Седмичен хороскоп 25 септември-1 октомври 2023

2023 9 29Меркурий-Юпитер в тригон

Венера-Уран в квадрат

Меркурий-Уран в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната седмица на септември и първата на октомври започва с хармоничния аспект тригон между Луната и Слънцето. От двата тригона, които правят светилата по време на един лунен месец, този е възходящия, по-позитивен, преди пълнолунието. Във въздушните знаци хармонията между Луната и Слънцето е успокояваща ума, емоциите са повърхностни, затова пък позитивните се задържат по-дълго и често водят до типичната за въздушните знаци еуфория. Красив сезон е есента, като майсторска пъстроцветна картина на художник-вълшебник, има място за всички цветове, настроения и преживявания.

Дори с преминаването на Слънцето във въздушните Везни, земната енергия е доминираща. В нея се движат пет космични тела. В понеделник следобед към този на светилата се добавя тригонът на Меркурий и Юпитер, в земните знаци. Така първата половина на седмицата предлага добри условия за хората на бизнеса. Договаряне при условие, че са защитени интересите и на двете страни.

През 2023 година първият знак на зодиака – Овен е на показ. Хвален, одумван, обсъждан, но винаги в центъра на събитията. Хирон и Ерис се движат в него от дълго време, но от 17 юли в Овен се настани и СЛВ, което го прави още по-значим. По изключение две новолуния имаше в Овен, на 21 март и на 20 април. Сега ни предстои единственото за годината пълнолуние в Овен. Слънцето и Луната ще застанат в точна опозиция в петък, 29 септември, в 6 градуса Овен. Пълнолунието в Овен като изхвърчаща тапа от шампанско отприщва насъбралото се и облива всичко в пяна. Прави впечатление,че опозицията на Луна и Слънце е без съпътстващи аспекти, които да влияят по един или друг начин на енергията, течаща между тях. Външно и вътрешно се противопоставят в чист вид, в по-силната кардинална ос Овен-Везни. Очакваме сблъсък, гръмотевичен удар, камбанен звън. Луната като архетип на народа, а Слънцето – на елита ще се сблъскат челно някъде, където са назрели условията за това.

На фона на настъпващото екстремно пълнолуние в Овен, през втората половина на седмицата се включва непредсказуемия Уран, В петък Венера в Лъв прави квадрат с Уран в Телец, а това може да доведе до много, и силно, разтуптяване на нечии сърца, стигащо до аритмия. Вярно, че Венера прави този квадрат вместо два пъти както обикновено всяка година, вече за трети път, заради ретроградната и фаза през август, в Лъв. Квадратът Венера-Уран, особено в неподвижните знаци, в случая Лъв-Телец, активира страстите. Прави хората чувствителни и предизвикателни, искащи, претендиращи, завистливи и ревниви. В двойки, където двете планети имат напрегнати аспекти в синастрията, втората половина на седмицата се очаква да бъде, меко казано, бурна. Безпокойство ще провокира и в тези, в чийто натални карти Венера и Уран са в аспект.

В събота, за край на месеца, планетите на ума си подават ръка и дружно ни водят към блестящи идеи, и начините, по които можем да ги осъществим. Тригонът Меркурий Уран е благословия за учените, за разследващи и откриватели, за мислещи и измислящи, за брилянтните умове в IT сектора. Да се надяваме, че каквото и да измислят ще бъде изпълнено с човеколюбие.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои запомняща се седмица. Още в понеделник Луната в Козирог ще постави въпроси, касаещи кариерата, на преден план. Очаква ви предложение, което може да обърка плановете, вашите или на някой, който разчита на вас. Марс е в зоната на партньорството, повече като подстрекател, отколкото като обединител. В бизнес отношенията настъпва период на динамика и не е време за зацикляне по маловажни въпроси. Безусловна подкрепа е възможно да имате в първата половина на седмицата. В петък всичко около вас ще ври и кипи. Пълнолунието в Овен идва с резултатите от заявени желания и вложена енергия в двете новолуния през пролетта, през март и април.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица с пълнолуние в другия огнен знак Овен. В първите дни Луната от зоната на партньорството притегля вниманието към ангажименти и задължения свързани с други хора, както и да търсите съгласие и одобрение от съдружници или колеги. Пълнолунието в Овен е в най-подвижната ос на слънчевия хороскоп, затова насън и наяве ще ви се пътува, ще виждате далечни брегове и примамливи дестинации. Пълнолунието радва с реализация на желания от пролетта, при двете новолуния в Овен, когато сте мечтали или сте си дали дума да попътувате през есента. Да не пропускаме факта, че СЛВ през юли месец влезе в зоната на пътешествията и ще съдейства за тях поне още година. Венера от вашия знак ще съдейства да си намерите и подходящата компания.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои вълнуваща седмица. Въздушният тригон на светилата в първите дни подклажда жив огъня на и без това готовата ви винаги за пътешествия натура. И този път не просто като фантазия и мечта, а съвсем реално, подкрепена от мощната земна енергия. Огънят на желанията ще се разгори в дните на пълнолунието в Овен. Това,което сте си пожелавали през пролетта, март -април, е на път да се сбъдне, с помощта на приятели или на хора, които са загрижени за вас. На път сте да осъществите идея, да завършите проект, да се порадвате на достигнат успех. Добър период за обвързване, за зачеване, за поемане на лични ангажименти.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои противоречива седмица. На мнозина ще се наложи бързо да преминат от отпускарски към работен режим, да се разтоварят от едни ангажименти, но да поемат други. Венера е в напрегнат аспект с Уран и това прави почти цялата седмица неспокойна, с усещане за нещо, което идва, но не е ясно точно какво. Като знак, който не обича изненадите и още повече промените, през тази седмица си намерете уединено място, където да разсъждавате на спокойствие. Стойте на завет. Активно включване само по необходимост. Пълнолунието в Овен ще разбърка сериозно дори сигурни наглед неща около вас. С участието на Уран от вашия знак, те ще бъдат неочаквани. В неделя идва прозрение и добри идеи са на път да се реализират.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои ангажирана седмица. Ако сте почивали в предходната, едва ли ще ви учуди лавината от задължения, която се стоварва в понеделник. Ако сте били в работен режим, то Луната в откровения Водолей ще ви покаже, че много сте свършили, но и още много има пред вас, но да не се притеснявате. Желание има ли, време се намира. Точно желанията са обект на сбъдване в дните около пълнолунието в Овен. Те могат да варират от дълго чакани споделени интимни отношения, до също толкова дълго очакван финал на договаряне на инвестиционен проект. В сряда не подминавайте важна среща. Венера и Уран в напрегнат аспект ще ви завъртят във вихъра на объркани емоции почти през цялата седмица. В края планетният управител идва на помощ, охлаждайки страстите и като включва рационалния ум ще ви насочи как да съчетаете провокативност с дипломация.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои интересна в професионално отношение седмица. За някои тя започва с оферта и договаряне. Престижността и допълнителните условия може да се окажат по-привлекателни от конкретното заплащане. С Марс в зоната на кариерата амбицията и волята за успех са значителни. Обърнете внимание на присъствието на ЮЛВ в тази зона. Предстои ви преосмисляне на някои аспекти от професионалната ви ангажираност. Пълнолунието в Овен през тази седмица задейства противоречията по оста семейни задължения и служебни такива. Възможно е да намерите решение, което търсите от месеци, като например да си вземете помощник в някоя от двете сфери.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои успешна седмица. Въздушният тригон на Луната и Слънцето създава подемна вълна, на гребена на която ще се носите през цялата седмица. Директният вече Меркурий също се включва с мощната подкрепа на Юпитер. Пълнолунието в Овен е главното събитие на седмицата. То се случва в зоната на екипната работа. За тези, които работят на лидерски позиции, в екип, дават задачи и отговарят за повече хора, пълнолунието носи резултат от усилията на всички, постигане на обща цел. Това което е пожелано и планирано през пролетта, около двете новолуния в Овен, сега стига върхова точка. Единственото нещо,което може да бъде пречка, сте си самите вие, ако не оцените подобаващо момента и хората около вас.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Добро начало на една изпълнена с важни събития седмица. Най-важното от които е пълнолунието в Овен. В зоната на партньорството пълната Луна е като мощен фар в тъмна нощ, осветява пътя и възможностите. Като време за реализация на желания пълнолунието в огнения Овен може да ви привлече към желана връзка с човек, или предпочитани отношения с кръг от хора, към който искате да принадлежите. Марсовата напористост от вашия знак обаче може да предизвика отдръпване у някои. При всички случаи време е за обвързване, за сдружаване, за съвместна работа с други, със съдействието на СЛВ, който посочва важната цел.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Със слънцето в тригон към нея, в първите дни сте лидер и фокус на обсъждане от приятели, познати и непознати. Пълнолунието в Овен придава превес на общуването. В зоната на ума, общуването, на приемането и обработката на информация пълнолунието ви прави антената, която приема и предава информационния поток, безпристрастно и донякъде безкористно. Като възпитател и наставник на зодиака сега ви се удава възможност да разгърнете потенциала си в тази посока. С вас ще искат да се свързват хора, търсете и вие своята среда. Обучение, писане, издаване, подготовка и реализация,всичко това е във вашия обсег на влияние. Планетният управител е много активен. Уран прави аспекти с вътрешните планети, някъде напряга отношения, а другаде подава гениални идеи.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Така както Луната се движи бързо в следващите дни, така и събитията около вас, в които сте включени, или имате макар косвено отношение, ще се развиват бързо, без да имате много време за размисъл и съгласуване. Това може да създаде известно напрежение във връзката ви, или в домашната среда. Пълнолунието в Овен, в зоната на кариерата, е чудесен момент да се почувствате оценени и изпълнени с големи надежди за бъдещето. Това което сте искали и планирали преди половин година, по време на двете новолуния в Овен, през март първото и второто през април, сега носи плодове, дава индикации за растеж, или приключване. Учащите са с предимство и получават бонуси във вид на оферти за учене, или за стаж.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, домашните ангажименти и грижата за най-близките са в центъра на вниманието. Планетата на любовта е много ангажирана с връзката ви през тази седмица. От честолюбивия знак Лъв на върха на слънчевия хороскоп, тя подлага на изпитание чувства и търпимост. Ще се разгарят страсти в следващите дни, а по време на пълнолунието може да стане твърде горещо от претенции и взаимни обвинения. Пълнолунието в Овен може да ви подскаже от какво имате нужда и кое би ви направило по удовлетворени във връзката. Добри идеи как да наредите партньорския си пъзел ще ви дадат планетите на ума Меркурий и Уран, които са в хармоничен аспект в края на седмицата.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с хармоничния аспект на Луната със Слънцето, който подтиква към усамотяване и ретроспекция. Необходимостта от обмисляне и анализиране на обстоятелства свързани с вас ще преобладава в първите дни. Пълнолунието в огнения Овен обаче е катализатор на действеност, на активно отношение, особено в области, които засягат доходите ви. Пълната Луна носи придобивки, заплащане на положен преди време труд, възнаграждение или обезвъзмездяване под някаква форма. Намесата на Уран, с квадрат към Венера, в някои случаи може да създаде усещане за несправедливост през втората половина на седмицата. В края и, когато планетите на ума Меркурий и Уран са в хармонична връзка, прозорливостта и аналитичните ви способности се завръщат и намирате точното решение.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 120 Юпитер на 25.09.2023 в 14:10

Венера 90 Уран на 29.09.2023 в 19:52

На 29.09.2023 в 12:57 ч Пълнолуние в 6°Овен

Меркурий 120 Уран на 30.09.2023 в 18:55

Луната е без курс на:

28.09.2023 23:57 – 29.09.2023 3:17

1.10.2023 0:49- 1.10.2023 4:18

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии