Седмичен хороскоп 26 февруари-4 март 2018

ПЛ 2 3 2018 в петък

Меркурий и Марс в квадрат

Слънце и Нептун в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е доминирана от водата. Във водни знаци се движат пет планети-Слънце, Меркурий, Венера и Нептун в Риби, Юпитер в Скорпион, и в добавка планетоида Хирон в Риби. Водният елемент е на върха на зодиакалната пирамида в понеделник и вторник сутринта, когато Луната се движи през Рак. С нейно участие е Големият воден тригон в началото на седмицата, от който могат да се възползват всички водни знаци – Риби, Скорпион и Рак, и земния Козирог.

Водната енергия е емоционална, дълбока, страстна, отмъстителна, но и опрощаваща.

От гледна точка на планетното присъствие, забележима през тази седмица е позицията на Меркурий. Най-вътрешната планета от слънчевото семейство прави поредица от аспекти в следващите дни. Макар да се движи в зоната на своето изгнание – зодиакалния знак Риби, планетата на комуникациите е много активна и то не откъм най-добрата си страна. В четвъртък и петък Меркурий прави квадрат с Марс, секстил с Плутон и тригон с Юпитер, а в неделя съвпад с Венера. От вторник до четвъртък Меркурий участва в голям воден стелиум, простиращ се от 9 до 27 -я градус на Риби. Активното меркуриево влияние ще развърже езиците и на най-неразговорливите. Ще бъдем свидетели на много говорене, самоцелно спорене и пилеене на мисловна енергия.

Меркурий е свързан с времето и неговите промени. Синоптичната прогноза е за разваляне на времето, астрологичната я подкрепя. Възможни са повече от нормалното за сезона валежи. Водната стихия е в силата си и в трите агрегатни състояния. Някои следствия от това, като аварии във водопроводни системи, прииждане на реки, повишаване нивото на язовирите, поледици, могат да бъдат предотвратени с по-малко говорене и повече действия.

Другата вътрешна планета – Венера също има значима роля в астрологичния спектакъл през седмицата. Докато в предходната, квадратът ѝ с Марс разбуни духовете в не една двойка, или социална група, сега планетата на любовта е умиротворител и арбитър в споровете. Нейните благоприятни аспекти с Плутон, Юпитер и Меркурий, както и участието във водния стелиум, я правят център, около който се завъртат добри идеи, благотворителни каузи, и смислени проектозакони. Тригонът Венера-Юпитер,съвместно с другите планетни конфигурации, създават романтична атмосфера и добра бизнес среда през втората половина на седмицата.

Динамичната астрологична картина през тази седмица е подчертана от пълнолуние. Опозицията на светилата е в петък в 11-я градус по оста Риби-Дева. Пълнолунието в Дева ще извади на показ всички дребни прегрешения, недостатъците, които досега не сме видели, камъчетата, които очакват да преобърнат колата с добрите идеи. Пълната Луна в шестия знак на зодиака е напомняне за здравословен начин на живот, хранене, движение, придържане към ритъма работа -почивка, и най-важното чисти мисли и почтени намерения.

Слънцето слага поантата на тази седмица със съвпада с Нептун в неделя. Това се случва всяка година и откакто Нептун е в Риби, в тази част на годината. Съвпадът на Нептун и Слънцето е вдъхновяващо творческите натури, аспект с мощно духовно влияние, за тези, които са на нужните честоти. Срещата на тези космични тела влияе върху цялата седмица и част от следващата, намалява напрежението, там където го има, насочва към примирие, приемане и опрощение.

Успешна и резултатна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Рак. Семейството и домашните ангажименти са най-важни в началото на седмицата. Някои проблеми, касаещи собственост, покупко-продажба на имоти, кредити, обезпечения, финансова подкрепа ще имат благоприятно развитие през тази седмица. Във вторник и петък бъдете внимателни в изказа си, за да не огорчите някого, и да не подроните доверието във вас. Пълнолунието в Дева ви подсеща да обръщате повече внимание на здравето си, да не го претоварвате с вредна храна и напитки. Моментът е добър за започване на самостоятелен бизнес, за отделяне от нечие нездравословно покровителство, или от удобство, което ви вкарва в коловоза на мързела и неразвитието. Противоречията възникнали през седмицата ще успеете да балансирате в неделя,когато Слънцето и Нептун се срещат в предходния знак Риби. Помнете сънищата си и търсете в тях знаците на съдбата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои активна във финансово отношение седмица. Пълнолунието активира зоната на личните доходи и притежания, което слага отпечатък върху цялата седмица. В началото процесите се развиват скрито от вашите очи. Нещо, или някой работи по въпрос, който ви касае. Истината лъсва във вторник и следващите дни. За да имате успех, не е достатъчна само благоприятната астрологична обстановка. Положете усилия, направете това, което зависи от вас, намерете нужните ви хора, рекламирайте работата си. И се придържайте към правилото да не харчите повече, отколкото печелите. Така пълната Луна ще ви подкрепи с приходи, и финанси, от които се нуждаете. Резултатите могат да дойдат веднага, или да се разтеглят във времето до следващото пълнолуние. Седмицата предлага и романтични изживявания, най-вече в домашната среда. Засега някои тайни е по-добре да останат тайни, ако това е цената на семейния мир.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Марс от вашия знак отново е в планетарен конфликт. В предходната седмица той беше в квадрат с Венера, което ви включи в емоционални битки в защита на нечии засегнати права. Сега планетата войн ще бъде в напрегнат аспект с Меркурий, който е в компанията на няколко планети. Срещу вас ще има масиран отпор, ще ви бъде трудно да отстоявате позицията си поне до средата на седмицата. При доминираща водна енергия, която включва и подмолни методи, за вашата склонна към открити действия огнена природа, ще бъде трудно да постига съгласие и разбиране. Затова не влизайте в словесни битки, особено с жени, ако не сте добре въоръжени – с аргументи и с подкрепата на други хора. Пълнолунието в Дева дава възможност да намерите решение на проблем, който противопоставя семейните ангажименти и професионалните задължения. Краят на седмицата обещава разбиране, съпричастност и радостни преживявания в домашната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Дева. Доминирането на водната енергия е удачно за развитието на вашите планове. Стягайте куфарите – в преносен, а за някои и в буквален смисъл. Гответе се за промени, макар те да не са по вкуса на вашия инертен знак, но ще внесат раздвижване, което ще ви отвори някои затворени досега врати. Пълнолунието в Дева, на което се радвате един път в годината, предполага реализация на ваши проекти, старт на нещо ново, приключване на текущи задачи и удовлетворение от постигнатото. Радвайте се на подкрепата на приятели, партньори, на хора, с които се пресича професионалния път. Отдайте всекиму заслуженото, не пестете похвали и благодарности. Срещата на Слънцето и Нептун може да ви зарадва със сбъднато желание и неочакван късмет.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в Дева. Пълна Луна във вашия знак се случва обикновено веднъж годишно,когато Слънцето се движи през Риби. Големият стелиум от планети в срещуположния знак Риби влияе през цялата седмица, насочвайки вниманието ви в другите, в партньора по служба, или този по закон. Имате очаквания към него/нея и големият воден тригон подсказва, че те не са без основания. В понеделник и вторник някои ще получат нещо желано, във вид на отговор на запитване, съгласие, разрешение, важен документ, или покана за интервю за нова работа. В четвъртък Луната е във вашия знак и ви подканя за действие, за лично включване в събитията, които ви засягат. Дните на пълнолуние четвъртък, петък и събота, са дни за реализация, изясняване, уточняване, но това става по-добре с вашето активно участие. Няма гаранции,че всичко което стане ясно и открито,ще ви хареса. Съвпадът Слънце-Нептун в отсрещния знак ще направи нужното да съгласувате потребностите и изгладите противоречията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Така всичко, което идва отвън става важно и интересно. Доминирането на водната енергия ви въвлича в поток от емоции, които не са съвсем по вкуса ви. Вашата рационална и прагматична природа намира своето място в дните на пълнолунието. Пълната луна в сродния по стихия земен знак Дева е момент на откровение, време за заявяване на планове и намерения добре обмислени от дълго време. Авантюристичната нотка, присъща на тази зона на слънчевия , е също подчертана. Позволявате си да мечтаете и планирате пътуване, а защо не и дълго пътешествие през някой от следващите месеци. Избирайте, правете резервации сега, преди Юпитер на 9 март, по-късно и Меркурий – на 23-ти да станат ретроградни и да ви объркат плановете. Хармоничният аспект между благодетелите Венера и Юпитер задават добра бизнес среда през тази седмица, в подкрепа както на самостоятелен бизнес, така и на съдружия.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на пълнолуние в другия меркуриев, и също подвижен, знак Дева. Това прави седмицата динамична и отворена за промени. В първите дни Луната в Рак ще ви съдейства за решаване на финансови въпроси. Искайте увеличение на заплатата, моментът е добър, за да получите утвърдителен отговор. Но се подсигурете с железни аргументи, подкрепящи искането ви, за да не се получи обратен ефект, и да ви „посочат вратата“. До средата на седмицата ви очакват интересни ситуации на работното място и новини,свързани с хора, с които работите. Втората половина е с фокус върху домашната среда и хората, с които споделяте общо жизнено пространство, както и тези, за които се грижите. В дните на пълнолунието е възможно да попаднете в напрегната ситуация,в която бързото ви, и адекватно, включване играе важна роля. Жените в обкръжението ви ще имат повече нужда от подкрепа, докато за вас тя ще дойде най-вече от мъже.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак – Рак. Началото на седмицата е ориентирано към обстоятелства в професионалната сфера, които изискват заемане на позиция. Нещо което е твърде предизвикателно към вашия стремящ се към баланс знак, но също така склонен към нерешителност и отлагане на проблемите. Пълнолунието в критичната Дева обаче ще ви накара да отчетете реалностите и да подходите по-организирано и прагматично. Докато през изминалата седмица управителката на знака бе в конфликтна зона, сега тя се движи в хармония с Юпитер. Двете планети могат да ви подкрепят при взимане на важни решения, да ви дадат усещане за сигурност и изпълнен дълг, особено по въпроси, свързани със собственост, притежания и права върху материални или нематериални обекти. Използвайте края на седмицата и празничните дни за пълноценна почивка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои мистична седмица. Или седмица на мистификациите, нещо да изчезне, друго да се появи незнайно откъде. Доминирането на водната енергия и съпътстващите я емоции във всяка ситуация могат да ви отегчат и дистанцират от някои групи хора. Затова пък пълнолунието в Дева активира рационалната ви природа. Задейства се нагласата ви за проучване и търсене на истината, за разкриване на тайни и изваждане на показ скритите намерения на някои хора. Общите сметки, инвестиции и съвместни финансови планове могат да бъдат обект на тези проучвания. Венера и Юпитер в хармоничен аспект подкрепят финансово разгръщане и някои рискови начинания, които имат голяма вероятност да се увенчаят с успех. Ще трябва да преодолеете някои страхове, най-големият от които, е страхът от обедняване. Спокойствие и надежда за добро развитие на делата носи съвпадът на Слънцето и Нептун в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Диригентската палка е във вашите ръце. Размахвайте я според музиката, която искате да се лее около вас. Лидерството върви паралелно с отговорността, защото „тежка е царската корона, но не я дават на хамали“. Големият воден тригон, с който започва седмицата ви въвлича в ситуации, в които ще водите, но и ще бъдете водени. Пълнолунието в Дева дава шанс на приятелство, което да се развие в нещо повече – в интимна връзка, или в бизнес партньорство. Бъдете добър слушател и душеприказчик, предразполагайте хората към себе си, проявявайте разбиране, давайте подкрепа. Венера и Юпитер,в хармоничен аспект, обещават романтика и съпричастност, обединеност на целите и сбъдване на съкровени желания. Подклаждат и известен авантюризъм, който може да се изрази в планове за пътешествия, или обучение в далечни страни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с голям воден тригон. Той включва Юпитер от вашия знак и ви прави съпричастни към редица събития около вас. Доминирането на водната енергия ви кара да „плувате в свои води“, да се чувствате добре навсякъде, да изразявате мнение и да правите неща, които другите одобряват. До четвъртък вашите лидерски амбиции дават резултат. Пълнолунието в Дева обаче ви поставя в условия, в които екипната работа е по-успешна и резултатна от едноличната. Търсете съдействието на хората от вашата среда, подкрепата на знаещи хора, консултации и съвети от специалисти по интересуващите ви въпроси. Отношенията ви с някои приятели сега ще бъдат подложени на критична оценка. Ако са намесени парични взаимоотношения, злоупотреба с доверие и предателство, е възможно да се разделите. Почивните дни обещават романтика и жестове на внимание от любими хора.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

Ri12

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Доминирането на водната енергия през тази седмица е с активното участие на вашия знак. На гости са ви пет от седемте космични тела, които в понеделник формират голям воден тригон. Възползвайте се от тази силна планетарна подкрепа по най-добрият за вас начин в първите дни на седмицата. Когато Луната влезе в Дева, в зоната на пълнолунието, вниманието се измества в другите. Вашият успех, зависи от други хора, от външни фактори, които се отнасят критично към вашата личност и това, което сте направили, или правите в момента. Периодът е добър за сътрудничество, за сдружаване, за общи бизнес начинания, но само и единствено, ако правата ви са защитени. Обвързването в емоционална връзка или брак също изисква гарантираност на права и сигурност. Съвпадът на Слънцето и Нептун във вашия знак е нож с две остриета- прави ви отстъпчиви и приемащи, но също така склонни към самозаблуди и подвеждане.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат с Марс на 1.03.2018 / 1:56

Меркурий в секстил с Плутон на 1.03.2018 / 6:42

Венера в тригон с Юпитер на 1.03.2018 /13:22

На 2.03.2018 / 2:51/ пълнолуние в 11°Дева

Меркурий в тригон с Юпитер на 2.03.2018 /15:05

Слънце в съвпад с Нептун на 4.03.2018 /15:54

Меркурий в съвпад с Венера на 4.03.2018 /20:05

През тази седмица Луната се движи между знаците Рак и Везни, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

26.02.2018 /23:51 – 27.02.2018 / 6:42

3.03.2018 / 1:50 – 3.03.2018 /10:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии