Седмичен хороскоп 25-31 октомври 2021

es 11 13Венера-Нептун в квадрат

Слънце-Сатурн в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В последната седмица на месец октомври астрологичната картина е не по-малко динамична от предходната. В началото тригонът на Слънцето и Луната във водните знаци Скорпион-Рак може да създаде усещане за спокойствие и приемане. Но под повърхността енергията на недоволството се натрупва и увеличава налягането.

Един от многото клапани, които ще избие то, е в средата на седмицата, когато в сряда квадратът Венера – Нептун стане точен. Двете планети на духовната любов си „разменят капите“ три пъти в годината, два пъти с квадрати и един път с опозиция.

Цикълът им е малко повече от година и откакто Нептун е в Риби , започва и завършва през пролетта. Настоящият цикъл започна на 14 март 2021 година, на 27 май беше първият квадрат, на 10 август – опозицията, а на 27 октомври е вторият,така нареченият разходящ квадрат, а финалът е на 27 април 2022 година. Последният квадрант е по-дълъг, цели 6 месеца, заради ретроградната фаза на Венера, която е от 19 декември до 29 януари следващата година.

Картата на началото на настоящия цикъл, когато Венера и Нептун правят съвпад на 14.03.2021г в 6:07ч., в 20Риби в първи дом, е с асцендент в Риби и МС в Стрелец. Тя недвусмислено показва, че заблуждението, илюзията и лъжата ще бъдат основна тема през времето на този цикъл.

Картата на края на този цикъл, която е и начало на следващия, 27.04.2022 в 21:11ч,при съвпад на Венера-Нептун в 24Риби в 4 дом, при асцендент в Скорпион и МС в Лъв, показва, че процесът на разкриване ще се задълбочи и през следващата година. Едва картата на цикъла 2023-2024 година, започващ на 15.02.2023 г в 15:25 ч., показва възмездие, приключване на дела срещу активните днес подвеждащи и заблуждаващи. Ако на някой все още не е ясно за какво става дума, да припомня, че Нептун освен всичко друго, е планета на масовата психика, но и психоза, на фармацията, анестезията, вирусологията, медикаментозната употреба и злоупотреба. Венера в едно от своите проявления е на страната на справедливостта, отмерване на истината, прилагането на закона.

Напрегнатите аспекти на тези две планети са като барометър на лъжата. В последните години свикнахме да ни лъжат и нивото на поносимост падаше все по-ниско и по-ниско. По време на квадратите и опозицията надигаме взор да търсим своята правда. Венера в знака на истината Стрелец дава голяма подкрепа в това отношение, изправяйки снага пред мъглите и фините манипулации на Нептун. Така средата на седмицата ще ни поднесе нова вълна от лъжи и полуистини, които да разгадаваме и оборваме. Е, това важи за който е отворил едно или и двете си очи.

Подкрепа на Венера в трудната битка за истината дава Юпитер, управител на Стрелец, от Водолей, както и Меркурий от Везни. Така седмицата е добра за завеждане на дела, за търсене на справедливост, за отстояване на правото на свобода и личен избор.

В личните отношения периодът е твърде далеч от романтиката и доверителните отношения по подразбиране. Истината иска доказателства, както и плановете да се правят заедно, и стратегически добре да бъдат обосновани.

Квадратът на светилата в четвъртък включва неподвижните знаци и е прелюдия към квадрата на Слънцето и Сатурн в събота, в 7 градус на Скорпион-Водолей. Макар в края на седмицата този аспект е в силата си още от средата и. Слънцето и Луната в напрегнатия аспект поставят сложни въпроси за решаване в този ден, които ще се „точат“ до края, заради бавното взимане на решения при неподвижните знаци. Включването на Сатурн поставя много сериозно въпросът за отговорността на тези,които взимат решения, касаещи живота и здравето на много хора.

Също в събота Марс преминава в Скорпион. В своя знак планетата воин е готова за битки. Тук обаче на въоръжение са други методи. В дълбоките мътни води на Скорпиона Марс може да бъде не толкова открит и директен, а повече подмолен и коварен, готов да удари и в гръб. В неподвижния кръст, където се движат далечните Юпитер-Сатурн във Водолей, и Уран в Телец, ще чуем и видим резултат от неговите битки,когато направи напрегнати аспекти с тях през ноември и декември.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на смяна на знака на планетния управител. Най-близкият кръг от хора ще влияе в голяма степен на това, което се случва в следващите дни. В понеделник при някои ще изникне спешно пътуване. Във вторник и сряда семейните дела ще изискват повече внимание. Венера от другия огнен знак Стрелец е провокирана от квадрата с ретроградния Нептун. Не вярвайте в лековати обещания, но и не давайте такива. Ще бъдат изложени на показ и коментар някои ваши неща казани или направени. Имайте смелостта да се срещнете „очи в очи“ с истината. В събота Марс преминава в Скорпион. Силата е на ваша страна, но и отговорността за какво ще я използвате.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на защита на кауза. Огнената ви природа лесно се възпламенява от идеи, които засягат повече хора, и още повече децата. В началото на седмицата ще имате успех в търсенето на подкрепа и съмишленици. В сряда Венера от другия огнен знак Стрелец попада в битка за истината, включвайки ви с позиция и защитата и по ваш,личен начин. В четвъртък, когато Луната е във вашия знак, ще трябва да правите категоричен избор и да вземете важно решение. В събота Марс пренася енергията си в зоната на дома и отношенията с най-близките. Те ще станат значимо по-интензивни, но и нивото на конфликтност в семейната среда постепенно ще се покачва.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Близнаци. Проблемите на други хора ще ангажират активно вниманието в първите дни. Водният тригон на светилата ще открехне завесата за нечии тайни, ще ви се дадат отговори, които търсите. Венера от вашия знак обаче ще настоява за повече и повече разкриване, което може да ви вкара в противоречия с членове на близкото ви обкръжение. Ще ви се наложи да правите компромиси с личните си убеждения, да отстъпвате, да приемате чужда гледна точка в името на връзка или приятелство, или обратното, да заемете твърда позиция, и да се откажете от тях. Марс влиза в най-скритата зона на хороскопа. От Скорпион планетата воин разбутва вътрешни противоречия и скрити недоброжелатели.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на осъзнаване на истини. За вашия инертен знак промяната на собствените установени вече мнение и позиция по даден въпрос е много дълъг процес, въпреки фактите и доказателствата, които срещате сами, или ви се предоставят отвън. Квадратът лъжа-истина на Венера и Нептун ще бъде подходящ период да направите усилие и да се изясните поне за себе си, ако не за пред другите. По-голямо предизвикателство отправя квадратът Слънце-Сатурн в събота, който е в неподвижните знаци. Ще ви се търси отчет, ще трябва да давате отговори на зададени въпроси от някой, който е над вас в йерархията. Също в събота, Марс влиза в срещуположния знак Скорпион. В меркуриевия период на личната година планетата войн ще раздвижи заспали страсти в зоната на партньорството, но също така ще задейства и стихнали вражди.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е динамична по отношение професионалните ангажименти. Работата в екип ще бъде по-важна, по-резултатна, отколкото личната изява в първите дни. Някои финансови въпроси не търпят отлагане в сряда и четвъртък. Изчистване на някои съмнения и недоразумения могат да повишат емоциите през втората половина на седмицата. Влизането на Марс в Скорпион ви прави по-амбициозни в средата на учене, натрупване на знания, или на преподаване на други. Слънцето прави квадрат със Сатурн от зоната на здравето. Бъдете внимателни при пътуване, при преходи в планината, при пресичане на водни басейни, при работа с електрически уреди.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна в професионално отношение седмица. От вторник до четвъртък Луната е в противоположния знак Рак, ангажира ви с проблемите на други хора, поставя ви в средата на проблемите на партньора. Водният тригон на светилата ще улеснява намирането на път към сърцето на друг човек, както и за решаването на недоразумения между съдружници или партньори. В сферата на информацията предстоят изненади, неизвестни за вас обстоятелства могат да разклатят доверието ви в друг човек. Финансовата дисциплина за вас е важна и нейното нарушаване внася дисхармония в отношенията. Марс влиза в Скорпион в събота и внася раздвижване в приятелската среда. Възможни са конфликти и недоразумения с хора от екипа ви в следващите месец и половина.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Усещането за лична сила може да бъде помрачено единствено от символа на жената- Венера в квадрат с планетата на илюзиите -Нептун. Така отношението ви към полярностите лъжа-истина ще привлича или отблъсква към вас хора. Слънцето е в зоната на здравето, а квадратът ме със Сатурн в края на седмицата предупреждава да избягвате претоварване,както физическо, така и емоционално. Идването на Марс в тази зона, когато премине в Скорпион в края на седмицата, е указание за интензивно ежедневие и амбиции за справяне с много задачи наведнъж. Разтоварвайте натрупаното напрежение с повече движение и щадящи физически упражнения.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с луна в другия въздушен знак Близнаци. Тригонът и със Слънцето повлиява в позитивна посока делата ви през първата половина на седмицата. В четвъртък ще ви се налага да играете ролята на арбитър, да разтървавате, или успокоявате враждуващи страни. Заемането на твърда позиция ще бъде ключов момент. В събота някои финансови трудности ще ви карат да пренастроите разчети и планове, да съкращавате разходи, да мислите как да увеличите приходите си. Марс влиза в зоната на личните доходи, където от няколко дни е Слънцето. Така тази зона е силно енергетизирана, мотивирана за действие, очаква се да направите важната първа крачка.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. До събота въздушната стихия е в силата си и подкрепя делата ви. Във вторник и водният тригон на Луната и Слънцето ви помага да се движите напред с бързи крачки. През втората половина на седмицата е удачно да забавите темпото и да премисляте добре всяка своя стъпка. Слънцето и Марс в събота и неделя ще ви подтикват да бързате, да бъдете по-активни и предприемчиви. Но Сатурн от вашия знак е скептичен и въздържа въздушните ви пориви. Възлага ви се повече работа и повече отговорности. Сферата на кариерата става много динамична и претенциозна към професионалните ви умения.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмичната астрологична картина предлага много възможности. Някои ще трябва да се справят с неща, които са забравили или неглижирали по някаква причина. Може и хора, които сте игнорирали да напомнят за себе си. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак и това е добър повод да вземете личните си дела и успехи на отчет. Финансови въпроси ще ви ангажират от четвъртък до края на седмицата. Марс преминава в Скорпион в събота. В марсовия период на личната година планетата на волята и амбицията ще ви вдъхва кураж за захващане с по-отговорни, или по-енергоемки начинания. Транзитът и в зоната на любовта задава време от месец и половина, в което личните дела ще бъдат извор на вдъхновение, но и фокус на съсредоточаване на силата ви.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои резултатна седмица. Първата половина е добре подкрепена от водния тригон на Слънцето и Луната от Рак. В сряда и четвъртък обаче, ще трябва да редуцирате желанията си, съобразявайки ги с възможностите на момента. В края на седмицата Марс идва на ваша територия. Планетата воин ще ви гостува близо месец и половина. Включването и сега в слънчевия период на личната година повдига самоувереността, прави ви смели и готови за битки. Но Марс е и планета на конфликтите. Движейки се през вашия знак тя ще направи напрегнати аспекти с далечните планети от другите неподвижни знаци, като това ще създава моменти, или периоди, на по-големи трудности и препятствия, които да преодолявате. В края на седмицата е нужно да проявявате разбиране и толерантност към по-възрастни хора, или такива в нужда.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на повече ангажименти с членове на семейството. В първите дни водният тригон на Луната и Слънцето ще улесняват намирането на правилни решение и изход от всякакви ситуации. Квадратът на ретроградния Нептун от вашия знак и Венера може да ви вкара в противоречие за това кое е истина, и кое лъжа. Разчитайте на добрата си интуиция и на вродената рибешка мъдрост. В четвъртък се налага да бъдете наясно какво искате, къде са ви предпочитанията, каква позиция заемате. Краят на седмицата е изпълнен с емоции от голям спектър. Марс влиза в Скорпион и за месец и половина напред ще ви мотивира, амбицира и провокира едновременно. В юпитровия период на личната година това се отразява добре на професионалните ви амбиции и резултати.

Дати на някои астрологични събития

Венера 90 Нептун на 27.10.2021 / 3:06

Слънце 90 Сатурн на 30.10.2021 /11:53

На 30.10.2021/ 17:20/Марс в Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

25.10.2021 17:11 – 26.10.2021 0:00

28.10.2021 9:02 – 28.10.2021 12:07

30.10.2021 10:05 – 30.10.2021 21:09

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Василева каза,

    Писа на октомври 26, 2021 @ 10:58

    Г-жо Дачева, благодаря ви! Дано Небесата дадат светлата и могъща сила на нашия народ! Дано издържим духовно, ментално и физически на световния терор! Дано видим съвпада на Венера и Нептун през 2023!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии