Седмичен хороскоп 24-30 октомври 2022

2022 10 25 на 25 октомври

Меркурий в Скорпион от събота

Марс ретрограден от 30 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с мистично новолуние. Слънцето и Луната се срещат, както всяка година по това време. Не всяка година обаче при тази среща Луната закрива Слънцето както прави сега, във вторник, на 25 октомври. Не всеки път при такава изключителна среща присъства Венера, правейки стелиум с тях, а отдалеч с квадрат към него намръщено наблюдава Плутон от Козирог. Прилича на нежелана от никого сватба. Всичко, което се случва в Скорпион е дълбоко, драматично и със сериозни последствия. Ще се заостри вниманието върху общите средства, финансовата помощ отвън, колко е и по кои канали изтича. На повърхността може да е тихо и спокойно, на някого дори весело, но там долу, скрито от сетивата на повечето хора, се развиват значими процеси. Сензитивните хора, ясновиждащите и ясночуващите ще уловят каквото и когато трябва.

На фона на напрегнатото,макар частично, слънчево затъмнение, както и на все още активния квадрат директен Сатурн- ретрограден Уран, e активността на Меркурий. Планетата на комуникациите,движеща се в последните градуси на Везни, преди да премине в следващия знак, прави няколко значими аспекта. Непрегнатите са в рамките на кардиналната тао квадратура Плутон и Ерис на 26 и 27-ми октомври. Меркурианската енергия е много говорене и нищо казване, като „преливане от пусто в празно“, докато не се задейства тригона му с Марс в четвъртък и не се стигне до видим резултат.

Поднебесната е под знака на Везни, а и преизбрания лидер е от въздушен знак-Близнаци, затова съвсем неслучайно конгресът на партията беше насрочен в седмицата силна във въздуха, преди да настъпи водната стихия. В края на седмицата това се случва, като във водни знаци преминават Юпитер и Меркурий. Гигантът на слънчевата система, движещ се назад, се завръща в Риби в петък, 28 октомври.

Далечната планета прави сложно, трикратно приключване на прехода си по зодиака, започнал преди 12 години. В последния му знак влезе през 2021-ва година през май на прав ход, обърна се и излезе от Риби в края на месец юли. Върна се в Риби в края на миналия декември, прекоси ги бързешком, на 11 май тази година влезе в Овен и започна новият си цикъл. Стигайки до 8-я градус на Овен се завъртя и тръгна да излиза от него като сега, в края на седмицата, и месеца, отново навлиза в Риби.

В свои води Юпитер ще плува назад до 24 ноември, когато се изправя и поема напред, за да пресече за втори път началото на зодиака и да премине в Овен на 20 декември. В Риби планетата на изобилието плува в свои води, а с нея и всички мислещи и мъдри хора. Добра новина за водните знаци, силна подкрепа и вдъхновение за разгръщане на възможности и творчески потенциал. Меркурий също се включва в уравнението като в събота, на 29 октомври преминава в Скорпион.

Медалът има и друга страна. В неделя започва ретроградната фаза на Марс, която ще продължи до 12 януари 2023 година. От 25-я градус на Близнаци планетата воин, спира, движи се много бавно и след няколко дни, увеличавайки скоростта си, се задвижва назад. Ретроградностите на Марс не са всяка година, както на вътрешните планети, затова им се придава и по-голяма значимост. Близнаци е зоната на мислене, говорене, общуване – вербално и невербално, Марс тук е като „таралеж в гащите“- неспокойно и неприятно. Провокатор на всякакви конфликти, спорове, скандали, ретроградната планета войн ще бъде допълнително стресирана от квадратите си с Нептун и Юпитер. С ретроградния Нептун конфликтът продължава вече повече от месец, а сега започва такъв с ретроградния Юпитер и ще бъде силен в началото на ноември. Ще се наслушаме и нагледаме на различни проявления на наглостта във времето между двете затъмнения. Клюки, лъжи, интриги, внушения на страх, омраза, вина, дезинформация от най-груб порядък, но и такава невидима с просто око.

Иска ми се да завърша с нещо хубаво.

В неделя, макар по-слаб аспект, е секстилът между Луната в здравомислещия Козирог и Слънцето, аспект успокояващ ума и насочващ към практични и смислени занимания.

Mars R

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. В отношенията с другите и във връзките като цяло настъпват промени. Това което е изглеждало дребно и наивно сте подминавали, се уголемява и заплашва да обсеби цялото ви внимание. Претенциите към вас се увеличават. Отсрещната страна изисква да бъдете по-отговорни, да давате отчет както за думите, така за действията, и най-вече за разходите по общите ви сметки. Слънчевото затъмнение в Скорпион е сериозно изпитание за почтеност, предявяват ви се сметки за разплащане. В петък Юпитер ви напуска, а с него и благоразположението на някои важни за вас хора. В неделя започва ретроградността на планетния управител. Въоръжете се с търпение и настойчивост да преминете изпита, който ви е подготвил.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица,стягайте раници и куфари и тръгвайте на път,буквално и преносно. Слънчевото затъмнение в зоната на уседналостта провокира промяна. Следете знаците на съдбата и ще забележите къде проблясва темата промяна, кои тъмни кътчета на дома осветява, за да бъдат разчистени и променени. Може би трябва да се изнесете, или обратното, нов човек да се установи с вас, да бъдете под един покрив. Ще имате нужната ви материална подкрепа, Юпитер и Нептун ви я обещават, а Марс се грижи да не оставате без приятели, които да поддържат адреналина ви висок, но и да бъдат насреща, когато ви потрябват.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на активна комуникация с приятели и хора близки по интереси. Слънчевото затъмнение в Скорпион прави всичко, което се случва много по-експресивно, по ярко и емоционално оцветено. Дори дребни наглед неща ще ви предизвикват за ответна реакция, ако не си наложите съзнателен контрол и спокойствие. Подтиците може да са скрити, но хората, които са против вас или това, което правите, ще са явни, Марс от зоната на партньорството е предизвикан от аспектите си с далечните Юпитер и Нептун. Някои стари противоречия, ще търсят път да се изявят. Планетният управител минава в режим на обгрижване към вас и най-близките ви хора.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои нелека седмица. Слънчевото затъмнение в срещуположния знак, в компанията на Венера, слага фокус върху теми като сътрудничество и партньорство. Взаимното доверие е много ценно в една връзка, но то иска непрекъснато доказателства за вярност и лоялност. Затъмнението позволява да се видят тъмните ъгли и да се очертаят критичните зони. Някои нови възможности възникват и могат да бъдат в основата на бъдещо задълбочаване на взаимоотношенията. Юпитер се завръща в зоната на приятелствата, до 20 декември, с промяна в посоката на 24 ноември, ще привлича подкрепа за вас и общите ви планове. Марс ще създава известен дискомфорт във финансовата сфера, затова препоръката е за избягване на големи и необмислени разходи.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, финансовите дела са от особена важност. Те могат да бъдат основна тема в разговорите ви с околните. Слънчевото затъмнение в зоната на комуникациите ви кара да се фокусирате в повече от обикновено във вълнуващи ви теми. Възможно е, в първата половина на седмицата, да стигнете до прекаляване, до преекспониране на казаното от друг човек или да бъдете твърде настоятелни в своята позиция, което да предизвика съответна реакция. Връщането на Юпитер в зоната на партньорството и сближаването му с другия неин управител, влияе благоприятно и внася нужния ви баланс в края на тази и през следващата седмица.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстоящата седмица слага акцент върху професионалната активност. Новолунието – слънчево затъмнение в Скорпион е момент на озарение, осветяване, откриване на човек или група хора, с които заедно можете да работите и да се движите напред. Огледайте се добре, не подминавайте възможностите, които не са видими от пръв поглед, а искат повече усилия. Имате подкрепата на няколко планети и аспектите им, единствено провокиращият честолюбието и егоцентризма Плутон, малката планета, от вашия знак, може да ви бъде спирачка, камъчето, което обръща колата. Събота и неделя са благоприятните ви дни през тази нелека седмица.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва ентусиазирано с въздушна Луна във Везни. Слънчевото затъмнение в първите градуси на Скорпион, във вторник, може да насочи вниманието ви към някои непроучени възможности в работната среда, в най-близкото ви обкръжение. С активния Марс във вашия знак можете да станете инициатори на промени за подобряване на работния климат и повишаване на ефективността ви. Юпитер се завръща в полето на кариерата и близостта му до Нептун, с който управляват тази зона от слънчевия хороскоп, предполага облагодетелстващи ви промени през идващия месец.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. Усещането,че водите парада, е подвеждащо. Личните ви амбиции и вдъхновени планове ще трябва да отстъпят място на по-обикновени и практични дела. Водната енергия ще ви повлече към решаването на финансови въпроси с новолунието – слънчево затъмнение във вторник, 25 октомври. Ще търсите резерви, и ще ги намирате. Слънчевият проблясък може да освети ниши, които досега са оставали скрити, или пренебрегвани. Юпитер се завръща в Риби и заедно с Нептун, макар ретроградни, или точно заради това, да ви върнат към вече изпробвани модели и начини за справяне.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новите възможности. Можете да прогледнете за тях в дните на новолуние-слънчево затъмнение в Скорпион. Случващо се в зоната на кариерата, с подкрепата на Венера от Скорпион и Марс от другия въздушен знак Близнаци, но най-вече с тази на Сатурн от вашия знак, новолунието може да даде старт на професионален възход. При лична активност и умело използване на подемната вълна, резултатите ще се проявят още в следващите месеци. Повече внимание в сферата на финансите,където рискът от прекомерни разходи може да обърка плановете.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица посветена на най-близките. Ангажираността с домашни дела няма да пречи на сърдечните дела. Слънчевото затъмнение в зоната на любовта провокира към по-задълбочено отношение към връзката, към поемане на рискови ходове, с които да ускорите нещата, там където има застой и това ви притеснява. Новолунието открива нови възможности за активност във всички сфери на живота, окуражава ви да излезете от черупката си и да действате.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на новолуние-слънчево затъмнение в Скорпион. Силно мотивиращ момент от личната година. Новолунието подкрепено от планетите на страстта, Венера със съвпад, а Марс с тригон, е стартов момент за важни лични начинания. Оглеждайте се за външна подкрепа, но повече се обърнете към себе си, имайки готовност да разкриете скритите си заложби. Ще видите посоката и пътят, по който да стигнете до нея. Нужна ви е увереност в себе си и подкрепата на обичащи ви хора. В подкрепа ви идват Меркурий във вашия знак и Юпитер в Риби, дори е готов да ви припомни някои секрети за успех.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, предстои мистична седмица. Слънчевото затъмнение в Скорпион може да освети тайни около наследници и непреки роднини, както и обстоятелства за здравето им. Стартовият елемент в новолунието задейства вълна, която ви поставя в нови условия. Предстои промяна във важни за вас цели, а при някои от групата, поемане в съвсем нова житейска посока. Юпитер се връща при вас, давайки ви цялата си подкрепа сега, заедно с планетния управител, но още повече след 24 ноември, когато тръгне в права посока.

Дати на някои астрологични събития

На 25.10.2022 в 13:48, Новолуние в 2°Скорпион и частично слънчево затъмнение

На 28.10.2022 в 7:09, Юпитер в Риби

На 29.10.2022 в 21:21, Меркурий в Скорпион

На 30.10.2022 в 15:26, от 25°Близнаци Марс е ретрограден

Луната е без курс на:

25.10.2022 3:36 – 25.10.2022 10:18

27.10.2022 7:27 – 27.10.2022 13:54

29.10.2022 16:10 – 29.10.2022 16:21

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии