Седмичен хороскоп 27 ноември-3 декември 2017

ПЛ 3 12 17Венера в Стрелец от петък

Марс в опозиция с Уран

Меркурий ретрограден от неделя

Пълнолуние в Близнаци в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в първата седмица на последния месец на годината. Тя се оказва и твърде пъстра в астрологично отношение. Имаме навлизане на планета в нов знак, започваща ретроградност и пълнолуние, както и няколко значими аспекта.

Началото на седмицата е под силното влияние на водната енергия. Луната е в Риби и преминава през позицията на Нептун като подкрепя тригона, който планетата прави с Юпитер. Точният аспект е в края на седмицата, в неделя, но благотворното влияние на хармоничната връзка Юпитер-Нептун ще е в основата на не един договор, споразумение, обещание, ориентирано към бъдещето. И това наистина могат да бъдат сериозни ангажименти, поети във вторник, когато Меркурий прави съвпад със Сатурн.

Меркурий е главен герой в следващите дни. В неделя започва неговата четвърта, последна ретроградност за годината. Тя ще протече изцяло в огнения знак Стрелец,като планетата на комуникациите ще се върне от 29-я до 13-я му градус,когато на 23 декември движението назад приключи. През миналата седмица Нептун тръгна напред. По този начин до неделя единствено Уран остана ретрограден, което прави седмицата много добра за бизнеса и деловия живот.

Венера сменя знака в петък, преминавайки от водния Скорпион в огнения Стрелец. Така в края на седмицата огнената стихия става доминираща. На този фон се развива напрегнатия аспект между Марс и Уран,който става точен в петък.

Планетата воин застава срещу планетата реформатор веднъж на две години, а от 2010 година насам, това се случва винаги, когато Марс преминава през Везни. Последната е била на 11 декември 2015 година. В някои сфери, в някои области, в някои държави напрежението може да стигне върхова точка и да изгърми като вулкан. Там, където има основа за ескалация на емоциите,противопоставяне, тероризъм, агресивни актове и всичко, с които хората изразяват недоволство, раздразнителност и гняв, могат да се очакват неприятни,меко казано, ситуации. Ретроградният Меркурий ще внесе допълнителна доза объркване, дезинформация и усложнения. Последното се повлиява от квадрата на Слънцето и Нептун. Пълнолунието в Близнаци в неделя раздвижва всичко и всички, няма нито място, нито време за пасивност. Пълната Луна в този най-комуникативен знак мотивира за разговори и спорове, за словесни престрелки. За подвижност на ума и езика, и чудесно е ако те са в синхрон,като първото задава правилата на второто.

Иска ми се да кажа нещо хубаво за финал, и го намирам в тригона между Юпитер и Нептун, който става точен в неделя. Аспектът е от тези, които се случват рядко, затова и значението му е голямо. Усилва интуицията, привлича ни към мистични преживявания на насън или наяве. Тригонът Юпитер-Нептун е миротворчески аспект, независимо, че Юпитер е в Скорпион. Енергията на водата е силна в това да размива противоречията, да изравнява различията и да внася успокоение.

Успешна седмицата на пълнолуние!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Темите-дразнители се прехвърлят от предходната седмица в тази чрез Марс. Планетният управител на зодията ви е в конфликтна позиция с мощните Плутон и Уран. Пикът на противопоставянето с Уран е през тази седмица. От вторник вечерта до четвъртък Луната се движи във вашия знак. Това е нож с две остриета. Луната ви дава подкрепа да заявите себе си, да отстоявате позицията си, но в същото време внася допълнително, емоционално напрежение в опозицията на Марс и Уран, особено в четвъртък преди обяд. Не планирайте за тази седмица пътуване, особено ако сте шофьор, организатор или водещ на група, въпреки импулсите, които задейства Венера, преминаваща в петък в другия огнен знак Стрелец. Избягвайте конфликтни и рискови ситуации. Пълнолунието в Близнаци мотивира за повече контакти, за раздвижване на проекти и постигане на договореност,при множество взаимни отстъпки, но приключване и окончателна сделка правете преди 3 или след 23 декември.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние. Винаги, когато Луната се изправя срещу планетния управител настъпва време за равносметка и оценка на резултатите. При растящо влияние на огнените знаци, още повече с навлизането на Венера в Стрелец, ще се множат и успехите ви. През следващите дни те ще зависят в голяма степен от знанията ви и още повече от умението да ги демонстрирате, където и пред когото трябва. Наближаващото пълнолуние в невротичните Близнаци ви прави много чувствителни към настроенията на околните, подтиква ви да се включвате в общности, където правата на другите са основен ангажимент и обект на защита. Отношенията ви с някои приятели, реални или виртуални, сега ще бъдат подложени на критична оценка. Ретроградността на Меркурий ще бъде в зоната на личните взаимоотношения, което предполага недоразумения и разминавания в следващите седмици, докато планетата изправи ход.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Светилата застават в опозиция,включваща вашия знак два пъти в годината, един път с Луна във вашия знак, а след шест месеца с Луна в срещуположния знак. Този цикъл е важен за всичко,което предприемате. Новолунията са свързани с идеите и новото начало, докато пълнолунията с реализацията им. Така пълнолунието в срещуположния знак е следствие на нещо породено на новолуние. В началото на седмицата Луната в Риби раздвижва дома и неща свързани с близките ви. Влиянията са противоречиви, защото тя е в квадрат към Слънцето от вашия знак, но също така в тригон към управителят на знака ви Юпитер. Затова в едни случаи ще бъдете добрата фея, а в други взискателният и критичен родител, или шеф. Вторник и сряда са дни, в които противоречията могат да бъдат изгладени. Седмицата обещава е немалка доза романтика, огнена и драматична, особено във втората половина на седмицата, когато е в силата си опозицията Марс-Уран.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

 

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Във фокуса на вниманието често ще бъде законът за даването и вземането. Някои очаквания могат да бъдат незадоволени и оттам да сте разочаровани от некоректното отношение на разни хора. Особено ако сте се възползвали от виртуални реклами и предложения. Пълнолунието в Близнаци ви прави чувствителни по темата финанси и как да вържете бюджета, личния и на семейството, за да поемете вълната от разходи по предстоящите коледни празници. Опозицията Марс-Уран е голям мотиватор на усилена работа, с по-голяма ефективност, но също така и действа изтощаващо и е рисков фактор за претоварване и преумора,с последващо влияни върху здравето. От петък до неделя Луната е във вашия знак, което ви дава силата да насочвате събитията в желаната от вас посока и да правите нещата по вашия си начин. Ако предприемате пътуване, или почивка, резервирайте преди 3 декември, проверявайте за свободни места и се убедете, че всички документи, които ви трябват са налични и изправни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Тя минава през позицията на Нептун подсилвайки емоционално аспектите му с някои планети. Между тях са квадрата със Слънцето, което води до напрежение с хора от близкото обкръжение в първите дни на седмицата, но паралелно се развива и тригонът на Нептун с Юпитер, един чудесен рядко случващ се аспект, който раздвижва ума и комуникациите. Имате добрата възможност да увеличите кръга на тези, които ви подкрепят, да намерите съмишленици, да задействате с пълна сила проект, който да даде резултати в дните до пълнолунието в края тази седмица. В домашната среда идва на гости Венера със своите дарове. Планетата на любовта и хармонията е взискателна гостенка, ще ви кара да преподреждате и пренареждате, за да бъде всичко удобно и комфортно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Марс от зоната на професионалната изява подсказва много работа и претоварен график. Напрегнатите аспекти – с Плутон, придвижващ се през вашия знак, и сега с Уран от Овен внасят допълнителен екстремен момент в работните взаимоотношения. Пълнолунието е другият фактор изискващ реализация и показване на готов работещ продукт. А наближаващата ретроградност на Меркурий в предходния знак Стрелец е нежелано, но присъстващо допълнение към астрологичната картина. Раздвижване е обобщението. Със Сатурн в предходния знак, някои обстоятелства доскоро са изглеждали застинали, непомръдващи, неподдаващи се на вашите желания и намерения. Сега сте в седмица на активното действие и промени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна с пълнолунието в Близнаци. То се случва в последния ден, в неделя, но цялата седмица можете да ориентирате към темата реализация, постигане на съгласие и договаряне, оформяне на окончателен договор и подписването му, преди Меркурий да се обърне. Планетният управител ще се движи назад от 3 до 23 декември и то в срещуположния знак Стрелец. Няма да ви бъде лесно в партньорските отношения от различен порядък, нито лични, нито служебни. Там са възможни недоразумения, подвеждане, огорчения от некоректното отношения на някой. През втората половина на седмицата проявявайте повече разбиране и отстъпчивост в личните взаимоотношения. Опозицията Марс-Уран е генератор и изразител на натрупано неудовлетворение, може да подпали и изгори дълго градена пътека на доверие и взаимност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни,предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия въздушен знак Близнаци. Въодушевлението съпътстващо пълнолунието ще нараства с всеки изминал ден до края на седмицата. За това има принос и опозицията Марс-Уран, която се развива на ваша територия. Марс откакто е влязъл във вашия знак, от 22 октомври, е главен мотиватор, кара ви да бъдете амбициозни и настойчиви, да отстоявате собственото мнение и да „не си оставяте магарето в калта“. Откакто Марс навлезе в зоната на напрегнати аспекти с Плутон, а сега и с Уран, обстоятелствата около вас стават все по-предизвикателни, и провокативни. В период сте на голямо изпитание на вашата,търсеща баланс и хармония, природа. Планетният управител сменя знака в петък. Венера преминава в Стрелец, а неговият управител е в хармонична връзка с Нептун. Затова пътят за решаване на конфликтите минава през човечността, добротата, спазване на разбиранията ви за етика и морал, и активната комуникация. За някои от групата пълнолунието носи обещания за почивки и пътувания, или тръгване нанякъде.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Близнаци. Въздушното пълнолуние е катализатор на екстровертната ви природа, на умението ви да общувате, и да раздвижвате енергиите около себе си. Опозицията, в която е намесен планетният управител, Уран-Марс,обаче може да завихри твърде много някои ваши контакти, до степен на разрушение вследствие на ураган. Затова слагайте спирачки на импулса да кажете всичко в прав текст и то точно сега, или най-добре го напишете и прочетете няколко пъти преди да го пуснете до адресата. Венера в петък навлиза в зоната на приятелския кръг и ще помага за уравновесяване на противоречията. Не е гарантирано това обаче от страна на Меркурий, който от неделя тръгва назад, носейки със себе си недоразумения и разваления телефон на комуникациите. Подаръци ще имате от Юпитер и Нептун, може да са в парично изражение, или просто „потупване по рамото“ от шефа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва с хубави обещания. Луната е в другия воден знак Риби,задействаща с пълна сила тригона Нептун-Юпитер, и ще ви радва с добри оферти. През втората половина на седмицата обаче опозицията Марс-Уран в кардиналните Везни-Овен внася безпокойство в близката среда като ви поставя пред важен избор. Някои проблеми от личен характер могат да бъдат поставени за обсъждане и взимане на решение. В работната среда е натрупано напрежение, което може да се изрази по драстичен начин в дните на пълнолунието в Близнаци. Вербалната агресия нанася не по-малко щети от физическата. Избягвайте да влизате в словесен двубой, а ако ви се налага, слагайте под контрол емоциите, опирайки се най-вече на фактите и аргументите. Хармонията във водните знаци привнесена от тригона на Юпитер и Нептун ще ви отведе далеч в мечти и планове за почивки и пътешествия. Някои могат да дойдат като подарък или късмет.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Луната в другия воден знак Риби, активира тригона Нептун-Юпитер, което раздвижва всичко свързано с личния живот. Проявите на щедрост от ваша страна сега ще бъдат обект на внимание и зачетени подобаващо. Когато обаче Меркурий тръгне назад, а това ще стане в края на седмицата, сферата на финансите става много уязвима и ще бъде добре да упражнявате там по-голям контрол. Опозицията Марс-Уран,която е продължение на квадрата Марс-Плутон, влияе върху комуникациите, и още повече тези в работната среда. През тази седмица е възможно да стигнете „точката на кипене“ и да преминете границите на добрия тон. Пълнолунието винаги е време за силни емоции, и за разчистване на сметки.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и сряда.

 

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Луната във вашия знак не просто се придвижва, а е като факел,който запалва верига от събития. Те стават под влияние на аспектите, които сключва Нептун, и през чиято позиция преминава тя. Квадратът със Слънцето очертава момент,в който трябва да вземете важно решение. За някои то вероятно е свързано с финансите. Там има голямо раздвижване, заради опозицията на Уран от зоната на личните ви доходи и Марс от срещуположната- спестявания и общи средства. Не действайте импулсивно за нищо свързано с финикийските знаци. Опрете се на разума и търсенето на правата си по линия на тригона Нептун-Юпитер. От петък Венера навлиза в Стрелец, зоната на подкрепата и полезните контакти. До Коледа там тя ще си съперничи с ретроградния Меркурий, с намерение да оправя обърканото от него. Планетата на любовта носи много надежди за романтични преживявания в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата понеделник,вторник, сряда, петък и събота.

 

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в съвпад със Сатурн на 28.11.2017

На 1.12.2017/11:13/Венера преминава в Стрелец

Марс в опозиция с Уран на 1.12.2017/ 12:06

Юпитер в тригон с Нептун на 3.12.2017 / 4:19

На 3.12.2017/ 17:46/ пълнолуние в 11°Близнаци

През тази седмица Луната се движи между знаците Риби и Близнаци, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

28.11.2017 /14:09 – 28.11.2017 /18:30

30.11.2017 /20:37 – 30.11.2017 / 22:38

2.12.2017 / 3:53 – 2.12.2017 / 23:21

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

 

Етикети: , , ,

4 коментара so far »

  1. Гергана каза,

    Писа на ноември 27, 2017 @ 8:32

    Здравейте Муси.
    Ретрограден Меркурий през 5 ти дом какво може да донесе? А пълнолунието през 11 ти? Тези знаци са интерсептирани.
    Благодаря Ви!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 27, 2017 @ 12:45

    Гергана,
    четете седмичните хороскопи.
    За лични консултации знаете имейла ми.

  3. Деси каза,

    Писа на ноември 27, 2017 @ 13:58

    Влиянието започна да се усеща. Моят доставчик на ТВ и интернет вече сдаде багажа, а днес сутринта системите в банката блокираха и чакахме дълго на гишето. При предходната опозиция на Марс с Уран, която беше по оста 1/7 в хороскопа ми, вкарах работодателя си в големи разходи :) През 2015 аспекта си беше и в тао-квадрат към Плутон…може би е бил по-тежък като конфигурация?

    Светската новина от днес е, че британския принц Хари обяви годежа си с обикновено момиче от смесен брак- мулатка. Как може да се тълкува това предвид, че става по време на ретро Меркурий? Това би ли се отразило на бъдещите им съпружески отношения?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 27, 2017 @ 18:32

    Деси,
    Меркурий става ретро в неделя.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии