Седмичен хороскоп 25 април-1май 2016

Retr-Merk16Меркурий ретрограден от четвъртък

Венера в Телец от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през седмицата е бедна на аспекти. Освен тригона, в сряда, и квадрата в събота на Слънце и Луна, в неделя ще ни радва по-слабия, но хармоничен аспект – секстил между Слънцето и Нептун.

Акцентът на седмицата е ретроградността на Меркурий. На 28-ми,четвъртък, планетата на комуникациите навлиза във втората си ретроградност за 2016 година. Тя ще бъде изцяло в земния знак Телец в периода 28 април-22 май.

С обръщането на Меркурий в четвъртък, ретроградните планети стават пет. Назад също така се движат Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон. Петорката ще танцува синхронно назад до 9 май, когато Юпитер ще излезе от ретроградната си фаза. По този начин периода 28 април-9 май е много специален.

Три от тези общо пет ретроградности, на Меркурий, Юпитер и Плутон, са в земните знаци Телец, Дева и Козирог, а останалите две, на Марс и Сатурн, в огнения знак Стрелец. Три от планетите са свързани с комуникации, социални активности, обществени отношения, законотворчество и прилагане на законите. Това са Меркурий, Юпитер и Сатурн. Другите две- Марс и Плутон са планети на силата, волята, доминирането, охраната, но и налагането на власт със силови методи.

Ретроградностите на планетите по принцип ни карат да обръщаме повече и по-често поглед назад, да се връщаме към старото и изпитаното, да си спомняме, и да имаме предвид миналия опит, когато вървим към нещо ново тук, и сега. Здравословната ретроспекция, ако ѝ дадем възможност да се разгърне, би ни предпазила от погрешни ходове. А едва ли има някой, който вече да не е наясно, от личен опит, че при много често се правят грешки. На също така се намират грешки, свои и на други хора. Това е период, в който ни „светва червената лампичка“ да погледнем там, където трябва, за да намерим грешката, или загубеното.

Когато се движи в права посока Меркурий ни кара да разчитаме най-вече на лявото полукълбо, да мислим логично, конкретно и мащабно. Когато е ретроградна планетата на комуникациите подчертава другия тип мислене – образното, абстрактното, обобщеното. Затова времето на ретрограден Меркурий е креативен период за хората с добър баланс между двете, или с доминиращо дясно полукълбо. И съответно създава проблеми на тези, чиято ежедневна ангажираност изисква бърза концентрация и логическо мислене.

За последно Меркурий е бил ретрограден в Телец през 2010 година за периода 18 април-12 май. Движението на Меркурий назад в земния знак Телец може да бъде добър период за разрешаване на някои материални въпроси, като се потърси вдъхновение в традициите, в това как други преди нас са се справяли с подобни проблеми, или да си припомним как ние самите преди време сме намирали удачното решение.

От четвъртък нататък новите неща ще вървят трудно, ще изискват повече усилия, повече психична енергия и физическа издържливост. Празничната серия Великден-Гергьовден попада изцяло и в последната фаза на Луната, което от своя страна насочва вниманието ни повече към домашните дела и близкия кръг на общуване.

От събота Венера е в Телец. Така земната енергия става доминираща, насочва ни към традициите и домашния уют, към сериозните и трайни взаимоотношения.

Весели великденски празници!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е много динамично. Луната е в сродния знак Стрелец, придвижваща се през зоната,в която е управителят на знака -Марс. Ще ви с налага да бъдете на много места едновременно, от вас ще се очаква много, а някои ще трябва да пътуват спешно. До четвъртък,включително, преди Меркурий да се обърне, ще трябва да намерите решение на финансов проблем. Ретроградният Меркурий в следващите три седмици ще ви връща към някои неуредени въпроси от финансов характер, но и от морален такъв. Хора, с които сте работили преди, сега могат да ви дадат „едно рамо“. Може да ви се струва, че времето тече бавно, и че нищо не се случва според очакванията. Въоръжете се с търпение, намалете очакванията си към околните, радвайте се на обикновените неща.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои активна работна седмица. Докато Венера е в Овен ще има и забавления и романтика, поне до края на тази седмица. В събота планетата на любовта преминава в земния Телец, в зоната на вашата професионална изява. За период от три седмици там се развиват противоречиви процеси. Слънцето от Телец ще ви подтиква за повече изява и себедоказване. Но, Меркурий става ретрограден в четвъртък вечер, и за три седмици напред ще ви връща към несвършена работа, преработки, ревизия и поправяне на грешки. При някои от групата отношенията с шефове могат да станат сложни и объркани, а недоразуменията с колегите по-чести. Ето в такива ситуации може да се оцени ролята на Венера, която ще ви помага да омекотявате споровете и да хармонизирате професионалната си среда.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е въодушевено. Луната е във вашия знак, което ви прави инициативни и предприемчиви. Но, бъдете внимателни с начинанията, защото Марс и Сатурн са ретроградни в знака ви, а това от своя страна изисква съобразяване с много обстоятелства преди предприемането на важни стъпки. Не задържайте недоволство и гняв, разтоварвайте отрицателната енергия чрез физическа активност. В сряда и четвъртък финансови въпроси ще очакват бърза реакция, преди Меркурий да е станал ретрограден, което би объркало предварителните планове. Бъдете внимателни по въпроси касаещи здравето. Планирани операции на ретрограден Меркурий не са препоръчителни,още повече сега, когато още четири планети се движат назад. От събота Венера е в Телец, което ще ви помага да намерите точния подход към болежките си,както и в отношенията в работната среда.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък, и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ангажирана седмица. На ваша територия са стъпили Слънцето и Меркурий, а в края на седмицата идва и Венера. Това ви прави ангажирани, търсени и значими. Имате да покривате някои задължения, които е препоръчително да изчистите преди Меркурий да се обърне, и докато Луната намалява, тоест до четвъртък. Меркурий ще се движи назад във вашия знак до 22 май, период през който за придвижване на някои от личните си проекти ще трябва да дадете повече време. За тази седмица срядата е силният ви ден. Тогава Луната е в Козирог,в тригон със Слънцето, и дава шанс да направите всичко така, както сте го планирали. В четвъртък някои ще получат интересно предложение. В събота имате гостенка. Управителката на знака ще ви радва с присъствието си до забележителната дата 24 май, обещава добро разположение на духа и хармонични отношения с околните.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата може да е твърде напрегнато с грижите по член от семейството. В сряда и четвъртък „облаците се разнасят и небето се прояснява“, Луната е в земния Козирог, обединяваща енергиите на Слънце-Юпитер-Плутон в земната стихия. Вашата прагматична природа получава шанс за изява,намирате най-доброто от това, което търсите. Получавате добри предложения, които е добре да оцените по достойнство, и от различни гледни точки. Планетният ви управител става ретрограден в другия земен знак -Телец в четвъртък. За три седмици напред някои планове вероятно ще изискват повече внимание, преразглеждане, преформулиране на някои краткосрочни цели и фино балансиране между желания, и възможности. В това отношение безценна ще ви бъде помощта на Венера, която в събота преминава на територията на земната стихия, в Телец.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Ако в понеделник и вторник си позволите да стоите в сянка, то в сряда това ще е невъзможно. Ролята на главно действащо лице е ваша, затова възползвайте се от шанса и „водете хорото“. Сряда и четвъртък са двата дни от седмицата, когато можете с успех да реализирате свой план и намерение, преди Меркурий да тръгне назад. Не че след това е невъзможно, но ще са ви нужни повече съзнателни усилия, голяма доза предпазливост и внимание към детайлите, за да не направите погрешна стъпка със сериозни последици. Три от общо петте ретроградни планети ще бъдат в триъгълника на живота от слънчевия през следващите три седмици. Това ще внесе забавяне в ритъма на общуване, в творчеството и в планирането, както в личния, така и в социалния живот. Забавяне, но не и изключване. Повече работа под повърхността, преобразуване,трансформация и обновяване, за сметка на изявите и показността.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. До четвъртък времето ще върви бързо, с придърпване на вниманието върху ангажименти с други хора. Малко време ще можете да отделяте за себе си. Задължения към партньори, изпълнение на поети ангажименти, които не търпят отлагане, но и някои интересни предложения могат да се появят в първата половина на седмицата. Планетният управител предстои да стане ретрограден в земния Телец, предходен на вашия знак. Това неизбежно ще пробуди стари очаквания или ще отвори „незаздравели рани“ в следващите три седмици. Многото ретроградни планети на небосвода, три от които в зоната на семейните и партньорските отношения, ще ви карат да преразглеждате отново и отново нещо направено, или казано, заета позиция, изразено мнение преди известно време. Връщането към позабравени идеи и похвати ще бъде мотивиращо и може би ще ви накара да приемете с разбиране настоящата ситуация.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. На някои още в понеделник ще се наложи да тръгнат спешно на път. За други активността в общуването с околните ще бъде много по-голяма от обикновено. В сряда и четвъртък най-близките са отново в центъра на вниманието и грижите. Сряда е добър ден за уреждане на имотни въпроси, за договаряне по купуване, продажба или наемане на жилище. От четвъртък нататък това не е препоръчително поне три седмици напред. Ретроградният Меркурий, съвместно с останалите четири планети, движещи се назад, ще ви върне към неизяснени обстоятелства, отношения, уговорки с близки родственици, а в някои случаи към задкулисни игри и машинации от страна на роднини, с или без ваше участие. Краят на седмицата обещава приятна компания и радостни преживявания с близки хора.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегнато начало на седмицата. Натрупаното напрежение в отношенията с приятели или хора от работния екип, или такива, на които разчитате за съвместна кампания, ще се изрази по необичаен начин и сила в понеделник, и/или вторник. Ще ви се наложи да вземете трудно, или дълго отлагано решение, за да успокоите страстите. Дайте ход на плановете за промяна в условията на живот, ремонт, преместване в сряда и четвъртък, преди Меркурий да тръгне назад. От петък нататък, за три седмици напред, всяка уговорка може да бъде преразгледана, променена, да се включат нови мнения на членове на семейството и картината да стане много сложна и объркана. Венера влиза в Телец в събота, като това донякъде ще намали напрежението от пропуски и недоразумения, но също така ще ви помогне с един по-атрактивен и артистичен подход към домашните условия. Имайте готовност да срещате гости, извън очакваните по празниците.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. До четвъртък времето все няма да ви стига. В работната среда имате несвършена работа, или такава, на която крайният срок наближава. Това вероятно ще породи и напрежение между вас и хората, с които работите. Периодът е добър за приключване, за изчистване и „премитане с голямата метла“. В четвъртък някои от групата ще имат неочаквани срещи и интересни предложения. Ретроградността на петте планети при вас ще бъде период на ретроспекция. Особено в приятелската среда, където ретроградната планета на комуникацията, най-вече, ще „разчопли стара рана“, подвеждане и предателство, които все още не сте преодолели. Стари приятели,стари приятелства ще напомнят за себе си. Или ще бъдат възобновени приятелски взаимоотношения, които могат да претърпят трансформация и развитие в нова посока.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица фокусирана върху партньорството. Ако имате договори, които са в напреднал стадий, ускорете подписването,преди Меркурий да стане ретрограден. Същото важи и за сделки с недвижима собственост, купуване и продаване на имоти, съдебни делби и други от този порядък. Ретрограден Меркурий в Телец ще изисква повече внимание към материалните неща, защита на правата и собствеността, както и коректност във взаимоотношенията с работодатели. Възможно е някои трудови договори да претърпят промяна, да не оправдаят очакването и на двете страни. Венера ще бъда в срещуположния знак от събота, което ще ви помага в социалните контакти. Подписване на дългосрочен работен ангажимент, както и сключване на брак по време на ретрограден Меркурий не е препоръчително.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои силна работна седмица. Динамиката на общуване в началото на седмицата може да ви вкара в конфликтни ситуации, когато това как отстоявате мнението си, се оказва решаващо за последващи обстоятелства и събития от важно значение. В сряда получавате нужната ви подкрепа, а в четвъртък имате интересни предложения за съвместна работа. Ще трябва да решавате много бързо, в движение и на деня, защото Меркурий става ретрограден, и настъпва период от време, в който рядко се сключват дълготрайни договори. Тази ретроградност на Меркурий обаче може да се окаже чудесен период за творческа дейност, особено ако е свързана с писане на текстове. В събота Венера влиза в Телец и внася повече топлота в отношенията с роднини, близки приятели и съседи. В неделя Слънцето и планетният ви управител -Нептун са в хармоничен аспект -секстил. Чудесен момент да бъдете инициатор на събиране, да изведете близките си на разходка сред природата.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 28.04.2016/20:20 часа, Меркурий влиза в ретроградност от 23°Телец. Ретроградната му фаза продължава до 22 май.

На 30.04.2016/3:35 часа Венера преминава в Телец. Ще се движи през знака до 24 май 2016 година.

Слънце в секстил с Нептун на 1.05.2016 / 15:00 часа.

Луната през периода се движи между знаците Стрелец до Риби, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

26.04.2016 /18:51 – 27.04.2016 / 2:54

29.04.2016 /10:07 – 29.04.2016 /11:47

1.05.2016 / 5:56 – 1.05.2016 /17:33

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Милена каза,

    Писа на април 25, 2016 @ 20:33

    Здравейте Муси,
    Ако човек има в натала си ретрограден Меркурий, това може ли да означава, че при сегашната ретроградност на планетата е възможно да се получат нови и интересни предложения (примерно за работата), които са отдавна чакани?
    Благодаря предвартелно и желая лека и успешна седмица!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 26, 2016 @ 22:53

    Милена,
    предложенията може да предхождат ретроградността на Меркурий като време. Но като смисъл да, възможно е, когато Меркурий е ретрограден да се случват дълго очаквани неща.Иносказателно значи,че в ретроградната фаза на Меркурий плувате в свои води и ви се случват желани неща. Успех! :)

  3. Милена каза,

    Писа на април 27, 2016 @ 21:44

    Уважаема Муси,
    Много благодаря за отговора и за прекрасните и интересни статии, които публикувате и които нямат аналог!
    Желая на Вас и близките Ви весели и светли празници, много здраве, щастие и успехи!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии