Седмичен хороскоп 26 април-2 май 2021

2021 4 27 на 27 април

Плутон ретрограден от 27-ми

Слънце-Уран в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Страстната седмица започва със съвпада на Меркурий и Венера. Той се случва в първия час на понеделник и малко хора ще го усетят, но задава чудесно начало на този седемдневен период. Срещата на двете вътрешни планети е в рамките на стелиума в Телец като подчертава силата на земните знаци от една страна, но също така и на неподвижните. Цялата планетарна енергия е съсредоточена в неподвижния кръст, с четири планети в Телец и две във Водолей и се усилва до пикови стойности във вторник, в деня на пълнолунието в Скорпион.

Неподвижните знаци създават базата, основата, усещането за стабилност, те са средата на процесите, развиват започнатото от кардиналните знаци и подготвят условията за подвижните, които да го излъскат и разпространят. Но, всичко става бавно при тях, с много търпение и упоритост, с настойчивост и последователност. Дори да зациклят, дори да навлязат в дълбоки коловози, те не се отказват. Това ги прави много надеждни и лоялни. При неподвижните знаци са много дълбоките чувства, тежките драматични изживявания, раздиращите страсти. И това не включва само хората, които имат рождено Слънце в неподвижен знак, но понякога и дори по-силно тези с асцендент там.

Точката на кипене при неподвижните знаци, моментът на експлозия, на изригване на вулкана, се стига чрез катализатори, каквито са пълнолунията. А пълнолуние в неподвижния знак Скорпион е достойно да подпали фитила и на най-сдържаните.

Опозицията на Луната и Слънцето е във вторник в 6:31 ч., точно на изгрев слънце, в 7 градус на Скорпион. Луната не е най-близо до Земята, това ще стане в края на годината, но е най-близо от началото на годината, и то вечерта на 27-ми, затова я наричат супер Луна, и ще се вижда добре при необлачно време.

Пълнолунието в Скорпион е време за разплата. Вторник, като марсов ден на седмицата, е допълнителна предпоставка за развихряне на страсти и изплискане на емоции както в междуличностните отношения, така и във взаимоотношенията в групи, организации, между държавите също. Под господството на Скорпион са скритите ресурси, богатствата под земята, паричните потоци, корпоративните финанси, а също така фирмените сметки, споделените инвестиции, наследствата, кредитите, задълженията от различен порядък. Тук са травмите, спешните операции, рязкото влошаване на здравето. Включването на квадрата Сатурн-Уран увеличава мащабността на случващото се като през дебела лупа.

Потайността на Скорпион обаче предполага разкрития, разобличения, разкопаване на дълбоко скрити истини, да става в затворен кръг. Това което излиза навън, е добре филтрирана информация за обща консумация и дълго предъвкане. Или целенасочено изнесена от противници. При доминиране на неподвижните знаци случайностите са много редки. Всичко има смисъл, посока и цел.

Фонът на който се развива пълнолунието в Скорпион е свързано с неговия управител. Плутон става ретрограден в деня на пълнолунието, късно през нощта, забавяйки движението си около три дни, стационарната му фаза започва,когато скоростта му падне под 10% от средната. Ретроградната фаза на най-малката, но мощна планета, ще бъде между 27 април и 6 октомври.

За тези повече от пет месеца, Плутон изминава само 2 градуса и 30 минути назад, между 26 и 24-я градус на Козирог. В ретроградната си фаза Плутон като да се завърта на пета, ролята му да трансформира се засилва до краен предел, задълбавайки, в това което е започнато, което е важно, на което му трябва по-силен натиск, за да се изрази, още повече във властолюбивия Козирог. Силата на трансформацията, която съпътства влиянието на малката планета движеща се назад, усетихме през 2020 година, когато заедно с Юпитер и Сатурн почти едновременно бяха ретроградни и светът влезе в спиралата на болести и ограничения.

Това което иска да се реализира в дните на пълнолунието, трябва да премине през ситата на Сатурн от неподвижния въздушен знак Водолей. Те са свързани с обществени нагласи, закони, правила и норми. Откакто влязоха във Водолей, в края на миналата година, двата гиганта на слънчевата система играят ролите на „доброто и лошото ченге“. Естествено Юпитер е доброто. Сатурн изисква да се търси истината, фактите, доказателствата, спазването на общочовешки значими закони, да се помни и учи от миналия опит. Веселият господар на Олимп, който обича предизвикателствата и риска, който дава големи обещания без намерение да ги спазва, обратно, подтиква към пренебрегване на опасността и насочва големи групи хора като ято пеперуди към горяща свещ. В средата на месец май Юпитер влиза в Риби и тогава за някои ще настъпи процесът на отрезвяване.

В петък, на 30 април, е съвпадът на Слънцето и Уран в 10 градуса Телец. Тази космична среща се случва всяка година, с няколко дни забавяне и също толкова градуси отклонение от предходната. Сега обаче съвпадът Слънце-Уран попада в по-сложна астрологична обстановка. Позитивната енергия на този аспект в земния знак се отразява благоприятно на всичко ново и прогресивно, основаващо се на здравия разум. Телецът слага юзди на арогантността на Уран. Настоящият квадрат на Сатурн към аспекта поставя още по-големи ограничения пред неадекватно и ненавременно поведение.

В петък и почивните дни, астрологичната картина се хармонизира, страстите се успокояват, за да се случи едно наистина духовно преживяване на великденските празници.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица силно повлияна от връзките и от хората, с които имате дългосрочни ангажименти. Доминирането на знаците от неподвижния кръст, и още повече на земния Телец създават фокус върху материалните дела, финансовата обезпеченост, задълженията към хора и институции. Пълнолунието в Скорпион е момента на решаване на някои от тях, може би не кротко и спокойно, а повече със словесен двубой, и дано до там. В някои конфликти е възможно да бъдат замесени не само служебни лица, но и приятели, и това да доведе до разваляне на отношения. Втората половина на седмицата предлага по-добри възможности за намиране на устройващи ви и разумни решения. Крайно неблагоприятен период за операции и всякакви интервенции в тялото.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои комуникативна седмица. При някои зависимостта от други хора, с техните си планове и изисквания, може да дойде в повече. Пълнолунието в Скорпион подтиква към реакция и изясняване на отношения. Прекаляването в тази посока може да доведе до значимо разстройство в партньорските отношения, както лични, така и служебни. Втората половина на седмицата предлага по-добри условия за преговори и договаряне. В четвъртък и петък, при съвпада на Слънце-Уран, някои ще получат интересни предложения за професионален ангажимент, за което ще ви трябва повече време да обмислите и решите.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. Някои от групата ще се чувстват пренебрегнати и недооценени в дните на пълнолунието. Част от това, което се случва, и от потока информация ще ви заобикаля по неведом начин, най-вече за да ви предпази от неприятни преживявания и да ви се даде възможност да се съсредоточите върху важни за вас дела. Пълнолунието в предходния знак Скорпион е удачно време да си дадете сметка за това, което имате, и на което можете да разчитате – хора, материални ресурси, духовни способности. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак, бъдете включени и активни, подкрепяйте тези, които имат нужда от вас.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Стелиумът във вашия знак е монолитен до средата на седмицата, затова в деня на пълнолунието, ще се чувствате като разпънати на кръст. Нуждите, потребностите, но също така изискванията и претенциите на другите ще се противопоставят на вашите собствени представи, възгледи и позиция по конкретна ситуация в дните на пълнолуние в срещуположния знак Скорпион. Ще се усещате малко или много като „слуга на двама господари“ и притиснати от времето за решаването на задачата. „Доброто ченге“ Юпитер ще ви кара да подценявате опасността за личния ви авторитет, или собственото здраве. Сатурн от своя страна ще представя невъзможни изисквания. Двете планети са в зоната на професионалната реализация и социалния авторитет. В края на седмицата, когато Слънцето стигне градуса на Уран, ще имате тъй нужните ви проблясъци и идеи как да се справите.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица с акцент върху личните доходи и финансите като цяло. Доминирането на земните знаци създава благоприятна среда за подобряване на материалното състояние. В дните на пълнолунието в Скорпион, имате възможност да заявите исканията си, да преговаряте за по-добри условия по предстоящ договор, или да искате анекс към съществуващия, но също така да чуете насрещните аргументи и да се съобразите с тях. През втората половина на седмицата домашните дела стават по-важни и енергоемки, но вродената ви изобретателност резонира със съвпада Слънце-Уран в Телец и намирате решение за всеки сложен казус.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои силна в професионално отношение седмица. Пълнолунието в Скорпион прави видими и достъпни за коментар нещата, по които сте работили съвместно с други хора. Отдайте заслуженото и на тях, не пестете похвалите. Ролята ви на ментор, критик, дори арбитър в някои случаи, е силно подчертана в следващите дни и до край на седмицата. Прекаленото вживяване в нея обаче може да ви постави в изолация. Плутон от вашия знак се обръща и в следващите месеци ще ви се налага да преосмислите своята роля, своето участие, да намерите положителното и градивното, което без да нарушава личното ви право ще ви доближи повече до хората, с които имате общ път. В края на седмицата идват нови идеи и плановете за тяхното осъществяване.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва обнадеждаващо с Луна в другия въздушен знак Везни. Някои ще получат новини отдалеч, с които ще трябва да съобразят седмичните си планове. Пълнолунието във вторник поставя сериозни въпроси за решаване, някои са свързани с работната среда и условията на труд. Здравето също е от значение, като не е препоръчително да допускате интервенция в тялото, нито да отивате на каквато и да е неспешна операция. Съвпадът на Слънцето и Уран е удачен момент да осветлите някои мъгляви представи и нестабилни знания, да пренаредите вътрешната си библиотека.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. Бавният ритъм, който задават доминиращите неподвижни знаци, ще ви боде като трън в петата, предизвиквайки справедлив гняв. Пълнолунието в Скорпион, в началото на седмицата, е точното време за изразяване на недоволството, особено когато става дума за получаване на изработени пари. Финансови въпроси ще ви безпокоят почти до края на седмицата и може да са в основата на обтягане на отношенията с близък човек. Съвпадът Слънце-Уран в знака на парите Телец обещава намиране на решение. Великденските празници се очертават като чудесен, удовлетворяващ период за общуване с най-близките.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва вдъхновяващо с Луна в другия въздушен знак Везни и ще продължи така с активното включване на планетния управител. Пълнолунието в Скорпион изпълва с енергия зоната на кариерата. Усилията, които влагате там, дават резултат. Има съпротива от домашната среда, от близките, но отговорността е ваша и някои съпътстващи неудобства трябва да бъдат разбрани и приети. В четвъртък и петък включването в колективни дейности и приятелски такива ще изисква много от времето и енергията ви. В събота и неделя имате право на заслужено усамотяване, за да отворите съзнанието си за новите идеи, които идват от съвпада на Слънце-Уран в практичния земен знак Телец.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към семейството и най-близките. Пълнолунието в другия воден знак Скорпион е чудесен момент на изкристализиране на проблемите в личните отношения. Изразяването на натрупаното, било то в позитивна или негативна форма, освобождава задържана енергия и прояснява отношенията, което влияе оздравяващо на връзката ви. Нещо подобно става и в неформалните отношения, в които силно активираният Телец противопоставя прагматизма на истинските приятелски взаимоотношения, и води до освобождаване от някои от тях. Марс е в знака ви, повдига тонуса и борбения дух. Съвпадът Слънце-Уран ви носи подкрепа и някои идеи за съвместни начинания.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на пълнолуние в Скорпион, в страстната предвеликденска. Пълнолуние в собствения знак имате един път всяка година. Сега, във вторник, точно на изгрев Слънце, то ще бъде в 7-я градус на Скорпион. Оста на пълнолунието ще съвпадне с рожденото Слънце на родени в края на месец октомври. В дните на пълнолунието може да се чувствате превъзбудени, изпълнени с желание да движите нещата около вас, да ръководите и наставлявате, да изисквате да се чува думата ви и уважава мнението. Съпротивата е голяма, в срещуположния знак е цял отбор планети, а и Сатурн контрира порива с квадрат от Водолей. Ретроградният планетен управител допълнително забавя реализацията на желанията. През втората половина на седмицата и през почивните дни напрежението намалява и страстите утихват, за да дадат път на хармонията и разбирателството с най-близките.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на пълнолуние в другия воден знак Скорпион. Както новолунията, така и пълнолунията в тази зона бележат важни моменти през годината. Пълната Луна носи реализация на желания и планове заложени преди месеци. Напрегнатите аспекти към нея подсказват редица затруднения, с които ще трябва да се справите. Ще трябва да решавате въпроси свързани с преместване, пътуване, организиране на повече хора за обучение или обединение в колектив. Дистанционната комуникация е в пълен ход и дава добри резултати, въпреки притесненията и неувереността. В края на седмицата ви идват решенията с най-кратките пътища за постигане на целите.

Дати на някои астрологични събития

На 27.04.2021/6:31/ 7°Пълнолуние в Скорпион

На 27.04.202/23:02/Плутон ретрограден от 26°Козирог

Слънце 0 Уран на 30.04.2021 /21:54/ в 10°Телец

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

28.04.2021 14:31 – 28.04.2021 17:42

30.04.2021 15:26 – 30.04.2021 18:16

2.05.2021 16:38 – 2.05.2021 21:31

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии