Седмичен хороскоп 25 април-1май 2022

2022 4 30Стелиум в Риби

Меркурий в Близнаци

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Интересна астрологична картина през тази седмица,част от коридора на затъмненията. В понеделник Луната преминава от Водолей в Риби. Много енергия е съсредоточена в Риби. Там се движат четири планети като три от тях Венера-Нептун-Юпитер правят голям съвпад (стелиум)Към тях в сряда се присламчва Луната. Така този отбор от добронамерени по своя характер космични тела в средата на седмицата ще ни подтиква към това, което ни прави по-добри и човечни. Да проявяваме разбиране, да сме съпричастни към болката на другите, да се обединяваме в името на доброто. Като най-добре знаещ как се оцелява и изпълнен с мъдрост знак,сдобил се с мощната позитивна енергия на планетите, от хората повлияни от него ще излязат призивите за подкрепа, смирение и прошка. Така средата на седмицата е удачното време да се спира езикът на оръжията и да се остави да говори сърцето и човечността. Миролюбие, спокойствие, тишина и възхищение пред чудесата на природата ще ни изпълват в средата на седмицата.

На 29 април, петък Плутон става ретрограден. Малката, но мощна, планета навлиза в ежегодната си ретроградна фаза за пет месеца и десет дни. За това време, от 29 април до 9 октомври, Плутон ще се върне назад само с два градуса, между 28 и 26-я. Няма съществени предизвикателства тъй като в кардиналния кръст се движат само вътрешните планети, Марс и Слънцето. Това ще бъде време, когато глобалистите ще положат усилия да се пренастроят, прегрупират и изградят нови опори на стратегията си за нов световен ред, според техните представи.

На 30 април, събота. Меркурий, след като премине през тригона с Плутон, стъпва на своя територия в Близнаци. Престоят му в собствения знак ще бъде по-продължителен и дори с прекъсване, защото в Близнаци е втората му ретроградност за годината, между 10 май и 3 юни. Планетата на ума е много действена и продуктивна, подобрява ръзсъдъчните функции и способността ни да се ориентираме в пространството, както и в безкрайно сложното и инфектирано информационно поле. Няколко часа по-късно е съвпадът на светилата в Телец.

В събота е първото за годината затъмнение. Слънцето и Луната се срещат в 10-я градус на Телец късно през нощта. Уран е участник в новолунието -затъмнение, правейки с Луната и Слънцето стелиум.

На затъмнение като на затъмнение, още повече слънчево, пък макар и частично. Сферите,които са под влияние на Телец, ще бъдат озарени от неочаквани обстоятелства на възход и падение. Поляризацията е червената нишка при затъмненията, която ни помага да разграничим това, което е било зад булото. Още повече след съвпада на Юпитер и Нептун, които уплътниха мъглата и въвеждането в заблуждение на големи масиви хора. Но събудени има вече немалко, така че много хора ще усетят този внезапен прилив на убеденост в нещо, към което преди са изпитвали недоверие. Ще има храна за сетивата. Много неща ще могат не само да се чуят и видят, но и да се пипнат. Инерцията при някои ще бъде подсилена по такъв начин, че да могат да се разкрият напълно и да покажат истинското си лице. За неподвижните знаци това е сериозен изпит по истинност и достоверност.

Телецът управлява пари, притежания, нравствени устои, налични ресурси-материални и нематериални. Затъмнението в Телец преекспонира кадрите и ни кара да видим контрастно и различията, да разграничим ясно от неясно, светло от тъмно, да осъзнаем какво притежаваме и имаме права и какво не ни е по джоба, или не е наш ангажимент.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица с много неизвестни. Струпването на планети в „задния двор“ ви прави неспокойни и неуверени по отношение какво и как да направите. Планетният управител също е затворен във водния знак и не може да ви даде подкрепа. В сряда след обяд Луната идва във вашия знак и това е голяма подкрепа за самочувствието и доверието в собствените мисли и предпочитания. Плутоновата ретроградност в кардиналния Козирог може да бъде задържащ фактор в отношенията ви с важен за вас човек. Меркурий влиза в зоната на активна комуникация и динамичното усвояване на нови знания. По време на неговата ретроградност, не е добре да се сключват договори, затова ако имате подобни планове, направете го преди 10 май.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Струпването на планети в зоната на интензивните преживявания ви прави чувствителни за хорското мнение и одобрение. Към вас са насочени както нечие възхищение така и големи очаквания. Добър период да получите желана и искана финансова подкрепа. Плутоновата ретроградност може да ви подтикне да коригирате диета или план за лечение, които не са достатъчно ефективни досега. Слънчевото затъмнение при съучастие на Уран може да ви постави в неочаквани кариерни обстоятелства. Като да поемете в съвсем нова професионална посока.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, семейството, отношенията с роднините, грижите по дома и неговото подобряване, са с приоритет в началото и до средата на седмицата. Благодатните планети, съюзени, са притегателен център за радостни преживявания и придобивки от различен характер. Навлизането на Меркурий в Близнаци внася голямо разнообразие в социалните контакти. Ставате търсени и приемани с отворени обятия от други хора. Слънчевото затъмнение в Телец може да ви насочи към по-добри начини за подкрепа на здравето или за решаване на възникнал вече здравословен проблем.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на слънчево затъмнение в Телец. През по-голямата част от седмицата ще се усеща доминирането на водните знаци и особено силно струпването на планети в зоната на социалните контакти. Ще се считате силно обвързани с група, и позиция, така че да изразявате активно мнението си. Ако сте били категорично на една позиция, то затъмнението увеличава инерцията и ви кара да преминете дори собствените си граници. Родените в последните градуси на знака ще бъдат допълнително подсилени от стационарния и обръщащ се Плутон от знака на властта Козирог. Меркурий напуска знака ви и с това пренасочва вниманието в друга, по прагматична и полезна за вас тема.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои социално активна седмица. В зоната на партньорството имате небивало струпване на планети, което я поставя трайно във фокуса на вниманието. Обстоятелствата, в които е включен, процесите, които се развиват около партньора стават много важни. В служебен аспект можете да създадете нови връзки, да намерите съдружници, да получите добра оферта за нова работа. Вторник и сряда са добри дни за срещи и интервюта. Имате и подкрепата на планетния управител след като премине в Близнаци. Имайте предвид наближаващата му ретроградност. Слънчевото затъмнение в меркуриевия период на личната година може да ви насочи в нова посока, да изпробвате себе си в ново житейско направление.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на слънчево затъмнение в друг земен знак, Телец. До средата на седмицата доминирането на водната стихия с присъствието на пет планети в нея и те всичките в Риби прави зоната на ученето, на приемането и обработката на информация, много чувствителна към влияние отвън. Ще бъдете затрупани от информация, която за отсеете и преработите. Добронамереният характер на планетите ви помага да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага. Пълнолунието в зоната на личния живот ви изправя пред необходимостта да решите проблем от тази сфера. Включването на Уран към съвпада на светилата внася известна тревожност при очакването за промяна.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична в професионално отношение седмица, независимо, че е кратка. Отварят се интересни възможности за промени в зоната на кариерата, добри предложения може да има в средата на седмицата. Ще трябва да реагирате бързо, дори те да се появят неочаквано и да не ви се дава много време за умуване. В края на седмицата Меркурий ви идва на гости както прави това всяка година. Сега обаче във вашия знак планетният управител ще премине и през ретроградната си фаза,което удължава престоя му, но също така ви натоварва с фазови особености. Слънчевото затъмнение в предходния знак катализира подсъзнателните импулси, прави ви чувствителни и интуитивни в повече.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица с много ангажименти. Здравето и здравословният начин на живот са много важни и искат отделяне на достатъчно време от ваша страна. Ако си търсите домашен любимец, сега е добър момента да попаднете на такъв. В работната среда можете да направите освежаване, да вземете нови хора, да смените обстановката. Меркурий ви подканя към движение и пътувания, навлизайки в собствения знак Близнаци Слънчевото затъмнение в другия венерин знак -Телец е може да ви обнадежди с излизането наяве на някои възможности за подобряване на финансовото състояние.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на подаръците. Пет космични тела в зоната на личните доходи и притежания е указание да добри очаквания. Някои ще получат приходи от продажба на наследствен имот. Меркурий е първата лястовица в зоната на любовта, когато премине в другия въздушен знак Близнаци. Слънчевото затъмнение ще освети някои сенчести моменти от родовата история. Възможно е да се натъкнете на неочаквана информация, която да преобърне представите ви по дадена тема свързана с корените.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, работната седмица започва с Луна във воден знак Риби. Доминирането на водната енергия е във ваша полза, това е така, но често прекалено многото води до голям преразход. Затова не разпилявайте емоционалната си природа за щяло и нещяло. В сряда можете да я насочите в продуктивна посока. Затъмненията активират оста на емоциите. Там са децата и приятелите, неформалните връзки и творческите импулси. Включването, или изключването на приятел може да се окаже от решаващо значение за ваш проект, начинание, план. Разширявайте приятелския кръг, но следете не само за количеството, но и за качеството. В партньорската сфера Плутон става ретрограден и това задава период от пет месеца и нещо, когато партньорските или чуждите дела ще ви ангажират в повече.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Струпването на благодатни планети в зоната на сърдечните дела, на любовта, творчеството и децата създава благоприятен период за личния живот и дава надежда за сбъдване на желания в тази сфера. Слънчевото затъмнение в Телец е в зоната на партньорството. Близо до Уран, съвпадът на светилата действа като пусков механизъм за неговото влияние. В тази зона Уран е големият трансформатор, може да преобърне живота ви рязко, с гръм и трясък, или по-леко, но при всички случаи запомнящо се.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с летене. На гребена на вълната от емоции сте. Пет планети в знака ви правят всичко около вас да искри и да привлича внимание. Дали ще понесете този позитивен товар или ще искате да се освободите от прекомерните очаквания, зависи от много фактори. Стелиум във вашия знак от Венера-Нептун-Юпитер преживявате веднъж в живота си, разтеглете времето и запазете това като скъп спомен. Слънчевото затъмнение в Телец ви дава нова перспектива за учене, мобилност и способност да боравите с информация.

Дати на някои астрологични събития

Венера 0 Нептун 24Риби 27.04.2022/ 21:11

Венера 0 Юпитер 27Pиби 30.04.2022/ 23:14

На 29.04.2022/ 20:35/ Плутон ретрограден от 28°Козирог

На 30.04.2022/0:22/ Меркурий в Близнаци

На 30.04.2022 /23:27/10°Телец Новолуние и Частично Слънчево затъмнение

Луната е без курс на:

25.04.2022 0:33 – 25.04.2022 10:14

27.04.2022 13:36 – 27.04.2022 16:10

29.04.2022 21:38 – 30.04.2022 0:19

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

 

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на април 27, 2022 @ 10:36

  2. Svedtski каза,

    Писа на април 30, 2022 @ 20:15

    Здравейте, благодаря за линковете, но първият, в Телеграм, не функционира, а само там мога да Ви последвам (ФБ-каналът Ви е затворен). Бихте ли го проверила още веднъж / какво е името на канала? Благодаря.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 2, 2022 @ 15:34

    Svedtski,
    да ето го вече публичен
    https://t.me/+YXmhrJaKCwUwMDlk
    може и с името
    Муси Д

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии