Седмичен хороскоп 26 септември – 2 октомври 2022

2022 9 26Новолуние във Везни на 26 септември

на 28-ми

Венера във Везни

Меркурий директен от 2 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

На прага сме на динамична в астрологично отношение седмица. Започва с новолуние в знака на любовта и хармонията, завършва с дългоочакваното обръщане на Меркурий.

В първия час на понеделник Слънцето и Луната се срещат в 2 градуса Везни. Сама по себе си тази среща във въздушния знак е вдъхновяваща, насочва мисли и сетива към хармония с хората, и с природата. Към съвпада на светилата във Везни има допълнителни аспекти, които му придават различни нюанси, кактво в позитивния, така и в негативния спектър.

Също в понеделник, няколко часа след новолунието, се случват три важни аспекта. Венера прави земен тригон с Плутон, по-късно съвпад с ретроградния Меркурий, а вечерта Слънцето и Юпитер застават в точна опозиция. На практика Слънце,Луна, Венера и Меркурий се обединяват в голям стелиум на границата Дева-Везни. Подкрепени са от господаря на ъндърграунда и задкулисието – Плутон. Имат противодействието на Юпитер и Нептун. Каквото на небето, такова и на земята. Предизборно можем да очакваме обединения и съглашателства, много вероятно – тайни. Участието на ретроградния Меркурий предупреждава за неискреност, некоректност, неяснота, но и за краткосрочност на начинанията.

Когато е добре разположен, както сега в Дева, ретроградният Меркурий не пречи, а понякога дори насърчава, започването на неща кратки като време. Както добре го е усетил водещият СВО. Референдум между 23 и 27, признаване на 30 септември.

Мотото на средата на седмицата обаче е „Бързай бавно“. В сряда, на 28 септември, Марс и Сатурн правят точен тригон. Колкото Меркурий в подвижните Близнаци подтиква към активно говорене и бързи действия, толкова Сатурн от неподвижния Водолей изисква повече внимание към последствията, разум и спокойно обмисляне, преди да се говори и прави нещо. Малко хора умеят да обединяват двете противоречащи си изисквания, да бързат бавно, да напредват, но добре премисляйки всяка своя дума и стъпка. Трябва да се отчита и участието на стремящият се към показност и атракция реформатор Уран.

От Водолей в квадрат с Уран, Сатурн филтрира стремежът към промяна, към новото. Не на всичко се дава зелена светлина. Сатурн очертава рамките и налага ограниченията. За да има бъдеще, новото трябва да стъпи на здрава основа. Затова процесът на разрушение, колкото и да се забързва от Уран,владетелят на времето казва: трябва да дойде подходящият момент.

В петък, на 29 септември, Венера влиза в своя знак. Във Везни планетата на любовта и хармонията ще се движи до 23 октомври, когато ще направи съвпад със Слънцето. До тогава Венера ще премине през някои трудни аспекти като опозицията с Юпитер през тази седмица и квадратът и с Плутон в края на октомври. Стъпването на Венера във Везни прави отново въздушната енергия да бъде доминираща. Мощни мисловни течения ще обгръщат хората на земята. Добре облечените стари идеи ще отстъпват място на съвсем нови въздушни включвания.

В неделя теренът е много хлъзгав. В подвижния кръст се оформя голям квадрат със сменящи се участници само в рамките на няколко часа. Меркурий е стационарен, но това не му пречи да бъде активен участник в тао квадрата с Марс и Нептун.

Малко преди обяд се „завърта на пета“ и променя посоката на движение.

Меркурий става директен в 11 06 от 24Дева.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с новолуние в срещуположния знак. Активността в партньорската зона е голяма и налага съобразяване с мнението на другите. В средата на седмицата планетният управител в хармоничен аспект със Сатурн ви дава сила в говорене и обществени изяви. В петък Венера влиза във Везни. Партньорството става все по важно. Наложете си повече разбиране на отсрещната страна и дипломация. Обръщането на Меркурий в неделя ще ви позволи повече лекота в отношенията в близката работна среда.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Новолунието във Везни ви прави чувствителни към информацията. Всичко, което достига до вас, независимо по кой канал, ви активира и прави неспокойни. Време за учене. Време за предаване на наученото на други. Всичко това ще ви се удава още по-добре, когато Венера влезе в своя знак в петък и ви прави по-харизматични, но и по дипломатични в изказа. Дисхармоничното влияние на ретроградния Меркурий върху зоната на приходите и притежанията ще се промени с обръщането му в неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на приятелите. Новолунието в зоната на неформалните отношения предполага раздвижване в приятелската среда. Ще научите нови неща за близки и далечни другари по съдба. Социалната активност на всички нива става по динамична, особено тази в социалните мрежи. Сърдечните дела може да предизвикат известно безпокойство. Планетният управител от зоната на любовта и изявата, освен че е ретрограден, застава в опозиция на стелиума на новолунието. Повече свобода да заявите себе си имате в петък и събота, когато Луната е във вашия знак. Меркурий от зоната на кариерата се изправя в неделя малко преди обяд, така кълбото от грешки и недоразумения в професионалната среда ще започне да се разплита.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ангажирана седмица. Новолунието във Везни дава старт на нови теми в живота ви. Измъкнете се съзнателно от коловоза, в който сте се вкарали и в който затъвате от месеци насам. Постарайте се да погледнете на случващото се около вас и по света с други очи. В това отношение планетният управител ще ви бъде голяма подкрепа, когато стъпи на прага на своя знак. Имате месец напред да се радвате на златната есен и новите възможности привлечени от СЛВ във вашия знак. Изправянето на Меркурий ще ви донесе успокоение в сърдечните дела. Сега можете да си кажете всичко без да се притеснявате, че ще ви разберат погрешно.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е забележителна с изправянето на планетния управител от вашия знак. Това става в неделя малко преди обяд. В понеделник новолунието във Везни внася нови нотки в зоната на приходите и притежанията. Към позитивната енергия в тази зона добавя възможности и Венера от петък нататък. Имате силната подкрепа на Марс от другия меркуриев знак в тригон с разумния Сатурн да намерите точната посока и удачното решение. Бързайте бавно, не се поддавайте на импулсивни внушения относно кариерно развитие и работни условия.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с новолуние в зоната на професионалната изява и социалните стремежи. Образувалият се стелиум от четиир планети около него е в хармонична връзка с Плутон от вашия знак. Така новостите, които следват новолунието, не са изненада, а очакван резултат от положени усилия. Вашата мъдрост и компетентност следва да бъдат високо оценени, още повече, когато и благодатната Венера навлезе в полето на кариерата. Заедно със Слънцето за близо месец напред тя ще ви подкрепя в амбициите за професионален растеж и себедоказване. Изправянето на Меркурий в неделя разчиства пътя за нови цели и разширение на кръгозора.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои романтична седмица. Новолунието в зоната на любовта създава условия, в които да с проявят силните страни на връзката ви. Заедно можете да се справите с всяко предизвикателство. Особено с въртележката, в която ви вкарва ретроградния Меркурий от зоната на дома и семейството. В началото на седмицата Марс от вашия знак ви вдъхва смелост и насочва да се вслушвате в мъдрите съвети на по-знаещ. В края на седмицата обаче има риск да загубите търпение и да предприемете погрешни стъпки. Опрете се на любовта, която вдъхва Венера от Везни и няма да сбъркате. В неделя Меркурий се „влиза в правия път“, а с него и плановете ви за промени и ремонти.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. В понеделник е новолунието във втория градус на вашия знак. Тези с рождени дни през седмицата ще имат съвпад на светилата или нарастваща Луна в годишните хороскопи, добър знак за успешна лична година. В допълнение към позитивната картина е идването на Венера в знака ви. Планетният управител ще възнаграждава изобилно усилията ви да правите света около себе си по-красив и надежден. Ретроградността на Меркурий приключва в тила ви в неделя. С изправянето му очаквайте подобряване в отношенията с някои „скрити лимонки“.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на въодушевление и очакване на нещо хубаво да се случи. Зареждане идва от новолунието в другия въздушен знак Везни. То се случва в зоната на големите планове и новите цели. Следвайте порива на съвпада на светилата, бъдете добронамерени и раздаващи се. Венера идва в своя знак дни по-късно и подсилва позитивната енергия в тази зона на стремежи и себеразвитие. Като коректив е тригонът на Сатурн от вашия знак и Марс от Близнаци, който зове за намаляване на темпото и добро обмисляне преди да се прави важна крачка. Още повече, че чак в неделя Меркурий става директен успокоявайки полето на задълженията и инвестициите.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, започва с Луна в друг кардинален знак- Везни. Новолунието във Везни закотвя вниманието ви в домашните дела. Семейно събитие или грижа по близък ще изискват повече от енергията ви. Към Слънцето се добавя позитивността на Венера, когато тя пристъпи прага на своя знак. Така в дома ви се настаняват радост и изобилие, което ако съумеете да усвоите, ще ви топли дълго време. Скрито от очите преминават противоречиви течения, на които ще се даде изява в последните дни на седмицата. Изправянето на Меркурий ще ви помогне да балансирате отношенията с хора от вашия бранш.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с новолуние в предходния знак. Скрито от очите ви се развиват процеси, които тепърва ще привличат вниманието. Нужна е пренастройка от ваша страна и готовност за промени. В средата на седмицата Луната е във вашия знак, което ви дава свобода на действие и кара околните да се съобразяват с вас. Имате нужда от начален тласък, за да излезете от коловоза, в който сте се разположили удобно. Той ще дойде след месец, с новолунието във вашия знак, но подготовката започва отсега.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Новолунието в зоната на тайните ви носи информация, с която трябва да се справите. Бъдете дискретни, когато става дума за инвестиции. Фирмените дела, общите сметки, са обект на обсъждане. Имайте търпение и проявете присъщата ви мъдрост за всичко касаещи дома, семейството и най-близките ви хора. Ретроградният Меркурий от полето на партньорството излиза от ретроградната си фаза в неделя преди обяд. Изправянето му спомага за хармонизиране на отношенията с партньора.

Дати на някои астрологични събития

На 26.09.2022 в 0:54 Новолуние в 2°Везни

Венера 120 Плутон на26.09.2022- 7:46

Меркурий 0 Венера на 26.09.2022- 19:59

Слънце180 Юпитер на 26.09.2022- 21:33

Марс 120 Сатурн на 28.09.2022 – 7:48

На 29.09.2022 в 9:48 ч Венера във Везни

На 2.10.2022 в 11:06 ч Меркурий директен от 24°Дева

Луната е без курс на:

27.09.2022 19:21 – 28.09.2022 2:14

30.09.2022 0:20 – 30.09.2022 7:03

2.10.2022 0:46 – 2.10.2022 10:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

5 коментара so far »

  1. Надя Ст. каза,

    Писа на септември 30, 2022 @ 20:05

    Муси, в хороскопа за седмицата пишеш- Когато е добре разположен, както сега в Дева, ретроградният Меркурий не пречи, а понякога дори насърчава, започването на неща кратки като време. Както добре го е усетил водещият СВО. Референдум между 23 и 27, признаване на 30 септември.
    Смяташ ли, че Путин се съветва с астролози?
    В предишен седмичен хороскоп беше писала, че Украйна се разпада, исторически закономерно, и астрологически също. Като сглобена държава с последна начална дата на независимост от 24 август 1991 година, е в критичен период от краткия си живот.
    И така стана. Затова си мисля, че той сигурно има съветници, които разчитат посланията на звездите.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 30, 2022 @ 20:59

    Надя Ст.,
    всички държавни глави се съветват с астролози. Нашият също.
    Но, първо зависи с какъв астролог се съветваш. Дали такъв, който ти казва каквото искаш да чеуш. Има такива.
    Или ти казва истината,макар да не ти харесва.
    Второто условие е доколко самият лидер разбира астрологщичните принципи и може сам да се ориентира в конкретната обстановка.
    Путин има собствен канал за връзка, това едно.
    Второ, има голям избор. Руската астрологична школа е много добра.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 30, 2022 @ 21:02

    Гледам в папката спам има коментар на някакъв по същата тема.
    Да предупредя господина, че коментари с
    обидни епитети се отправят директно в папката спам, както и всички следващи коментари на въпросния тип.

  4. Надя Ст. каза,

    Писа на октомври 1, 2022 @ 0:10

    Благодаря ти, Муси!
    Дано звездите да го водят в правилната посока за повече справедливост в живота на неговия народ и на всички нас.
    А ти все така да ни радваш с прозорливите си хороскопи.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 1, 2022 @ 23:06

    Тъй като въпросният господин продължава да спами и да търси внимание, пускам само едно изречение от
    коментарите му, за да добиете представа как един не особено грамотен човек, с лошо възпитание, се напъва да дава съвети и за правописа.

    “И във втория ти коментар “въпросния тип” трябва да е членуван с пълен член “ът”, тъй като е подлог. Че си и неграмотна типка!”

    Господине, припомнете си от уроците по граматика, че когато има предлог пред думата, се използва непълен член.
    “Да предупредя господина, че коментари с обидни епитети се отправят директно в папката спам, както и всички следващи коментари на въпросния тип.”

    Така че господине давайте съвети там, където все пак имате някаква компетентност. Иначе сте смешен.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии