Седмичен хороскоп 24-30 април 2023

2023 4 20Слънце в съвпад със СЛВ в Телец

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през последната седмица на месец април. Възможно най-спокойната в астрологично отношение. Затова ще кажа няколко думи за предходната седмица, в която по технически причини не успях да пусна седмичен хороскоп. Не съм нито робот, нито бот, затова понякога има прекъсвания.

В седмицата 17 -23 април имаше няколко важни астрологични събития. В един и същи ден, 20 април, в 7:12 ч пръстеновидно пълно слънчево затъмнение в 29 градуса Овен, след което в 10:13 ч Слънцето премина в Телец, а в 18:27 ч застана в точен квадрат с Плутон. За затъмненията съм писала много, поне четири пъти на година.

Слънчевите затъмнения, особено пълните, са като инсталация на ПВО,често употребяван в последните месеци термин, засичат натрапници и грешки. Когато излиза от сянката на Луната, слънчевата енергия е много силна. Тя може да освети и най-тъмните кътчета, но може и да прогори ретината ни, ако гледаме без защитни очила.

Точно по време на затъмнението беше вторият опит, първият на 17 април, за изстрелване на най-голямата ракета, с предназначение да превозва много хора на Марс. Изстрелването беше успешно, но полетът трая само 4 минути. Добре,че беше безпилотен. Умният, красив и богат мъж загуби милиарди, но пък беше доволен,че все пак ракетата тръгна. За запознатите е ясно, че тук се намеси квадратът на Плутон като допълнение на ролята на слънчевото затъмнение. Всичко това на фона на опозицията Уран-Прозерпина, която ще стане точна през тази седмица на 27 април, и при стационарен Меркурий, готов да се завърти, близо до Уран. По неподходящ момент много трудно може да се подбере.

Много поуки могат да се извлекат от този неуспешен космически опит, Мъск неговите, ние нашите. Че и у нас нечии планове се провалиха.

На следващия ден, 21 април, започна втората меркуриева ретроградност. В Телец Меркурий ще се движи назад до 15 май. Освен традиционните препоръки да не се подписват договори, да не се започват важни,с очакване за дълготрайност, начинания, да не се правят планирани операции, да не се сключва брак и така нататък, ретроградността на Меркурий е добър период да обърнем повече внимание на това, което улавят сетивата ни. Да гледаме, но и да виждаме повече, да слушаме, но и да чуваме важното, с кожата си да улавяме по-добре мекотата и грапавината, а с носа си да улавяме повече пролетни ухания. Сетивата се поддават на възпитание. Както и умереността при боравене с финикийските знаци. Някои ще се вгледат по-задълбочено в ценностната си система и ще улавят бързо дисхармонията. Ретроградният Меркурий подкрепя творците в това да се задълбочават, да виждат под повърхността, нещо което ще се усети силно в дните на пълнолунието/ лунно затъмнение през следващата седмица.

Луната през тази седмица се движи от Близнаци до Дева, правейки последователно квадрат и тригон със Слънцето. В първия ден, в понеделник, Слънцето прави съвпад със СЛВ. Това се случва един път всяка година, но в Телец през 19 години. За последно Слънцето се е срещнало със СЛВ в Телец на 1 май 2004 година в 11-я градус на знака.

Срещата на Слънцето със северния лунен възел е момент за начало, за пожелания, наричания, планиране, за неща ориентирани към бъдещето. В Телец, който не е от най-спонтанните зодиакални персонажи, може да се даде ход на дълго обмисляне и канене нещо да се случи някъде в бъдещето. Квадратът на Плутон налага таван, външен контрол, рамки и ограничения. Ретроградният Меркурий също променя картината и перспективата.

По-динамично звучи друг съвпад, който се случва малко по-рано, този на Юпитер и Ерис в 24Овен. Той дава простор на амбициите,привличане към широко мащабни начинания, самохвалство и перчене.

Другият значим ден през седмицата е четвъртък, 27 април. Светилата са в квадрат с включени към него лунни възли. Ден за решителни действия, има още два фонови аспекта, за определяне и заемане на категорична позиция. В неделя очакваме приятен завършек както на месец април, така и на привидно спокойната седмица със земния тригон на Луната и Слънцето.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои комуникативна седмица. Слънчевото затъмнение, съвпадът на Юпитер и Ерис във вашия знак повдигнаха тонуса ви през отминалата седмица. Сега позитивизмът и доброто настроение продължават да бъдат постоянен спътник. Слънцето се среща с бъдещето в зоната на личните притежания. Това, което е ваше, предстои да се развие и увеличи. Но не бързайте! Сега се огледайте, планирайте, а като се изправи Меркурий и когато Марс влезе в Лъв, действайте. Бъдете внимателни с разходите, не тръгвайте след всяко изкушение. В края на седмицата намерете подходящото за вас място да починете и да се заредите за следващата седмица.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Слънчевото затъмнение от миналата седмица освети възможности да решите проблеми с администрация преди обръщането на Меркурий. Добрата тенденция в това отношение се поддържа от включването на Юпитер от Овен. Подкрепа имате и от съвпада на Слънцето със СЛВ в зоната на кариерата. Някои са привлекли вниманието на нужните хора и сега ще се радват на интересни предложения. Имайте предвид, че ретроградността на Меркурий е също в тази зона. Планетата на договорите тръгна назад миналата седмица и ще прави това до 15 май като изисква повече внимание в детайлите и добро предварително обмисляне на начинанията. В четвъртък на 27 април, Луната е във вашия знак, очаква се да бъдете твърди и категорични.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Близнаци. В зоната на партньорството се движи и Венера, която улеснява отношенията с другите, привлича към вас симпатии и подкрепа често дори от непознати хора. Слънчевото затъмнение от миналата седмица, в зоната на любовта и блясъка насочва някои от групата да изследват нови възможности в тази сфера. Ретроградността на Меркурий започнала на 21 април и до 15 май е в зоната на здравето. Някои изпробвани вече влияещи ви добре практики, могат да бъдат интересни по нов начин. Съвпадът на Слънцето и СЛВ в тази зона дава възможност да решите някои въпроси свързани със собственост.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на финансови ангажименти. Ако слънчевото затъмнение от предходната седмица е осветило някои тъмни ъгли и е изкарало наяве някои дълбоко скрити тайни, то сега отново Слънцето ви превежда през моста към бъдещето. Мислете в бъдеще време, настройте се, планирайте, мечтайте, формулирайте желаният си. За конкретни начинания, особено такива свързани с дълготрайни отношения и обвързаности, изчакайте, още е рано. В неделя бъдете сред любими хора и се радвайте на прекрасния земен тригон на светилата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Луната е в Близнаци в зоната на социалната реализация,в компанията на Венера. Меркурий стана ретрограден през миналата седмица. До 15 май планетният управител ще се движи в благоприятна за повечето от групата зона, тази на другия земен знак Телец. Ретроградният Меркурий в Телец задава немалко задръжки пред изпълнение на плановете, особено такива свързани с образование, или с пътешествия. Съвпадът на Слънцето и СЛВ в тази зона е силен мотиватор за промяна и движение напред. Правете планове с дата на започване през втората половина на месец май. Неделя е вашият ден,Луната и в Дева, време за лична изява и изгодни покупки.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на обръщане внимание на здравето,свое или на близък човек. Пълното слънчево затъмнение от миналата седмица ви накара да се вгледате в най-близкия кръг, в родната среда и корените, откъдето да почерпите увереност и сила. През тази седмица Слънцето отново е активен участник в случващото се. То прави съвпад със СЛВ в зоната на любовта, блясъка и славата. Едни ще се влюбят в човек, други в идея, аспектът може да предизвика еуфория от очакването за нещо ново и блестящо. Е да, но при други. За сериозния и разсъдлив Козирог ще има други измерения, по-земни и практични. А ретроградния Меркурий още повече въздържа порива към ново, връщайки ви към стари, сигурни и изпитани пътища, и решения.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Това укрепва самочувствието и подклажда лидерските ви амбиции. Планетният управител тръгна назад през миналата седмица. Ще се движи така до 15 май в най-скритата зона на слънчевия хороскоп. Много процеси ще текат незабелязано от вас, или съзнателно скривани. Ще има и такива, които сега, при съвпада на слънцето и СЛВ, се отключват, оттласват и тръгват, но ще мине време докато разберете за тях. Венера е в знака ви, добре разположена спрямо другите, правейки всичко възможно за подобряване на вашата харизма. В неделя обърнете внимание на най-близките си.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Близнаци. Венера е също в Близнаци, което прави периода много благоприятен за пътувания и почивки в странство. Който се отправя на път, дано си е направил резервацията преди Меркурий да стане ретрограден. Планетата на комуникациите тръгна назад от 21 април и ще продължи така до 15 май. Уникалният съвпад на Слънцето и СЛВ, който се случва в тази зона веднъж на 19 години, може да ви зарадва с желана подкрепа, морална или материална. Но при обвързване с договор имайте предвид ретроградността на планетата на договорите и обръщайте внимание както на детайлите, така и на скрития подтекст.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Близнаци. В зоната на любовта, блясъка, творчеството и децата продължава да се движи Венера, да ви радва и привлича обожанието на определени хора към вас. Слънчевото затъмнение от предходната седмица освети скрити ъгълчета на отношенията ви с някои хора,насочвайки ви по този начин към други начини за тяхното подобряване. Съвпадът на Слънцето и СЛВ е в полето на дома и най-близките, на родители и корени. Зарежда ви с много идеи, които предстои да осъществите след като Меркурий изправи своя ход в средата на месец май.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Слънчевото затъмнение, пълно при това, освети някои особености в професионалната среда, които бяха скрити от очите ви и далеч от вниманието. Меркурий тръгна назад в полето на приятелствата и подкрепата. Промените тук могат да ви свържат отново с хора, с които сте се разделили преди време. По време на напрегнатите аспекти на планетата на комуникациите е възможно да имате разногласия в приятелската среда. Нова вълна на подкрепа и приятелство задава съвпадът на Слънцето и СЛВ през тази седмица. Ще трябва да проявите и по-голяма смелост, както ви подтиква Марс от вашия знак.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на тайните и тяхното разкриване. При някои от групата слънчевото затъмнение през изминалата седмица освети особености свързани със собственост През тази седмица историята се развива. В полето на партньорството е много оживено. Меркурий стана ретрограден преди няколко дни в срещуположния знак Телец. Ще се налага да се съобразявате с него до 15 май,когато се изправя. Въздържайте се от поемането на нови ангажименти, или правете това след задълбочена проверка на документите преди да слагате подписа си. Съвпадът на Слънцето и СЛВ в тази зона е свеж полъх за отношенията както в брака, така също със съдружници или шефове. Нови възможности са на прага и очакват включване.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на най-близките. Давате и приемате подкрепа. Сатурн във вашия знак ви прави да изглеждате силни, да внушавате увереност и стабилност, преодолявайки вътрешните противоречия. Слънчевото затъмнение в зоната на сетивността, тялото, притежанията, моралът, ценностите и сигурността, която те дават, провокира различни гледни точки. При едни води до по-голяма самоувереност, при други обратно. Съвпадът на Слънцето и СЛВ в полето на знанието, общуването и приятелството еднозначно е позитивен знак. Сдобивате се с нова,важна за вас информация. Някои аспекти от нея обаче подлежат на проверката на времето, заради ретроградността на Меркурий в тази зона. Важен в това отношение е четвъртък, 27 април.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 0 СЛВ в 4Tелец на 24.04.2023 в 13:00

Луната е без курс на:

24.04.2023 15:15 – 24.04.2023 21:58

27.04.2023 2:40 – 27.04.2023 9:30

29.04.2023 13:53 – 29.04.2023 21:59

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

Етикети:

3 коментара so far »

  1. Сашка каза,

    Писа на април 24, 2023 @ 6:17

    Здравейте,
    Благодаря Ви за всичко, което правите за нас, които ежеседмично следим хороскопа си!
    Всички сме хора, и е нормално понякога да ни се случват препятствия. Не е необходимо дори да го споменавате. Вършите толкова много и то абсолютно безкористно.

    Благодаря Ви още веднъж!
    Страхотна сте!

  2. SVedZki каза,

    Писа на април 26, 2023 @ 13:53

    Подкрепям горния пост, благодаря Ви от сърце за позитивните статии и за редовните усилия!
    С най-добри благопожелания,
    SVedZki

    P. S. Удобно ли е да попитам отново, за начало на работа, коя дата би била по-сполучлива, 15.05. или 01.06.? Меркурий вече не е ретрограден, но още се движи бавно, докато при втората май само Плутон забавя (за Водолей 13 гр. – 03.02.1983, с асц. Скорпион 28-29 гр. – 2:20h)? Благодаря, оценявам го.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на април 27, 2023 @ 23:16

    SVedZki,
    Ако само това са вариантите, то 1 юни е по-добрата дата.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии