Седмичен хороскоп 25 септември – 1 октомври 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЮпитер и Уран в опозиция

Венера и Нептун в опозиция

Плутон директен от четвъртък

от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В астрологичната картина през тази седмица се проявяват повече напрегнати аспекти. В понеделник ще продължава влиянието на опозицията Марс-Нептун започнала през предходната седмица. Тя ще бъде подсилена от Венера, която се движи уверено през Дева,приближавайки се все повече към Марс. Така двете планети, влияещи значимо върху човешките взаимоотношения, ще се придвижват заедно като отправят предизвикателства към далечния потаен Нептун от Риби. За някои истини ще трябва да си отворим очите, независимо дали искаме, или не. Събуждане за реалностите на живота, за дълбоките причини, които задвижват събитията около нас. Точната опозиция Венера-Нептун е в събота, но влиянието се простира върху цялата седмица и дори през следващата.

В подобна насока тласка човешките нагласи и опозицията Юпитер-Уран. Заради ретроградното движение на двете планети, в този астрологичен период, те застават в противоположните точки на еклиптиката три пъти -през декември 2016 година, през март и сега – през септември 2017-та. Докато Юпитер във Везни се стреми към хармония, миролюбиво съвместно съществуване, приемане на различията, толерантност и баланс на противоречията, то Уран пее друга песен. Уран в Овен е подстрекател на импулсивните реакции, на действието преди мисленето, на анархистичните подбуди, които дремят в част от хората, и техните обединения. Уран в Овен е революционно настроен, като заедно с Плутон от Козирог, видяхме това в развитие, доведе света до напрежение в междудържавните отношения от 2008 година насам, подобно на състоянието преди 80 години. Опозицията с Юпитер добавя елемента религиозни и други различия, които се извеждат на преден план и стават причина за разделението в света.

Към тези напрегнати аспекти има съпътстващи благоприятни такива, които разреждат напрежението и добре управлявани могат да доведат до приемливо развитие на сложните отношения и обстоятелства. През тази седмица такъв отвод прави тригонът Марс-Плутон. Плутон освен всичко друго е планета на фиксацията в посока, цел, тема, в която се влагат много усилия, и големи очаквания. Тригонът Марс-Плутон в края на седмицата може да насочи енергията в нова посока, трансформирайки минусите в плюсове, неблагоприятните тенденции – в благоприятни.

В петък, 28 септември, Плутон излиза от ретроградната си фаза,която започна на 20 април. Директният Плутон подтиква към повече яснота, прозрачност и взаимно доверие. Разбира се след като тайните са разкрити и недоразуменията изчистени.

А в края на седмицата, в събота, Меркурий преминава във Везни. До 14 октомври, докато Венера е в Дева, с планетата на любовта ще имат хармонични взаимоотношения, като планети във взаимна рецепция,което задава лекота в отношенията и бързо преминаване през критични ситуации. В неделя, тригонът Слънце-Луна създава добро настроение и хубави очаквания за следващата седмица.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Ще имате много ангажименти и времето няма да ви стига, затова си направете график, който стриктно да спазвате в следващите дни. Напрегнатите аспекти между планетите ще ви мотивират за действие. Отхвърлете задръжките и предразсъдъците, осланяйте се на своя опит и виждане за ситуациите и хората, включени в тях. Заемете лидерска позиция и с убедителни аргументи накарайте другите да ви следват. В четвъртък, петък и събота ще ви се наложи да отстоявате собствена позиция повече от всякога.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на изясняване на позиции и отхвърляне на съмнения относно вашата лоялност. Бъдете убедителни в доказателствата, ако искате да си върнете доверието на хората, с които сте ангажирани, емоционално и професионално. Предстои ви промяна в професионалната сфера, която към момента ви поставя в трудна ситуация да правите избор, без да сте наясно с важни обстоятелства и с общата картина. Вашите лидерски умения сега имат възможност да се проявят по най-добрия начин. Необходимо е да обърнете повече внимание на това да сте в потока на информацията, да научавате навреме това, което ви е нужно начаса, за да взимате правилните решения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. От понеделник до сряда Луната е във вашия знак, което ви поставя във водовъртежа на събитията,заради квадратурите, които тя прави с планетите, придвижващи се в зоната на вашата професионална изява. Известна доза напрежение в работната среда ще бъде естествен фон на реализация на планираното за седмицата. Влагането на повече усилия и придържане към добре направен график е важно условие, за да продължите тенденцията за успех, и реализация. Плутон, придвижващ се през Козирог, който от 20 април насам бе ретрограден, сега се обръща. От четвъртък нататък директната планета на трансформацията ще ви помага да намирате добри решения за финансовите си проблеми. Търсенето и намирането на по-добре платена работа е уместно, и подкрепено в настоящия момент.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. В зоната на любовта, страстта и забавленията се сближават Венера и Марс за поредната си среща. Всичко би било прекрасно, ако съмнение не внасяше Нептун от срещуположния знак- Риби. През тази и следващата седмица ще ви се налага да положите повече усилия за подобряване на климата в двойката, за отпадане на съмненията и недоверието. Венера внася много романтика в живота ви и всички шансове са на ваша страна. Директният вече Плутон от четвъртък нататък ще ви подсеща да промените някои посоки, да търсите нови хоризонти, да разширите кръгозора си.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица. Венера, която е във вашия знак от миналата седмица, отива към съвпад с Марс, който аспект се развива през тази и през следващата седмица. Двете планети засилват проявлението на чувствата, те с катализатор на емоции, които често потискате. Противостоенето на Нептун в срещуположните Риби засилва неувереността ви и съмненията в искреността на партньора. Към вас също могат да бъдат отправени критики и претенции за некоректност, нелоялност, непредвидливост. Във финансовата сфера е възможно да имате изненади, и необходимост от консултация с юрист.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата предлага два важни акцента. Опозицията в кардиналните знаци между Юпитер и Уран е предизвикателство към вашата природа, заради спонтанността и неочакваното развитие на ситуациите, които предизвиква. Някои обстоятелства в дома могат да наложат промяна в професионални планове и ангажименти в следващите дни. В четвъртък Плутон става директен. Планетата на трансформацията, която се движи през вашия знак от 2008 година насам, и е в ретроградност от 20 април, тръгва в права посока. Ще отпаднат някои вътрешни задръжки, както и ограничения наложени върху личните планове за тази година. Ще се чувствате по-свободни и уверени в следващите няколко месеца.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, във фокуса на вниманието са сътрудничеството и работата в екип. В понеделник Луната е в противоположния знак Стрелец,което поставя партньорът ви в светлината на прожекторите, и също така нуждаещ се от вашата подкрепа и съпричастност. Намирайки се в марсовия период на личната си година сте мотивирани и готови да поемете по-голямо физическо натоварване, и отговорност. Но тъй като Марс е в особена позиция през тази седмица, в много емоционални отношения с Венера и Нептун, то хладният разум често ще отстъпва на чувствата. Под влияние на емоциите могат да бъдат казани и направени неща спрямо член на семейството, за които после да съжалявате, и много трудно, или изобщо да не успеете, да поправите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, акцент на седмицата е Юпитер. Планетата на благоденствието,която се движи през вашия знак вече цяла година, сега застава в опозиция с Уран от Овен. Не за пръв път. През декември 2016-та, и през месец март на тази година, двете планети също бяха в напрегнати отношения. И този път вашата, стремяща се към баланс и хармония, природа ще бъде провокирана от неразбиране или откровена съпротива на ваши постъпки или решения. Дори причините да са недогледане и недооценяване на ситуацията от страна на друг човек, то отговорността е изцяло ваша и ще трябва да се справяте с помощта на Юпитер през следващите седмици и месеци, когато той премине в съседния знак Скорпион.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Планетният управител е много активен в следващите дни. За втори път през тази година Уран застава в опозиция с Юпитер, предишната бе през март. Двете мощни планети противопоставят енергиите си в кардиналните знаци Овен и Везни, което усилва силата на аспекта. Намирате се в юпитеровия период на личната година. Позицията на Юпитер в случая е мотиватор за захващане с много неща, както с професионални ангажименти, така и с домашни такива. Не разпилявайте енергията си като се захващате с повече неща, отколкото ви позволяват силите и конкретните условия. В събота Меркурий преминава в другия въздушен знак Везни, обещавайки подкрепа и лекота в организация и изпълнение, както и хармонични отношения с околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. Ще ви се наложи да работите повече с документи и с хора, които съставят такива. Някои детайли, като дати и количества, могат да се окажат твърде важни към този момент, да потвърдят или да отхвърлят съмнения за некоректност. Опозицията Юпитер-Уран в кардиналните знаци може да се отрази както на семейните, така и на работните взаимоотношения, провокирайки конфликти и напрежение. Директният Плутон от четвъртък нататък ще ви помага да намерите вярната посока в личния живот, да се установите, или да направите рязка промяна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, акцент на седмицата е обръщането на Плутон. Вашият планетен управител излиза от ретроградната си фаза в четвъртък, 28 септември,след като се движеше назад повече от пет месеца, от 20 април насам. Директният Плутон в Козирог, в хармонична връзка с Нептун и Марс,които си противостоят и през тази седмица, ще ви помага да правите задълбочен анализ на наличната информация, да отсявате истината от фалша и манипулацията. За да постигнете това, което сте планирали, ще ви е нужна много добра организация и доверие към хората от екипа ви. Можете да разчитате на приятели, но не напрягайте твърде много тази струна, за да не се скъса.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, темите от предходната седмица се прехвърлят в тази. С участието на Венера проблемите в сферата на партньорството придобиват друг цвят и форма. Намесват се повече емоционални фактори и желание за споразумение. Опозицията Уран-Юпитер внася известна несигурност във финансовите дела. Не правете прибързани ходове, избягвайте рискови начинания и инвестиции в несигурни проекти. Навлизането на Меркурий в тази зона ще помогне за отрезвяване и по-практично отношение към финикийските знаци.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Юпитер в опозиция с Уран на 28.09.2017/ 7:25

Венера в опозиция с Нептун на 30.09.2017/ 3:11

На 28.09.2017/ 22:36 часа Плутон става директен от 16°Козирог

На 30.09.2017/3:42 часа Меркурий преминава във Везни

През тази седмица Луната се движи между знаците Скорпион и Водолей, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

27.09.2017 /14:08 – 27.09.2017/ 19:24

30.09.2017/ 3:13 – 30.09.2017 /7:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

5 коментара so far »

  1. Didi каза,

    Писа на септември 25, 2017 @ 15:35

    Здравейте Муси! Как по-точно, в коя сфера,проф. или личната ще влияе директния Плутон на зодия телец?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2017 @ 10:06

    Didi,
    зависи коя зона на рождения хороскоп активира сега, през кой натален дом прави транзит.
    Но при всички случаи прави Телец по-настойчив в следване на плановете си, било то лични или професионални.

  3. Plami каза,

    Писа на октомври 4, 2017 @ 15:31

    Здравейте:) Бих искала да попитам, дали в наталната ми карта има потенциал за деца и в какъв период от време би се осъществило. 17.06.1986г. 21.30ч. Русе

  4. Пепа каза,

    Писа на октомври 9, 2017 @ 13:52

    Здравейте г-жо Дачева, дали Юпитер с навлизането си в Скорпион ще “смекчи” и “омилостиви” влиянието на Сатурн върху родените в третата декада на риби? Или до края на годината ще са в здрава хватка на Сатурн?
    Благодаря.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 9, 2017 @ 14:26

    Пепа,
    да, определено.
    При Риби от първата и част от втората декада на знака се получава този ефект на подкрепа и “поемане на въздух”от страна на Юпитер.
    За третата декада и последните градуси на Риби обаче преминаването на Сатурн в Козирог изисква търпение, докато планетата не напредне в знака и не премине първата декада.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии