Седмичен хороскоп 24-30 януари 2011 г.

Сатурн ретрограден от сряда

Муси Дачева

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстоящата работна седмица е първата, в която могат да усетят влиянието на Юпитер. А то е в голяма степен позитивно, подкрепящо усилията за растеж и изява. За голяма част от вас настъпва период на изясняване на позициите в деловата сфера, на уточняване на целите за дълъг период напред. Юпитер ще ви дава енергия, идеи и мотивация за успех. Сатурн обаче от сряда е ретрограден и може да подреже крилата на мнозина, които действат прибързано, без да обмислят добре ходовете си. Сряда е ден, в който, по обяд, е добре да стоите настрана от клюкари и интриганти. Това, което кажете или направите, може да се обърне срещу вас. Петък е най-силният ви и успешен ден през тази седмица.

Родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв в първите два дни на седмицата могат да постигнат значима част от това, което са планирали. Едно от условията за успешна реализация, е „да се включите на приемане“, да търсите и се съобразявате със съветите на сериозни, по-мъдри, хора. Сряда може да се окаже напрегнат ден за мнозина от вас, избягвайте спорове с роднини, с брачен партньор, а още повече …със съдружници. В четвъртък ще намерите интелигентно решение на важен, за вас или за някой близък, въпрос. Петък е много ползотворен ден за родените в първите градуси на Лъв, на 23-25 юли.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстоящата седмица ще бъде натоварена, но и резултатна, стига да не се разпиляват, а да съсредоточат усилията си в една посока. Във вторник, и особено в сряда, трябва да сте много гъвкави и да се пренастройвате бързо според нуждите на мига. Не влизайте в излишни спорове, особено с хора, готови да демонстрират и приложат сила, привилегии и власт. В четвъртък интуицията ще ви бъде в помощ да изтеглите подходящите въпроси на изпит или да пуснете печелившия фиш. Петък е най-силният ден през тази седмица, но в много по-голяма степен това е така за родените в първите градуси на знака, на 23-25 ноември..

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстоящата седмица дава възможност да се премине през последна фаза на процес, свързан с преките ангажименти, работните условия или здравето. Добрата стратегия и премерените действия ще доведат до успешен финал. Търсете подкрепа в доказали се специалисти и в хора с почтени намерения. При някои от вас във вторник идват добри новини за уреждане на документи за престой, за работа или обучение в чужбина. Сряда е неблагоприятен ден за решаване на служебни спорове. В четвъртък и петък сте комбинативни и успявате да намерите верния тон. През уикенда се постарайте да отпочинете добре, защото ви предстои натоварена и резултатна работна седмица.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева началото на седмицата е изпълнено с ангажименти. За някои от вас предстои сериозен разговор с шефа за възнаграждението ви. Стремежът ви към финансова стабилност ще намери подкрепа. Възможно е да постигнете повишение и обещание за екстри, които до сега не сте получавали. В сряда ценностната ви система ще бъде подложена на изпитание, много важно е да постъпвате по съвест, за да си създадете добра база за бъдещите промени. Бъдете внимателни и много гъвкави, по пътя ви има заложени капани. Четвъртък и петък са добри за пътуване, или най-малкото за планиране на такова. В почивните дни част от вас ще се вълнуват от оферти за купуване на собствен дом, взимане на кредит, планиране на преустройство, според новите жилищни нужди.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстоящата седмица е забележителна с това, че управителят на знака – Сатурн започва ежегодното си ретроградно движение, което продължава близо пет месеца. До сряда ще е добре да свършите неща, които са на дневен ред и не търпят отлагане. В сряда Меркурий и Сатурн са в квадрат, затова отнасяйте се резервирано и умно към информацията, постъпваща по различни канали към вас. Юпитер отправя предизвикателства към родените в първите градуси на знака, като това може да се изрази в повишаване на претенциите от страна на близките. При едни от вас тясното или некомфортно жилище може да бъде повод за семейни конфликти, при други некоректното или недискретно поведение, а при трети здравето.

ВЪЗДУШНИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци седмицата започва устремно. Понеделник и вторник са силни дни, в които можете да постигнете напредък в делата си. Ще успеете да вземете мъдро решение, ако се опирате на собствения стар опит и на поуките от миналото. Не насрочвайте, важни за вас, срещи и делови разговори за сряда. Има голяма вероятност да бъдете подведени от погрешна информация или манипулативни действия на недоброжелатели. Ваша мечта, силно желание или дългогодишно намерение започват да придобиват ясни очертания и изискват конкретни действия. Ако те са свързани с пътешествие, то моментът е добър да си направите резервация. За някои от вас, брак с чужденец, или устройване в чужда държава, също е добре да влязат в краткосрочните планове.

За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни седмицата започва въодушевено. Много от това, което се случва около вас ще бъде по ваша идея или провокирано, по един или друг начин, от вашето поведение. Предлагат ви се много възможности и от вашите предпочитания зависи какъв избор ще направите. Имате шанс да подобрите мнението на околните за вас, да разширите контактите си, да обогатите набора си от впечатления за тези, с които прекарвате много време заедно. В сряда може да се чувствате пренапрегнати, но разчитайки на интуицията си, ще намерите верният тон в общуването с важен за вас човек. Част от вас в четвъртък и петък ги очакват добри приходи и предложения за нова, или допълнителна, работа.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои една изпълнена с динамика работна седмица. Ще е нужно да бъдете активни и предприемчиви, гъвкави и дипломатични, за да привеждате в изпълнение намеренията си. Съсредоточете се върху онова, което ви помага да разширите кръгозора си. Сряда може да бъде труден ден за вас, ако проявявате прекалена неотстъпчивост към изискванията на клиенти, партньори и други, с които ви свързват служебни ангажименти. В четвъртък и особено в петък вашата предприемчивост и готовност да рискувате ще ви изведе на челни позиции.

ВОДНИ ЗНАЦИ

На родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак седмица започва с необходимостта да се затвори една страница от живота. Нещо трябва да приключите, да се освободите от ограничение, което ви пречи да вървите напред. Някои ще решат да напуснат дом, собствен или на родителите. При други моментът е назрял да сменят работата си, да започнат нещо ново и по-интересно, или… по-доходно. Можете да разчитате на финансовата подкрепа на близък човек. В сряда обаче не бързайте да се договаряте, независимо от добрата, на пръв поглед, оферта. Четвъртък и петък са силните ви дни през тази седмица.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстоящата седмица изисква повече внимание към нуждите на околните. Ще ви бъде трудно да привеждате в изпълнение каквито и да са лични намерения, ако нямате подкрепата на близък човек. При повечето от вас предстоят промени както в работната, така и в жилищната среда. Разширение, преустройство, преобзавеждане, наемане на нови хора, в помощ на домакинството или на дейността ви, всичко това изисква повече средства, който въпрос ще бъде в центъра на вниманието ви в следващите дни. Вашата лична инициатива, мнението ви, идеите ви, ще са от решаващо значение в четвъртък и петък.

Родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби започват седмицата с известно притеснение по въпроси от финансов характер. Ще ви е нужен повече хладен ум и здрав разум, отколкото емоции, за да овладеете ситуацията и да получите удовлетворение. Намирате се в сатурновия период на личната си слънчева година,когато събитията се развиват с по-голяма скорост и повече видими резултати,затова никое усилие не е напразно. Четвъртък и петък са вашите дни на постигнатите желания,бъдете активни и настойчиви.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 26.01.2011г,сряда, в 8:09 ч., Сатурн, от 17 Везни, навлиза в ретроградната си фаза.

Луната през тази седмица се движи между знацитe Везни и Козирог, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

26.01.2011 г. в 0:04 ч. – 26.01.2011 г. в 4:15 ч.

28.01.2011 г. в 5:01 ч. – 28.01.2011 г. в 8:55 ч.

30.01.2011 г. в 12:10 ч. – 30.01.2011 г. в 16:04 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

6 коментара so far »

  1. Jojeto каза,

    Писа на януари 25, 2011 @ 9:32

    Здравейте,Муси!

    От какво можем да се възползваме и в какво трябва да внимаваме по време на ретрограден Сатурн?Аз съм Дева, 15 градуса – 12 дом,надявам се,че няма да се върне в нашия знак.При мен Сатурн е в Телец – 22 градуса – 8 дом.
    Благодаря Ви!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 26, 2011 @ 10:07

    Jojeto,
    в обратното си движение Сатурн изминава дъгата от 17 до 10 градуса Везни, така че няма да се завърне в Дева поне през следващите 29 години.
    В ретрограднат си зона Сатурн може да ви накара да бъдете по-неотстъпчива по някои въпроси, да се обърнете към нещо недовършено или направено не както трябва и да го правите отново по-добре и по -стабилно. Към стара връзка може да върне човек и да го накара да повтори грешки, да преживее отново ситуации, за да осъзнае някои неща и да постигне по-голямо разбиране за себе си.

  3. Р-Роси каза,

    Писа на януари 27, 2011 @ 15:29

    Здравейте, Муси, в ако в наталната карта сатурн е също ретрограден, този период как би се отразил на човека?По принцип мисля, че една от проявите на ретроградния сатурн е човек да бъде по- консервативен, но тогава такъв транзит как ще се прояви /най- общо разбира се, защото има много варианти, предполагам/.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 27, 2011 @ 16:17

    Р-Роси,
    хората с рожден ретрограден Сатурн би трябвало да имат по рождение зададен механизъм за справяне с ретрограден транзитен Сатурн. Така че при тях влиянието не е толкова насочено към решаване на някакви конкретни пречки, а по-скоро на опиране на стари, усвоени вече модели на мислене и действие. Те могат да бъдат консерватизъм, забавяне на реакциите докато не се натрупат условия това да стане, себеограничаване, прекомерен реализъм и други.

  5. Надежда каза,

    Писа на януари 29, 2011 @ 10:14

    Здравей Муси,
    живо ме интересува въпроса за Сатурновата дупка. Аз съм родена на 05.10.1965г-14.30ч.
    Кога да очаквам негативното влияние на Сатурн.
    Благодаря ти!

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 29, 2011 @ 16:47

    Надежда,
    не очаквайте нищо лошо от Сатурн.
    Просто бъдете сериозна, почтена и отговорна в мислите и постъпките си.
    Сатурн във Везни носи възможности за растеж, за заемане на по-висок и по-отговорен пост.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии