Седмичен хороскоп 24-30 март 2014 година

Новолуние в Овен в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Седмицата започва динамично. В понеделник рано сутринта, преди изгрев, е квадратът на светилата. С него започва поредното „включване“ на тао-квадрата Уран-Плутон-Юпитер, който ще се развие до края на деня. Участието на Слънцето, движещо се през 3-4 градус на Овен, засилва ефекта му върху кардиналните знаци Овен, Козирог,Рак и Везни.

За динамиката на седмичната астрологична картина спомага Меркурий. След като в понеделник се откъсва от срещата си с Нептун в Риби, в следващите дни, от сряда до петък, влиза в ролята на „гръмоотвод“ на напрежението от тао квадрата Уран-Плутон-Юпитер.

В сряда Меркурий прави точен тригон с Юпитер, а в петък точен секстил към Плутон. Под влиянието на тези хармонични аспекти на Меркурий в Риби, могат да бъдат направени ефективни стъпки към намаляване на напрежението в конфликтните зони на света. Това никак няма да е лесно, защото, както вече писах в предишните седмични хороскопи, Юпитер се движи уверено напред, увеличавайки скоростта си и силата съответно, в зоната на точните аспекти с Уран-Плутон, 20-23 април.

Разминаване в представите за справедливост и законност в различни социални прослойки ще изпъкнат най-силно в четвъртък.

Съвпадът на светилата в неделя, отново придава тежест на напрегнатата конфигурация в кардиналния кръст. Първото новолуние в новата астрологична година е в 10 градуса Овен, в съвпад с Уран и във фокуса на тао-квадратурата с Юпитер-Плутон, в кардиналните знаци. То става отправна точка за събития, които ще намерят пълното си изразяване след шест месеца. Каквото сега бъде посято, ще се жъне през първата половина на месец октомври 2014-та.

Спокойна и успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои делова седмица. Подгответе се в понеделник да давате конкретни отговори на поставени „ребром“ въпроси. Направете си предварителните разчети, „напишете си домашното“, за да сте с ясна позиция и определено мнение. Възможно е да ви бъде направено предложение, което си заслужава вниманието. До сряда имате подкрепата да правите нещата по вашия начин. В четвъртък ще трябва да се съобразявате повече с интересите на други хора, и дори да работите „на загуба“, само и само за да задържите партньор, контрагент, доставчик или клиент, и да си запазите отношенията. Разрушителната тенденция набира скорост и ще се развива сега и в следващите седмици до края на април. Можете да и противодействате с разум, такт и търпение, а там където е необходимо временно, за един месец, да се отдръпнете. В петък и събота си дайте почивка, намалете „оборотите“ до възможния минимум, а в неделя, в деня на новолунието в Овен, отново имайте готовност за активност на ума и тялото.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична и неспокойна седмица. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, време за сериозни професионални промени във възходяща посока. И да, възможностите за това са налице. Промените в работната среда могат да тръгнат от едно предложение направено в понеделник. Обръщайте внимание на подтекста, възможно е да има „подводни камъни“, на които да се натъкнете впоследствие. Не взимайте категорични и крайни решения. Оставете си поне една врата полуотворена, за да имате възможност за ход назад в даден момент. Вторник е неблагоприятен за изясняване на колегиални взаимоотношения. Насрочвайте важни срещи за сряда или за четвъртък. Новолунието в неделя, в сродния по стихия знак Овен, отваря много нови възможности, които ще развиете в следващите две седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, отново началото на седмицата е неспокойно, заради напрегнатите аспекти в кардиналния кръст. Нечия тайна ще се открие пред вас по неочакван начин и ще провокира ценностната ви система. Ще трябва да се справяте в ситуация, в която е намесен близък човек. Намирайки се в марсовия период на личната си година, ще приемате всичко присърце, като се стараете да се намесвате бързо и навреме. Бъдете пестеливи в разходите си, защото има много предстоящи „дупки за запушване“. Периодът е добър за приключване на сделка, завършване на проект, преминаване към последен етап от начинание, което да стартира през следващата седмица. Новолунието в сродния по стихия знак Овен дава отлични възможности за реализация на иновативните ви идеи.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица предлага интелектуални предизвикателства. Вашата професионална изява и тази по линия на странично занимание и хоби са активни и търпят разширение. Това са контакти в социалните мрежи, включване в дискусии, изразяване на мнение – директно в някоя медия, или индиректно във фейсбук, всичко,което ви поставя в центъра на вниманието на повече хора. Бъдете напредничави и прозорливи, не предлагайте стари „номера“ и отработени техники, защото няма да бъдат добре приети. В понеделник ще ви бъде отправено интересно предложение, в научна сфера, издателска дейност, нещо свързано с преподаване и обмен на идеи и информация. От петък до неделя обаче, в дните до новолунието, бъдете по-дискретни, не споделяйте информация с всеки. Отделете повече време за размисъл, оценка и планиране на действия при растяща Луна от следващия понеделник нататък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Меркурий, управителят на знака, в следващите дни е много активен, преминавайки от аспект в аспект, и това ви дава много възможности за движение и промени. Вашата състрадателна натура ще бъде привлечена от идея, кауза, от активност, в защита на нещо или на някого. Ще се чувствате част от група, екип, колектив, който защитава своя позиция и търси справедливост. В този смисъл не са изключени и лични битки,но повече успех ще имате, ако застанете зад общото, в защита на колективното право. През тази седмица ще трябва да си изясните позицията по въпрос, свързан с имущество, собственост. Новолунието в неделя дава старт на процедура по обезпечаване на кредит, на погасяване на задължения, на разделяне на обща собственост.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата е напрегнато. Двойната квадратура на Уран с Юпитер и Плутон,движещ се през вашия знак, става все по-силно действаща. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви поставя в особена позиция. Във вас са съсредоточени очаквания за решаване на проблем и даване на оферта. Изразяването на мнение, активното,но внимателно включване, разговор „лице в лице“ са определящи в понеделник и вторник. В сряда се погрижете добре за своите доходи. В четвъртък обаче приемайте с резерва съветите на „специалист“ по финансовите дела. В петък и събота се постарайте да изразходите повече физическа енергия, но на чист въздух. Новолунието в неделя ще задейства важни промени в семейната среда.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на разчистване на задължения. Последната четвърт на Луната е подходящото време да поразчистите ангажиментите си към държавата, банка, институция или към конкретни хора. Дотолкова доколкото са възможностите, но и доброто намерение също влиза в сметката. Ако професията предполага ангажиране с парите на другите, то тази седмица се очертава напрегната. Бъдете организирани, не се захващайте с повече, отколкото можете да свършите. В сряда ще получите нужната ви подкрепа от приятел. Моментът е добър както за планиране, така и за реални стъпки за подобряване на финансовото състояние. Настойчивото търсене на работа може да доведе до положителен резултат в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, навлизат в поредния напрегнат период провокиран от аспектите на планетите в кардиналния кръст. В понеделник акцент слага обстоятелство в домашната среда, свързано с близък човек или с домашен любимец. Активно ще търсите решение на проблем, който нарушава предварителния план. Важните си дела насрочвайте за сряда, евентуално и в четвъртък. Но, в четвъртък имайте „едно на ум“ за всичко свързано с пари, ценности, спестявания или капиталовложения. В неделя предстои едно от четирите най-важни новолуния на годината – това в срещуположния знак. От следващия понеделник то влиза в правата си и ви носи здравословни промени в работните взаимоотношения, в контактите и връзките, които сте изграждали с години.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, започват седмицата с наваксване на нещо пропуснато. Ще трябва да се справяте с повече информация, да намествате части от пъзел, да рисувате картината отново или да нанесете последния щрих. В сряда Луната е във вашия знак и това е най-добрият ден от седмицата. Заявете мнение, привлечете вниманието на околните с нещо интересно, бъдете душата на компанията. В четвъртък имайте готовност да понесете критика. В петък ви очакват добри доходи. Новолунието в Овен в неделя отваря нова страница в сферата на образованието. Планирайте за следващите седмици включване в подходяща за вас форма на повишаване на квалификацията.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, отново предстои напрегнато начало на седмицата. Повече неприятни изживявания се очертават в професионалната сфера, отношенията с колеги и партньори, поетите ангажименти и късите срокове за тяхното изпълнение. С преминаването на Меркурий на водна територия имате добронамерен помощник, който ви дава напътствия и съвети. Ако успеете да намалите достатъчно нивото на емоциите си, ще можете да чуете разумните съвети, ще добиете обективен поглед върху ситуацията и съответно ще постъпвате по подходящия за вас начин. Избягвайте категорични мнения и твърди позиции, защото така ще понесете повече загуби през първата половина на седмицата. В петък ви очаква пътуване. В почивните дни бъдете в движение, сред нови хора и на ново място.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с предложение. То може да не е направено по най-деликатния начин, но е важно като съдържание. Може да ви подтикне да изразите своя талант, да покажете ценни умения, да спечелите внимание и аплодисменти. Не стойте безучастни, бъдете активни и съсредоточени във висока цел. Особено в полето на любовта, където се очертават отлични възможности за свободните сърца. Имайте готовност за движение, за неочаквано пътуване и среща с човек отдалеч. Във вторник обръщайте внимание на думите – написани, казани, защото тяхната тежест е многократно умножена. Сряда е ден за срещи, но в близка до домашната среда, а в петък и събота,където пожелаете. Новолунието в неделя дава старт на програма за освежаване на тялото и духа.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и събота.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата е под покровителственото влияние на съвпада Меркурий-Нептун. Той в известна степен замъглява обективния поглед към това, което се случва около вас. Но с тригона на Юпитер към този съвпад, шансът почти през цялата седмица е на ваша страна. Намирате се в слънчевия период на личната си година. Бъдете смели, заявявайте открито мнение и позиция, приемайте критиката с открито лице, не се страхувайте да казвате „не“, там където трябва, давайте от своята подкрепа и на други, станете център на добра кауза. Изпробвайте късмета си в тото и лотария. Новолунието в Овен в неделя, ще ви посочи пътя към по-добро финансово състояние.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в тригон с Юпитер на 26.03.2014 г

Венера в тригон с Марс на 29.03.2014 г

Венера в квадрат със Сатурн 29.03.2014 г

На 30.03.2014 г в 21:44 ч новолуние в 9°58′ Овен

Луната през тази седмица се движи между знаците Козирог и Овен, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

25.03.2014 г., в 14:35 ч. – 26.03.2014 г., в 0:39 ч.

27.03.2014 г., в 15:13 ч. – 28.03.2014 г., в 2:10 ч.

29.03.2014 г., в 15:44 ч.– 30.03.2014 г., в 3:54 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

3 коментара so far »

  1. Елена каза,

    Писа на март 24, 2014 @ 9:26

    Здравейте,Муси,

    Бихте ли, написали по темата за лунните затъмнения и тяхното влияние в предсказателната астрология. Как се разбира къде ще
    попадне затъмнението в рожденният хороскоп и съответно влиянието му в живота ни за напред?
    Съставя се индивидуален хороскоп на събитието или се наблюдава в кой дом ще попадне?

    Благодаря, предварително
    Поздрави, Елена

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 24, 2014 @ 13:42

    Елена,
    затъмненията се случват в определени градуси на зодиака, оттам се разполагат в определени места на рождения хороскоп.
    Лунното затъмнение,заради опозицията на светилата, засяга два дома от наталната карта,разположени на някоя от 6-те зодиакални оси.
    Общата интерпретация правя в съответния седмичен хороскоп.
    Ето тук материали по темата:
    http://www.temura.net/category/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 26, 2014 @ 18:09

    За зодия Рак:”Избягвайте категорични мнения и твърди позиции, защото така ще понесете повече загуби през първата половина на седмицата.” Ренета Инджова е Рак, родена на 6 юли 1953 г.

    Скандалът в ръководството на НСИ се разраства
    Заместник-председателите на Националния статистически институт отговориха с писмо до медиите на обвиненията на шефката си Ренета Инджова

    България 26 март 2014, 15:24,
    Скандалът в Националния статистически институт (НСИ), започнал с публикуването на 25 март на силно критичен доклад за преброяването на населението от 2011 г., се разраства.

    Тази сутрин в ефира на Нова телевизия Ренета Инджова заяви, че управляващите се опитват да я отстранят и че двамата заместник-председатели на НСИ са назначени, за да я контролират и всеки ден ходят в Министерския съвет.

    В отговор двамата заместници – Сергей Цветарски и Диана Янчева, разпратиха писмо до медиите, в което казват, че са шокирани от изявленията на Инджова и от публикувания от НСИ доклад за преброяването.

    Те отричат обвиненията, че са назначени да я следят и че по цял ден стоят в Министерския съвет,

    като заявяват, че над 30-годишният им трудов стаж е преминал в НСИ, докато самата Ренета Инджова е политическо назначение.

    Те обясняват още, че назначаването на председателя и заместник-председателите на НСИ се извършва от премиера и добавят, че в конкретния случай и двамата заместници са назначени след личното предложение на г-жа Инджова, макар че това не се изисква от закона.

    “Ние самите сме обвързани с мандата на председателя на НСИ, и сме готови да се разделим с спокойно с постовете си, когато той изтече, но не се готвим да го приемем като „уволнение“, а като нормално законово следствие. По един или друг начин ще следваме професионалния си избор”, пише още в писмото им.

    Сергей Цветарски и Диана Янчева казват, че се дистанцират от доклада за преброяването и че той не е коректно представен като доклад на НСИ.

    По думите на им докладът за преброяването не е професионален, защото не е изготвен от широк кръг от експерти и обсъден на явен форум, където могат да се чуят всички аргументи.

    “Това е доклад, написан от група от няколко човека, всеки със своите (невинаги професионални) интереси.

    Показателно е, че ние, макар и част от ръководството по закон, го прочитаме едва след публикуването му на страницата на НСИ”, се казва в позицията на заместниците на Инджова.

    “Разбира се, че в доклада има много верни констатации (един от авторите е човек с опит в преброяванията), но други са провокирани от субективни амбиции. Продължаваме да настояваме за широко и обективно обсъждане на всички, а не на подбрани аспекти на преброяването”, пишат още двамата заместници.

    Те я обвиняват и в авторитарен стил на управление.

    “На пръв поглед не е ясно каква е връзката между този доклад и взаимоотношенията на председателя на НСИ с нейните заместници. От друга страна, всички в НСИ са свидетели на абсолютното изолиране на заместник-председателите от ръководството на института, а на директорите е забранено да осъществяват какъвто и да е (професионален също) контакт с ресорните им заместник-председатели под претекст „да не бъдат изложени на издевателства“ (думи на г-жа Инджова)”, се казва още в съобщението.

    http://www.vesti.bg/bulgaria/skandalyt-v-rykovodstvoto-na-nsi-se-razrastva-6008523

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии