Седмичен хороскоп 25 юни-1 юли 2018

Mars RМарс ретрограден от 26 юни

Пълнолуние в Козирог на 28 юни

Меркурий в Лъв от 29 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната седмица на месец юни е изпълнена с астрологични събития. В понеделник Венера и Юпитер са в квадрат, а в сряда Слънцето и Сатурн правят точна опозиция. Така не само началото, но и цялата седмица е под влияние на дисхармонични енергии. Бизнес средата е противоречива. Отношенията между хората изискват повече търпение и разум, за да се стига до разбирателство,поне там където това е възможно.

Във вторник Марс навлиза в ретроградната си фаза,което се случва веднъж на близо 2 години. Като време през календарната година ретроградната фаза на Марс е в период, когато той навлезе в зоната на опозицията му със Слънцето, плюс/минус един месец. Ретроградната фаза започва при Марс-Слънце средно около 130 градуса, и завършва когато Марс и Слънцето отново са на около 130 градуса. Опозицията със Слънцето се разполага обикновено в средата на ретроградната фаза. За последно Марс имаше ретроградна фаза между 17 април и 30 юни 2016 година.

Сегашната ретроградна фаза започва на 26 юни и ще продължи до 27 август 2018 година. В средата ѝ, на 27 юли, при пълното лунно затъмнение, е опозицията Марс-Слънце. Във вторник Марс тръгва назад от 9 градуса Водолей, на 13 август се връща в Козирог,където на 27 август при 28 градуса Козирог се обръща и тръгва напред, разбира се не като да прави обратен завой на кръстовище, а бавно преминавайки през стационарна фаза.

Марс е планета на волята и амбицията, на жизнената енергия насочена към определена цел. С Марс свързваме инстинкта за оцеляване, стремежът към себеутвърждаване, жаждата за победа, но също така с насилието, агресията и автоагресията, жестокостта. С отдадеността на кауза и жертвоготовността също.

Когато Марс е ретрограден жизненият тонус у повечето хора спада. Най-силно се усеща, дори преди самото обръщане на планетата, от тези при които предстои марсово възвръщане. Когато Марс се връща в рождената позиция той завършва личния марсов цикъл. Периодът преди марсовото възвръщане е белязан със силен спад на жизнената енергия, в общия случай, и ако няма тонизиращи транзити към момента. Сега в такава позиция са тези, които имат Марс във Водолей в рождения . Наталният Марс не се изразява добре,когато е ретрограден, а когато и транзитният се движи назад, усещането за откъснатост от околния свят се засилва. Благоприятно влияе сезонът, лятото, слънчевата светлина, природата, движението, те помагат да не се навлиза в негативистични и депресивни състояния.

При често се случват травми, особено в периоди, когато планетата прави напрегнати аспекти с други транзитни планети или с рождени такива. По време на хората ставаме по-неадекватни на ситуациите, или на обстоятелствата. Засилва се усещането за неразбиране и неприемане от околните.

Тазгодишната ретроградна фаза на Марс е особена, заради съвместяването ѝ с периода на трите летни затъмнения- на 13 и 27 юли и на 11 август, както и с ретроградната фаза на Меркурий между 26 юли и 19 август. Началото на ретроградната фаза на Марс е на фона на напрегнати аспекти Венера-Юпитер и Слънце-Сатурн, което допълнително изостря отношенията между хората, предизвиква чувството за справедливост, изважда на повърхността натрупаното недоволство и гняв. Често това ще става в социалните мрежи, които са и проекция на Водолей,знакът на новите технологии и прогреса. Особено по време на напрегнатите аспекти със Слънцето-опозиция, с Уран-квадратура, и отново с ЮЛВ-съвпад. По този начин най-засегнати от ретроградното движение на Марс ще бъдат тези с рождени планети или асцендент в първата декада на неподвижните знаци Скорпион, Лъв, Водолей и Телец, а също така в последните градуси на кардиналните Козирог, Везни, Рак и Овен.

В четвъртък, на 28 юни, настъпва пълнолунието в Козирог. Опозицията на светилата е в 6 градус на кардиналните знаци Рак и Козирог, в четвъртък в 7:52 часа. Пълнолунието е време за реализация на планове, намерения,заявени желания, положен труд по време на някое от предишните новолуния, като сега връщането назад може да ни отведе до шест или дори девет месеца, през есента на миналата или в началото на тази година. Пълнолунието в Козирог ни изпълва с амбиции и желание за успех, особено в сфери свързани с власт, пари и политика. Луната в съвпад със Сатурн придава голямо значение на рамките, на правилата, нормите, законите, които би трябвало да са валидни за всички.

В петък Меркурий навлиза в Лъв. Планетата на комуникациите добавя своята енергия към тази на Венера в най-бляскавия знак на зодиака. Ако в предходната седмица Венера от Лъв в съвпад със СЛВ караше някои хора да говорят високопарно, като съзнателно, или не, привличат внимание върху себе си, то ситуацията сега става още по-динамична. Планетата на словесното изразяване се е насочила към СЛВ, а сега, в края на седмицата е в квадрат с Уран. Аспектът е провокатор на непремерени думи и постъпки, които могат отново да скандализират бедната откъм новини лятна медийна среда. В личните отношения двете вътрешни планети в Лъв задават много романтика там, където има изградени отношения, но също така и много възможности за създаване на нови връзки.

Слънцето в Рак се грижи за хармонизиране на средата в края на седмицата. То навлиза в зоната на големия воден тригон с Юпитер и Нептун, който ще бъде в силата си през следващата седмица.

Резултатна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Планетният управител навлиза в ретроградната си фаза. Това се случва на всеки две години за около два месеца, но всеки път в различен знак. Сега ретроградността на Марс ще протече в първата декада на Водолей и отчасти в последните градуси на Козирог. Ще ви се налага да проявявате повече търпимост при работа с други хора, в екип, производствен колектив, или в партия, да намалите очакванията си за бързи резултати, да се сдържате от коментари, засягащи другите участници в общата дейност. Някои планове ще трябва да промените било като основна идея, или като форма за реализация, или като време за изпълнение. Забавянето може и да има добра страна като ви даде време да намерите недостатъците и да ги отстраните. Отношенията с някои приятели могат да навлязат в неблагоприятен период, да бъдат замразени, или игнорирани. На активността в социалните мрежи гледайте както от позитивната, така и от негативната страна. Повече сдържаност там няма да ви навреди. Навлизате в романтичен период с Меркурий в Лъв, и Венера там,макар че точно тази седмица романтиката може да остане на заден план заради напрегнатите аспекти на двете вътрешни планети.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак – Стрелец. Това обещава добро справяне със сложни ситуации, които поднася напрегнатият аспект между Венера от вашия знак и Юпитер от Скорпион. Чувството ви за справедливост ще бъде провокирано и ще ви кара да търсите най-доброто решение до средата на седмицата. Марс има своя принос от вторник, когато се обръща. Ретроградната му фаза преминава в по-голямата си част до 13 август в срещуположния знак Водолей. Така партньорството се явява сцената, на която ще се разиграят марсовите спектакли. Ретроградният Марс няма да ви остави да си живеете тихо и кротко през лятото. Някои проблеми във връзката, дори и дълбоко зарити, ще бъдат извадени на повърхността, а равновесието – нарушено. Последната седмица на месец юли, когато е пълнолунието във вашия знак, съчетано с лунно затъмнение, при напрегнати аспекти със Слънцето и Уран и ретрограден Меркурий във вашия знак, както и началото на месец август, е най-трудният период в тази ретроградна фаза на Марс. Пълнолунието в Козирог, в четвъртък, слага акцент върху организационните ви способности. Дали проектът, по който работите, е обезпечен с ресурси, движите ли се по график, ще ви стигнат силите да го приключите в срок. И здравето, добър момент да се зарадвате на резултати, които очаквате от известно време.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Това ви поставя в добра позиция спрямо останалите, можете да провеждате своята политика, да изразявате силно своето мнение. Във вторник Марс става ретрограден в зоната на комуникациите и словесното изразяване, на близките приятели, съученици, състуденти, роднини и др. В следващите два месеца ще научите много за своята способност да бъдете гъвкави и адаптивни към внезапно променящи се обстоятелства. Бъдете внимателни със словесното изразяване. Думите могат да бъдат лечебен балсам, но и жестоко оръжие. Придвижването от точка А до точка Б също ще изисква пренастройка. Периодът не е добър за купуване на нов автомобил, но и за стария се грижете добре. Последната седмица на юли и първата на август не са препоръчителни за далечни пътешествия. Пълнолунието в Козирог през тази седмица активира зоната на личните доходи. Ако сте имали задръжки в приходите, сега се очаква благоприятно раздвижване. Във финансово отношение периодът е добър, но за по-големи инвестиции, или купуване на недвижима собственост, е добре да направите сериозни разчети.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ангажирана седмица. Венера е в напрегнат аспект с Юпитер в началото на седмицата и това се отразява на социалните ви контакти. Чувството ви за справедливост вероятно ще бъде провокирано от нечии думи или постъпки. Ретроградната фаза на Марс,която започва във вторник ще се разгърне в зоната на професионалната активност, а също така и в тази на страничните дейности, хобито, нещата, които правите за удоволствие. Ретроградната планета може да ви пречи но също така да ви помага, стига да уловите начина,по който да се справяте с марсовата енергия, да я насочвате в добрата за вас посока. Някои проекти могат да претърпят забавяне. Необходимостта от повече време, или от по-задълбочена работа, изисква подкрепяща професионална среда, затова обръщайте необходимото внимание на служебните взаимоотношения. Ако е необходимо, планирайте за втората половина на август обучение,което да ви даде повече знания,или документ, който да ви послужи. В четвъртък и петък някои ще получат добри оферти за работа, а други за пътешествия. Имайте нагласа за повече движение и пътувания сега и през следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в другия земен знак Козирог. Пълната Луна в четвъртък зарежда с позитивна енергия най-жизнената, позитивна и креативна зона на слънчевия хороскоп. В силен творчески период сте, можете с успех да привличате хора за обща работа, да намирате съмишленици, да създадете екип. А след като планетният управител навлезе в Лъв, ще разчитате освен на аналитичния си ум, и на интуицията, на вътрешното усещане какво и как да направите. Меркурий ще бъде в Лъв между 29 юни и 6 септември, относително дълъг период, в който се вмества и ретроградната му фаза. Ретроградността на Марс, която продължава от 26 юни до 27 август, ще повлияе някои страни на живота ви. Някои планове, които намирате за добре обезпечени, ще търпят промени и забавяне. Лятото все пак е време за почивка, дайте си време, преразгледайте планираното, направете промени, отстранете недостатъците. В края на август, при пълнолунието в Риби, и през септември имайте готовност за пълен ход напред.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълнолуние в знака. Това ви се случва веднъж в годината, а сега пълната Луна ще ви радва с присъствието си от сряда, а в четвъртък е точната опозиция със Слънцето. Повишаването на градуса на емоциите е неизбежно, особено когато трябва да избирате между своите предпочитания и тези на някой друг. Мнозина ще изпитат удовлетворение от труда си, ще приемат похвали и ръкопляскания за личния си успех или този като участник с най-голям принос. Пълнолунието е време за реализация, отчетете напредъка, дори и да остава още малко, или много, до точния финал. Марс навлиза в ретроградност във вторник, в зоната на приходите и притежанията. Възможно е да ви „подлее вода“ със забавянето на разплащане, или получаване на финансиране, което очаквате. В средата на август планетата воин ще бъде отново на ваша територия, като на 27 август се обръща. Така директния вече Марс ще ви съдейства за всички планове и ще ви помага във финансовата сфера през септември.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Повече в професионалната, отколкото в емоционалната сфера ще трябва да имате нагласа за промени. Марс тръгва назад в зоната на вашата социална активност, душевни и ментални търсения, изяви, пътешествия и разгръщане на потенциала. Задържащата страна на марсовата ретроградност е в необходимостта да прецените добре приоритетите си, къде е важно да насочите енергията си, и откъде да се отдръпнете. Отношенията с всичко и всеки, който се намира надалеч, или има съвършено различни от вашите разбирания, ще стават все по-трудни. Особено големи изненади могат да се появят, когато Марс направи напрегнати аспекти със Слънцето и с Уран в края на юли и началото на август, в коридора на затъмненията. Пътуванията надалеч, особено по въздух, в този период не са препоръчителни. Другият акцент на седмицата – пълнолунието в Козирог засяга финансовата сфера. Седмицата е благоприятна за намиране на нова работа, някои предложения ще се появят до петък, включително, договаряйте се за максимума на заплащане, не се доверявайте на обещания за увеличение впоследствие. В личния живот сетивните преживявания ще бъдат повече от романтичните.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата е предизвикателно. Планетният управител е в напрегнат аспект с Юпитер, но и Слънцето е в опозиция със Сатурн, затова тези, които работят в сферата на правото и законността, ще бъдат доста ангажирани. И не само те. Марс,който става ретрограден във вторник, поставя на изпитание умението ви да се представяте добре, да бъдете в центъра на вниманието по възможно най-успешният начин. Забавяне на проекти и планове за реализация през летните месеци, насочване на личната енергия в погрешна посока както и срещане на повече пречки от обикновено. В личния живот ретроградният Марс охлажда чувствата, прави човек резервиран и себичен. Усложнения има в отношенията с хората,близки на сърцето, любим/а, децата. За а се постига хармония ще трябват много усилия, и търпение. Стри любови могат да напомнят за себе си през следващите два месеца. Пълнолунието в другия кардинален знак Козирог влияе мотивиращо за всичко свързано с дома, устройването на жилище, мебелиране, ремонти, посрещане на важни гости, или такива, с които планирате да имате и делови отношения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои неспокойна седмица. Марс става ретрограден във вашия знак. Ретроградната му фаза започва във вторник, 26 юни и завършва на 27 август в предходния знак Козирог. Ретрограден Марс във вашия знак е рядко срещано астрологично събитие. За последно това се е случило през 1971 година. Родените между 11 юли 1971 година, 9:30 ч., и 9 септември 16:51 имат ретрограден Марс в рождения си хороскоп. Сега за пръв път ще преживеят ретрограден Марс в слънчевия знак, и в същата година, но не едновременно, марсово възвръщане. За всички от групата, времето, през което планетата на волята и амбициите се движи назад, може да ви поднесе много изненади, да ви накара да направите преоценка на основни житейски цели, да преформулирате някои базови лични предпочитания, да промените из основи живота си, да поемете необоснован риск, или да понесете последствията от лично безразсъдство и пренебрегване на житейските закони. Бъдете внимателни в начинанията, в отношенията с околните, в дните около затъмненията, но особено в края на месец юли и началото на август. Каквото може отложете за месец септември, от 11 -ти Марс отново е при вас, движейки се в права посока.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои успешна работна седмица. Пълнолунието в срещуположния знак Козирог се случва веднъж годишно. В зоната на партньорството пълната Луна ще ви прави много ангажирани, до дълбоко затънали, в проблемите на друг човек, или други хора. Грижовната ви натура ще иска да помага, като родител, да внася ред в живота на някого. И в своя също. Връзката ви навлиза в нов етап от своето развитие, с поемане на повече, и по-сериозни ангажименти за общото бъдеще. Прекомерното обвързване, емоционално, но още повече финансово, може да ви направи зависими от настроението и прищявките, от рисковите начинания на другия човек. Ако нямате връзка, пълнолунието дава възможност да намерите път към сърцето на някого. Ретроградният Марс задава известни задръжки и те са предимно в материалната сфера, в обезпечаването на общите планове. Взимането на кредити докато Марс е ретрограден, не е добра идея. Инвестирането в дългосрочни проекти също трябва да бъде добре обмислено и в подходящия за това момент. За тези,които търсят, пълнолунието и дните около него идват с интересни предложения за работа.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Планетният съуправител навлиза в ретроградната си фаза. Това се случва веднъж на две години, но в различна зона на слънчевия хороскоп. Ретроградният Марс във Водолей ще се движи през зоната на дома, семейните отношения, жизнените устои, рода и корените. Ретроградната фаза,когато планетата се върне в Козирог, ще продължи в зоната на комуникациите,приемането и обработката на информация, както и отношенията с близкия кръг от роднини и приятели. Така двата летни месеца съсредоточават вниманието върху отношенията с близката среда, в която ретроградността на Марс може да донесе известни усложнения и неудобства, възраждане на стари вражди, недоразумения и неадекватни остри реакции. Начинания свързани с преустройство и ремонти ще изискват повече усилия и ресурси от планираното. Покупката или продажбата на недвижим имот крие известни рискове до края на месец август. Пълнолунието в Козирог, в четвъртък, ви прави много мотивирани да докажете своята компетентност в определена сфера. Ако се явявате на интервю за работа в средата на седмицата, имате добри шансове да привлечете внимание и да бъдете одобрени.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Пълнолунието в Козирог ви носи добри новини от приятели, удовлетворение от общи дейности, или от такива, които са по ваша инициатива, или с активно ваше участие. Отделяйте повече време за приятелите си, споделяйте техните радости. Ретроградният Марс активира зоната на интуицията и в следващите седмици ще имате много поводи да разсъждавате върху неща,които сте видели насън или за които сте получили прозрение наяве. Марсовата ретроградност във Водолей може да ви върне към стари вражди, да ви срещне с хора, с които сте имали разминаване в мнения и подходи, но по един скрит, тайнствен начин. Сега ситуациите могат да се повтарят и заради ЮЛВ, с който Марс отново ще се срещне. Трябва да се изправите пред себе си, пред своето вътрешно аз, много открито и честно, да анализирате постъпките си, и дори мислите, да изчистите непотребното, да се разтоварите от тежестта на вината и страха. В тази посока имате пълната подкрепа на планетите с предстоящия голям воден тригон между Слънцето, Юпитер и Нептун. В петък Меркурий навлиза в зоната на здравето и ви напомня да намирате достатъчно време за почивка,като в същото време рационализирате начина си на хранене.

Благоприятни дни през седмицата четвъртък, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат с Юпитер на 25.06.2018 /20:19/

На 26.06.2018/ 23:59/Марс ретрограден от 9°Водолей

Слънце в опозиция със Сатурн на 27.06.2018/16:28/

На 28.06.2018/7:52/ пълнолуние в 6°Козирог

На 29.06.2018/8:16/ Меркурий навлиза в Лъв

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

26.06.2018 /15:53 – 27.06.2018 /18:52

29.06.2018 /11:58 – 30.06.2018 / 7:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

8 коментара so far »

  1. МАРИЯ БОНЕВА каза,

    Писа на юни 28, 2018 @ 7:11

    ЗДРАВЕЙТЕ ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ПЕРИОДА ЗА ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРИ!!!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 29, 2018 @ 13:33

    Зависи, в каква област, за колко време, от вашата транзитна картина.
    Но ако всичко там е наред, и не може да се отложи за след 2 месеца, да,защото идва по-сложен период.

  3. Весела Димитрова каза,

    Писа на юли 1, 2018 @ 13:35

    Здравейте!
    Чета Вашите прогнози всяка седмица ! Благодаря за информацията ,която ни давате.
    Искам да определя дата за кръщенето на дъщеря ми( август ,септември)
    Кога ще е най – подходящата неделя ?
    Детето е родено на 27.02.18 ,ако това има значение.

    Поздрави !
    Хубава нова седмица!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 2, 2018 @ 22:07

    Весела Димитрова,
    определете я за втората половина на месец септември.

  5. krasim каза,

    Писа на юли 10, 2018 @ 9:49

    Кога ще направите нов седми4ен хороскоп ?

  6. Василева каза,

    Писа на юли 10, 2018 @ 11:36

    Здравейте г-жо Дачева, благодаря ви за труда през годините!
    За един Телец (и 10д в Телец), ще бъде ли успешна промяна на работно място от 1-3 септември? Затъмнението на 13.07 е в 11д, но следващите затъмнения, влиянието на Марс-Слънце и R-Меркурий задейства “яко” 12-6. Добър ли е момента за такава промяна? Хубаво лято! :)

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 10, 2018 @ 22:12

    Василеваq,
    зависи каква промяна.
    Ако сключвате нов трудов договор, по-добре изчакайте 9 септември новолунието да мине и на нарастваща Луна да направите промяната.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 10, 2018 @ 22:13

    От септември нататък отново със седмичните хороскопи. До тогава съм в почивка.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии