Седмичен хороскоп 26 октомври-1 ноември 2020

2020 10 31 на 31-ви

Ретрограден Меркурий във Везни

Венера във Везни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с благословията на светилата. В понеделник, на Димитровден, преди изгрева, Слънцето и Луната правят тригон, най-хармоничната точка от нарастващата фаза на земния спътник. Да се порадваме на усмихнатото начало, поддържайки добро настроение, което ще ни е много необходимо през тази специална, последна седмица на месец октомври.

Честито на имениците!!!

На 28 октомври, сряда, почти едновременно вътрешните планети преминават във Везни. Ретроградния Меркурий нализа в последния градус на знака минути преди Венера да стъпи на прага Везни. Меркурий ще направи обръщането си в знака на хармонията на 3 ноември и ще продължи през него до 10-ти, когато преминава в Скорпион.

От 14 октомври, откакто се движи назад Меркурий, в земното информационно поле се завъртяха множество вихри. Ние откровено плуваме в океан от дезинформация, където тук-таме има недостижими за обикновения човек островчета истина. А опозицията му със също ретроградния Уран допълни картината с ярки краски. Движейки се през последните градуси на Везни, ретроградният Меркурий веднага попада в обсега на квадратите с групата на старшите от Козирог, намиращи се между 21-я и 26-я градус на земния знак. Първи е квадрата със Сатурн, който става точен на 1 ноември, в неделя. Ще го усетим още в средата на седмицата. Квадратурата Меркурий-Сатурн сковава свободното слово и свободата на действие. Претенцията му е да се спазват правилата независимо колко нелогични и безсмислени са те. Тази квадратура ще ни държи в строгите си рамки и през цялата следваща седмица, когато на 3-ти Меркурий се обръща и на прав ход прави още един точен квадрат със Сатурн, на 6 ноември. Тъй като Везни са знака на правото, то някъде някой обмисля да налага още по-строги санкции на непослушните. А и онези избори, които цял свят очаква със затаен дъх, ще минат в условията на строгото съблюдаване на правилата. Поне така ще изглежда.

Венера, обратно на Меркурий, ще поддържа хармонични отношения със Сатурн, дори когато е в първите градуси на Везни. Поне до средата на седмицата. Ако може нещо да се направи в полза на правото и истината, то благоприятното време е до сряда. Докато се движи през кардиналния въздушен знак до 21 ноември, на Венера предстои да направи опозиция с ретроградния Марс, която става точна на 9 ноември, а квадратурите с Плутон, Юпитер и Сатурн, в този ред, са между 15 и 19-ти ноември.

Присъствието на двете лични планети във Везни до 10 ноември ще ни прави твърде чувствителни към хармонията в средата, където живеем, където работим, в отношенията с околните, към ограничения налагани върху словото и поведението ни. Ще се стремим към по-добър баланс в партньорството и ще реагираме остро на дисхармонията и лъжата .

От четвъртък нататък облаците на астрологичния небосклон се сгъстяват. Нарастващата Луна е във войнствения знак Овен и преминавайки през позицията на ретроградния Марс дава нов импулс на квадратурите му към тройката на силните в Козирог. Ще станем свидетели на прилагане на сила, на тези,които имат правото и възможността да го правят.

В събота предстои едно специално пълнолуние. Опозицията Слънце Луна в 8-я градус на оста Скорпион-Телец, включва и Уран. Ако на 23 април 2020-та имахме новолуние в Телец, включващо от Уран, то сега имаме пълнолуние в Телец, включващо Уран. Новолунията и пълнолунията в един и същи знак са взаимносвързани. Това, което е наречено, пожелано или започнало на новолуние, се сбъдва, реализира, има потенциал да се осъществи на пълнолуние, а най-силно на съответното пълнолуние в същия знак. Понякога се получава ефекта на самосбъдващото се пророчество, когато силното желание, повтарянето му многократно, довежда до неговото сбъдване.

Априлското новолуние бе на 3 градуса Телец,докато Уран тогава бе в 6-я градус. Сега, в събота, на 31 октомври, Луната прави почти едновременно точна опозиция със Слънцето и последващ съвпад с Уран в 8-я градус на Телец. Съответно Слънцето е в опозиция на Уран. Луната прави всеки месец съвпад с Уран, а Слънцето-един път в годината. Но, съвпадът на оста на пълнолунието с Уран е относително рядко астрологично събитие. За последно се е случило съвсем в началото на транзита на Уран през Телец, преди две години, на 24 10 2018 година, в 1-я градус, при съвпад на Луна и ретрограден Уран.

Противопоставянето на светилата винаги води до изблик на емоции. Най-добре знаят това хората, които са родени на пълнолуние. Те стават емоционално пренавити в дните от месеца, когато Луната е в началните точки на четирите си фази-новолуние, квадрат, пълнолуние, квадрат. Включването на Уран към пълнолунието наелектризира чувствената природа, кара хората да правят несвойнствени за тях неща. В есенния пик на психичните заболявания пълнолунието с участието на Уран ще създаде много работа на лекари, терапевти и повечето медицински кадри. 

Хората, които имат напрегнати аспекти между Слънце и Уран в рождените карти, да са внимателни към здравето си, да не се претоварват с физическа работа, да не влизат в конфликти, и рискови ситуации, защото са възможни травми. Също така в сложни  и опасни ситуации могат да попаднат през втората половина на седмицата, и особено в почивните дни, тези които имат планети в зоната 6-10 градуса на неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Оста Телец-Скорпион е свързана с парите, притежанията, наследствата, издръжката, инвестициите и др. Пълнолунието по нея дава храна на претенции за собственост, материална издръжка, имотни делби, поземлени граници. Възможни са саморазправи свързани със земи. Банки, трезори, ченжбюра може да претърпят обири, или опити за такива. Информация за големите хранилища на пари и скъпоценности, на печатниците на банкноти, монетните дворове, може да излезе в публичното пространство. Както и такава за богатите хора, банкери, колекционери… С навлизането на Лилит в Телец, фокусът на обществения интерес се съсредоточава върху „пътят на парите“, макар по-точното да е мрежата на парите.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. Докато Марс е в знака ви, особено ретрограден и с квадрати към планетите в Козирог, спокойствие не се очаква. Началото на седмицата може да ви се стори по-лежерно заради тригона на Слънцето и Луната, и последната в Риби. Но стъпи ли в знака ви, в сряда, всичко става спешно, и без вас не може. Меркурий и Венера почти едновременно влизат в срещуположния знак Везни в сряда. Това прави зоната на партньорството активна. Предстоят ви срещи, договаряне, събиране, разделяне, поне две седмици напред. Четвъртък може да се окаже конфликтен ден, или началото на няколко такива. Луната от вашия знак активира аспектите на Марс, а оттам проблемите с шефове. Пълнолунието в събота акцентира върху финансовата сфера. Към оферти за изгодни сделки, кредити, сдружаване, подхождайте с резерви. Не му е времето.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои ангажирана седмица. В понеделник и вторник имате благословията на светилата за неща свързани с финансова подкрепа, кредити, инвестиции. В сряда, Меркурий и Венера, които влизат във Везни, активират зоната на комуникациите и ученето. Имате възможност да разширите кръга от хора, които биха били заинтригувани от това, което правите. Възможно е да имате интересни предложения, но и такива, които не приемате за подходящи и навременни. Пълнолунието в събота, в Телец е много важно за кариерата ви. Уран се е настанил там от две години, провокирайки съществени промени. Участието му в пълнолунието през тази седмица, бележи момент на рязка промяна в професионалната сфера. Нещо, което сте имали като намерение през април, при новолунието в Телец, сега е възможно да даде резултат, или да започне да се развива към такъв.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои семейно ориентирана седмица. Луната в Риби в понеделник и вторник привлича вниманието ви към хората от най-близкото обкръжение с техните нужди. В сряда и четвъртък придвижването и през Овен активира Марс и неговите напрегнати аспекти с планетите от Козирог. Паричните дела ще се окажат в задънена улица, заради очаквани и неполучени приходи. В сряда, Меркурий и Венера се оказват едновременно във Везни, в зоната на приятелите и подкрепата. Ще се окаже, че имате приятели, на които можете да разчитате, но и такива, които са фигуранти. Във виртуалното поле ще има голямо разнообразие от контакти и ангажименти. Пълнолунието в Телец, в събота, съучастие на Уран, носи изненади. Всяко прекаляване е вредно. Вманиачването по здравето, както и игнорирането му, също. В работната среда може да настъпят съществени промени, нови хора, ново работно място.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на пълнолуние в Телец. И то какво, в съвпад с Уран от вашия знак. Хармоничните влияния от предходната седмица продължават в началото на тази- в понеделник и вторник. В сряда, Меркурий и Венера влизат почти едновременно във Везни. В зоната на здравето те поставят някои изисквания за повече умереност в приказки и контакти, за дипломатичност и отстъпки в работната среда. Някои стари болежки могат да се възобновят. Както и стари вражди. Пълнолунието в събота ви поставя в центъра на събития, които лично ви касаят. Ще имате много поводи за раздразнителност и емоционални изблици. Особено уязвими са тези,които имат рождено Слънце/АС/МС, Марс, Венера, Луна в зоната на 6-10 градуса от вашия знак или в някой от другите неподвижни знаци. Преценявайте къде и колко от енергията си да отдадете.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Риби. Това, което се случва на партньора ви е много важно за вас и за отношенията. Преживяването на общи трудности – сплотява. В сряда Меркурий и Венера заедно навлизат във Везни и оживяват зоната на личните доходи и притежания. Отношението ви към източниците ви на приходи ще претърпи някои леки промени, възможно е да има увеличаване, поради благодатното влияние на планетата на хармонията. Но аспектите на управителя на знака подсказват и немалко поводи за конфликти свързани с приходите и целесъобразността на разходите. Пълнолунието в Телец бележи важен момент реализация на неща планирани от пролетта. Уран в тази зона подсказва значима промяна и дори обрат в сфери като образование, туризъм, преподаване, книгоиздаване и др..

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Пълнолунието в другия земен знак Телец е специално през тази година. Началото на седмицата изисква готовност за повече подвижност, за срещи, разговори и пътувания. В сряда семейни ангажименти могат да ви наложат ограничения. Венера и Меркурий навлизат във Везни в сряда и за две седмици напред заедно ще раздвижат зоната на кариерата. Венера внася хармония и ви кара да бъдете по-дипломатични в професионална среда. Меркурий обаче е ретрограден и с напрегнати аспекти с планетите от вашия знак. Разфокусиране и грешки в дела с лично участие са от спектъра на неговото влияние. Пълнолунието в Телец, на 31-ви, в събота, ще ви покаже някои нови, или поне различни възможности, ще раздвижи креативната страна на вашата личност, а може и да ви донесе изненади в личните дела.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои професионално ориентирана седмица. В понеделник и вторник условията в работната сфера живо ще ви интересуват. Опозицията Меркурий-Уран е направила някои размествания зад гърба ви, за които ще знаете във вторник. В сряда Меркурий и Венера заедно влизат във Везни, активирайки зоната на сърцето и сърдечните дела, творчеството и децата. В четвъртък нечие приятелство ще се окаже не толкова полезно за вас. Лекарско недоглеждане може да ви донесе проблеми, търсете повече мнения. Пълнолунието в Телец в събота е катализатор на противоречия или неразбиране на ситуацията, в която се намирате. Оста на пълнолунието засяга здравето и противоречията в работната среда. В неделя имате по-добри условия за адекватно мислене и взимане на решения.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата носи добри новини и облекчение, там където е имало напрежение. В сряда Венера идва във вашия знак. Планетният управител прави този транзит всяка година. Сега обаче едновременно с Венера при вас идва и Меркурий, на заден ход. Присъствието на вътрешните планети подобрява жизнения тонус, помага за хармонизиране на отношенията ви с околните, за по-добра комуникация и разбиране. Марс продължава да е в зоната на партньорството, ретрограден и с обтегнати отношения с планетите от Козирог. В четвъртък Луната отново ще го сръчка да предяви претенции и да нагнети обстановката. В края на седмицата отново ще имате нужда от здрави нерви и голямо търпение. Пълнолунието Телец засяга някои скрити страни на финансова подкрепа, на която разчитате. Ретроградният Меркурий от вашия знак ще налее допълнително масло в спор за права и задължения.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с добри дела,за което принос има тригонът на Слънцето и Луната, който ви прави благоразположени и отзивчиви. В сряда имайте готовност за движение, за пътуване на близки разстояния, много срещи и разговори с хора, но също така за спорове и конфликти. Меркурий и Венера също в сряда започват едновременно транзита си по Везни. Двете вътрешни планети ви правят активни в социалните контакти, готови за включване в идеалистични и далечни цели, но такива с възможности за професионален растеж и за себеразвитие. Ретроградният Меркурий ще помага за разкриване на тайни, а когато стане директен, ще ви даде зелена светлина за действие. Пълнолунието в Телец, в събота, е в зоната на домашните отношения. Урановото влияние тук е от две години насам. То носи някои разочарования от близки хора, импулс за отхвърляне на ангажименти и силен стремеж за свобода. Пълнолунието с негово участие е важен момент от този процес, който продължава по времето на целия транзит на планетата през земния знак.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Добро начало на една напрегната седмица. Във вторник съвпадът на Луната и Нептун ще стимулира интуицията, за да ви покаже верния път в сложна ситуация. В сряда, когато Луната от Овен раздвижва зоната на кариерата, Меркурий и Венера от своя страна изпълват с енергиите си зоната на семейството и домашния уют. Две седмици напред двете планети ще внасят обновление в близката среда, с навлизането на нови хора в нея, или с добри вести свързани с близки хора, и предстоящи радостни събития. Отношенията с партньора могат да станат по-динамични и претенциозни. В дните на пълнолунието, в края на седмицата, отношенията с приятели, включването социалните мрежи, екипната работа, ще ви създават поредица от безпокойства. Възможно е да имате проблем с техниката, телефони, компютри, интернет.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Хармонията в първите два дни се дължи на водния тригон между Слънцето и Луната. Подходящо време да изкажете благодарност, да кажете добра дума на близък на сърцето ви човек. В сряда Меркурий и Венера влизат в предходния знак Везни. Докато Венера внася упокоение и надежда, то Меркурий, с неговите аспекти, предизвиква съмнение и безпокойство свързано със здравето,нещо което Луната от Овен в четвъртък подсилва. Събота пълнолунието в противоположния знак Телец насища с емоции зоната на партньорството. Присъствието там на Уран, от две години насам, е указание за съществени промени, за дълбоки житейски преобразования,засягащи както личните,така и служебните дългосрочни връзки. Пълнолунието носи реализация на нещо планирано в тази сфера от пролетта.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. И с тригон между Слънцето и Луната, което прави първите дни изпълнени с позитивни емоции и благоразположение. В сряда финансови проблеми могат да стопират добрите ви намерения за кратък период. Във Везни се настаняват двете вътрешни планети. Венера е подкрепа за позитивни финансови очаквания. Меркурий обаче ще обърква отчетни документи докато е ретрограден. Пълнолунието в Телец, в събота, с активното участие на непредсказуемия Уран, може да достигне върхова точка в междусъседски конфликт, да ви настрои срещу роднини, или приятели от детинство. Пътуването в събота не е препоръчително, особено по недобре познат път.

Дати на някои астрологични събития

На 28.10.2020/3:33/Меркурий се завръща във Везни.

На 28.10.2020/3:40/Венера навлиза във Везни

На 31.10.2020/16:49/ Пълнолуние в 8°Телец

Слънце опозиция с Уран на 31.10.2020/ 17:53

Меркурий квадрат със Сатурн на 1.11.2020 /21:06

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби и Телец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

28.10.2020 / 2:46 – 28.10.2020 /10:44

30.10.2020 /18:12 – 30.10.2020 /23:19

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии