Седмичен хороскоп 26 март-1 април 2018

ПЛ 31 3 2018Венера и Уран в съвпад

Слънце и Сатурн в квадрат

в събота

Венера в Телец от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е разнообразна. В понеделник докато Луната преминава през третата декада на Рак активността в кардиналните знаци голяма и създава поводи за много емоционални реакции. В първите часове на вторник е точния тригон на светилата, което обещава успокояване на страстите,макар това да е частично и временно. Венера, която има среща с Уран, се е погрижила да ни е неспокойно, но в много случаи – забавно. Всяка година планетата на любовта среща Уран, а откакто той се движи в Овен, от 28 май 2010 година, това се случва през пролетта, но сега за последен път в първия зодиакален знак.

Аспектът влияе през по-голямата част от седмицата, макар да става точен в четвъртък. Интересното е, че в деня на съвпада нито една планета не прави аспект с двойката. Така Венера и Уран са оставени на спокойствие да се наслаждават на компанията си и да се изразяват без странична намеса. Забележимо благоприятно ще бъде влиянието на аспекта върху родените в края на Лъв и Стрелец. За тези с планети и кардинални домове в последните градуси на кардиналните знаци Рак, Везни и Козирог предстоят изненади в средата на седмицата.

Друг важен аспект се случва през тази седмица, отново в кардиналните знаци и също става точен в четвъртък. Слънцето и Сатурн застават в квадрат в 8-я градус на Овен и Козирог. Аспектът засяга властовите структури, амбициите за надмощие и налагане на мнение със сила като в едни случаи активира, а в други налага ограничения. Квадрат между Слънцето и Сатурн се случва два пъти в годината. Докато Сатурн се движи през Козирог, това ще бъде в периодите на преминаване на Слънцето през Овен и през Везни. Квадратът Слънце Сатурн не действа самостоятелно както това се случва със съвпада Венера-Уран. Към него добавят своята енергия Марс, който е в съвпад със Сатурн и ретроградния Меркурий, който отива към съвпад със Слънцето. Така стари и нови противоречия изкристализират още по-ярко през втората половина на седмицата. Когато Луната е в кардинален знак, тя служи като катализатор на назряващите процеси, за тази седмица – в понеделник до обяд, в събота и неделя, когато тя е в Рак и съответно във Везни.

Хронологически, но не и по важност, третото астрологично събитие за седмицата е пълнолунието във Везни. Опозицията на светилата е в събота, 31 март. Пълнолунията са време на изразяване на натрупана енергия. Понякога те са време на изчистване на кармични натрупвания, които са от нещо случило се в някоя от предходните години в дните преди новолунието в знака, в който е сегашното пълнолуние. Везните са знакът на партньорството, а пълнолунието в него поражда много въпроси около връзките, за равноправието във взаимоотношенията и споделянето на отговорността, за справедливото разпределяне на права и задължения, за хармонията в човешките взаимоотношения. Съвпадът на Марс и Сатурн който застава в квадрат към опозицията на светилата, подсилва напрежението през втората половина на седмицата, и особено в почивните дни. Денят на шегата може да не се окаже забавен за някои хора.

Също в събота Венера сменя знака. Планетата на любовта навлиза на своя територия, в земния Телец, което заедно с някои други разсейващи напрежението аспекти, ще доведе до успокояване на страстите в неделя.

Слънчево и пролетно да ви е през тази седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Напрежението в кардиналния кръст се отразява на отношенията ви с околните, и особено с най-близките в понеделник, събота и неделя. Седмицата е уникална заради съвпадът на Венера и Уран във вашия знак, което се случва за последен път десетилетия напред. Срещата на планетата на красотата с оригиналния Уран е предизвикателство към желанието ви да бъдете привлекателни и отличаващи се от околните, подтиквайки ви към някои рискови начинания. Ретроградният Меркурий във вашия знак може да ви върне към някои стари идеи за промяна във външния вид, стила на обличане и поведение, или словесно изразяване. Пълнолунието в края на седмицата ви ангажира изцяло с Луната в противоположния знак. Някои ще срещнат стара любов, други ще се съберат с разделената половинка, трети ще обсъждат дали да заживеят под един покрив, или да се разделят окончателно. Пълната Луна в знака на партньорството изважда на повърхността много от причините за невървеж във взаимоотношенията, а съвпадът Марс-Сатурн прави решенията възможно най-радикални. От събота Венера преминава в зоната на личните доходи и носи надеждата там обстоятелствата да отиват към подобрение.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Съвпадът на Венера и Уран в другия огнен знак Овен е уникално събитие, което няма да се повтори много десетилетия напред. Под негово влияние могат да се отворят неочаквано за вас нови възможности за изразяване на творческите способности. Учете, обогатявайте знанията си, търсете новите и нестандартни методи, използвайте новите технологии по най-добрият за вас начин. Ако имате достатъчно натрупан опит, преподавайте, носете светлината на знанието за тези, които идват след вас. Ретроградността на Меркурий може да се окаже пречка и задържащ фактор, но временно, толкова колкото да се подготвите и настроите за новото. Защото през май Уран преминава в Телец и неговото влияние ще се пренесе в зоната на кариерата. През тази седмица Венера се настанява в тази зона и изпълва служебното пространство с много позитивни емоции. Пълнолунието във Везни ви прави още по-свързани с близките роднини, братя,сестри, племенници и братовчеди, съседи и съученици. Уговаряйте срещи, не отказвайте контакт, радвайте се на добрите новини идващи от и за тях.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Активността на другите два огнени знака поддържа висок градуса на емоциите, карайки ви да се въодушевявате при всяка появила се възможност за промяна в ежедневието и повече свобода. Луната се придвижва през другия огнен знак Лъв от понеделник до сряда, правейки хармонични аспекти с намиращите се в Овен планети. А там, в Овен, Венера и Уран имат последна среща след което ще се разделят за няколко десетилетия. За последно планетите се срещнаха на 3 юни 2017 година. Този съвпад може да донесе на някои неочакван късмет и радост свързана с деца, придобивки, реализация на проект, награда, печалба, удовлетворение от нещо постигнато след усилен труд и чакане. Свободните сърца могат да се озоват неочаквано в компанията на някой интересен и привлекателен а тях човек. В края на седмицата Венера се оттегля от зоната на любовта в слънчевия , за да премине през своя знак Телец. До 24 април тя ще се движи в зоната на здравето и организираното ежедневие. Чудесен период да помислите за възстановителни процедури, за подходяща диета и физически режим,за да влезете във форма и да подобрите жизнения си тонус. За тази цел пълнолунието във Везни ще ви донесе щедрата подкрепа на приятели. Идете на гости или си поканете приятни хора у дома.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Луната в Рак в понеделник ви подканя да тръгвате на път. Нови обстоятелства ви очакват в близост до корените, или до най-близките хора. Съвпадът на планетния управител с реформатора Уран е уникален момент на интуитивен проблясък, който може да ви даде ключ към решаването на важен за вас проблем. Може би един нестандартен подход, който да развиете от месец май нататък, когато Уран стъпи във вашия знак. А сега в края на седмицата с пълнолунието във Везни идва повече внимание към вашата личност, което още повече подсилва самочувствие и настроени с навлизането на Венера във вашия знак. Планетният управител ще ви гостува от 31 март до 24 април. За това време ще направи хармонични аспекти, тригони, с троицата лоши момчета в Козирог- Марс, Плутон и Сатурн, а също и Лилит, подтиквайки ви към значими промени в живота, нови посоки на творческо изразяване, пътувания, нови приятелства и контакти с хора отдалеч. Ретроградният Меркурий привлича стари приятели,хора с които ви свързват спомени в далечното минало, възобновяване на покани, на които сте отказвали. Пълнолунието във Везни очертава период на реализация на труд, който сте вложили в себе си, или в продукт на вашата творческа мисъл.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои финансово ориентирана седмица. Пълнолунието във Везни фокусира вниманието в зоната на приходите и съответно разходите. Там където има прекомерна финансова тежест имате нужда от разреждане и облекчения. Съвпадът на Венера-Уран в средата на седмицата може да ви изненада с развитието на темата в една или друга посока. Някои въпроси могат да се решат без вашата активна намеса, но за други ще трябва да положите усилия до края на седмицата, макар това да ви вкарва в конфликт с човек, с когото имате общи финансови задължения. Приключването на счетоводната година за мнозина е свързана с повече нерви и напрежение, но сега има допълнителни утежняващи фактори като ретрограден Меркурий, квадратури на няколко планети и пълнолуние. Проверявайте внимателно документите, с които работите, съобщенията които изпращате не имейли, сметките, които подписвате. Добрата новина за седмицата е навлизането на Венера в Телец. Планетата на любовта, красотата и хармонията в собствен знак и в зоната на вдъхновението и пътешествията е чудесно обещание за предстоящи три седмици на подкрепа на добрите намерения ориентирани към професионален и духовен растеж.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана седмица. Активността в кардиналния кръст е все още голяма и поддържа висок градус на безпокойство най-вече в близката среда. Ретроградният Меркурий ще ви кара да подлагате на съмнение всичко свързано с преустройване на жилищното пространство, да намирате грешки в разчетите си за материали и срокове, или да се отказвате от вече направени поръчки за доставки. Свежи идеи идват от съвпада на Венера и Уран в тази зона, предложения от близки, радостни новини, или посещение на добра воля, които идват тъкмо навреме,внасяйки едновременно безпокойство и облекчение. В събота Венера преминава в Телец и за три седмици напред ще се движи в най-емоционалната зона на слънчевия хороскоп. Идва време за романтика,флиртове и емоционални приключения. В края на седмицата е пълнолунието в другия кардинален знак Везни. Пълната Луна в зоната на професионалната изява е знаково време за кариерата. Получавате внимание и зелена светлина за вашите проекти, признание за свършена работа, удовлетворението да видите вашата идея реализирана в практиката. Избягвайте физическото претоварване в почивните дни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на промените. Пълнолунието в другия въздушен знак Везни ви прави социално много по-активни от обикновено, готови да споделяте информация, да обменяте идеи, да раздавате съвети. Съвпадът на Венера и Уран в края на седмицата е уникален поради факта, че е последен в този знак, но също така и освободен от намесата на другите планети. Така едно чисто приятелство може да си остане такова, да ви носи душевно равновесие и емоционална опора както сега, така и за в бъдеще. Вероятността да срещнете някой много близък до вас по дух, интереси и възприятия е голяма в следващите дни. За IT разработчици аспектът носи творческо вдъхновение и бързи резултати. Пълнолунието във Везни в събота е време за въодушевление и обръщане повече внимание на себе си. Радостни събития ще подхранват самолюбието и творческото вдъхновение. Венера, която по същото време преминава в своя знак Телец, е вдъхновение за въображението и плановете за приятно прекарване в летния отпуск с пътешествия надалеч. Не пропускайте някои задължения, които имате да изпълните междувременно,ретроградният планетен управител е изобретателен в шегите си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние във Везни. Това се случва веднъж в годината и бележи важен момент от нея. Напрегнатите аспекти между планети, движещи се в кардиналните знаци, правят дните на и около опозицията на светилата още по-емоционално изразени. В средата на седмицата привлича вниманието върху партньорството съвпадът на Венера и Уран в края на Овен. Срещата на двете планети е всяка година в срещуположния знак от 2010 година насам. Сега това се случва за последен път там, в първия знак на зодиака, преди те да се разделят за близо осем десетилетия напред. Този съвпад може да бъде свежа нотка в партньорските взаимоотношения, да ви даде нов по-обективен поглед върху поет ангажимент, или предстоящ такъв. Необходимостта да застанете с лице към ситуация или проблем ще нараства с дните до края на седмицата, стигайки до своя апогей деня на пълнолунието -събота. Ретроградността на Меркурий ще ви подскаже някои грешки от миналото, които спешно трябва да поправите, но не и като правите нови такива. Новите ангажименти отложете за след 15 април. Планетният управител сменя знака, а с това при вас идват и нови теми за развитие. Венера в Телец до 24 април ще ви дава подкрепа в сферата на финансите и споделените с друг/и задължения и облаги. В края на тази седмица обаче ще ви бъде трудно да получите такава подкрепа от най-близката среда.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия въздушен знак Везни. Обменът на информация за вас през тази седмица ще бъде във фокуса на вниманието, ще бъде както ангажиращо,така и удовлетворително занимание. Венера и Уран в съвпад в зоната на комуникациите носят усещането за лекота и справяне с общуването с хора от всякакъв вид, с различни предпочитания и интереси. Можете да бъдете колкото си искате интересни и оригинални, да създавате нови контакти, да учите и преподавате, да свързвате хората, да посредничите при сделки и да правите симултантен превод в ефир. Някои ще имат интересни запознанства, други неслучайни срещи със стари познати. В събота омайницата Венера преминава в зоната на близката среда и отношенията с роднини. До 24 април Венера ще ви помага да благоустроите жилищното си пространство, да пренаредите дома си,за да е по-удобното място за живеене, и посрещане на приятели и близки. Покупката или продажбата на жилище в този период също може да се случи по относително лесен начин. Пълнолунието във Везни в края на седмицата подканя за реализация на планираното пътешествие или за уточняване на параметрите на предстоящото. Някои нови перспективи се очертават, които да бъдат реализирани след 15 април.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в другия кардинален знак Везни. В понеделник Луната е все още във вашия знак, което привлича вниманието на околните, но също така ви прави отговорни за всяка своя дума или стъпка. Съвпадът на Венера и Уран в зоната на професионалната реализация бележи време на неочаквани ситуации, в които е заложена съществена промяна, нова среда, нов интересен колега/колежка, нова възможност, която да ви изкачи на по-висока степен, позиция или умение. Уран управлява новите технологии и съвременния начин на мислене, така този съвпад води до промени, новаторство, свободна изява на мнение и идеи. Но все пак не толкова нови, по-скоро ретро-ново, заради ретроградния Меркурий, който засега обръща посоката повече към старото и изпитаното, отколкото към новото. Но след две седмици той се обръща. Венера навлиза в Телец и това отваря шанс за нови запознанства. Свободните сърца да не пренебрегват социалните мрежи за евентуални сериозни контакти. Квадратът на Слънцето и Сатурн е провокатор на конфликти с началството, и с човек, или хора, на чието мнение държите. Ситуацията до края на седмицата се усложнява заради пълнолунието в кардиналните Везни, нещо което може да ви доведе до емоционално изтощение.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак- Рак. Това ви постава в условия на предимство и по-широк спектър от възможности,между които да избирате. Темата за здравето, вашето или на близък човек, продължава да е на дневен ред. Търсете начини за разтоварване и почивка, най-доброто място на най-добрата цена. В това отношение имате помощта на съвпада на Венера и Уран, един уникален аспект, който ви дава свободата на избора. Ограничението, което налага ретроградният Меркурий, е в това да се спрете на нещо вече изпитано и утвърдено като дестинация и опции. Обърнете внимание на храната, на прочистването на организма от излишното и вредното. Грижете се за другите, дарявайте и подарявайте, споделяйте своето с повече хора, за да постигнете вътрешно равновесие, това е посланието на съчетанието Венера-Уран в Овен. Ако ви се налага пътуване, бъдете внимателни, не пренебрегвайте мерките за безопасност, особено в края на седмицата по време на пълнолунието в предходния знак Везни. Намирате се в меркуриевия период на годината, време за динамични промени. Венера навлиза в срещуположната на слънчевия знак зона, поставяйки акцент на партньорството и хармонизирането на отношенията с околните.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, през тази седмица финансовата сфера продължава да бъде актуална. Пълнолунието във Везни ви изправя пред въпроса за някои несправедливости, свързани с вашите спестявания, кредити и задължения, пенсии, и осигуровки. Счетоводното приключване, което е до края на седмицата, е изнервящ период за всички, които работят в тази сфера, но също така и за клиентите и потребителите на счетоводните услуги. Затова въоръжете се отново с търпение и разбиране. Съвпадът на Венера и Уран в Овен може да ви донесе добри новини за увеличени приходи, или за добри възможности това да стане в следващите дни и седмици. Когато в края на седмицата Венера премине в Телец, подкрепата и ще бъде най-вече в сферата на комуникациите и посредничеството, но също така ще помогне на мнозина да намерят своите подходящи учители, или ученици. В приятелската среда и тази по интереси в социалните мрежи назряват противоречия през втората половина на седмицата. Ретроградният Меркурий развързва езика и прави човек непредпазлив в изказа, което допълнително усложнява комуникацията, особено ако към това се включат и финансови интереси. Пълнолунието във Везни води до изясняване на някои противоречия с партньора.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Венера в съвпад с Уран на 29.03.2018 / 3:47

Слънце в квадрат със Сатурн на 29.03.2018 /17:16

Пълнолуние на 31.03.2018 /15:37 в 10°Везни

На 31.03.2018 /7:53/Венера навлиза в Телец, където ще се движи до 24.04.2018

През тази седмица Луната се движи между знаците Рак и Везни, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

26.03.2018 / 9:58 – 26.03.2018 /14:45

28.03.2018 /12:54 – 28.03.2018 /17:30

30.03.2018 / 7:59 – 30.03.2018 /20:52

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

1 коментар so far »

  1. Венета каза,

    Писа на март 30, 2018 @ 18:07

    За първи път от много време попадам на толкова смислен хороскоп. Радвам се, че открих този сайт. Благодаря.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии