Седмичен хороскоп 26 февруари-3 март 2024

ШИПКА-24Марс-Юпитер в квадрат

Стелиум Слънце-Меркурий-Сатурн в Риби

Венера-Уран в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е сравнително бедна на събития, но пък със значими аспекти, две квадратури, в началото и в края, а по средата голям съвпад (стелиум). Луната е намаляваща, движи се между Дева и Стрелец,в петък прави тригон със Слънцето, а в неделя-квадрат.

Влиянието на първия аспект, квадрат Марс-Юпитер, е силно, усеща се още в края на предходната седмица. Аспектите на Марс винаги оставят следа. В едни случаи чрез тях се проявява като рицар, защитник на слабите, а в друг като хулиган-разрушител,не спазващ правила и закони.

Във вторник квадрат на Марс и Юпитер става точен, но е в съучастие с Венера, на която е трудно да се раздели с планетата воин. Тази конфигурация, разположена в неподвижните, подвластни на силните страсти, знаци Телец и Водолей, е нескончаем извор на конфликти и напрежение. Борба за надмощие, физически и словесно, демонстрации на накърнено его и засегнато честолюбие, са част от проявленията на този напрегнат аспект. Квадратът Марс-Юпитер прави някои хората припряни, бързо съгласяващи се или бърдо отказващи. При други засилва ината и неотстъпчивостта, което води до конфликти и саморазправа. Венера внася елемент на интрига и поддържа активен огъня на страстите.

От началото на седмицата тръгва формирането на стелиум в Риби. Меркурий е инициатор и обединител. Все в сряда бързоногият най-напред се доближава до Слънцето, след това се слива със Сатурн (фигуративно казано) и накрая слънцето е в съвпад с този с пръстените. В средата на седмицата, в сряда и четвъртък, енергиите на трите космични тела са най-плътно, обединени в едно цяло. В края на седмицата стелиумът постепенно се разпада.

Когато казвам, че Меркурий е бърза планета, трябва да направя едно отклонение и да внеса малко яснота. Да, той се движи най-бързо от всички, обикаля Слънцето за около 88 денонощия. Затова аспектите му с другите планети са с относително кратко влияние. Но, около оста си Меркурий се движи бавно, много бавно, почти най-бавно от планетите в слънчевата система, за 59 денонощия. Усещате ли противоречието бързо-бавно. Бързо,под влияние на Слънцето и близостта си с него и бавното вътрешно преработване на енергиите. Този парадокс създава вътрешния дисбаланс, неувереност, тревожност, невротичност у хората със силно влияние на Меркурий. И това не са само и единствено родените под знака на Близнаци. Такива хора имат нужда от опора, от външни спирачки, за да изпаднат в синхрон вътре-вън. Затова меркурианците се привличат от партньори,които са вътрешно центрирани и здраво стъпили на земята. А за да са сигурни, че в живота си ще постигнат баланс,често си избират да се родят с асцендент от неподвижните знаци, с предпочитания към Скорпион и Лъв.

Меркурий подготвя почвата за важната среща Слънце-Сатурн,охранява я и в края на седмицата си взема сбогом с участниците. Слънцето и Сатурн се срещат веднъж годишно, като мястото на срещата, зодиакалният знак, се определя от Сатурн. Сега това се случва за пръв път отблизо 29 години, в Риби. Ще се случи още веднъж, през пролетта на следващата година. Съвпадът Слънце Сатурн склонява към сериозност и отговорност. Периодът е добър за начало на съвместна дейност, обединяване на сили и ресурси за важни начинания. В Риби, акцентът пада върху водни ресурси, водоеми, съоръжения, течности от различен вид, от минерална вода до петрол, добиване, производство, транспорт, търговия в големи обеми, строителство на обекти свързани с течности, химикали, фармацефтични продукти и др. подобни. Стелиумът има подкрепата на Юпитер от Телец, а това означава финансово обезпечаване. Добър период за предвидливите и предприемчивите.

Вторият квадрат е в края на седмицата. В неделя, на нашия национален празник, Венера и Уран са в квадрат, който става точен след обяд. Аспектът провокира бурни реакции, провокации, невъздържано поведение. Ефекта се подсилва от съпътстващата квадратура на Луната и Слънцето. Двата напрегнати аспекта включват и други планети, което разширява кръга на влияние. В първия участва и Марс, който е все още близо до Венера. Във втория, освен Слънцето срещу Луната са Меркурий и Венера. Бурна неделя ни предстои, с неочаквани обстоятелства и непредвидени реакции.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна,но забавна за повечето, седмица. Пълнолунието в Дева засяга работната среда и отношенията в нея, което задава началото на някои ситуации в първите дни на седмицата. Засегнато чувство на справедливост, неудовлетвореност от нечии думи или действия, провокира огнената ви природа. Планетният управител враждува с Юпитер, а това може дави постави в противоречие със закона. Не е изключена и финансова щета. В средата на седмицата намирате начин за подобряване на отношенията. Но в неделя ви очакват нови сюрпризи.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Напрегнатите аспекти в началото и провокират към необмислени думи и постъпки, с които можете да изпаднете в противоречия с партньор/и или шефове. Това което можете спестете на себе си, и на околните, запазвайки себеуважение. В средата на седмицата е възможно да бъдете въвлечени в интрига, да ви привлекат към хора и среда,за което не сте готови или изначално нямате интерес. Намерете своя „спасителен пояс“ в нечий авторитет или в личната си ангажираност. В неделя ще ви бъде трудно да се измъкнете от среда и обстоятелства, в които бушуват страсти и напрежение.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои активна в професионално отношение седмица. В първите дни обаче е важно да сдържате навика си да говорите директно това, което мислите. Сложете си кантар на приказките, включете автоцензурата, бройте до 10 преди да изречете упрек или да дадете непоискан съвет. При някои може да се случи обратното, да станат обект на словесна атака. Не се осланяйте твърде много на покровителството на планетния си управител. Понякога наказваме по-жестоко тези, които най-обичаме. Големият съвпад е в полето на семейните отношения и тези с рода, както и на всичко свързано с дома. Помага ви се да стигнете до идеята и намерението за промените нещо в дома си, или дори мястото, където живеете.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Заради участието на двете силни планети от вашия знак, събитията ще зависят изцяло от личната ви активност. Квадратът Марс-Венера с Юпитер ще ви предизвика да реагирате остро и бързо на случващото се, без да имате достатъчно време за обмисляне и планиране. Подкрепата на приятел/и, партньор/и ще бъде навременна и съществена. Петък е добър ден за възстановяване и подобряване на отношения. В неделя обаче ще ви бъде трудно да се ориентирате в обстановката и ще действате „на сляпо“.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е все още под влияние на пълнолунието във вашия знак. Не прибързвайте с мнение и заключения, още повече не ги споделяйте необмислено с по-голям кръг от хора. Дайте възможност на вашата земна природа да задейства вътрешния коректор. Особено сдържани бъдете към съвети касаещи диети и здравословен начин на живот. В средата на седмицата стелиумът от планети се разполага в зоната на партньорството. За необвързаните, моментът е добър за критична оценка на ситуацията, изправяне с лице към проблема и търсене на решение. За обвързаните също,но изискването за яснота изисква включването и на другата страна.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои вълнуваща седмица. Темата финанси ще се изпълни със съдържание още в първите дни. Не че нямате, а как да имате повече. И тук се сблъскват разумът и емоциите. Огледайте добре офертите преди да вземете решение. Средата на седмицата е изпълнена с общуване и движение. Някои ще бъдат поканени на интервю, други ще търсят усилено информация по важен въпрос, трети ще пишат, коментират, публикуват на всеослушание собственото си мнение, четвърти ще преговарят с партньори, а пети ще дават съвети и така нататък, все на говорене ще бъде. Старайте се да бъдете на ниво, както винаги, за да се чуе думата ви.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на динамика в професионалната сфера. Планетният управител е много активен в това да ви насочва към цели и хора, които могат да ви съдействат. Неспокойствието в първите дни предизвикано от квадрата на Марс и Юпитер може да ви обърка в представата за отношенията ви с определени хора. Не прибързвайте с изводите. Съвпадът на Слънцето и Сатурн в зоната на кариерата е първият от двата, докато господарят на кармата се движи през тази зона. Предизвикателството е към вашите знания и умения. Ще ви се обърне внимание на някои пропуски, но в същото време ще имате възможност да допълните и напреднете. Имате шанс за растеж с нужната подкрепа. Неделята е неспокоен ден с много предизвикателства.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на предизвикателствата. Чувството ви за хармония ще е провокирано в началото на седмицата, когато Марс се изправи срещу Юпитер в зоните на сърдечните дела и силните страсти. Проверявайте фактите преди да изречете претенция или да отправите обвинение. Стелиумът от планети в Риби поставя на преразглеждане ежедневието ви. Анализирайте, самонаблюдавайте се и оценете по достойнство плюсовете и минусите на ежедневния си график. Нещо можете да промените, от някои ангажименти да се откажете, други да добавите, така че да разпределяте времето си по най добрия и полезен за вас начин. В неделя дръжте емоциите си под контрол.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои неспокойна седмица. Марс от вашия знак се конфронтира с Юпитер във вторник. Това слага отпечатък на първата половина на седмицата. Предизвикателството е в това да устоявате на порива да реагирате на казано-речено от други, или на спонтанно възникнала ситуация. Възможно е да се усещате подведени и използвани, или силно разочаровани от някого. В средата на седмицата планетите в стелиума поставят пред погледа ви необходимостта от нов поглед върху ресурсите, с които разполагате, както и някои възможности за подобряване на материалното ви състояние. В неделя си налагайте спокойствие и контролирана реакция на отправени към вас предизвикателства.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, началото на седмицата провокира към прибързани изводи и необмислени стъпки. Дайте си време да обмислите и оформите стратегията си. Съвпадът на Сатурн и Слънцето се случва един път на около 29 години, като това е първият от двата в началото на този цикъл. Имате нужда от пренастройка, от спиране, оглеждане и планиране според новите условия. На прага сте на нов етап от живота си, планирайте добре всяка стъпка като вземете предвид цялата налична информация и натрупания личен опит. Периодът е добър за плавно издигане в кариерата. В неделя избягвайте рискови ситуации.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с изкушения. Някой или нещо може да ви се стори много привлекателно, по начина по който е представено. Възможно е да бъдете обект на съблазняване и опит за манипулация,чрез чувства или бъдещи отношения. В средата на седмицата може да се окажете разкъсвани от противоречия, за или против отношенията с друг човек. Ако не сте обвързани, дали изобщо има потенциал за връзка. Ако сте във връзка, накъде отивате, дали всичко между вас е истинско, дали ще бъде трайно. Ще са ви нужни повече смелост и решителност, за да се определите и да бъдете наясно със себе си. В неделя избягвайте конфликти с роднини и близки хора.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, другите ще заемат важно място през първата половина на седмицата. Напрегнатият аспект между Марс и Юпитер ще ви тика в чужди теми, в разговори за други хора, слухове и клюки. В средата на седмицата вие ставате център на собствената си вселена. Всичко ви касае и други хора се интересуват от вас. Големият съвпад в знака ви е взискателен към личните планове и намерения, особено тези ориентирани към бъдещето. Изискването е за сериозно отношение набелязване на лични задачи за изпълнение и стъпките, по които трябва да минете, за да ги изпълните. В неделя бъдете внимателни при пътуване и ако сте в компанията на много хора.

Дати на някои астрологични събития

Марс 90 Юпитер на 27.02.2024 г в 10:30 ч

Слънце 0 Меркурий на 28.02.2024 г в 10:42 ч

Меркурий 0 Сатурн на 28.02.2024 г в 17:07 ч

Слънце 0 Сатурн на 28.02.2024 г в 23:25 ч

Венера 90 Уран на 3.03.2024 г в 15:17 ч

Луната е без курс на:

26.02.2024 9:35 – 26.02.2024 16:29

27.02.2024 20:21 – 29.02.2024 5:09

2.03.2024 9:47 – 2.03.2024 15:56

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии