Седмичен хороскоп 25 ноември-1 декември 2019 година

НЛ 26 11 2019Венера в Козирог от вторник

във вторник

Нептун директен от сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Започваме седмицата с Луна в Скорпион, изтъняваща, в разпад, отиваща на среща със Слънцето. Понеделник е все още под влияние на двата значими аспекта от предходната седмица – съвпадът Венера-Юпитер и опозицията Марс-Уран. Докато първият подкрепя приятелството и сътрудничеството, вторият допуска противоречията да лъснат и дори да станат доминиращи. На разпад на Луната нищо не се започва. Може да се тегли чертата и да се иска сметката.

Във вторник, 26 ноември, е новолунието в 4-я градус на Стрелец. Няколко часа по-рано, във вторник, Венера преминава в Козирог.

Планетата на любовта в строгия земен знак е предизвикателство към по-емоционалните. Благоприятно е влиянието и върху земните и водните знаци. Венера в Козирог изисква повече разум и леко хладен поглед към връзките, и общуването. Редом с нея не вървят нито сълзи, нито сърцераздирателни изповеди, нито неуместни прегръдки. Още повече са претенциите към високопоставени лица при официални визити. Фамилиарниченето може само да предизвика насмешка и презрение. Има си протокол както за дрехи, така и за поведение, и той трябва да се спазва, за да има взаимно уважение, и фокусиране върху целите на срещата.

В личните отношения Венера в Козирог кара партньорите да погледнат трезво на това, което им предстои да правят заедно. Тя е добре ориентирана за време и място, може да привлече подходящият човек, в удачния за целта момент,тъй като и предстои хармоничен аспект с Уран от другия земен знак Телец. Някои срещи могат да бъдат неочаквани, някои хора,които за пръв път виждате, да ви се сторят странни,но при всички случаи има един изначален добър замисъл,защото няма нищо случайно в живота.

Новолунието в Стрелец е при Венера в Козирог, но при Юпитер все още в Стрелец. През 2019 година преминахме през няколко интересни астрологични синхроничности, при които циклите на различни планети направиха пресичане или застъпване. Една от тях е свързана с Юпитер и знака Стрелец. През тази година планетата гигант направи два съвпада с Венера в Стрелец, но през следващата година няма да му се случи да срещне отблизо планетата на любовта. Докато Юпитер се движи през Стрелец, между 8 ноември 2018 – 2 декември 2019 година, се случват две новолуния в този знак, на 7.12.2018 и на 26.11.2019 година.

Акцентирането на знака Стрелец от двете добротворни планети през 2019 година, раздвижва международните отношения, поставя на дневен ред теми като добронамереност и справедливост както в отношенията между отделните хора, така и в тези между държавите. Доведе до ескалиране зреещите с години въпроси за защита на правата на жените и децата, като направи видими изкривените модели заложени в някои международни документи. Стрелецът е знак на будното съзнание, на прогресивната мисъл и на справедливостта. Затова квадратът на Юпитер и Нептун в началото на годината натисна „червеното копче“ на алармата за събуждане, а с това и нестихващи протести по целия свят. Процесът ще продължи и при преминаването на планетата на законотворчеството в знака наприлагането на закона- Козирог. Светът се променя и Юпитер в Козирог от следващата седмица, за година наред, ще допринесе за това както с предстоящите му значими съвпади със Сатурн и Плутон, така и с не по-малко очаквания секстил с Нептун.

Новолунието в Стрелец дава отправна точка на идеи и начинания с общочовешко значение и на множество такива, които касаят големи или малки групи от хора. То е стимул за разширяване на знанията, за подобряване на комуникативните умения, когато се зачитат правата на всички, на големи и малки, на богати и бедни, на красиви и грозни. Да уважаваме различието, но и да зачитаме собствената си индивидуалност. Разнообразието от цветове е палитра, която дава право на всеки цвят да се изрази,без да размазва останалите.

На 27 ноември, сряда, Нептун става директен. Мистичната планета се движи назад от 21 юни, тръгвайки от 18 градуса Риби. За пет месеца тя се върна само три градуса назад, и ще потегли в права посока от 15 Риби. През цялата седмица тя ще бъде стационарна, което не я прави пасивна. Към хармоничната и връзка със Сатурн се добавя тригон с Меркурий, който в четвъртък става точен, очертавайки този ден от седмицата подходящ за всякакви социални активности. Към така оформилия се двоен секстил, бисекстил, Меркурий-Сатурн-Нептун добавя подкрепата си другата вътрешна планета. Венера в този ден прави точен тригон с Уран, заедно с Луната и Юпитер от края на Стрелец.

Докато аспектът Меркурий-Нептун във водните знаци Скорпион-Риби е твърде манипулативен и готов да скрие нелицеприятна истина, то другият аспект, този между Венера и Уран е прагматичен и рационален, и там където диктува интересът, предпочита да се придържа към истината. Така средата на седмицата предлага събития, които привличат вниманието на много хора. В четвъртък след обяд, петък и събота, Луната се движи през Козирог като се включва в голямо струпване на планети в този знак. След месец, при слънчевото затъмнение в Козирог,предстои още по-голямо стълпотворение в Козирог, което очертава бурният, за нашата страна, край на текущата година. Активността в Козирог ни кара да обръщаме повече внимание на стойностните, трайни, качествени неща в живота. Да мислим за бъдещето с реални параметри и да се разполагаме според това, което имаме, пестейки наличните ресурси.

С изправянето на Нептун, в небето остава само една ретроградна планета – Уран. Това очертава един много благоприятен период на годината, простиращ се до 19 декември, като обхваща и пълнолунието в Близнаци на 12-ти.

Краят на седмицата се очаква да бъде успокояващ страстите под благотворното влияние на хармоничната връзка между Слънцето и Луната. Доброто и Злото вървят едно до друго. Да подкрепяме първото и да ограничаваме второто не изисква много усилия. Можем да го правим дори само с мислите си.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на новолуние в другия огнен знак Стрелец. Новолуние в юпитеровия период на личната година дава силен старт на вашите стремежи за усъвършенстване. То преминава в благоприятна за вас астрологична обстановка, която стимулира процеси развиващи се в сферата на професионалната реализация. Венера в Козирог ще ви бъде в подкрепа да получите одобрение, да намерите съмишленици за реализация на ваш проект. С навлизането на Юпитер в тази зона от следващата седмица шансът е на ваша страна в много посоки. С излизането на Нептун от ретроградност в сряда и тригонът на Меркурий към него в четвъртък, получавате информация или знание, което вие много необходимо към настоящия момент. А също така и доверие,на което да стъпите, за да продължите в избраната от вас посока.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои новолуние в сродния по стихия знак Стрелец. Новолунието в марсовия период на личната година е време за голям размах на крилете, за втурване към нови начинания и разгръщане на скрит досега потенциал. Сега можете да докажете на себе си и на околните,че сте волева личност, с идеи, но и със стратегия за тяхното реализиране. От вторник нататък Венера от Козирог работи за подобряване на организационните ви умения. Съставянето на коректен план-график за седмицата си е цяло изкуство, а Венера е покровителка на изкуствата. И на това да намирате нужните ви хора, на точното място, в точното време. Работното ви обкръжение се нуждае от промяна, от повече взаимно разбиране и подобрения,които ще стават все по-необходими, но и възможни с идването на Юпитер в Козирог през следващата седмица. Периодът е добър за инвестиране в собственост, за служебни, или за лични цели. Някои емоционални връзки предстои да се случат в работната среда.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на новолуние в Стрелец. Понеделник е все още под влияние на двата значими аспекта от неделя, на Марс и Уран, и този на Венера-Юпитер във вашия знак. Последният подвежда към прекаляване и прибързване. С новолунието във вторник, във вашия знак, идва времето на големите планове, на вдъхновението и позитивните очаквания за бъдещето. Като огнен знак сте в стихията си, а близостта на Венера и Юпитер допринася за това. Във вторник пак, Венера внася известно охлаждане, преминавайки в земния Козирог. Навлизате в период на разумността и трезвата преценка на това, което се случва около вас. В сряда Нептун тръгва права посока. Директната планета на интуицията и душевния комфорт ви помага да се чувствате добре в домашната среда, да поддържате отношения на доверие, съпричастност и подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Там тя среща Меркурий, а това за вас носи обещание за много, и то значими срещи през тази седмица. Предноволуние е в понеделник и Нептун в края на ретроградната си фаза. Това предупреждава за някои тънки, и тъмни, моменти, на които е важно да обръщате внимание. На пистата на подхлъзване сте, затова си изяснете ситуацията преди да тръгнете с устрем напред. Особено ако става дума за финикийски знаци. Новолунието в Стрелец ви кара да обръщате лице към въпроси, които касаят общите сметки с партньора, както и общите задължения. Венера влиза в Козирог във вторник и с това в напомня, че светът е голям, има много места, които не сте посетили, много неща, които не сте проучили. С добра организация и прецизни сметки, но също така с разтоварване от излишното, ще ви се отворят все повече и повече възможности да наваксате пропуснатото.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е все още под влияние на позицията Марс-Уран. Тя затруднява комуникацията с хора отдалеч, обърква планове за предстоящо служебно пътуване, както и неблагополучия в настоящо пътуване. Бъдете внимателни в понеделник за изрядността на превозното ви средство. Новолунието в Стрелец прави домашната среда много активна, изискваща внимание и непрекъснат ангажимент. От вторник Венера навлиза в зоната на любовта. Романтиката се появява на авансцената и вие ставате привлекателен обект за възхвала и одумване от околните. С изправянето на Нептун някои неясноти в отношенията с работодатели, партньори, съдружници, ще отпаднат. От следващата седмица Юпитер ще доминира в зоната на личния живот като заедно с Венера ще ви носи силни емоционални преживявания. На партньора също. Всичко свързано с децата се развива по необичаен, но благоприятен за вас начин. До 19 декември, предстои един от най-благоприятните ви периоди за укрепване на партньорските отношения, подходящ за годеж, брак, зачеване, раждане.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои романтична седмица. Венера навлиза в знака ви във вторник, а с това и харизмата и доброто впечатление, което можете, при малко усилие, да правите на околните. Няма да ви бъде излишно, защото Венера идва с възможностите да установявате по-лесно доверителни отношения с околните. Но също така и да играете по-важна роля в партньорските отношения. Новолунието в предходния знак дава възможност да осъзнаете важна истина, но също така да се подготвите с достатъчно заряд за бъдеща работа, не само с идеи, но и със сериозни разработки, които да станат реалност в следващите месеци. От сряда Нептун става директен и неговото влияние върху зоната на комуникацията с околните, но и на приемане и обработка на информация, се приема по-чисто, с ясни послания. Може би трябва да бъдете повече включени в това как се изгражда представата на другите за вас, дали е такава, каквато бихте искали.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, началото на седмицата може да бъде твърде неспокойно. Чувството за безсилие е много неприятно, но с новолунието в Стрелец, а още повече от сряда нататък, когато планетата на тайните тръгне в права посока, ситуацията, която ви притеснява,ще намери своето обяснение, и възможности за справяне. С навлизането на Венера в Козирог темата, касаеща собственост, лична, по брак или съдружие, ще става все по-значима. В четвъртък, когато Меркурий и са в хармонична връзка, търсете нужните ви документи, говорете с подходящите хора, които са наясно с нещата, и имат готовност да ви помогнат. Можете да имате удовлетворяващи контакти и преговори с администрация и чиновници, които се придържат към буквата на закона.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. В понеделник опозицията Марс-Уран е все още активна насочвайки вниманието към неуредени финансови въпроси. Имате на ум различни варианти за излизане от положението, като на тях с два път с новолунието в Стрелец. Средата на седмицата е отдадена на срещи, разговори, преговори и много движение. Венера е вече в Козирог,от вторник, което прави домашната среда център на емоционалния ви живот. Събития с близки хора ще ви държат в безпокойство дали всичко ще мине както е планирано, но и в радостно очакване. Благоденствието в домашната среда ще се разраства с навлизането на Юпитер тук през следващата седмица. Ще бъдете в добър период за устройване с жилище, затова отсега се оглеждайте за добри възможности.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на тази седмица е под влияние на аспектите, станали точни в неделя. Опозицията на планетния управител с Марс е изпитание на търпението ви, макар да съзнавате, че случващото се е за добро. Някои промени изискват усилия и разбиране в повече от възможностите. Работата в екип е разковничето. Включвайте изпитани хора в общата работа и ще имате успеха, който обещават Венера и Юпитер. Новолунието в Стрелец дава възможност да стартирате неща, които правите с други хора, да разработите проект, да напреднете значително в текущия, но също така да погледнете към съвсем нови територии. Венера от Козирог ви носи вдъхновение, подплатено с разум и готовност за прилагане в практиката. Можете да разчитате на добрата си интуиция за обезпечаване на плановете, още повече след като Нептун излезе от ретроградната си фаза в сряда.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои добро начало на седмицата с Луна в другия воден знак Скорпион. Продължаващата своето влияние опозиция на Марс и Уран обаче ще поддържа буен огъня на противоречията с човек/хора, близки на сърцето ви. Новолунието в Стрелец ви поставя в условия на голяма ангажираност. Разпределяйте си добре времето, спазвайте предварително подготвения график, за да насмогнете с всичко. Венера навлиза в срещуположния знак Козирог. Това ви дава чудесна подкрепа за всичко, свързано с партньорството, и партньорите. В тази зона активността е голяма през цялата година, и ще нараства, което си има плюсове и минуси. Юпитер ще се настани там през следващата седмица и заедно с Венера до 20 декември ще ви подкрепят за разширяване на социалните контакти, за нови партньорства и съдружия, за нови работни договори и работодатели. Периодът е добър за годеж, брак, увеличаване на семейството.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Понеделник не е дружелюбен, заради все още силната опозиция на Марс от вашия знак и движещия се в срещуположния знак Уран. Ще ви бъде трудно да постигате съгласие с околните, както и да приемете тяхната позиция. Във вторник Венера внася повече дипломация в отношенията и това е добър знак за подкрепа на неща, които изискват съгласуваност между вас и хора, които изготвят документи по ваша молба. Търсете подкрепа сред приятели, съученици, съседи, хора с които общувате често и обитавате едно населено място. Обръщайте сериозно внимание на текстове и чертежи, интересувайте се, питайте докато си изясните картината. Новолунието в Стрелец дава възможност да увеличите приходите си, или да намерите друга форма за придобивки, както и да спечелите от някоя хазартна игра. Нептун се обръща в сряда и зоната на интимните отношения става много важна за вас през следващите месеци.

Благоприятни дни през седмицата вторник, петък и събота.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в сродния по стихия знак Скорпион. Безпокойството от неделя, когато Марс и Уран направиха точна опозиция, може да се пренесе в началото на седмицата. Бъдете внимателни, ако трябва да пътувате, а също така избягвайте конфликти с непознати. Венера напуска зоната на кариерата, но пренася своята харизма в зоната на приятелството и подкрепата. За седмици напред планетата на любовта ще ви прави съпричастни с групови изяви, с неща, които приемате присърце и които касаят повече хора. Новолунието в зоната на професионалната изява е чудесен момент да се отличите, да заявите своя позиция, да представите свой проект. В сряда Нептун се обръща. Директният планетен управител от вашия знак е голямото обещание за сбъдваемост на мечтите, надеждите и плановете, някои от които съвсем скоро, до края на годината.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

На 26.11.2019 / 2:28/Венера навлиза в Козирог

26.11.2019/ 17:05/ Новолуние в 4°Стрелец

На 27.11.2019 /14:32/Нептун става директен от 15°Риби

Меркурий в тригон Нептун, Венера в тригон с Уран на 28.11.2019

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

25.11.2019 /19:30 – 26.11.2019 /10:11

28.11.2019 /12:50 – 28.11.2019 /14:32

30.11.2019 /5:57 – 30.11.2019 /22:13

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии