Седмичен хороскоп 25-31 май 2020

2020 5 str

от 28 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната седмица на месец май е и последна преди коридора на затъмненията. Да припомня, че през юни и в началото на юли ни очакват три затъмнения, две лунни- на 5 юни и на 5 юли, и слънчево на 21 юни, плюс ретроградност на Меркурий между 18 юни и 12 юли. Луната сега е нарастваща и се движи между Близнаци и Везни. Докато Меркурий не излезе от Близнаци, въздушните знаци имат подкрепата на четири планети и СЛВ.

Астрологичната картина е благоприятна за начинания във почти всички житейски сфери. Меркурий и Венера, вътрешните планети, които обуславят човешките взаимоотношения са в един знак. Активността във въздушните знаци е чудесна основа за възникване, и възприемане, на нови идеи, за динамика в мисловното поле, откъдето тръгват нововъведенията, рационализациите, научните открития. Множеството секстили през тази седмица, Уран-Марс, Слънце, Венера-Хирон, Нептун-Юпитер, Плутон, които знаете са интелектуални аспекти, подкрепят работата на мозъка и търсенето на съидейници. Но, зависи към коя полярност ще бъдат привлечени тези енергии, там ще се изразят.

В края на придвижването си през своя знак Близнаци, Меркурий среща СЛВ. Точният съвпад е на 28 май 2020, четвъртък, сутринта. Това е първият съвпад на Меркурий със СЛВ в Близнаци, отпреди 18 години, в предишния транзит през въздушния знак, което се е случило точно на 30 юни 2002 година, в 17 градуса Близнаци. В личната транзитна картина съвпадът Меркурий-СЛВ в Близнаци задава начална скорост на промени в сферите на живота, които са подвластни на дома, в който срещата се случва.

Вечерта на 28 май Меркурий нализа във Рак. Докато в Близнаци Меркурий задава готовност за споделяне на идеи и даване гласност на открития, на тайни и на ресурси, то с влизането в Рак всичко това става лична собственост, добре охранявана, скрита от хорските очи и умове. Преминаването на Меркурий през Рак, от 28 май до 5 август, ще бъде в пъти по-драматично от друг път. Коридорът на затъмненията, с три затъмнения в него, попада изцяло в този транзит, на фона на ретроградни,заедно и поотделно, Меркурий и Венера. Личните връзки ще придобият по-голяма сила, охранителна и защитна, очертавайки категорични границите на достъп в психическото и физическото пространство.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои семейно ориентирана седмица. Ангажименти с родители и близки роднини ще дадат старт на някои начинания, които сте отлагали досега. Астрологичната картина предлага добри възможности за бизнес начинания, за договаряне и сключване на сделка, за придвижване на дела касаещи имоти и собствености. Сантименти и емоционални привързаности могат да определят взимането на решения, особено в дните от сряда до петък, когато Луната се движи през другия огнен знак -Лъв. По-ниска цена на собственост, вещи и услуги можете да постигнете в края на седмицата, когато Луната е в Дева.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата има нужда от препоръка: запазете нещата за себе си. Отдръпнете се от активно общуване, за да видите по-добре картината. Няколкото планети в Близнаци ви подтикват към споделяне и разкриване, но отбележете момента, когато Меркурий прави съвпад със СЛВ в тази зона, сряда вечерта-четвъртък сутринта. Прозрението може само да дойде, или да бъде подтикнато от контакт с някой приятел. От сряда, когато Луната е във вашия знак, имате повече свобода на действие. В края на седмицата имате шанс да се договорите по възможно най-изгодния за вас начин.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ангажирана седмица. Някои задължения не търпят отлагане и това ще отнема голяма част от времето ви в следващите дни, ангажименти с други хора като време и място, различни плащания с определен краен срок. Съвпадът на Меркурий със СЛВ в зоната на партньорството е в четвъртък, което прави средата на седмицата препоръчителна за договаряне, сключване на сделки, уточняване на условия за започване на нова работа. В четвъртък Меркурий се скрива в зоната на споделените финанси и интимности, като подтиква към скритост на намерения и планове, както и за по-ефективна охрана на имуществото, и застраховка.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Едни „ще хванат гората“, други ще организират пътешествия, или превоз на стоки. В зоната на личните доходи ситуацията е относително добра. Венера ви насочва към не съвсем „пресъхнали“ стари източници на доходи. Ако не сте го направили вече, влагайте средства и енергия в реклама, на себе си, на дейността си, защото сте в слънчевия период на личната си година. Мислете и върху това кое може да ви донесе приход, печалба, придобивка, било то в материално измерение, или не, но стратегически полезно. В това отношение имате подкрепата на съвпада на Меркурий и СЛВ в четвъртък. В края на седмицата предстои да вземете важно решение.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на приятелската подкрепа. Темата, която зададе новолунието в Близнаци, в зоната на кариерата, започва да се развива и през тази седмица ще имате своите наблюдения, за да правите анализ и планиране. В сряда-четвъртък, когато планетният управител прави съвпад със СЛВ, е важно да сте наясно с професионалните си приоритети, и дали имате готовност за кардинална промяна. В четвъртък Меркурий е вече в зоната на активното общуване с приятели и хора, с които имате общи възгледи и интереси. Ще се задържи повече от два месеца, включая ретроградната фаза. Време, през което ще имате поводи да прецените имате ли, и каква подкрепа, както и да ревизирате някои виртуални взаимоотношения. В края на седмицата Луната е във вашия знак и с пълно право можете „да яхвате метлата“.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Ангажиментите ви с други хора ще са с предимство през първата половина на седмицата. Активността в работната среда ще се регулира с излизането на Меркурий от Близнаци. Преди това обаче, в четвъртък, когато направи съвпад със СЛВ, обърнете внимание на знаците, които ви се дават в работната среда-разговори, файлове, документи и други подобни, могат да ви бъдат полезни в бъдещи начинания. Преминаването на Меркурий през зоната на партньорството, между 28 май и 5 август, е важен период на годината ви. Това е меркуриевия периодна личната година, най-подвижния и подложен на промени, изпълнен със значими събития..

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои финансово ориентирана седмица. До сряда паричните дела ще бъдат във фокуса на вниманието и ще ви носят богата гама от емоции. Имате възможност да се договаряте за по-добро заплащане. Планетният управител ви напуска в четвъртък. Бъдете внимателни какви ангажименти поемате от сряда до петък, особено ако сте на път. В професионалната сфера предстоят напрегнати дни, старайте се да бъдете изрядни в думи, и в документи.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои професионално ориентирана седмица. Нарастващата Луна в Рак, от зоната на кариерата, мотивира за промяна, на която новолунието в Близнаци даде тон в предходната седмица. Моментът е добър за взимане на важни решения и правене на значими житейски крачки. Но не и такива, които водят до емоционално и формално обвързване като годеж и брак, защото знаете, че Венера и Юпитер са все още ретроградни. За бизнес дела, в които да взимате дейно участие,защото Меркурий ще бъде в зоната на кариерата повече от два месеца, включая ретроградната му фаза, по което време ще бъде слънчевото затъмнение на 21 юни.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на добрите хрумвания. Активността в Близнаци се отразява благоприятно на социалните ви контакти и на умението да привличате вниманието на околните към себе си. Тенденцията продължава, независимо че Меркурий излиза от тази зона, защото тонът е зададен от новолунието в Близнаци. Обръщайте внимание на идеите, които ви идват, и на прозренията си в първите часове на 28-ми, четвъртък, те могат да ви помогнат да решите важен за вас въпрос, или да положат началото на нещо съвършено ново. Транзитът на Меркурий през Рак започва също в четвъртък и ще бъде до 5 август, с включена в него ретроградна фаза. Някои промени могат да се отразят на ежедневието, на устойчивите лоши навици, от които искате да се избавите, но също така и на отношенията ви с някои хора, които изискват по-различна вътрешна нагласа.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Вземайте диригентската палка и водете оркестъра и музиката. Ще ви се налага обаче да се борите с много съмнения, защото задния ви двор е препълнен с планети до четвъртък. След като СЛВ ви напусна в началото на месеца, сега, на 28 май, Меркурий ви идва на годишно посещение. Свежата енергия и усещането за лекота, които той носи, ще подобрят жизнения тонус и позитивния поглед към света. За разлика от друга година, престоят на планетата на комуникациите сега е по продължителен, повече от два месеца, с включен ретрограден период в тях. В края на седмицата, когато Луната е в Дева, ще се наложи да отстоявате мнението си по важен за вас въпрос.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои добро начало на седмицата с нарастваща Луна в другия воден знак Рак. Водният голям тригон, който тя прави ще ви стопля емоционално в първата половина на седмицата. Добри очаквания носи и Меркурий,който навлиза във водна територия в четвъртък. Транзита му през Рак тази година е удължен до над два месеца, заради ретроградната му фаза. Така някои планове за лятната отпуска ще претърпят сериозна трансформация, но също така имате да мислите повече върху важни страни от живота си, които се нуждаят от промяна. В края на седмицата ще се наложи да заемете твърда позиция по важен за вас въпрос.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва по ярък, запомнящ се начин, с Луна в другия воден знак Рак. Уместната реакция на дадено събитие може да ви донесе подкрепа, благодарности и лично удовлетворение. В сряда-четвъртък съвпадът на Меркурий със СЛВ се случва в зоната на семейните отношения като може да ви насочи към постъпка или поведение, което е най-удачно към момента. Транзитът на Меркурий през най-емоционалната зона на слънчевия хороскоп бележи важен период в годината. Повече от два месеца планетата на комуникациите, движейки се напред, назад, и после пак напред, ще шества през водния знак, включвайки ви разнообразни взаимоотношения с близките на сърцето ви хора.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий съвпад със СЛВ на 28.05.2020 / 7:36

На 28.05.2020 / 21:09/ Меркурий в Рак

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Везни, през първа и втора четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии