Седмичен хороскоп 25-31 януари 2016


OLYMPUS DIGITAL CAMERA директен от понеделник

Меркурий в аспекти с Плутон и Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица е бедна на точни значими астрологични аспекти. Колкото ги има, то те са свързани с Меркурий. Планетата на комуникациите отново е “във вихъра си”. В понеделник, на границата с вторник, приключва първата ѝ за годината ретроградна фаза. Меркурий тръгна назад на 5 януари, когато току що бе „кацнал“ в 1-я градус на Водолей, прекоси половината знак Козирог, и сега ще тръгне отново напред от 14-я градус на третия земен знак.

Последната седмица на ретроградната фаза на Меркурий се оказва най-драматична, заради съвпада с Плутон, а оттам и квадратурата с Уран. Ретроградният Меркурий в Козирог изкарва на показ скритите амбиции за власт и контрол, а Плутон в Козирог като фокусна точка на страстта за доминиране ги преобразува в конкретни стъпки.

Тъй като обръщането на Меркурий е в зоната на квадрата Уран-Плутон, то това, което е започнало под негово влияние през отминалата седмица, ще продължи и в тази. В събота е третият точен съвпад на Меркурий и Плутон. Първият бе на 19 декември 2015 година, вторият на 22 -ри януари 2016 -та и третият е на 30-ти януари. Съвпадът на Меркурий и Плутон слага акцент на идеи, мнения, решения, които засягат интересите на много хора. Трансформиращият и предизвикателен момент е много силен заради съпътстващата все още силна квадратура с Уран. Предстоят корекции при третия съвпад на планетите с вече директен Меркурий. И излизане на някои истини наяве. Венера,която навлезе в Козирог, ще носи знамето на справедливостта до момента, в който не направи съвпад с Плутон и не се завърти още по-голяма интрига от тази по времето на ретроградния Меркурий. Въоръжете се с търпение и много толерантност в края на седмицата.

По-топли и усмихнати зимни дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, астрологичната картина е отново с акценти на професионалната сфера. Слънцето излезе от Козирог през миналата седмица,но Венера зае неговото място. Венера в зоната на кариерата внася повече баланс и емоция, с която да приемате обратите в ситуациите на работното място. А те са провокирани от продължителния контакт на Меркурий и Плутон в средата на знака Козирог. През миналата седмица ретрограден, а през тази – директен Меркурий може да ви „изправи на нокти“, ако не проявите достатъчно прозорливост, за да предвидите развоя на събитията. Можете да разчитате на интуицията си, Марс -планетният управител продължава да бъде в чудесна астрологична позиция от мистичния Скорпион. Разчитайте на хора с влияние, старайте се да бъдете на ниво – компетентни и надеждни, така ще успеете във всяко свое начинание в следващите дни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, настоящата седмица е продължение на предходната. Мост хвърля пълнолунието във вашия знак, което ви изпълва с ентусиазъм и очаквания. Луната е в знака ви в първите дни на седмицата, което ви поставя в центъра на вниманието на околните. Имате какво да кажете и покажете. От вторник Меркурий се движи уверено напред през амбициозния Козирог. С негова помощ някои грижи отпадат, особено такива породени от недоразумения с хора от близкото ви обкръжение. Настъпва период на разместване в работната среда, чиято цел е подобряване на комуникацията и на психологическия климат. Имате остра нужда от съгласуване на мнения и разбирания с партньора ви. Положете усилия в тази посока, за да не се задълбочават проблемите ви през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Тръгвайте по стъпките на новото без много отлагане. Разбира се след като Меркурий тръгне в права посока, тоест от вторник нататък. Съвпадът на СЛВ с планетният управител – Юпитер е активен и през тази седмица. Може би някои стари идеи можете „да изтупате от прахта“ и да развиете съгласувано с настоящия момент. Меркурий се движеше назад в знака на вашите лични доходи и притежания,затова там вероятно е зоната с най-много задръжки в последните седмици. С изправянето на посоката му, можете да очаквате подобрение във финансовата сфера. Ще трябва да се потрудите като потърсите нови възможности, но също така като придобиете някои знания и умения в икономическата сфера.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица обещава повече лекота в общуването и по-лесно справяне с проблемите. Напрежението в кардиналния кръст породено от включването на Меркурий към квадрата Плутон-Уран за някои от групата бе свързано с грижи за близки хора. С тръгването на Меркурий в права посока предстои разреждане на напрежението. Още повече,че планетният управител – Венера е вече в сродния по стихия земен знак Козирог и отправя подкрепата си към родените в първата декада на знака. От вторник нататък имате „карт бланш“ за планиране на отпуска, резервации, за организиране на учебни мероприятия, пътуване с цел обмяна на знания, както и за добро представяне на изпити. Някои промени в личния живот могат да ви изправят пред сериозна конкуренция в края на тази и през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. В понеделник обаче е препоръчително да наблюдавате и анализирате повече, преди да се включите в дадена ситуация. Планетният управител – Меркурий до края на деня е все още ретрограден, след това стационарен, и тръгва напред във вторник. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, което ви прави водеща фигура както в личните дела, така и в тези от служебен характер. От миналата седмица Венера е в сродния по стихия знак Козирог, допринасяйки за известно раздвижване в емоционалната сфера. Това, което е било в застой, заради ретроградния Меркурий, или в разпад заради квадрата на Плутон и Уран, има шанс да потръгне в желаната от вас посока.

Благоприятни дни през седмицата –вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Ретроградният Меркурий,който се движи през вашия знак, изправя посоката. Лошата концентрация, отвличането на вниманието,разсейването, което ви съпътстваше през последните три седмици, е на път да се промени. Това ще доведе до промяна и във взаимоотношенията с най-близките и с брачния партньор, но не веднага, а през следващата седмица, когато Меркурий ще изостави двойката Плутон от вашия знак и Уран от Овен. Венера ви е на гости и ще ви помага да бъдете по-отзивчиви и внимателно към околните, поне докато не попадне в коварните прегръдки на Плутон в началото на месец февруари. За да се справите в новите ситуации, ще ви трябват някои стари знания.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, астрологичната обстановка през тази седмица обещава повече позитивни емоции. Ретроградността на Меркурий,част от която премина при утежнени условия – в съчетание с квадратурата Уран-Плутон, разбуни скрити опозиционни сили. Много от това, което сте казали, или направили, е било разчетено от отсрещната страна по погрешен начин. В мистичната зона на слънчевия ще бъде все така напрегнато както до края на тази седмица, така и през следващата. С тръгването на Меркурий в права посока рационалната нотка постепенно ще утихне за сметка на емоционалната, под влияние на Венера,която се насочва към съвпад с Плутон и съответно квадратура с Уран. Финансовата сфера ще продължава да бъде главна тема, особено когато са намесени общи средства, фирмени сметки, съвместни инвестиции. Ще имате нужда от правна помощ за по-заплетени ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва оптимистично. Приятел ще ви се притече на помощ, ако имате нужда от такава разбира се, и сте я поискали. Разчитайте повече на себе си. Преминавате през силен период на слънчевата си година – марсовия. Сега можете да поемете повече ангажименти, да се захванете с неща, които изискват по-голяма физическа активност и емоционална включеност в събитията. От вторник Меркурий се движи в права посока през зоната на вашите семейни отношения. Там нещата може да не са много гладки,заради неговото присъствие, още известно време. На помощ дойде Венера – вашият планетен управител, очаквайте раздвижване, гости, покани за весели събития и други радостни преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои предизвикателна седмица. Още в понеделник ще ви се наложи да се представите като компетентен специалист и да решите сериозен проблем на работното място. Това едва ли ще ви се получи „от раз“ заради ретроградния все още Меркурий. Планетата на комуникациите тръгва в права посока реално от вторник. Разчитайте на интуицията си и на онези моменти на прозрение, когато виждате ясно решението на проблем, или развитието на сложна ситуация. Периодът е добър за търсене, и намиране, на подкрепа от сериозни хора, за обединяване за обща работа. Работете в екип, разчитайте на „групата за подкрепа“ и така успехът ви ще е гарантиран сега и през следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. От вторник директният вече Меркурий ще ви помага да поправите „пробойните“ в партньорския кораб и да продължите напред с вдъхновение. Венера, която от миналата седмица влезе в зоната на дългите връзки, ще внася баланс и хармония, там където тя е била нарушена в последните три седмици. Тя ще ви помогне да обърнете в своя полза някои недоразумения, или констатации на контролни органи. Има още един „препъни камък“ в следващите дни, особено в края на седмицата, някоя интрига, която ви засяга, но през която ще трябва да преминете по възможно най-бързия и безболезнен начин. За сряда и четвъртък насрочвайте делови срещи и планиране на бъдещи съвместни начинания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои още една емоционална седмица. Идва край на объркването в комуникациите, предизвикано от ретроградния Меркурий. От вторник планетата се движи в права посока, но все още в критичната зона на квадрата на Плутон и Уран. Мините, словесни или писмени, заложени от ретроградния божествен вестоносец, могат да загърмят в края на седмицата. На помощ ви идва усмихната и сериозна Венера, с чиято помощ можете да загладите всяко недоразумение. Марс,който е все още в знака ви, обаче ви подбутва да бъдете активна страна при изясняване на междуличностни проблеми. В сряда търсете близък контакт с приятели – реални или виртуални, някой има нужда от помощ и морална подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица предлага някои предизвикателства. Вашата чувствителна природа няма как да не отчете разликата от тръгването на Меркурий в права посока и времето преди това. Зоната на активната комуникация с приятелите в последните три седмици търпеше ограничения и задръжки по негова вина. Възможно е някой да се е почувствал пренебрегнат без това да е истина. А вие от своя страна да сте били лишени от тъй нужната ви подкрепа. От вторник ситуацията се променя в позитивна посока. Плановете за общи начинания с хора от вашия кръг на интереси сега имат шанс да бъдат реализирани. Някои договори за професионални ангажименти също могат да бъдат подновени, сега или в началото на февруари. В петък и събота бъдете внимателни във финансовата сфера, пазете си вещите,не харчете повече, отколкото можете да си позволите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 25.01.2016 / 23:49 ч. Меркурий става директен от 14°54’Козирог

Меркурий в съвпад с Плутон на 30.01.2016 / 7:58 ч.

Луната през периода се движи между знаците Лъв и Везни, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

23.01.2016 / 9:21 – 23.01.2016 /22:21

25.01.2016 / 5:51 – 26.01.2016 / 6:46

28.01.2016 / 3:10 – 28.01.2016 /17:59

30.01.2016 / 4:34 – 31.01.2016 / 6:50

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

5 коментара so far »

  1. tedi123 каза,

    Писа на януари 25, 2016 @ 20:12

    Здравей Муси! Какво имаш предвид за зодия Телец, че “някои промени в личния живот могат да ви изправят пред сериозна конкуренция” ?
    Поздрави !

  2. Радостина Джурова каза,

    Писа на януари 27, 2016 @ 14:04

    Муси,аз имам въпрос. Позволявам си да се обръщам на “ти”, защото сме приятели във фейсбук. Защо приемаш Сатурн за управител и на Водолей.Кои черти от водолея отговарят на характера на Сатурн? Аз съм водолей/31.01/ и мисля, че нашата планета е Уран, а Сатурн са го приели като “наш”управител преди да е бил открит Уран.На мен ми допада много Линда Гудман.И още- мислиш ли, че новата планета, която откриха може да е управител на Везни?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 27, 2016 @ 15:57

    Радостина Джурова,
    това не е нещо, което аз съм приела. Владението на знаците е основополагащо. За септенера Сатурн владее два знака Козирог и Водолей. Както Марс – Овен и Скорпион, а впоследствие Плутон -Скорпион. След откриването на Уран, на него му се придава владичество на Водолей. Но Сатурн си остава съвладетел.И как се нарича новата планета? :)

  4. Радостина каза,

    Писа на февруари 2, 2016 @ 17:02

    По повод горния отговор: питам за Сатурн и Водолей, защото знам, че в астрологията има различни школи и съответно техни привърженици.И знам, че някои астролози приемат Сатурн и Уран за съуправители на водолей, а други държат, че е само Уран, с което аз съм съгласна. Но това е повече от усещане и някаква интуиция. Аз съм абсолютен лаик. Затова и попитах кои черти на Водолей идват от Сатурн?
    А за новата планета прочетох в интернет. Засега има само номер, тежка и голяма.Ако това е истина, тогава мисля, че ще бъде управителят на Везни, Венера ще си остсане на Телец, а Дева единствена е без истински неин управител. Фаетон/Вулкан/ е разрушен. Дали съм права?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 2, 2016 @ 21:10

    Радостина,
    “кои черти на Водолей идват от Сатурн?”
    хладина и емоционална резервираност, усещане за организация, ред и структура, надменност,сериозност и др. :)
    Колкото повече напредва техниката, толкова и небесни тела ще бъдат открити,във или извън границите на Слънчевата система.
    Ако имате предвид Седна, то тя по-вероятно да стане управител на Телец, а не на Везни. Но тя е планета джудже.
    А за газовия гигант още нищо не е сигурно.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии