Седмичен хороскоп 26 септември-2 октомври 2016

НЛ 1 10 016Юпитер и Слънце в съвпад в понеделник

Плутон директен от понеделник

от вторник

във в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с един от най-благоприятните аспекти в астрологията – съвпадът на Слънцето и Юпитер. Както писах в предишния седмичен хороскоп, срещата на Слънцето и Юпитер ще бъде за пръв път от 12 години насам в знака Везни. Точният аспект е на 26-ти, в понеделник в 10 часа, но влиянието му мнозина са усетили още в средата на миналата седмица. Съвпадът Слънце-Юпитер често наричаме аспект на късмета, на сбъднатите желания, на добрите възможности. Той огрява дълъг период от време, а с участието и на други добронамерени планети, ефектът може да се разпростре върху месеци.

В тази посока подкрепата сега идва от Венера, движеща се в страстния воден знак Скорпион на полусекстил разстояние от съвпада, която подтиква към по-интензивни лични контакти, изпълнени с дълбоки чувства. А предстоящият хармоничен аспект – секстил на двамата участници със Сатурн придава сериозност на намеренията и плановете, свързани с личните взаимоотношения. Участието на Сатурн предпазва от прекалената еуфоричност на конфигурацията, която може да подведе към прибързани действия.

Така седмицата се очертава да бъде и романтична, и страстна, и резултатна. Ще има от всичко по много в емоционалния живот на повечето хора. Периодът е добър за заздравяване на връзки, за укрепване на взаимоотношения, за годеж, за брак. Влияе силно на въздушните и огнените знаци, а от другите две стихии – на водните Скорпион и Рак, и на земните – Телец и Козирог.

В първия ден на седмицата Плутон излиза от ретроградната си фаза. Плутон тръгна назад на 18 април от 17 градуса Козирог. За повече от пет месеца планетата на трансформацията се върна назад по зодиака почти 3 градуса. Сега от 14-я градус Плутон поема напред за близо седем месеца, до следващата ретроградна фаза. За кардиналните знаци от втората декада, предстои период на взимане на важни решения. Земните знаци от втората декада са подкрепени в своите намерения и амбиции за постигане на определена цел. Плутон е силно свързан с властта и структурите, които я обслужват. Директният Плутон ще даде „карт бланш“ на нечии планове, но също така може да обърка задкулисните играчи, изкарвайки на светло някои политикански машинации.

От вторник Марс преминава в знака на своята екзалтация – амбициозния Козирог, присъединявайки своята мъжка енергия към тази на Плутон. Марс обикаля зодиакалния кръг за близо две години като за последно в Козирог навлезе на Димитровден – 26 октомври 2014 година, придвижвайки се през земния знак до 5 декември. Аналогията с предходното преминаване може да подскаже на всеки в коя област ще бъде подкрепен от планетата на амбицията и волята. Марс в Козирог ще подсили мотивацията на земните знаци и ще направи още по-решителни кардиналните,докато се движи през знака, до 9 ноември.

В събота очакваме новолуние във Везни. Срещата на светилата е в 8-я градус на въздушния знак. Чудесен повод за отправяне на желания с очакване те да се сбъднат в рамките на следващите шест месеца. Тригонът на Венера и Нептун в Скорпион-Риби е чудесен завършек, спокоен и релаксиращ, на тази въздушно емоционална седмица.

Топли есенни дни и ведро настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Луната в първите дни, в другия огнен знак Лъв, ще ви подкрепя в инициативите и новите неща. Съвпадът Слънце-Юпитер се случва в дома на партньорството и ако успеете да се синхронизирате с неговите позитивни вибрации, ще успеете да направите много в тази сфера. Моментът е много добър за нова работа, по-добре платена, по-престижна, по-удовлетворителна. Смяната на средата ще ви се отрази освежаващо и тонизиращо. Марс, който преминава в Козирог и във вашата зона на професионална изява, ще ви кара да бъдете по-предприемчиви и смели, готови ад поемете нужните рискове, за да постигнете целта си. До новолунието в събота имате време да подготвите план, стратегия, нужните документи, и в средата на другата седмица да дадете ход на промяната.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с подкрепа от Луната. Нощното светило ще се движи през знака ви и във вторник, което ви дава усещането, че стоите на кормилото на живота си. Много неща могат да се движат в посоката,която желаете, стига да успявате да разпределяте добре времето и енергията си. Въодушевлението на съвпада на управителят на знака – Слънцето с Юпитер ще изпълни взаимоотношенията с много хора от близката среда. В период сте на активна комуникация с околния свят. Предстоят ви нови запознанства, формални и неформални срещи, разширяване на кръга от хора, които се интересуват от това, което правите и търсят съветите ви. Или вие имате нужда да придобиете нови знания, нещо което с новолунието в края на седмицата може да бъде добро начало на учебен процес, който ви е необходим в този момент,тук и сега. В живота на някой ваш близък роднина настъпва важна промяна. Смяната на знака на Марс, който преминава в Козирог, наред с изправянето на Плутон, води до по-сериозно отношение към режима на работа и почивка, към хранителните навици, движението и физическото натоварване, от което усещате, че имате по-голяма нужда сега. В работната среда могат да се появят предизвикателства,които да ви мотивират за промени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Луната в Лъв в понеделник ви „пришпорва“ с безброй задачи. Имате план и се придържайте към него, иначе рискувате да разпилеете вниманието си в много посоки и да не успеете да използвате съзидателния потенциал на следващите дни. А той е в съвпада на на планетния управител Юпитер и Слънцето. Всяка година този съвпад ви зарежда с позитивната слънчева енергия, но сега е добавено и много въодушевление. Вашата позитивна природа е в свои води през тази седмица. Аспектът ви помага да установите контакт с всеки и да създадете комуникация там, където пожелаете. Чудесен период за навлизане в нов кръг от хора, в непозната, но желана среда, поканени, или самопоканили се, но при всички случаи добре приети. Изправянето на Плутон и навлизането на Марс в зоната на доходите обещават раздвижване и приходи, които да обезпечат плановете за есента и зимата. Възстановявате личния контрол върху приходите си, като си давате сметка за необходимостта да ограничите излишните разходи. Все пак идва зима.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е ориентирана към семейството и най-близките. Имате да се справите с куп ангажименти по дома си, но също така моментът е добър да направите промени в работната среда. Да си потърсите по-добра или да промените настоящата, като внесете повече светлина в помещенията, или като привлечете позитивни и добронамерени хора, с които да работите. Ако сте планирали да основете собствен бизнес, периодът е добър. Съвпадът Слънце-Юпитер в началото на седмицата може да ви помогне да направите важна крачка в тази посока. Действителното начало обаче направете през следващата седмица, когато Луната започне да нараства. Мнозина ще трябва да попълнят знанията си, да се включат в школа или курс,които са точно в темата и в плановете им. Марс от Козирог ще укрепва волята и амбицията, като ви прави по-предприемчиви и настъпателни както в професионалния, така и в личния живот.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционално приповдигната седмица. В центъра са финансите, доходите, разпределянето на бюджета, придобивките по различни канали, които да ви подкрепят и обезпечат плановете. Някои морални аспекти също ще бъдат във фокуса на вниманието ви. Плутон дава тон с излизането си от ретроградната фаза. В зоната на любовта, романтиката и творчеството допълнително раздвижване има от навлизането на Марс в Козирог. Планетата войн изисква повече определеност в личните взаимоотношения. Колебанието, неяснотите, мъглявата представа за бъдещето е най-добре да загърбите. Изправeте се смело и  заявете своите предпочитания. Децата ви правят мотивирани и действени, готови да преодолеете всяко препятствие, което ви пречи да бъдете родител, да имате дете, или да прекарвате повече време с него. Импулсът за изява ще ви прави популярни през тази и следващите няколко седмици.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои специална седмица. Първият акцент в нея – съвпадът на Слънцето и Юпитер във Везни попада в зоната на вашата кариера. Той внася вдъхновение, което ви извежда от привичното спокойствие и може да промени съществено професионалната среда, подклаждайки дремещи амбиции и желание за професионален растеж. Когато Луната добави своята енергия към тази на Слънцето и Юпитер в края на седмицата, всичко може да стане реално измеримо и надеждно за дълъг период от време. Навлизането на Марс във вашия знак, след две годишно отсъствие, ще ви помогне да канализирате енергията си в една посока, без разпиляване и ненужни фойерверки. Директният вече Плутон също подкрепя съсредоточаването на жизнената и творческа енергия в една посока.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна в много отношения седмица. Съвпадът на Слънцето и Юпитер е в зоната на вашите сърдечни трепети, на любовта и творчеството. Много въодушевление ще влагате във всичко, с което се захванете и е възможно да направите някои ходове прибързано, без да изчакате подходящия момент. А той настъпва с новолунието в края на седмицата, когато триото Слънце-Луна-Юпитер осветява личния живот и го прави социално значим. Ще искате повече хора да разберат за вас, да блеснете и да получите заслужено своите пет минути слава. Това, което си пожелаете, може да придобие реален образ през следващите месеци и през пролетта да се радвате на отлични резултати. За повече откритост ще съдейства и Плутон, който става директен в зоната на вашите тайни и партньорски намерения. Марс навлиза в тази зона със своята мъжка енергия, което ви прави по-потентни в буквален и в преносен смисъл, както на чисто физическо ниво, така и в социален аспект. Някои истини за съвместния бизнес и общите сметки могат да излязат на светло и те да бъдат обект на преоценка, както и на очаквания за движение нагоре.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои уникална седмица. Две в едно, две важни астрологични събития се случват на ваша територия, едното в началото, другото в края на седмицата. В понеделник е съвпадът на Слънцето и Юпитер, за пръв път от 12 години насам, и еднократно, защото през следващата година ще бъде в следващия знак Скорпион. С този съвпад вървят вдъхновение, импулс за изява и късмет. Те ще споходят тези, които могат да се настроят на позитивна вълна и са готови да допуснат в живота си радостта, светлината, любовта и хармонията. Този вдъхновяващ аспект е пламъкът, който може да разпали творческият потенциал у хората на изкуството. Новолунието тук е стартовият момент на всяко начинание, или генерална промяна най-вече във външност и маниери. Юпитер в най-личната зона на хороскопа ще ви кара да искате повече от живота. Някои неща си пожелайте сега, на новолуние, за да дойдат резултатите след няколко месеца. Някои важни промени идват точно сега с навлизането на войнствения Марс в зоната на семейните взаимоотношения. Марс ще внесе голяма доза безпокойство и провокативност в домашните дела, особено ако се включват и външни фактори, или хора с неспокоен темперамент.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Съвпадът Слънце-Юпитер е вдъхновение за любознателната ви природа, може да ви отведе в нови сфери на знанието или по непознати досега географски територии. Новата Луна в същата зона дава старт на начинания, които разширяват хоризонта ви, правят ви по-отворени за света и за новото в него. Включете се във форма на обучение – действителна или дистанционна, която да ви даде нужните знания, или документ за правоспособност. Време е да се освободите от страховете и недоверието в собствените си възможности. Марс,който навлиза в Козирог през тази седмица, ще ви помогне да се освободите от всичко, което задържа развитието ви, да преобразувате енергиите си така, че при преминаването му във вашия знак на 9 ноември да сте готови за скок.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстоящата седмица е уникална за дома и най-близките отношения. Усещането за удовлетвореност, пълнота и сигурност ще бъде преобладаващо за мнозина от групата. Съвпадът Юпитер-Слънце се случва в зоната на семейните отношения и там има много какво да ви радва. За тези от първата декада емоциите могат да бъдат в повече, заради въздушният и повърхностен в някакъв смисъл тон на промените. Съвпадът на светилата в същата зона, ще внесе баланс в края на седмицата, или поне определеност, която да ви успокои. Обърнете внимание на Марс, който в началото на седмицата навлиза в срещуположния знак Козирог. Това е „червена лампа“ за партньорските взаимоотношения. В комбинация с Венера в марсовия знак Скорпион обещават сега и в следващите седмици много емоции, промени в настроението от едната крайност в другата. Марс, и вече директният Плутон в зоната на връзките, ще ви предизвикват, но и мотивират да определите основните си очаквания към партньора, както и да формулирате конкретно целите си като част от двойката, от фирмата, от компанията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица е запомняща се с обръщането на Плутон. В понеделник планетният управител излиза от ретроградната си фаза, в която бе повече от пет месеца. В изминалия период при мнозина са се натрупали обстоятелства, които са с ограничителен, обременителен или негативен в някакъв аспект, характер, забавящи движението напред и развитието под някаква форма, или влияещи неблагоприятно върху взаимоотношенията с околните. Сега под съчетаното влияние на благодатния съвпад на Слънце-Юпитер и предстоящото новолуние, започва процес на отпадане на задържащите фактори. Получавате подкрепата и съдействието, което заслужавате. Дайте ход на вашите планове, стартирайте своя идея, разгърнете бизнеса си, всичко това с идването на съуправителя Марс в земния и практичен Козирог, но и с напредването на възходящата фаза на Луната, след новолунието в събота.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, четвъртък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои неспокойна седмица. Активността във въздушната стихия, предизвикана от съвпада на Слънцето и Юпитер от една страна, и последвалото го новолуние в същата зона, провокира водната ви природа. Някои хора и ситуации ще бъдат твърде еуфорични и дори повърхностни за вашите разбирания и морални ценности,за да бъдат приети спокойно. Някои от групата ще се докоснат до ново знание, метафизично по характер, което може да обърне досегашните представи за живота и неговият смисъл. Възможно е да ви се открият истини, които да ви поставят пред сериозен избор. Или някои ваши представи да се окажат извън реалността. В материален аспект, астрологичната картина подкрепя покупко-продажбата на имоти, уреждането на наследствени въпроси, наемните отношения. Получавате подкрепа от приятелското си обкръжение, както и мотивация да бъдете по-активни, и настоятелни в следване на желанията и стремежите си. В края на седмицата ви носи емоционални подаръци и душевен комфорт топлата прегръдка на Венера и Нептун в тригон.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце съвпад с Юпитер на 26.09.2016 /10:00 часа

На 26.09.2016 / 18:02 ч. Плутон директен от 14°55′ Козирог

На 27.09.2016 / 11:06 ч. Марс навлиза в Козирог, в който знак се движи до 9.11.2016 година

На 1.10.2016 / 3:11 ч., Новолуние в 8°Везни

Венера в тригон с Нептун на 1.10.2016 /20:13 часа

Луната през периода се движи между знаците Лъв и Скорпион, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

27.09.2016 /11:52 – 28.09.2016 /0:43

29.09.2016 /13:05 – 30.09.2016 /10:52

2.10.2016 / 8:43 – 2.10.2016 /22:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии