Седмичен хороскоп 25-31 март 2024

2024 3 25 fmoonПълнолуние и

на 25 март

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В началото на коридора на затъмненията, както се очакваше, гръмнаха мините по пътя на Меркурий през Овен. Промяната е в ход.

Седмицата започва с лунното затъмнение във Везни. Тонът, който зададе кардиналната опозиция на Луната и Слънцето, прогърмя три дни по-рано на североизток от нас, точно когато Луната направи опозиция с Марс.

Лунното затъмнение във Везни насочва вниманието върху партньорството. По време на затъмнение едно се скрива, друго се показва, затова често ги сравнявам със светкавица в небето в безлунна нощ. За прозорливите затъмненията са безценни с картината, която им се разкрива, макар за части от секундата. В дните на затъмнение могат да се преобърне представата ви за нещо, или някого. Определени обстоятелства могат да ви накарат да прогледнете за истина, която умишлено е скривана или не сте имали готовност да осъзнаете.

Условно казано,Луната управлява подсъзнанието, а Слънцето съзнателната ни страна. Когато се противопоставят при лунно затъмнение, натрупаното в подсъзнанието е провокирано де се изяви. На 25 март 2024 година,в 9:00 ч Луната застава в опозиция на Слънцето в 5 градуса Везни.

При затъмнение светилата застават близо до оста на лунните възли. Оста на опозицията е на 10 градуса спрямо оста СЛВ-ЮЛВ. Луната е от страната на низходящия – ЮЛВ, в далечния край на орбитата си, близо до точката на апогей, която за тази година е една от двете най-отдалечени от Земята, на 406305 км.

Слънцето е близо до възходящия лунен възел -СЛВ и неговата сила доминира над тази на Луната. Слънчевият принцип дава път на истината да се заяви.

Влияние върху затъмнението имат Плутон и Нептун. Хармоничните им аспекти могат да намалят изначалното напрежение при опозицията на Луната и Слънцето. Също така да насочат преливащата енергия в градивна посока.

При пълна Луна във Везни на фокус са партньорството, доверието, отборната игра. Затъмнението в кардиналния въздушен знак може да постави на изпитание отношенията в много връзки. Дали истина ще изскочи отнякъде или момент на осъзнаване на реалността, много са вариантите на проявление на лунното затъмнение.

В марсовия ден на седмицата- вторник Меркурий ще премине през поредната мина в Овен. Остротата на проявлението е по-силна вечерта и през нощта, когато Луната застане в опозиция на съвпада Меркурий-Ерис. Заплахата от терористични актове е реална, затова избягвайте струпването на много хора на едно място.

В по-голямата си част сянката на Луната преминава през Северна Америка и очакването е там да се прояви неговата груба, глобална сила. Конгломератите от щати могат да бъдат подложени на поредния земетръс, който да задълбочи разломът между тях. Затъмненията по кардиналната ос Овен-Везни носят разрушителна енергия, която ще се проявява в увеличена човешка агресия и последващи земни и атмосферни аномалии.

Пълната Луна във Везни, ако и позволим, може да ни изпълни с хармония, с човешка чувствителност и дари с очи готови да се радват на разцъфтяващата природа.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. В 9 часа в понеделник тя е точно срещу Слънцето, което е в 5 градуса Овен. Лунното затъмнение във Везни е главното астрологично събитие на седмицата и определя посоката за следващите дни, а също така и през целия коридор на пролетните затъмнения. Най-силно ще усетят влиянието му родените между 20 и 27 март. Партньорската тема е най-отчетливо застъпена. Отношенията с формален характер, обвързаните с договор, са подложени на разглеждане, анализ, оценка. В резултат на вътрешни процеси, но също така и под влияние на външни фактори връзката ви получава нов импулс.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв пълнолунието във Везни-лунно затъмнение поставя акцент върху комуникацията и умението да се изразяват посредством словото както мисли, така и емоции. Говорете, слушайте внимателно, задавайте въпросите си без притеснение. Изяснявайте навреме всяка вербална неяснота. Добър период за писане, за задълбочени проучвания, за изясняване на факти и подробности. Отношенията ви търпят промяна и вероятен обрат. Имайте смелост да си тръгнете от връзка, която не ви удовлетворява. Не ставайте съучастник в интриги, действайте открито.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои седмица на приятелите и подкрепата. Пълнолунието в знака на хармонията попада в зоната на екипната работа, на сдруженията, екипа, приятелския кръг и кръга по интереси. Сега ще можете да изявите дарбата си да разбирате потребностите на общността да влагате усилия в това всички да работят и се движат заедно. Не обичате да се изтъквате и да обирате лаврите, за тази цел зодиакът си има Лъв и Овен. Но общият успех за вас е и личен успех. Стига да намерите точният начин усилията, които вложите сега в екипна работа, ще дадат резултат скоро, в рамките на коридора на затъмненията или най-късно до втората серия затъмнения за годината.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои изпълнена с предизвикателства работна седмица. Лунното затъмнение в знака на партньорството ще освети недостатъците в разпределението на личната ви енергия. Тя не е безкраен резервоар, от който да черпите. Усещането за умора, изтощение и изчерпване на силите не е само пролетен симптом, а знак да обърнете повече внимание на здравето си и да разграничите ясно какво ви вреди и какво ви помага да се чувствате добре. Намалете темпото, изключете дразнителите и през следващите две седмици обърнете внимание на себе си.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева лунното затъмнение поставя като приоритетна темата финанси. Пълната Луна във Везни, опонирайки на Слънцето, в поставя в ситуация да защитите личните си доходи и да направите възможното за тяхното увеличение. Направете анализ на постиженията и приноса, който имате, обосновавайте си исканията и стъпвайте смело напред. Можете да увеличите ресурсите си само ако сте действени, а не просто наблюдатели. Резултат ще имате до две седмици или най-късно до есенните затъмнения.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои забележителна седмица на професионална активност. Лунното затъмнение във Везни попада в зоната на кариерата. Чудесен момент да завоювате нова по-висока позиция в настоящата си работа, или да се устроите на нова. Имате на въоръжение нужните качества като търпение и постоянство, изберете цел и я следвайте. Ускорете темпото, не отлагайте и не чакайте друг подходящ момент. Той е тук и сега. Направете си план и действайте. Разбира се, имайте предвид, че сключването на трудов договор е добре да стане на директен Меркурий, или това е след 25 април.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои забележителна седмица. Лунното затъмнение е в най-лъскавата зона на слънчевия хороскоп. Разкрива ви се нечия тайна или скривана от вас информация. Пълната Луна задейства механизми, които отварят нови врати за изява на вашите възможности и таланти. Сега се създават условия да се реализират желания отправени по време на новолунието през октомври миналата година. Тръгвайте смело напред, дори да трябва да поемете известен риск. Подемната вълна издига напред и нагоре най-вече родените през месец май, и също така тези, които имат асцендент в първата декада на знака.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни седмицата започва с Луна във Везни. И нещо много повече, с пълнолуние във Везни и лунно затъмнение. Невероятна седмица, в която сте в центъра на внимание на околните. Включени сте в обсъждане, клюки и интриги. От вас се очаква активност и лично включване във всичко. Можете да отговорите на очакванията, но срещуположният полюс е по-силен, затова мнозина от групата ще оставят кормилото в ръцете на друг, оставяйки за себе си ролята на съдия, контрольор или арбитър.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои седмица на предизвикателствата. Пълнолунието-лунно затъмнение, в понеделник 25 март, е в другия въздушен знак Везни. Лунното затъмнение в полето на въодушевлението, експанзията, високите стремежи и далечните цели, на себе развитието и опознаването на чужди култури ви отваря очите за нови възможности, които да направят живота ви по-интересен и ползотворен. Движете се, планирайте и действайте, макар с цената на известен риск, сега е моментът да направите скок в своето развитие.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои седмица на семейството. Пълнолунието във Везни- лунно затъмнение фокусира вниманието във всичко, касаещо дома, най-близките, тези с които живеете под един покрив. Радостта на близките е и ваша радост, болката им е и ваша болка. Някои назрели семейни проблеми могат да получат силен импулс за изясняване и решаване в близките две седмици. Проблеми във връзката ви стават по-ясно различими и не оставят място за повече отлагане. Повече от всякога за вас важи фразата „моят дом е моята крепост“, а вие сте главният неин защитник.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои седмица на отдръпване и изчакване. Пълнолунието във Везни – лунно затъмнение в предходния знак придава сила на подсъзнателните стремежи и разбирането на себе си. Животът около вас е твърде интензивен и изтощителен, затова сега е момента да направите крачка встрани. Това ще ви позволи да осъзнаете себе си къде сте, да се центрирате, да разберете кое е важно за вас, кое ви помага и кое ви вреди. Време за изчистване на затлачени канали към други хора.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби предстои емоционална седмица. Продължавате да сте фаворита на зодиака с четири планети във вашия знак. С идването на Марс вътрешната динамика се усилва и може често да се хващате, че реагирате остро на дребни предизвикателства. Лунното затъмнение повишава емоционалния градус на реакциите и това може да ви вкара в конфликт с партньор/и. Общите финанси, съвместните инвестиции, фирмените собствености могат да бъдат център на комуникация и повод за голяма активност в следващите дни.

Дати на някои астрологични събития

На 25.03.2024 9:00:05 ч пълнолуние в 5°Везни-частично лунно затъмнение

Луната е без курс на:

27.03.2024 1:09 – 27.03.2024 11:02

29.03.2024 17:40 – 29.03.2024 21:51

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии