Седмичен хороскоп 24-30 ноември 2014 година

es1114Меркурий в съвпад със Сатурн

Венера в тригон с Уран

Меркурий в Стрелец от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

През следващите дни малко хора ще останат безразлични към това, което се случва у нас, или по света. Разнообразието от аспекти, някои напрегнати, включва и трите кръста – кардиналния, неподвижния и подвижния. Така всички зодиакални знаци са провокирани в една или друга степен да проявят активност, да заявят участие, да изразят мнение.

Първият важен аспект за седмицата е съвпадът на Меркурий и Сатурн в 26-я градус на Скорпион, в сряда. След срещата на Слънцето със Сатурн през изминалата седмица, сега Меркурий внася допълнителна яснота по някои въпроси, касаещи правото и „спазването на буквата на закона“, нещо което е област на влияние на Сатурн. Съвпадът Меркурий-Сатурн засяга в по-голяма степен неподвижните знаци – Скорпион, Телец, Лъв и Водолей.

Следващ го хронологически е квадратът на Слънцето и Нептун. Той става точен на 27-ми, в четвъртък, но влиянието му се простира както върху част от предходната, така и върху цялата предстояща седмица. Слънцето застава два пъти в годината в квадрат към Нептун, а откакто Нептун влезе в Риби, това се случва през пролетта,в края на месец май, и през есента – в края на месец ноември. Квадратурата Слънце-Нептун активира подвижния кръст, особено първата декада на знаците Стрелец, Риби, Близнаци и Дева. Аспектът влияе на волевите процеси, като прави човек донякъде пасивен и инертен в поведението, повече съзерцателен и анализиращ, отколкото готов за активни действия. В здравословно отношение оказва влияние върху ендокринната система и хормоналния баланс в организма.

В обществените отношения квадратът Слънце-Нептун подвежда към манипулации посредством средствата за масова информация, преекспониране на някои събития с цел отклоняване вниманието от важни злободневни теми.

Квадратурата Слънце-Нептун се развива на фона на другата дълга квадратура -Уран и Плутон в кардиналния кръст,Овен-Козирог-Рак-Везни, която предстои да стане точна в средата на месец декември в 12-я градус на знаците. Във вторник по обяд, Луната ще „включи“ за пореден път този напрегнат аспект, което създава предпоставки за конфликти, инциденти, аварии и природни катаклизми.

През тази седмица има и няколко хармонични аспекти, които компенсират донякъде влиянието на напрегнатите. Най-значим е тригонът на Венера и Уран, един доста енергетизиран аспект, който се сключва на огнената територия на знаците Стрелец и Овен, 12-я градус. Сам по себе си, на личностно ниво, аспектът предизвиква спонтанност в чувствата, влюбване от пръв поглед, нестандартни любовни послания и изповеди. Но при съпътстващия го квадрат на Слънцето и Нептун тази спонтанност по-често води до конфузни ситуации и неразбиране. Затова известна сдържаност е препоръчителна там, където има сериозни намерения.

Слънчева седмица!

В понеделник е св. Екатерина. Честито на именниците!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Слънцето навлезе в Стрелец и скоро, в рамките на близо месец, ще премине през юпитеровия тригон на слънчевата година,на всички от групата. Предстои ви силен период по отношение кариера, социални изяви, реализация на планирани промени, ново начало за някои важни лични дела. Венера също се движи през сродния по стихия знак Стрелец, а в петък и Меркурий добавя своята енергия в помощ на вашите планове и намерения. Преди това, през първата половина на седмицата съвпадът му със Сатурн в Скорпион ще ви постави някои важни задачи за решаване. Те ще са предимно от финансово естество, и това каква позиция ще заемете, ще повлияе отношенията ви с близък човек, или партньор по бизнес. Много е вероятно да бъдете подведени по дребни наглед обстоятелства. Затова препоръката ми е да не решавате на принципа „евтин на брашното, а скъп на триците“. В сряда-четвъртък чаровницата Венера ви е приготвила изненада. Периодът е благоприятен за служебни контакти, за връзки между хора от един и същи бранш, или със сходни духовни интереси. Очаква ви интересна среща, или среща с интересен човек, попадане в странни ситуации, а при някои от групата също – сбъдване на някои съкровени желания.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на признаване на грешките. Дори само за себе си може да отчетете факт, или ситуация, в която сте постъпили погрешно, взели сте неправилно решение, без да отчетете някои дребни на пръв поглед обстоятелства. През тази седмица имате възможност да поправите грешката и отново да стъпите здраво на земята, отмятайки самодоволно лъвската си грива. Приемайте философски всяка съпътстваща загуба. По финансови въпроси бъдете внимателни, квадратът на Слънцето и Нептун, в четвъртък, при вас може да се прояви в поредния опит за измама. Или провалените очаквания към някой, с когото ви свързват сърдечни трепети. Намирайки се в марсовия период на личната си година, нищо, което е свързано с влагане на повече физическа енергия, не може да ви се опре. Сега дори сте по-мотивирани от всякога, имате и повод за празнуване, но това през втората половина на седмицата. От петък Меркурий навлиза в зоната на радостта и забавленията, откъдето заедно със Слънцето и Венера ще прави ежедневието ви по разнообразно и весело. В личния живот важна промяна сочи Венера,която се заиграва с Уран, и може неочаквано да ви сюрпризира с новина в сряда-четвъртък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои вълнуваща седмица. Присъствието на Слънцето и Венера във вашия знак, с техните аспекти, предизвикват въодушевление и очаквания, към които Меркурий в петък ще добави и своята гледна точка. Но в началото на седмицата точно той ще ви постави в ситуация да охладите страстите и да погледнете на дадено обстоятелство с повече разум и прагматизъм. Към подобен подход ви насочва и квадрата на Слънцето и Нептун, който става точен в четвъртък, но както вече ви предупредих, започна своето влияние от предходната седмица. Сега е момента да сложите граници на достъп, да поставите на мястото му някой, който има необосновани претенции, самите вие да се откажете от очаквания, за които нямате основания, да се разделите с илюзиите по отношение някого. Някои ваши сънища, догадки или прозрения, сега могат да добият очертания като ви дадат жокерите да си отговорите на важни за вас въпроси. С идването на Меркурий на гости вашият позитивен и весел нрав ще бъде с няколко тона по-искрящ. А Венера с тригона си към Уран ще ви подкрепя за всичко нестандартно, интересно и забавно през втората половина на седмицата и особено в почивните дни. Бъдете внимателни за течове в дома, спирайте крановете, при повреди, търсете ВК специалист.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои интересна в астрологично отношение седмица. В следващите дни разумът и емоциите при вас ще се борят за по-голямо внимание. Първата половина от седмицата е доминирана от съвпада на Меркурий със Сатурн в противоположния знак Скорпион. Този аспект ще ви подтиква да търсите справедливост, да изискате сериозно разглеждане на вашата гледна точка по даден спорен въпрос, както и стриктно придържане към фактите и аргументите. Вашата венерина природа през тази седмица може да се прояви по много по-остър и настойчив начин, отколкото са свикнали околните да ви възприемат. Упоритостта, с която отстоявате своята позиция, ще даде резултат в близките дни, евентуално седмици, и може да промени хода на събитията, които лично ви касаят. Но, ако искате да ускорите процеса, постарайте се да намерите допирни точки, да бъдете по-находчиви и изобретателни, а също така и готови на някои дребни компромиси, които не касаят същността на проблема. През тази седмица обаче бъдете внимателни с хора, които се афишират като ваши приятели, има вероятност от измама през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои семейно ориентирана седмица. Във фокуса на вниманието ви ще бъдат ангажименти с хора от най-близкото обкръжение – родители, баби и дядовци, братя, сестри, братовчеди и племенници, но също така и домът, който обитавате, с всичко в него, което може да ви създаде проблеми. Но нищо не е в състояние да ви затрудни сега, защото Меркурий, планетният управител отива на среща със Сатурн. Ако спазвате правилата, придържате се към „буквата на закона“, фигуративно казано, не подценявате детайлите, нещо което е стихията ви, ще успеете да се справите с всяка възникнала задача, с която сте се захванали. Съществува едно „но“, произтичащо от несигурността в поетите ангажименти от страна на партньора, което ще се изясни вероятно до четвъртък. Затова имайте под ръка по-голям набор от варианти. И много търпение. Във вторник и сряда към някои от групата идват интересни и настойчиви предложения. В петък Меркурий влиза в Стрелец и раздвижва дома ви с някои новини, чакани или не, които ще ви накарат да промените някои предстоящи близки планове. За някои особености в здравния си статус, търсете причините в хормонален дисбаланс, и търсете подходящото решение.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. Съвпадът на планетният управител – Сатурн с Меркурий, ще ви подтиква към активност в защита на личния интерес. В понеделник вечерта Луната влиза във вашия знак и това ви дава „зелена улица“ за действие. Поддържайте сетивата си отворени и не позволявайте дребните неща да убягват от критичния ви поглед. Само тогава може да разчитате на точност и прецизност в това, което правите или искате другите да правят за вас. Моментът е подходящ да се включите в група, екип, колектив, към който проявявате интерес от известно време. Това вероятно си има своята цена, която сте готови да платите. Но каквито и планове да привеждате в действие, запазете дискретност, излишната показност не ви е от полза, напротив. Вторник и сряда са дни за важни срещи, в които имате доминираща роля, имате властта да повлияете на някои процеси като е важно да се придържате към общоприетите правила и норми на поведение. През втората половина на седмицата обаче имате значително по-голяма свобода на действие. В почивните дни повече внимание ще изискват отношенията с близки хора и съседи.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на сериозните дела. Меркурий, управителят на знака, ще се срещне със строгия Сатурн в 26-я градус на Скорпион в сряда. Така през първата половина на седмицата е наложително във всичко, с което се занимавате, и считате за важно, да не подценявате дребните наглед неща, да не подминавате детайлите, за да не стане като в българската поговорка „дребното камъче обърна каруцата“. Спазвайте буквата на закона, не бягайте от формалности, колкото и досадни да ви се струват. Тази препоръка е ориентирана предимно към обстоятелства от работната среда, там където има договорено сътрудничество при някакви предварителни предпоставки. Може да се окажете подведени в очакванията си да бъдете подкрепени просто ей така,без да положите нужните усилия за това. Бъдете активни, поемайте отговорността, която ви се полага, и така ще разплетете кармичен възел, завързан при предишни събития с ваше участие. Отнасяйте се сериозно и към оформяне на документи, касаещи вашето здраве – поставяне на диагноза, изготвяне на епикриза, оформяне на болничен лист и др. От петък Меркурий преминава в следващия знак -Стрелец. От срещуположната зона на зодиака той ще повлияе значимо вашата активност в социалните контакти. Предстоят ви интересни срещи, разговори, попадане в нова среда и посрещане на новите възможности, които следват от това.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои комуникативна седмица. Тази тенденция ще усетите още в понеделник, но във вторник и сряда на вашата подвижна въздушна природа ще бъдат наложени някои ограничения. Те могат да бъдат във финансовата сфера, с някои приходи, на които разчитате, но е необходимо да бъдат направени уточнения и редукция. Добри предложения ще имате в следващите дни, и те могат да дойдат твърде неочаквано, или по необичаен начин. По-важното е, че сте в добра позиция да преговаряте, да изисквате най-доброто за себе си, да сключвате изгодни договори. Ще трябва да приложите някои изпитани похвати като дипломация, чар и добри маниери, готовност за някои дребни отстъпки, следвайки обаче собствената линия на постигане на набелязаната цел, и придържайки се към правилото, че „добрата дума – железни врати отваря“. Периодът е добър за всяка форма на приемане и обработка на информация, на знания с отвлечен характер, за запознаване и общуване с хора,близки по светоусещане, но с повече опит.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои важна, от гледна точка на кариерата, седмица. Вашата работа или участието ви в екип, ще бъдат обект на внимание и оценка през тази седмица. Ще трябва да обърнете повече внимание на формалната страна на представянето си, като оформянето на важните документи, наличието на нужните подписи, печати, разрешителни, съгласувания и т.н. Наблегнете и на вашите силни страни като визия, маниери, словесен изказ – всичко, което може да бъде от полза за изграждане на добър имидж. В четвъртък Луната е във вашия знак, ще ви дава възможност да поставяте условия, и „да насочвате кораба“ в желаната от вас посока. В петък, когато Меркурий преминава в Стрелец, някои колебания дали сте постигнали целта си, дали имате подкрепа и разбиране, могат да отпаднат. Венера, а също така и някой венерин човек, може да ви бъде неоценим помощник в това отношение, привличайки по нестандартен начин хора към вас, и вашия проект или изделие, и увеличавайки популярността ви.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, очакването е за натоварена с ангажименти седмица. Предстои да навлезете в меркуриевия период на личната си година, време за движение, промени, нови връзки, нови лични и служебни познанства. През първата половина на седмицата формализмът в това, което правите, ще има превес, най-малкото от притеснение да не сгрешите някоя точка, или алинея, от закона, който се прилага за тази дейност. Бъдете стриктни при съставяне на документи, не си позволявайте свободна интерпретация, там където има разписани правила. В стремежа си да бъдете изправната страна вероятно ще се чувствате пренапрегнати и ограничавани неоснователно. Вторник и сряда са дни за оценка и предложения, които могат да се окажат важни и перспективни.

Дори по лични въпроси, се придържайте повече към това, което ви говори разумът, отколкото към подтиците на чувствата. От петък, когато Меркурий навлезе в Стрелец, ще имате повече енергия и желание да направите нещо за здравето си, за фигурата си, и най-вече за подобряване на жизнения тонус.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на сериозните начинания. Или по-скоро на такива, които биха довели до някои важни промени в живота ви. След срещата на Слънцето и Сатурн на ваша територия през изминалата седмица, сега предстои Меркурий да направи ежегодната си визита на Сатурн. Това ще се случи в сутринта в четвъртък, в 26-ия градус на Скорпион. Всички, които имат Слънце или асцендент в тази част на знака, вероятно ще усетят налагащата се от този съвпад тема за буквализма в прочита на знаците. Възможно е да попаднете в ситуация, когато се налага да четете буквално правила, или някой да изисква от вас спазването на такива, точка по точка. При всички случаи стриктното поведение по отношение околните ще ви бъде от полза. Имате шанс да направите много добро впечатление на някой, който считате важен за вас, било то в личен или в служебен аспект. Не си позволявайте обаче волности по отношение паричните дела. Там владее квадрата на Слънцето и Нептун, което значи неяснота и подвеждане, особено при харченето.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.


На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на обратите. Някои ситуации, в които сте били въвлечени, сега се проясняват. Картината добива конкретни очертания и това ви дава възможност да определите своето поведение както и да извлечете поука и ползи. Изпълнено е вашето изискване и другите да спазват правилата и законите, което донякъде възвръща у вас доверието в институциите, и подобрява собственото самочувствие. Периодът е подходящ да подобрите квалификацията си като се включите в подходящата образователна среда. Вниманието ви е съсредоточено предимно в професията и всичко, което се случва в работната сфера. Но някои лични моменти могат да ви отклонят за кратко и в друга посока. Колкото да уговорите поредното пътешествие с любим човек, и то колкото по-надалеч, толкова по-добре.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в точен съвпад със Сатурн на 26.11.2014 / 4:37 ч.

Венера в тригон с Уран на 27.11.2014 / 2:22 ч.

Слънце в квадрат с Нептун на 27.11.2014/ 6:19 ч.

На 28.11.2014/ 4:25/ Меркурий преминава в Стрелец.

22.11.2014/14:19/Луна в Стрелец

24.11.2014/18:31/Луна в Козирог

26.11.2014/21:22/Луна във Водолей

29.11.2014/0:03/Луна в Риби

През тази седмица Луната се движи през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

24.11.2014/5:16 – 24.11.2014/18:31

26.11.2014/17:30 – 26.11.2014/21:23

28.11.2014/19:14 – 29.11.2014/ 0:03

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

2 коментара so far »

  1. Васко каза,

    Писа на ноември 25, 2014 @ 1:58

    Здравейте, имам един въпрос относно написаното:
    “Сам по себе си, на личностно ниво, аспектът предизвиква спонтанност в чувствата, влюбване от пръв поглед, нестандартни любовни послания и изповеди. Но при съпътстващия го квадрат на Слънцето и Нептун тази спонтанност по-често води до конфузни ситуации и неразбиране. Затова известна сдържаност е препоръчителна там, където има сериозни намерения.”
    До кога е препоръчително да има тази сдържаност в любовен план?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 26, 2014 @ 20:12

    Васко,
    през тази седмица :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии