Седмичен хороскоп 27 май – 2 юни 2024

2024 5 27Меркурий и Уран в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

За разлика от предходната, предстоящата седмица е бедна, много бедна на астрологични събития.

Луната се движи между Козирог и овен в последната четвърт на своята орбита, която започва на 30 май с квадрат към Слънцето.

Единственият значим аспект е между Меркурий и Уран – съвпад. Меркурий среща Уран всяка година веднъж. Когато има ретроградност в зоната,където се движи планетата реформатор, срещата може да се повтори или потрети.

Като няма риба и ракът е риба“, което преведено на астрологичен език означава, че когато няма така наречените мажорни аспекти, средните и малките действат по-силно.

В Риби е Луната, когато застава в предизвикателен аспект към Слънцето в четвъртък. В тази квадратура между светилата се включва и Венера. Планетата на любовта се движи в синхрон със Слънцето, което удължава времето на техния съвпад. Точният съвпад между тях ще бъде на 4 юни – вторник, но близката скорост, с която те се движат удължава влиянието му на близо месец, между средата на май и средата на юни. Така поредицата от аспекти на Луната със Слънцето обогатяват допълнително този съвпад като подсилват неговият творчески заряд и внасят повече и повече красота и хармония в живота ни.

На 31 май, в петък, Меркурий среща Уран в 24-я градус на Телец. Съвпадите на двете планети, управляващи комуникациите и технологиите, често се съпътстват от изблик на иде и и прозрения за решаване на задачи и проблеми в техника и наука. В Телец изискването е те да имат практическа стойност, и изобщо стойност видима и усетлива.

Откакто Юпитер влезе в Близнаци, тригонът му с Плутон от Водолей доби чисто въздушна окраска, която ще продължи три месеца, докато Плутон не се върне в Козирог на 2 септември. Аспектът е дълготраен и силен, подкрепящ въздушните знаци всички със значими астро елементи във въздух. Тригонът Юпитер-Плутон е част от големият планетарен цикъл на двете планети. Танцът на далечните планети е бавен. Плутон се придвижва напред 2 градуса на година. Юпитер прави кръг и нещо докато Плутон се движи през един знак.

Новият цикъл Юпитер-Плутон започна през 2020 година, когато двете планети се срещнаха не на шега в 24Козирог на 1 април. Противоречивостта на цикъла е повлиян от различията на двете планети. Юпитер носи откритост и истина, разгръщане и разпиляване. Плутон обратно е планета на фокуса, задълбочаването и потайността. Тази противоречивост се проявява най-вече по време на напрегнатите им аспекти. При тригоните излизат на преден план общото в характеристиките им, а то е в мощта, силата и мащабът на проявление. Скриването и разкриването на истината вървят ръка за ръка. Нептун от 1Риби е в средната точка на тригона Юпитер-Плутон, владеещ всичко свързано с медиите и влиянието им върху масите. Тройката Юпитер-Нептун-Плутон е мощен фактор в медийната манипулация тук и сега в рамките на месец – два.

Текущият за този цикъл, първи и възходящ тригон Юпитер-Плутон през тази седмица се съчетава със съвпада Меркурий-Уран като всичките участващи планети са свързани с комуникации, информация,медии и горещи новини.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои динамична седмица с голяма професионална активност. Ще бъдете въвлечени в групови дейности, в които имате важна роля. В понеделник и вторник предстоят интересни предложения за срещи, разговори, договаряния. Бъдете будни и включени в случващото се. От групата си ще получавате подкрепа и съдействие, но плюсовете и минусите остават за вас. На някои финансови въпроси може на намерите неочаквано решение.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои седмица на обръщане с лице към проблеми свързани с почивка и здравословен начин на живот. Попадате на добри оферти и до вторник намирате своето място и дестинация. Разчитайте на групово мнение, оценки и препоръки. Предприемането на пътуване с приятели е добро решение. Включвайте приятели в плановете си. Венера върви редом с планетния управител и гарантира задоволство от преживяванията.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои седмица на решаване на финансови въпроси. Планетният управител се настанява за година напред в полето на партньорството, което е предимно позитивен знак. Юпитеровото влияние там разширява възможностите за свързване с други хора чрез договаряне и сключване на писмено оформени ангажименти. Благоприятен период за сключване на брак до 9 октомври, когато Юпитер става ретрограден, но не и по време на ретроградността на Меркурий през август.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата започва с луна в другия земен знак Козирог. Все още сте в слънчевия период на личната година, време за придвижване напред на личните планове. Слънцето е в полето на личните доходи, а в неговия ритъм е и Венера. Юпитер се настани там от неделя и с подкрепата на Плутон ви дават увереност, че можете да получавате адекватно на труда си възнаграждение. Съвпадът на Меркурий и Уран във вашия знак подкрепя намирането на точното решение на всеки проблем.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. През седмицата ще попадате в ситуации, когато вместо придържане към собствена оценка и мнение ще трябва да търсите общото в противоречията. Вместо конфронтация – търсене на решение еднакво приемливо от всички страни. Стелиумът Юпитер-Венера-Слънце в зоната на кариерата е чудесно обещание за период на силна професионална изява. Четвъртък е ден за умни и уместни решения.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата започва с Луна в Козирог. Активният стелиум в Близнаци ви поставя в условия на взаимоотношения с чиновници и администрация. Позитивният характер на стелиума обещава лесно справяне с бюрокращина и документални пречки. Периодът е добър за тези, които търсят да наемат нови хора за работа и желаят разширяване на персонала. На самотните сърца Меркурий и Уран обещават интересни срещи.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои успешна и подкрепена от планетите седмица. В неделя Юпитер прекрачи прага ви и открива сезона на разгръщането. Благодатната планета е силна като влияние, но има както много плюсове, така и някои важни минуси. Юпитер в знака ви ви кара да вярвате в себе си и в това, което правите. Понякога се увлича. В компанията на Венера и Слънцето особено много. Тригонът Юпитер-Плутон във въздушните знаци е силен тласък за напредък. Успехът зависи от добре избраните посока и цели.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни началото на седмицата може да е напрегнато заради луната в другия кардинален знак Козирог. Квадрата луна -Марс от полето на партньорството провокира известни противоречия с хора от дома, партньор, съдружници. Мощната въздушна стихия, която залива зоната на плановете, амбициите, обучението и пътешествията може да обърка и заблуди с много възможности. Да, тях ги има, но не можете да ги постигнете едновременно. Добри съвети дават в четвъртък Меркурий и Уран от прагматичния Телец.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои вълнуваща седмица. Плутон от вашия знак е активиран допълнително от преминаването на Юпитер в Близнаци. Стелиумът планети Юпитер-Венера-Слънце е истинско вдъхновение за емоционалния ви живот. Творците са в съзидателен период с много изяви и топъл прием от публиката. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак и това ви дава преимуществото да сте начело, и „да водите хорото“. Юпитер в полето на любовта дава добър период за обвързване до 9 октомври, когато става ретрограден, изключая времето на ретроградност на Меркурий през август.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои седмица на партньорството. Партньорът и обстоятелства около него ангажират време и внимание. Планетният управител Луната се движи в последната си четвърт и приканва към освобождаване от излишното и приключване. Интуицията е активна и може да ви води по неочаквани пътища. Ще се опитвате да стигнете до яснота по някои важни за вас теми. При някои може да се увеличи сънуването на предсказателни сънища.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои неспокойна седмица. С идването на Юпитер в Близнаци стелиумът от три планети усили влиянието си в зоната на тайните. Някои важни за вас неща ще трябва да се появят на светло, за да ви помогнат да се определите. Вниманието попада върху наследство и собственост върху недвижими имоти. Ако сте направили нужното, някои обстоятелства могат да се изяснят през тази седмица в четвъртък.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби предстои седмица, в която приятелите играят важна роля. Сатурн от знака ви придава онази сериозност, заради която други хора могат да искат съвет и подкрепа. Струпването на планети в Близнаци, последен беше Юпитер, който влезе там в неделя, е дългосрочно обещания за позитивни промени и радостни събития свързани с роднини. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак. Това ви дава решителен глас и право да насочвате общите дела в желаната от вас посока. Съвпадът на Меркурий и Уран ви помага да се ориентирате адекватно в потока от важна за вас информация.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 0 Уран в 24 Телец на 31.05.2024 г в 7:54 ч

Луната е без курс на:

27.05.2024 23:02 – 27.05.2024 23:44

29.05.2024 17:20 – 30.05.2024 3:32

1.06.2024 5:54 – 1.06.2024 6:28

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Калоян за Астрознаци при подписване на брак
    2. gravatar Муси Дачева за Астрознаци при подписване на брак
    3. gravatar Калоян за Астрознаци при подписване на брак
    4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 20-26 май 2024
    5. gravatar Алекс за Седмичен хороскоп 20-26 май 2024