Седмичен хороскоп 27 април-3 май 2020

2020 4 26 от 27-ми

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Шокът от срещата с ковид-19 премина. Отмина пика на уплахата. Не знаем всичко за него, но знаем много. А това е началото на пътя за преминаване през това общочовешко изпитание. За мнозина е ясно, че част от нашия живот остана в миналото. Дали ще бъдем като златното момиче от приказката и ще преминем през черната вода, или ще останем като сестра и в нея, зависи от нас самите. Пътища много, но само един е верният.

Предстоящата седмица е силно повлияна от Меркурий. И съответно слага фокус върху това какви ги вършат меркурианците, тези родените под знака на Близнаци и Дева, или с повече планети там. Обърнете внимание колко силно представен е знакът Близнаци сред управляващите, у нас, и по света. Въздушната енергия е проправила пътя си от години, защото няма нищо случайно в това, кой е на върха на социалната пирамида.

В понеделник Меркурий преминава от Овен в Телец. Високопарните думи ще трябва да отстъпят място на спокойната разумна реч. Мисленето да се преориентира от показност към смисленост, и търсене на решения, които са полезни за всички. Венера е в подкрепа на Меркурий. Двете вътрешни планети се озовават във взаимна рецепция (всяка в знака на другата), което стимулира изразяването на най-доброто от тях, и обединява енергиите им в двойка с още по-голяма сила на влияние. Това продължава до 11 май, но и след това, когато Меркурий ще бъде в своя знак Близнаци до 28 май, заедно с планетата на любовта.

Меркурий в Телец прави осъзнавани идеите на новолунието в Телец. Земният знак на спокойствието, на навика и на радостта от посяване на семената. Това е знакът, който най-добре се грижи за себе си и за удовлетворяване на потребностите си. Природата за него е истинско вдъхновение. Да преоткрием земеделеца в себе си, да засаждаме семена и растения, ако не на двора, на терасата. Много зеленчуци и плодове могат да растат в саксия. Саденето не покрива хранителните нужди, но носи радост, която укрепва духа и тялото.

Меркурий в Телец ни прави реалистично мислещи като с това ни помага да приемем ситуацията, в която се намираме, да изграждаме навици, които внасят вътрешен баланс и ни помагат в ежедневието. А Меркурий и Венера заедно ни подканят каквото и да правим то да бъде здраво и красиво.

Докато бе в Овен, в неделя, Меркурий направи квадрат с двойката Юпитер-Плутон, която е в Козирог. Юпитер като посланик на истината и Плутон – на дълбоките тайни бяха провокирани от Меркурий да заявят позиция. Така квадрата провокира някои да отправят словесни нападки, да обявят своите претенции, които изглеждат неоснователни и прекалени, но отварят врата за следващи стъпки.

Във вторник, от Телец, Меркурий прави квадрат със Сатурн. Макар кратък, този аспект изостря критичното мислене. По-вероятно е това да бъде насочено към другите. Както казва най-мъдрият сред пророците „виждаш сламката в чуждото око, но не и гредата в своето“.

Сряда и четвъртък са най-динамичните дни от седмицата. Луната в Рак, а после в Лъв, стои срещу трите далечни Юпитер, Плутон и Сатурн. Излизайки от тази опозиция, тя застава в квадрат към други три – Меркурий, Уран, Слънце. Така в средата на седмицата предстои значима социална активност, промени в наредби, в закони, несъгласия, протести, вълнения.

Съвпадът на Меркурий с Уран е в четвъртък. Обединението на силата на двете планети свързани с идеите, ума, мисленето, ще доведе до прозрения, които да насочат поведението на осъзналите го, в определена посока. Който може да мисли самостоятелно, ще намери отговори на много въпроси. Който не, ще чака да му сдъвчат и направят лесносмилаемо.

През следващата седмица, в знака на идеите и умствената активност навлиза СЛВ, съответно ЮЛВ ще излезе от Козирог, за да се установи в Стрелец за година и половина.

Стелиумът в Телец ни прави сетивни, чувствителни към цветове, звуци, миризми. В знака, най силно свързан с природата, ще чувстваме много силно потребността от нея. Зеленото, птичите песни, ярките цветове на цъфналите дървета ще ни дърпат навън, на въздух, на слънце и простор. И никакви външни забрани няма да могат да спрат този човешки повик. Затова ще се осланяме на вътрешните. Да правим това, което е най-добро за нас, за близките ни, за общността, в която живеем.

Уран в Телец ни учи да преоткриваме природата, да бъдем близо до горите и билките, да укрепваме здравето си чрез общуване с нея. Връзката с природата е тази, която ще ни прави здрави, а не ваксините. Горите са белите дробове на земята, а ние и ги отнемаме. Природата ни отговаря по своя си начин, но ние нито чуваме, нито разбираме. Първото нещо, което трябва да направим, е да престанем да сечем горите си. И да залесяваме непрекъснато.

В края на седмицата Луната от Дева, в хармонична връзка със Слънцето и планетите от Телец и Козирог, оформя голям земен тригон. Земната енергия е успокояваща и обнадеждаваща.

Дати на някои астрологични събития

На 27.04.2020/ 22:52/Меркурий в Телец.

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, в първа и втора четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

5 коментара so far »

  1. ilian каза,

    Писа на април 27, 2020 @ 13:28

    Здравейте.
    Защо не правите хороскопите, както преди по зодии.
    Това с планетите бил немиговори.
    Хубав ден!!!!

  2. Сиси каза,

    Писа на април 28, 2020 @ 12:54

    Здравейте,
    И аз искам да попитам същото. Всички не сме специалисти по астрология и така поднесен, хороскопа звучи много общо.
    Хубав ден и от мен!

  3. Весела каза,

    Писа на април 29, 2020 @ 14:57

    Здравейте,г-жо Дачева
    Благодаря Ви за точната астрологична подкрепа.
    Имам въпрос:удачно ли е закупуване на недвижим имот в тази и следващите 2 седмици? Стрелец- първа декада.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на април 29, 2020 @ 14:58

    Като вдигнат карантината ще има и хороскопи по зодии.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на април 30, 2020 @ 18:36

    Весела,
    да, след 11 май няколко планети стават ретроградни и това води до повече спънки и задръжки
    при договаряне и оформяне на документи

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии