Седмичен хороскоп 24-30 януари 2022

zim22Марс и Меркурий в Козирог

от 29 януари

Слънце-Уран в квадрат в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В центъра на вниманието ни през тази седмица е Козирог. Две планети,почти едновременно, влизат в земния знак, а там ще си партнират с Венера и Плутон. Активността в Козирог неизбежно раздвижва ментални пластове и емоции у нас, като земя под влияние на този знак. Но също така фокусът е върху властта, в разнообразните и проявления. Ще се говори много как се справят нашите управници, повече отколкото досега, ще се обсъждат разпоредби, политически ходове, всичко което ни засяга пряко и косвено.

Откакто Плутон се загнезди в Козирог и след като оттам преминаха за две години Сатурн и Юпитер, все повече хора се интересуват от политика и какви ги вършат политиците. Защото техните грешки се стоварват върху гърба на всички ни. Ще усещаме все по-силно потребността от политическа култура. Не можеш да излезеш от матрицата, ако не познаваш законите и. Икономически знания също ще ни трябват,защото без тях трудно ще намираме път през тресавището, в което ни вкарват. С промяната на знаците, в които се движат лунните възли, тази потребност ще става все по-очевидна.

Оста Телец-Скорпион владее притежанията и ако морално етичните и духовни такива са си наше лично притежание, то материалните не гарантирано винаги. Личните доходи стават все по-очевиден прицел на интереси. За две години прагът ни на чувствителност към внушения, целящи предизвикване на страх, се повиши. Не може да се отрече обаче, че и техниките за въздействие се подобряват като се търсят нови и нови методи за сплашване и се играе на все по-чувствителни струни като работа, изхранване, отглеждане и възпитание на децата. В неподвижната ос не се очаква кой знае какво разнообразие от похвати. Старият канал на въздействие медии и социални мрежи ще продължи да се използва в пълен обем.

В понеделник Марс преминава в Козирог, нещо което се случва веднъж на около две години. Ще се движи през знака до 6 март. За последно Марс премина през знака на властта между 16.02.2020-30.03.2020 година. Първите затваряния бяха в този период, у нас това се случи за пръв път на 13 март 2020 година, петък. е в силата си. Подкрепен от секстила с Юпитер в Риби и тригона с Уран, планетата на волята и амбицията прави хората, подвластни на нейното влияние, още по-самодостатъчни, неотстъпчиви и нападателни. В кардиналния земен знак Марс не среща съпротива от останалите планети. Напротив. Предстоят му съвпади с Венера и Плутон в Козирог. Флиртът Марс-Венера започва около 5 февруари и приключва около 21 март. За месец и половина двете планети се движат синхронично. Заедно правят съвпад с Плутон, заедно преминават във Водолей на 6 март. Докато излиза от ретроградната си фаза и след нея планетата на любовта забавя движението си, а Марс се движи относително бързо, така двете планети на страстта уеднаквяват скоростите си и се понасят в планетарен валс през февруари и март.

В сряда, на 26 януари, Меркурий също прекрачва прага на Козирог, но отзад, откъм последния градус. Консерватизмът на Козирог си проличава силно при транзита на ретроградния Меркурий през него. Рамките,в които се разполага мисленето на някои хора, стават по-твърди, а границите все по малки. При пет планети в земни знаци, четири от които в Козирог, и при липса на такава в огнен, изключая Луната, очакванията за позитивни промени са надценени. Движението по утъпкан коловоз и прилагането на неща, изпитани във времето, носи сигурност, затова ще се продължава в същия дух, независимо от ветровете духащи от север.

Струпването на планети в знака на властта подсказва промени в управляващата прослойка. Интелигентната планетарна конфигурация двоен секстил, бисектил, между Марс-Юпитер-Уран ще доведе до размествания, повече предсказуеми, защото Уран е бавен. За сметка на него Марс и Юпитер се движат бързо. Предстои бързо навлизане на нови лица и изграждането на нови авторитети, за сметка на разпадащите се стари. Знак за промяна дава Венера, която в края на седмицата излиза от ретроградната си фаза. В събота, на 29 януари, планетата на красотата и хармонията, но и на справедливостта, тръгва в права посока като ще продължи да се движи през Козирог до 6 март. Нишката на дипломатичност, която внася директната Венера в Козирог, е крайно необходима на хората практикуващи управление и политика.

Елемент на промяна носи в края на седмицата и квадрата на Слънце-Уран, в неделя. В неподвижните знаци Водолей-Телец той има ролята на отваряне на клапа, която позволява част от напрежението да се освободи като при изхвърчаща тапа от шампанско, с много шум.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Марс навлиза в зоната на професионалната изява в понеделник. Марс в Козирог е мощен стимул за професионалните амбиции и желанието да се докажете като знаещи и можещи. Преходът му през Козирог ще продължи до 6 март като за по-голямата част от времето планетата войн ще се движи в екип с Венера. Така женско-мъжкото присъствие около вас, особено в работната среда, се обогатява с нови хора, с които да работите в синхрон. В сряда и Меркурий се завръща в тази зона, като в края на седмицата е съвпада му с Плутон. Ще се появят задържащи фактори, които пречат на изпълнението на някои от плановете. Изправянето на Венера в събота също повишава изискванията към вас. Предстои бурен край на седмицата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои комуникативна седмица. Марс се настанява в зоната на здравословния начин на живот, отдиха, диетите, но и работната среда с отношенията в нея. Марс внася безпокойство и подстрекава към промени. Подтиква и към свръх натоварване, което води до обтягане на отношенията с тези, с които споделяте работната си среда. При любителите на фитнеса, и спортовете по принцип, Марс е приятел, треньор и насочващ фактор в правилната посока. Меркурий се завръща в Козирог и съответно носи разбъркване и дезорганизация, която пречи на предварителните планове. В края на седмицата Венера ви идва на помощ да намерите точното място за почивка и разтоварване. В края на седмицата при някои ще се появят интересни и неочаквани предложения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на приятелите и общите ангажименти с други хора. Планетният управител е добре разположен в домашната среда, аспектиран благодатно от две планети, готов да ви зарадва с придобивки и удовлетвореност от това, с което се занимавате. В зоната на личните доходи става като в бурно море, много участници, които внасят различни енергии и предизвикват приливи и отливи. Марс се озовава в тази зона в понеделник и ще се задържи в зоната на притежанията до 6 март. Влиянието му е противоречиво, но при умело водене може да допринесе за увеличаване на личното благосъстояние. Меркурий, който се завръща тук в сряда, може да увеличи притесненията ви за утрешния ден, особено в края на седмицата. Но в противовес идва Венера, която излиза от ретро фазата и укрепва материалните ви позиции.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои резултатна седмица. Марс навлиза в Козирог в понеделник. В зоната на предприемчивостта планетата воин е мощен катализатор на съзидателната ви природа. Ще ви подтиква към посоки и цели, които досега сте отхвърляли като невъзможни за постигане. Това може да стане невъзможно за пренебрегване дори за най-спокойните през февруари, когато Марс застане в тригон към Уран от вашия знак. Ретроградният Меркурий се завръща в Козирог в сряда, на 26 януари. Съвпадът му с Плутон открива терен за повтаряне на грешки,както и появата на хора, с които сте прекъснали отношения поради отдалеченост или фундаментални различия. Краят на седмицата също е неспокоен. Венера тръгва в права посока, което е радващо и носи добри вести за хора надалеч. Слънцето и Уран обаче могат да ви изненадат в неделя с неочаквани предложения.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои финансово ангажирана седмица. Акцентът пада върху най-страстния сектор на слънчевия хороскоп,затова каквото и да се случва в следващите дни, то ще бъде емоционално приповдигнато и преукрасено за вашия вкус. Марс и Меркурий влизат, с разлика един ден, в зоната на романтиката, любовта, страстта, творчеството, децата и …в козирог, но от двата му края. Марс повишава чувствителността ни към красивото, добре направеното, точно казаното, и всичко което касае децата. Той ви кара да се ангажирате с много неща, да настоявате на своето, да внасяте динамика в нещата, с които се захващате. Планетният управител не играе по правилата, внася повече объркване и дисхармония в отношенията с близки на сърцето ви хора. Венера е на точното място и от събота, вече директна, е балансьор, умиротворител, събирач на сродни души. Стара любов може да почука на вратата ви.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Марс идва в знака ви за поредния транзит с интервал от около две години. Планетата воин повдига духа, прави ви амбициозни и предприемчиви,вдъхва ви кураж да отстоявате себе си независимо от пречките и трудностите. Страничен ефект от неговото присъствие е повишената раздразнителност. Повече неща от обикновено ще предизвикват недоволството и негативното ви отношение. Меркурий ретрограден се завръща при вас, но откъм Водолей и ви провокира със стари техники да се справяте със ситуации, които искат нов подход. Венера от знака ви е на път да излезе от ретроградната си фаза и това става в събота. Ще се радвате на присъствието и до 6 март, като в част от оставащото време тя ще се движи заедно с Марс. Този планетарен дует ще играе важна роля в живота ви в следващите седмици.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Лунав другия въздушен знак Везни. Романтично начало на една ориентирана към земни и практични неща седмица. Марс и Меркурий с разлика от един ден преминават в Козирог като усилват планетарното присъствие в зоната на съвместните притежания. Така съсобствености, фирмени инвестиции, общи сметки,биват активирани от влиянието на четири планети, две от които ретроградни. Меркуриевото влияние внася допълнително безпокойство при съвпада на планетния управител с Плутон. Бъдете внимателни с общи карти за разплащане, съвместни задължения, кредити, наеми, наематели. Добра енергия идва с изправянето на Венера в събота, което ще успокои страстите,породени от финансови проблеми. Изненадващи обстоятелства в неделя могат да пренасочат плановете ви.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. Имате делегирани права да водите нещата, които ви касаят, в желаната от вас посока. В полето на дома и семейните отношения настъпва раздвижване. Марс и Меркурий влизат там, съответно в понеделник и сряда. Влиянието им е много различно. Марс внася противоречия в домашната среда. Възможни са неразбирателство с близки хора, разминаване по теми, които касаят дома, устройването му, приемане или отпращане на хора в и от него. Завръщане в родното място също е повод за семейни драми. Меркуриевото влияние връща към стари тревоги и неща, които са ви вълнували преди години, но сега са изпъкнали и искат включване по нов начин. Венера,планетният управител ще внесе успокоение и разбирателство, когато излезе от ретроградната си фаза в края на седмицата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във везни, другия въздушен знак. Добро начало на една твърде напрегната седмица. Марс в понеделник влиза в скритата зона на слънчевия хороскоп, с което усилва вътрешното напрежение и безпричинни притеснения. В тази зона, която е в знака Козирог, от сряда, когато и Меркурий се върне в нея, се движат четири, с Луната пет космични тела. Бурен и много пълноценен вътрешен живот, време за учене, изпробване и скокообразен растеж. В слънчевия период на личната си година сте, време за лична изява и демонстрация на лични качества. Със Сатурн в знака ви ще търпите повече задръжки, отколкото подкрепа, но сдържаността в някои случаи може да е по-добрият подход. В края на седмицата планетният управител с квадрат към Слънцето ви провокира да се изразите, да кажете истината, да заявите позицията си, независимо как ще се приеме от околните.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на динамика в партньорските отношения. В срещуположния знак Козирог в понеделник се настанява Марс, ще се движи там до 6 март. Марс в това поле напряга отношенията с другите. Стремежът ви да доминирате над хората, с които сте обвързани, ще среща съпротива. Марс подклажда противоречията и активира откритата вражда. Идването на ретроградния Меркурий тук не подобрява ситуацията, още повече по времето на близостта му с Плутон. Ще ви кара да включвате стари техники за справяне с партньорски неудачи. Включването на Луната в почивните дни още повече разгаря безпокойството във връзката. От събота обаче Венера е вече директна и това донякъде намалява градуса на емоциите като някои от тях трансформира в позитивни и подкрепящи.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. В полето на общуването и обработката на информация навлиза Марс. От понеделник планетата воин ще се движи през Козирог до 6 март. В тази зона Марс е противоречив, но винаги предизвикателен. Той ще ви подтиква към активни отношения с приятели и роднини, със съседи, съученици или състуденти, често ще ви вкарва в ситуации на противопоставяне, и дори скандали. Ще помага при здравословни проблеми свързани с белите дробове. При някои ще внуши кураж да навлязат в ново знание, да започнат да учат нещо, което е изглеждало твърде трудно и недостъпно. Започването на шофьорски курс е в същата категория, но след като Меркурий се изправи,тоест след 4 февруари. Оттам нататък и меркуриевото присъствие в тази зона ще бъде по-полезно и резултатно. Венера създава добра среда за общуване и пътувания наблизо от събота нататък, когато излезе от ретроградната си фаза.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на приятелството. В зоната на близките отношения -формални и още повече неформални, се струпват планети. В понеделник Марс влиза в Козирог, а в сряда Меркурий се завръща там. Марсовото влияние ви прави активно включени в начинания от значение за повече хора. Бойният дух на планетата воин раздвижва водната ви природа до и над точката ви на кипене. В сатурновия период на годината, последният, когато правите равносметка на преживяното, задръжките отпадат, казвате и правите това,което ви е на душата и в ума. В събота Венера се обръща на пета и ставайки директна ви помага да внесете типичната за вас мекота в отношенията с хората, които харесвате. Юпитер е във вашия знак, прави ви по-толерантни и по-широко скроени, но в същото време предприемчиви и отдадени на каузи свързани с бъдещето.

Дати на някои астрологични събития

На 24.01.2022/14:52/ Марс в Козирог

На 26.01.2022/ 5:04/ Меркурий в Козирог

На 29.01.2022/ 10:45/ Венера директна от 11°Козирог

Слънце 90 Уран на 30.01.2022/ 21:32

Луната е без курс на:

25.01.2022 0:10 – 25.01.2022 5:57

27.01.2022 7:28 – 27.01.2022 9:34

28.01.2022 20:59 – 29.01.2022 11:09

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии