Седмичен хороскоп 24-30 октомври 2016

НЛ 30 10 16 в Скорпион от понеделник

и Меркурий в съвпад в Скорпион

Марс в квадрат с Уран

в Скорпион в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната седмица на месец октомври е динамична в астрологично отношение. Имаме няколко значими аспекта между планетите, преминаване в нов зодиакален знак и в края на седмицата ни очаква новолуние в Скорпион.

В началото на седмицата, в понеделник вечерта, Меркурий сменя знака, като преминава от въодушевените Везни в дълбоките води на Скорпион. Докато в знака на , много силно свързан с човешките взаимоотношения, Меркурий ни помагаше да търсим баланса и да уреждаме споровете по мирен начин, то в страстния Скорпион изплуват на повърхността други меркуриански качества.

В Скорпион Меркурий може да бъде много саркастичен и зъл, да задълбава в „казано-речено“, търсейки скритите мотиви и дълбоките цели. Тъй като у нас и по света предстоят избори, можем да очакваме, „на избори като на избори“, злостни кампании, очерняне и „вадене на кирливи ризи“.

В личните взаимоотношения Меркурий в Скорпион подтиква към проверки за коректност и лоялност, кара партньорите да се подлагат взаимно на различни тестове, с които да доказват своята вярност към дадената дума, брачната клетва, или към обещания за отказ от пороци, зависимости и привързаности. В четвъртък Меркурий прави точен съвпад със Слънцето. Настъпва „часът на истината“, неясното става по-определено, някои съмнения отпадат. Процесът на изчистване продължава до новолунието в неделя.

Така втората половина на седмицата е време за разчистване, премитане с голямата метла, и освобождаване. При някои това ще бъде в личните взаимоотношения, а при други в професионалните. Венера отново е активна с аспектите,които прави – с Юпитер, Нептун и . Планетата на любовта,красотата и хармонията се движи в стремящия се към яснота и истина Стрелец. През тази седмица тя отива на среща със . Цикълът Венера- е неритмичен. През повечето години наблюдаваме един съвпад, но има и такива години, в които двете космични тела се срещат три пъти, или изобщо не се засичат на небосвода.

Това е първият съвпад Венера-Сатурн в Стрелец за последните 30 години. Последният е бил на 20 ноември 1987-ма, но в началото на годината е имало още един съвпад – на 25 януари 1987 година. В обществените отношения съвпадът Венера-Сатурн свърза в едно правораздаване и закон, съдебна система и придържане към правила, ограничения, и най-вече към „буквата на закона“. Настоящият съвпад се случва в комплект с квадратури към лунните възли, което придава особен, кармичен, смисъл на ситуациите, които провокира.

Съвпадът Венера-Сатурн, макар да става точен в неделя, влияе през цялата седмица, служейки за фон на двата други аспекта, които сключва планетата на любовта, хармонията и красотата. И двата стават точни в сряда. Първият е с Нептун – квадрат, вторият е с Юпитер – секстил. Ако мога с две думи да охарактеризирам комбинацията от двата аспекта, тъй като влияят почти едновременно, то ще е: грешка-прошка. Естествено съпътствани от тиради в стил Меркурий в Скорпион.

За напрежението у някои хора и общности обаче допринася повече връзката Марс-Уран. Двете планети, с лоша репутация, се движат в кардиналните знаци Козирог-Овен. Марс пренася мощна енергия от наскоро преминалия съвпад с Плутон в Козирог към тази квадратура, което я прави по-агресивна. Точният аспект е в събота, но като фон на човешката лошотия ще бъде през цялата седмица. Ако наскоро сте имали усещането, че много луди са на свобода, през тази седмица то ще се затвърди.

Винаги търся доброто и позитивното в астрологичната картина. И за радост, сега имаме две опорни точки за позитивизъм. Секстилът Юпитер-Сатурн е дълга астрологична позиция, към която през тази седмица се включва и Венера. В мъжките знаци Везни-Стрелец тази конфигурация е миротворческа, търсеща решение на спорните въпроси.

Нептун ни подава ръка от Риби. Планетата на мечтите и илюзиите,както обикновено я наричаме, е и планета на вярата в доброто у човека. Нептун в Риби ни прави по-мъдри, разбиращи и добронамерени. Към Нептун протягат приятелски ръце Слънцето и Меркурий от Скорпион. В неделя Меркурий е в тригон към Нептун, а в началото на следващата седмица и Слънцето.

В неделя е новолунието в Скорпион. Светилата се срещат в 7 градуса Скорпион, вечерта, на 30 октомври. Новолунието бележи границата между старото и новото, дава шанс за приключване и изчистване, за трансформация и обновяване както във всички полета на изразяване – физическото, емоционалното и менталното, така също за проектиране на желания За последното, допълнителна енергия внася Меркурий, който е „на мястото на събитието“, подкрепен от Прозерпина. Тази планетна компания, в която участва и Лилит, по време на новолунието, е в чудесна астрологична обстановка с множество хармонични аспекти – подадени ръце за разбирателство. В неделя вечерта да насочим мисли и желания за един по-добре устроен свят, в който да има мир, и надежда за всички!

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои противоречива седмица. В понеделник Луната е в другия огнен знак Лъв. Всичко изглежда лесно и това ви кара да се нагърбвате с повече неща, отколкото можете да свършите. Имате нужда от подкрепа и някой, който да приземява огнените ви импулси. Управителят Марс е в напрегнати отношения с Уран и Плутон, което ви прави лесно раздразними и недоверчиви към околните. Периодът преди новолунието е благоприятен за завършване на някои започнати неща, за приключване и разчистване на сметки. По отношение собствените лични дела и тези на близките проявявайте повече дискретност. Ще имате нужда от подкрепата на приятели. Това, което можете, като задължения и отговорности, да пренасочите към други, го направете в средата на седмицата. Така ще имате свободата да мислите и действате по собствена преценка,без външен натиск.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица е ориентирана предимно в домашната среда и това, което засяга най-близките хора. В понеделник Луната е все още във вашия знак и ви дава „юздите в ръцете“, за да карате в посоката, в която желаете. Меркурий в Скорпион ще ви прави по-взискателни към средата, в която живеете. Някои планирани промени е добре да се случат точно сега, в периода преди новолунието. С новолунието в Скорпион в неделя очаквайте гости, нови членове на семейството, радостни събития, свързани с родственици. Венера, която преди няколко дни влезе в Стрелец, раздвижи зоната на емоциите, любовта и творчеството. Сега пред нея стои предизвикателството да срещне сериозния Сатурн там. Съвпадът на Венера и Сатурн прави личния ви живот по-структуриран и определен, но не и скучен. Поне не през тази седмица, когато Марс и Уран от другия огнен знак са в квадратура, аспект провокиращ неочакваните промени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с добри новини. Задръжте позитивната си нагласа и за следващите дни, въпреки предизвикателствата към огнената ви природа. С навлизането на Меркурий в Скорпион много от това, което е било скрито от очите ви, излиза наяве. Настройте се на метафизична вълна, развивайте вътрешните си слух и зрение, медитирайте, задавайте въпроси, търсете отговори, и ще ги получите, понякога наяве, понякога насън. Юпитер от Везни работи в полза на вашата харизма. А през седмицата Венера,която ви радва с присъствието си, намирайки се във взаимна рецепция с него, обединява позитивната енергия на двете планети. Това ви прави по-уравновесени и привлекателни за околните. Ефектът се усилва при съвпада на Венера и Сатурн в края на седмицата, когато ще трябва да отделите „зърното от плявата“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои семейно ориентирана седмица. Грижите по близки хора ще са в центъра на вниманието. В понеделник и Меркурий влиза в срещуположната зона на слънчевия хороскоп. Така другите, това което прави, или не прави, партньорът ви, колеги и работодатели, ще задържат внимание и интерес в повечето от следващите дни. Периодът е добър за промени в работните отношения, за договаряне, за обсъждане на дългосрочни ангажименти. Самото начало и подписване на документи е добре да стане след новолунието, тоест през следващата седмица. Същото важи и за сделки, свързани с имоти, придобиване на собственост, делби, покупки или продажби. Финансова подкрепа можете да очаквате посредством партньора си. В личните взаимоотношения новолунието внася оживление и нови възможности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, понеделник подвежда за предстояща спокойна седмица. Но това няма как да стане с планетен управител, който сменя знака си. Промяната чука на вратата, и трябва да ѝ отворите. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, активирайки сложна конфигурация от планети и лунни възли. Очакват ви предизвикателства и ситуации, в които ще трябва да избирате между красиво и практично, между артистично и функционално. В четвъртък и петък бъдете внимателни във финансовата сфера. Възможно е да плащате повече, за нещо, което не струва толкова, или да поемете финансов ангажимент над възможностите си. Новолунието в неделя може да даде старт на задоволяване на потребностите ви от нови знания, да бъдете по-мобилни и отворени за контакти с повече хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на добрите идеи. Меркурий навлиза в зоната на активните комуникации със сродни по начин на мислене хора. Имате много какво да споделите, да получите нужната ви подкрепа, която да ви вдъхнови. Бъдете активни както в реалните, така и във виртуалните контакти. В кардиналния кръст продължават да се развиват напрегнати аспекти, които могат да влошат отношенията ви с най-близките през втората половина на седмицата. Венера прави съвпад с вашия управител Сатурн в предходния знак Стрелец, подкрепяйки вашият стремеж да правите всичко красиво но най-вече надеждно. Новолунието в неделя е силно ориентирано към сбъдване на желания. Внимавайте какво си пожелавате, защото …

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, през тази седмица романтиката отстъпва място на прагматизма. Вашият планетен управител преминава на нова зодиакална територия, във водната стихия. Меркурий в Скорпион, в съвпад със Слънцето, при идващо новолуние в тази зона, е повратен момент за мнозина от групата. Обърнете поглед към себе си. Сега е момента да се откажете от вредни навици, от възгледи и поведение, които ви пречат в отношенията с околните. Сами можете да бъдете най-добрият си учител стига да вложите повече амбиция и постоянство. За по-сериозни неща търсете подходящата среда за повишаване на квалификацията и намиране на по-доходна работа. Периодът след новолунието ви дава шанс за нова работа при по-изгодни условия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои вълнуваща седмица. Ще имате нужда от подкрепата на приятели, или поне от усещането за единомислие. Ще ви се наложи да приведете в действие своите тестове за лоялност, преди да делегирате някому права да се разполага с ваши средства, или собствености. Отправяйте ясни послания, говорете за това, което ви притеснява, искайте отговори. Внимавайте какво обещавате в четвъртък и петък, и дали имате сили и ресурси да изпълните обещанията си. Активираната зона на доходите и новолунието в нея, са предпоставка за добри финансови възможности. В края на седмицата избягвайте разногласия с близките си и партньора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична в професионално отношение седмица. В понеделник вечерта Меркурий се присъединява към Слънцето и допълнително активира зоната на професионалната изява. Ако имате добра идея, сега е момента да ѝ дадете гласност, да я представите пред подходящите хора. За тази цел използвайте времето от сряда до петък. Разбира се, споделяйте толкова, колкото е необходимо, не повече. Бъдете дискретни за неща, свързани с авторско и патентно право. През тази седмица може да получите достъп до среда, която е разбираща и подкрепяща финансово. Дните преди новолунието са подходящи да разчистите задълженията си и ангажиментите с хора, с които сте работили досега, за да си отворите пътя за нова, по-престижна, работа в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Отпреди дни Слънцето е в зона, от която привлича вниманието на околните към вас и това, което правите. В понеделник и Меркурий влиза там, в Скорпион, което допълнително усилва ефекта, а когато и новолунието се случи там, в края на седмицата, пригответе се за много положителни емоции. Но през тази седмица ще имате и напрегнати моменти. В средата на седмицата, когато Марс и Уран кръстосат шпаги, ще ви бъде трудно да намирате решения, и да сте сигурни, че те са правилни. Много търпение ще се изисква от вас, както бързина на реакциите и включено чувство за себесъхранение. Предноволунието е време за разчистване на задължения и разсейване на съмнения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. В понеделник Меркурий се присъединява към Слънцето, навлизайки във вашия знак. Двете космични тела ви „напомват“ с идеи, и вяра в тяхното осъществяване. Можете да привличате внимание и да се чувствате център на всяка компания, нещо което усилва желанието ви да споделяте. Като зодиакален знак, на който това не е силна черта, може да ви се струва некомфортно в определени ситуации, когато от вас изискват откровеност. Във вторник и сряда бъдете внимателни в това отношение, особено ако става дума за пари, доходи, инвестиции. Отношения с хора от работната среда,в края на седмицата, могат да се окажат твърде емоционални и предизвикателни. Новолунието в неделя във вашия знак е чудесен момент за промени във външния вид, стила на обличане и маниерите, които да осъществите през следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои запомняща се седмица. Вашият управител Нептун играе важна роля следващите дни. И тя е на хармонизатор и омекотител на напрегнатите аспекти, които все още се развиват в кардиналния кръст. Той получава подкрепа от Слънцето и Меркурий, които от понеделник оформят тандем. Така във водната стихия има процеси, които ви изкарват на преден план, на показ, пред очите на публика. Използвайте пълноценно дните преди новолунието в Скорпион, за да си разчистите терен за новото, което идва при вас. Очакват ви предложения, сериозни ангажименти и много възможности за разширяване на кръгозора. Бъдете внимателни с финансите, пазете се от кражби в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 24.10.2016 / 23:46 часа Меркурий преминава в Скорпион

Венера в квадрат с Нептун на 26.10.2016 / 4:54 часа

Слънце в съвпад с Меркурий на 27.10.2016 / 19:17 часа

Венера в квадрат към лунните възли на 28.10.2016 / 0:28 часа

Марс в квадрат с Уран на 29.10.2016 / 7:06 часа

Венера в съвпад със Сатурн на 30.10.2016 / 3:45 часа

Меркурий в тригон с Нептун на 30.10.2016 /15:57 часа

На 30.10.2016 /19:38 часа, новолуние в 7°Скорпион

Луната през периода се движи между знаците Лъв и Скорпион, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

24.10.2016 /15:21 – 25.10.2016 / 6:16

26.10.2016 /21:33 – 27.10.2016 /16:51

29.10.2016 /13:09 – 30.10.2016 / 5:01

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии