Седмичен хороскоп 26 юни-2 юли 2023

NepFRМеркурий-Нептун в квадрат

Марс-Уран в квадрат

Меркурий в Рак

от 30 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Неспокойно начало на седмицата с няколко квадратури. След Слънцето, сега Меркурий дава начало на седмицата с квадрат към Нептун. Напрегнатият аспект между Меркурий и Нептун увеличава невротичността. Хубавото на напрегнатите меркуриеви аспекти е, че са кратки. Този обаче е последван почти веднага, от квадрата на светилата, а само с няколко часа разлика, следва друг напрегнат аспект, квадратът на Марс и Уран. През изминалата седмица под негово влияние попадна обстановката в Русия, страна, която е под знака на Водолей и Уран я управлява. Там всичко започва неочаквано и завършва неочаквано – по урановски. Военната ситуация, повлияна от квадрата Марс-Уран, се разви бързо и с хепи енд.

Така първата половина на седмицата се очертава напрегната, но от четвъртък нататък картината се успокоява.

В петък, 30 юни, Нептун става ретрограден. Ретроградната фаза ще продължи пет месеца и една седмица, до 6 декември. Мистичната планета ще се върне назад от 27-я до 24-я градус на Риби. По-голямата част от ретро фазата на Нептун, 4,5 месеца, се съвместява с тази на Сатурн. Двете планети ще бъдат едновременно ретроградни в Риби между 30 юни и 4 ноември, което дава отражение върху делата на тези с акценти в Риби, и в другите знаци от подвижния кръст.

Очакват ни хармонични в астрологично отношение почивни дни. В събота е съвпадът на Меркурий и Слънцето в 9 градуса Рак. Това е така нареченият горен съвпад, при директен ход на малката планета, която е оттатък Слънцето, с което плюс земята е на една линия. Отдалечеността на Меркурий от земята, ни дава възможност да възприемаме по-панорамно и разгърнато случващото се около нас. И това има значение още повече, когато Меркурий е в себичния Рак. Към този съвпад протягат подкрепящи ръце големите и мощни Юпитер и Сатурн, за които писах в предишния хороскоп, че са в рядко случващия се секстил. По този начин краят на седмицата се очаква да донесе мъдри мисли и сериозно обмислени решения.

Към изострената чувствителност и невротичност почти през цялата седмица щипка сол добавя Венера в конфликт с Уран, в неделя. При подстрекателството на Марс и Лилит, този квадрат в неподвижните знаци, при ретрограден Нептун, може да разчопли незараснали рани и да възобнови притихнали конфликти.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Изминавате труден път от „Аз, мене, моето“ към „Ние, нашето“. Планетният управител е в сложна планетарна ситуация от миналата седмица, когато започна влиянието на квадрата му с Уран. В неподвижните знаци Лъв-Телец тази квадратура е много силна и може да има разрушителен ефект върху отношенията ви с околните. Особено силно, ако са нарушени финансовите ви интереси. През първата половина на седмицата е важно да сдържате раздразнението си. По-спокойна и подходяща среда за размисъл и взимане на решения е втората половина,когато Слънцето и Сатурн са в дружески отношения.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Ще ви се налага да пътувате, при някои спешно, при други планирано. Марс и Уран ще ви поставят в неочаквани ситуации, подобно в края на миналата седмица, но в началото на тази ще има и нови сюрпризи. Аспектът е силен за тези от втората половина на знака. Нептун става ретрограден и добавен към ретроградността на Сатурн в полето на външната подкрепа изисква повече търпение по отношение инвестиции, задължения, наследствени дела. Успокояване идва през втората половина на седмицата. В почивните дни Луната е в огнен знак. Време за красиви преживявания с любими хора.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, през тази седмица са много важни приятелството и подкрепата, която можете да дадете. В юпитеровия ден на седмицата, когато е големият воден тригон, получавате нужната ви информация, разбиране на ситуацията, изясняване на картината, нещо което може да ви бъде подсказано иносказателно, чрез проблясък или посредством прогностичен сън. В почивните дни Луната е във вашия знак. Някои притесняващи ви обстоятелства се обръщат във ваша полза.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Участвате в сложна ситуация, в която се пресичат позицията ви и интересите с тези на други хора. Има несъгласни с вас както в най-близкото обкръжение, семейство, родители, така и в служебната среда. До сряда ще ви бъде трудно да възстановите хармонията. От петък до неделя можете да подредите както мислите си, така и приоритетите. В неделя планетният управител е в сложни отношения с Уран, което може да ви постави в необичайна ситуация. В понеделник предстои пълнолуние в другия земен знак Козирог, когато картината около вас става пределно ясна.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, темата лични доходи ще бъде в центъра на вниманието. В първите дни тя може да бъде и причина за обтягане на отношенията със спонсор, или някой, от когото зависят доходите ви. Напрегнатият аспект от миналата седмица, който зрееше като цирей, ако не се е пукнал, предстои това да направи през тази седмица. Въоръжете се с търпение до средата и. Планетният управител се включва в хармонични и подкрепящи конфигурации, което ще ви носи подреденост, яснота и баланс, особено в края на седмицата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстоящата седмица изисква да отдавате много внимание на професионалните ангажименти, но паралелно с това и на партньора. Сряда и четвъртък, когато планетният управител си партнира със Слънцето и Меркурий, са благоприятни дни за преговори и договаряне. Успешно можете да привличате други хора към идеята си, да правите съдружия, да учредявате фирма. Настройвайте се да берете плодовете на труда си. В следващия понеделник идва пълнолуние в Козирог.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои невротична седмица. Поне в първите дни, когато Меркурий и Нептун са в квадрат. За мнозина ще бъде силно усещането, че се опитват да вървят напред през плаващи пясъци. В четвъртък стъпвате на твърда почва. Имате съдействие да се договаряте с висшестоящи за заплащане, за условия на труд, за поемане на повече ангажименти и отговорности. В понеделник е пълнолунието в Козирог, с което идва и обещаната финансова подкрепа.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с нарастваща Луна във Везни. Втурвайте се в потока на живота с присъщото ви въодушевление, но от обяд нататък, когато е преминал квадратът на Луната и Слънцето. С другите квадратури ще ви бъде по-лесно да се справите, защото не са в кардиналния кръст. Меркурий се прегръща със Слънцето и е в комбина с Юпитер и Сатурн, от което в професионалната сфера ще се появят интересни обстоятелства. Венера е неспокойна в компанията на Марс, Уран и Лилит. Планетният управител ще ви изненада в края на седмицата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмичната астрологична картина подканя за отпуска и пътешествия. Ако събирате по-голяма група от хора, проверете дали всички имат готовност да пътуват. В подходящ период сте за всяка форма за подобряване на общото състояние и здравето като цяло. Използвайте възстановителни програми и рехабилитация, индивидуални и групови терапии, промяна в хранителен и двигателен режим. В почивните дни бъдете сред приятели.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на семейството. Грижи по дома или по някой близък ще приковават вниманието. Растящата Луна дава увереност и лекота в справянето във всяка ситуация. В четвъртък е тригонът на светилата, който се синхронизира с този на Слънцето и следобед се превръща в голям воден тригон. Активен и ползотворен ден за значими неща, за начинания с активно лично участие. Неделя е един от трите дни на пълнолунието в срещуположния знак Козирог. Време за събиране на реколтата.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Напрегнатите аспекти в неподвижния кръст ви поставят редица въпроси за решаване. При някои в повече са грижите в професионалната среда, при други – значим човек, партньор, има нужда от подкрепа. Съпреживявате проблемите на други хора и поемате част от техния товар. В сряда на обяд Луната влиза във вашия знак. Сдобивате се с увереност и сила, че можете да се справите. И така до края на седмицата. В петък Нептун става ретрограден в полето на любовта. В летните месеци ще имате повече емоционални преживявания, ще се нуждаете и ще давате повече съпричастност, разбиране и подкрепа.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои успешна седмица. Особено след сряда. В средата на седмицата Луната от Скорпион застава на върха на голям воден тригон, който внася силен импулс за живот и развитие на тези от първата декада на Риби. За останалите подаръкът е в петък. В събота Нептун от знака ви става ретрограден. Ретро фазата на планетния управител е дълга, повече от пет месеца. Това е време на активен вътрешен живот,на вглеждане в себе си и намиране на онези опорни точки, на които се крепи силата ви.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 90 Нептун 26.06.2023 в 0:36

Марс 90 Уран 26.06.2023 в 11:22

На 27.06.2023 в 2:23 Меркурий навлиза в Рак

Слънце 120 Сатурн 29.06.2023 в 3:42

На 30.06.2023 в 23:06 ч Нептун ретрограден от 27°Риби

Слънце 0 Меркурий на 1.07.2023 в 7:06

Венера 90 Уран на 2.07.2023 в 16:34

Луната е без курс на:

26.06.2023 1:24 – 26.06.2023 1:57

28.06.2023 11:19 – 28.06.2023 11:55

30.06.2023 17:20 – 30.06.2023 17:59

2.07.2023 16:33 – 2.07.2023 20:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Ани каза,

    Писа на юни 27, 2023 @ 9:13

    Здравейте г-жо Дачева, преди малко прочетох тази “прогноза” от ваш “колега” астролог:
    “Честит рожден ден НА РОДЕНИТЕ НА 27 ЮНИ! Вашата лична година от рождения ви ден до 31 декември е трудна и ви налага, дори и против вашата воля, да се справяте с проблеми, породени от независещи от вас причини. Начинанията са забранени. Не търсете помощ, ще ви бъде отказана, а огорчението ще е вашата награда.”
    Мога ли да Ви попитам дали подобни апокалиптични прогнози са оправдани за родените на тази дата, сред които попадам и аз.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 27, 2023 @ 10:47

    Ани,
    не коментирам чужди прогнози, но тази звучи плашещо и ме предизвиква за коментар.
    Прогнозата е номерологична, защото се основава на личната година.
    Лична година 4 е трудна в някакво отношение, но и градивна. Мисля, че имам тук в сайта писано за нея.
    За личните години писах преди 22 години в “Номерологичен календар”. :)
    В солара на родените на днешния ден, 27 юни, ще попаднат интересни аспекти. Два са от по-голямо значение,
    квадратът Венера-Уран,който, в зависимост от това къде попада в наталната карта, може да донесе неочаквано раздвижване в емоционалната сфера.
    Тригонът Слънце-Сатурн обаче плюс бисекстила с Юпитер е много обнадеждаващ и съграждащ.
    Чета я тази прогноза и ми става смешно. Забранени начинания, отказана помощ, пък и накрая за награда огорчение…
    Ами не четете подобни глупости.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии