзката. А на тези,които са сами, ще помага да привличат внимание и предложения.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Големият огнен тригон е във ваша подкрепа от миналата седмица. Сега има допълнително развитие. Меркурий, на заден ход, се доближава до позицията на Уран, преминавайки междувременно през тригон със Сатурн. Астрологична ситуация, която е в полза на амбициите ви за кариерно придвижване. След разчистване на непотребното и задържащото, новолунието в Телец в сряда открива нови перспективи пред амбициозните ви намерения и активности. Откажете се от това, което е старо и отживяло времето си, заложете на новото и оригиналното, дори това да ви прави странни в очите на околните. Новолунието в Телец ще постави нови задачи пред вас, които ще изискват много усилия и търпение, за да стигнете до успешен финал. Направете си добре разчетите, и ги подплатете с активността на тези, които са доказали вече своята опитност и надеждност. В петък Венера отново е в зоната на свободата, пътешествията и духовните удоволствия. Планирайте почивката си, или потегляйте на път с партньора си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, престои ангажирана седмица. Новолунието в практичния Телец поставя пред вас несвойствени задачи, свързани най-вече с добрата организация и разпределяне на времето. За вашата свободолюбива природа, нетърпяща ограничения и изисквания, настъпва труден период на разчистване, преподреждане, пренареждане, отстраняване на грешки и недостатъци във вече направени неща, както и стриктно спазване на график и условия, зададени от друг. За мнозина новата Луна ще отвори път за нови ангажименти, към което е препоръчително да подхождате със същата взискателност и прецизност, за да си гарантирате добри резултати. В началото на седмицата Луната в Овен може да създаде някои притеснения и грижи по близки на сърцето ви хора. В петък, когато Венера стъпи в зоната на огнения знак, за мнозина ще има повод за радост и гордост. Венера в Овен ще постави емоционалните преживявания в центъра на вниманието ви за месец напред.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата е забележителна с новолунието в Телец. Новолуние в Телец се случва един път в годината, а през тази година това става в 6-я градус на знака ви. Новолунието е чудесен момент за ново начало. Всичко онова, което планирате и отлагате, сега излиза на дневен ред. Ако става дума за нещо кратко и бързо, действайте от четвъртък нататък. За по-мащабни начинания, или за дела, които ще се реализират в дълъг период от време, изчакайте обръщането на Меркурий на 3 май. Това не пречи да обмисляте, планирате, да пишете и пресмятате, да правите подготовката, която е необходима като предварителна работа, преди същинския старт. Смяната на знака на планетния ви управител подсказва и смяна на подхода. Венера в кардиналния огнен знак Овен е подстрекател на новото, а като се има предвид предстоящата ѝ среща с Уран, и на нестандартното. Периодът не е добър за планирани операции, още по-малко, разкрасителни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата вдъхновяваща. Новолунието в другия земен знак – Телец, идва с пълна кошница обещания. Преди това обаче, до срещата на светилата, разчистете финансови задължения, които не търпят отлагане, особено данъчни задължения и застраховки. Ако с новата Луна тръгвате на далечен път, това е гаранция за спокойствие и безпроблемност. Както и предвидените, и добре планираните подробности. Новолунието в Телец може да стане отправна точка и на нови духовни търсения, вървете към новото, разширявайте контактите си и кръга на интересите, проправяйте пъртина по нови пътища, разбира се без да губите практичните си ориентири. Новолунието в Телец задава добър период пред бизнес начинанията, с предварителната подготовка, която може да бъде извършена до края на ретроградната фаза на Меркурий. Планетният управител тръгва права посока на 3 май, а следващото го пълнолуние е благодатното време за реализация на делови намерения. В края на работната седмица Венера преминава в Овен, активирайки зоната на интензивните лични взаимоотношения при двойките. За свободните, месец май се очертава като чудесен период за нови запознанства и активен любовен живот.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Новолунието в сродния по стихия знак Телец е указание за нови теми, които се развиват във вашия живот. Те могат да бъдат свързани с професията, с творческите изяви, с напредък в някои важни начинания, на които новата Луна ще „даде рамо“ в следващите дни. Също така да окажат влияние върху личния живот, и плановете касаещи задомяване, и деца. В зоната на ретроградния Меркурий все още има шанс за възобновяване на отношения, които са били в забвение, или прекъснати по различни причини. В петък Венера навлиза в зоната на семейните дела, където нейното участие включва хармонизиране на домашната среда, подобряване както на климата в къщи, така и освежаване на бита. Имайте готовност за приятни промени, за гости и повече радостни, и пъстроцветни преживявания с близки хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои комуникативна седмица. В първите дни, от понеделник до сряда, мнозина ще имат нужда от съвет, и подкрепа от приятел, или приятелска група, по важен за тях въпрос. Настройте се не само да чувате, но и да разбирате какво ви се говори, за да получите в дните на новолунието и след него, прозрението, визията за бъдещите ви стъпки. Пролетно почистване както на физическо, така и на духовно ниво ще внесе оживление и разнообразие в живота ви. Планетният управител е все още ретрограден, подканяйки ви да обръщате поглед навътре, да преоценявате речено и сторено в близкото минало, и да си извлечете нужните поуки. От петък Венера е отново, подобно на месеците февруари и март, в огнения знак Овен, което прави зоната на приятелските взаимоотношения привлекателна и все повече във фокуса на вниманието. В хармоничен аспект с Марс, който се движи през вашия знак, планетата на любовта задвижва потиснати страсти, откривайки нови сфери на влагане на емоционалната ви енергия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Новолунието в сряда, в другия знак, управляван от Венера, е обещание за активизиране на личния живот. И не само. Съвпадът на светилата в практичния земен знак – Телец, е подсказка за нов поглед към бизнес делата ви. Някои планове за инвестиции могат да претърпят корекция и да намерят нови решения. Предоговаряйте условия с партньор/и, обръщайте внимание на детайлите, търсете най-разумното и приложимо на практика решение. Не отказвайте помощ от компетентни хора и специалисти в дадената област. В края на работната седмица вашият планетен управител сменя знака. Венера навлиза за втори път през тази година в срещуположния знак – Овен. Някои започнати през февруари или март, но недоразвити отношения, сега ще имат нов шанс. В огнения кардинален знак планетата на любовта е много категорична и решителна, което ще постави на изпитание през следващите четири седмици вашата по принцип дипломатична природа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои семейно ориентирана седмица. До сряда, включително, обърнете внимание на това, което е старо и излишно в дома ви, разчиствайте, освобождавайте пространство, отворете фронт за работа и достатъчно място да се разположи новото. Новолунието в Телец, в сряда, внася нови нотки в домашната среда. Мнозина ще искат да направят подобрения, ще чертаят проекти, ще търсят майстори за ремонт. Бъдете внимателни при преговори и договаряне за време и количества, обръщайте внимание на подробностите, на това което се подразбира, или което не е изречено ясно и точно. Ако планирате преместване, периодът е добър, но официалното нанасяне в новото жилище отложете за директен Меркурий, след 3 май. От петък нататък, за повече от месец напред, Венера ще ви подтиква да разширите кръга си на общуване, да търсите новото, да се интересувате повече от хората около вас, и да им позволите да ви опознаят по-добре.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица с новолуние. Когато Луната е в аспект със Слънцето, особено при новолуние, за вашата група настава период на притеснения и тревожност, дали, и как нещо ще се случи, или няма да се случи. В дните преди новолунието, в понеделник, вторник и отчасти в сряда, ще имате много неща за довършване, такива започнати, или планирани отпреди време. Направете си стриктен график и се придържайте към него, защото Меркурий в другия кардинален знак на път да се срещне с Уран и да ви обърка дори най-перфектния план. Новолунието в Телец е чудесен момент да изпробвате нервите на приятелите си, да тествате тяхната лоялност и декларациите им за подкрепа. В петък Венера идва отново в Овен, в зоната на вашата професионална активност,като ще се движи през нея до 6 юни. Планетата на любовта внася свежест и романтика в професионалната среда, прави ви привлекателни и атрактивни за другия пол.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои вълнуваща седмица. Новолунието в срещуположния знак Телец раздвижва зоната на партньорските взаимоотношения. В работната сфера имате шанса да попаднете на подходящия човек, или хора за съдружие. Водете преговори, уточнявайте условия, но подпишете договор едва, когато Меркурий стане директен, след 3 май. Мнозина ще имат шанс да си намерят нов работодател. Ако гледате на това като нещо краткотрайно, или мимолетно, действайте веднага след новолунието. Ако обаче целта ви е сериозна работа в дългосрочен план, изчакайте. В личните взаимоотношения новолунието в Телец е в подкрепа на сериозните взаимоотношения, затова не бързайте, изграждайте ги бавно и прецизно, с много любов.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои комуникативна седмица. Предпоставка за това създава новолунието в Телец, в сряда. До тогава разчистете задълженията си към приятели и колеги, особено към тези, на които сте обещали среща и разговор „на четири очи“. Новолунието в земния знак задвижва нови енергии, привлича в орбитата ви нови, и интересни хора. Ако сте си обещали включване в школа за придобиване на нови знания, новата Луна ще ви подкрепи в това начинание. Бъдете приветливи и добронамерени с хората, с които живеете под един покрив, съседи, с които се виждате често, не отказвайте покани за срещи, и за общи начинания. Стремете се към социализация, и ще се радвате на позитивни емоции от общуването с хората около вас. От петък Венера идва в помощ за подобряване на финансовото състояние,макар че, ако не си слагате спирачки, ефектът може да е обратен, и разходите по-големи от приходите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в тригон със Сатурн на 24.04.2017 /11:16 часа.

На 26.04.2017 /15:16 часа, новолуние в 6°Телец.

На 28.04.2017 / 16:13 часа Венера преминава в Овен.

Меркурий в съвпад с Уран на 28.04.2017 /17:49 часа.

През тази седмица Луната се движи между знаците Риби и Рак, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

24.04.2017 / 0:34 – 24.04.2017 /3:32

26.04.2017 / 0:53 – 26.04.2017 / 4:56

28.04.2017/ 4:18 – 28.04.2017 / 4:39

30.04.2017 / 0:28 – 30.04.2017/ 4:48

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии