Седмичен хороскоп 27 ноември-3 декември 2023

2023 11 27 на 27 ноември

Меркурий в Козирог от 1 декември

Венера-Плутон в квадрат на 3 декември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Снегът пристигна, а ноември си тръгва през тази седмица. Меркурий е във вихъра си, бърз и получаващ допълнително ускорение от множеството аспекти,с които се забърква с другите планети.

Тази по меркуриански оцветена седмица започва с Луна в Близнаци,която става пълна още в понеделник. Пълнолуние в 4-я градус на Близнаци идва като време за равносметка и отчет на пожелано или започнато на новолунието на 18 юни. Направете оценка на приятелства и съюзи, създадени преди шест месеца, включете се в нови.

Пълнолунието в най-общителния и готов за сприятеляване с всеки, знак, подканя и настройва на вълната на групиране, сдружаване, обединяване в полза на нещо, или на някого. Светилата и повечето планети се движат с относително висока скорост, над средната им, затова някои процеси ще се ускорят, някои ситуации ще се развият бързо и като цяло ще ни се струва, че времето тече по-бързо от обикновено. Съпътстващ пълнолунието е Сатурн с квадрати към Луната и Слънцето. Той уравновесява емоциите и меркурианските изхвърляния с изискване за спазване на граници, приличие и закон.

Има един малък, но значим нюанс, Меркурий прави квадрат с Нептун в понеделник, на пълнолуние в Близнаци. Богът на търговците е и бог на крадците и мошениците. В квадрат с Нептун манипулативната енергия се умножава. Винаги едно на ум, когато нещо се представя като много, ама много добро или изгодно. В сложни ситуации ще изкристализират противоречията там, където Меркурий в търсещия истината Стрелец заяви претенциите си пред мъглявия, уклончив и ретрограден Нептун в Риби.

Леката, въздушна енергия ще се носи между нас до петък, когато Меркурий напуска словоохотливия Стрелец и стъпва на прага на сдържания, пестелив не само на словесно общуване земен знак Козирог. Всичко, което е започнало като лек разговор, с намеци и подкачки, предстои да премине в сериозната фаза на делови разговори, бизнес отношения и сключване на сделки. За последното е добре да се има предвид предстоящата ретроградност на Меркурий,започваща на 13 декември и продължаваща до 2 януари 2024 година. Транзитът на вестоносецът на боговете през Козирог, включая ретроградната фаза, ще продължи до 5 февруари 2024 година. Седмицата започва като меркуриева, а завършва като венерина, което значи, че в първите дни, по пълнолуние, рационалната енергия ще е доминираща, активният и гъвкав ум ще е на почит. От сряда нататък емоциите преобладават, съперничество и бушуващи страсти ще ангажират вниманието ни.

Венера си съперничи с Меркурий в това да привлича внимание към себе си и сферите, които управлява. В меркуриевия ден на седмицата, сряда, тя минава през ЮЛВ, опитвайки се да замете всички провали на венерините хора под килима. И понеже срещата е във Везни, на някои връзки, активности или сдружения е дошло време да се сложи край, за да се отвори път на нещо ново и то да се изпълва със съдържание, особено,когато тя след няколко месеца се срещне със СЛВ. Цикълът Венера- лунни възли има два подцикъла. Първият се води от планетата на любовта, която за една година преминава поне веднъж през единия от двата края на лунната ос. Вторият следва цикъла на лунните възли, който е 19 годишен. По този начин Венера е пресякла ЮЛВ във Везни за последно на 29 август 2005 година.

Тъй като лунните възли са кармични маркери, а ЮЛВ е свързан с приключване и разчистване, ми направи впечатление едно събитие станало четири дни по-рано, за което всеки може да намери информация и ще го посоча в коментар към поста ми във фейсбук. За текущия транзит на луните възли през кардиналната ос Овен-Везни, Венера ще премине два пъти през ЮЛВ,сега на 29 ноември и за втори път на 4 септември 2024 година.

В неделя Венера прави квадрат с Плутон, кардинален, в последните градуси на Везни-Козирог. Това е аспект на насилието и принудата. Кардиналната енергия е остра и декларативна,тя удря с юмрук по масата и настоява на своето, или плясва шамар, по женски. Неприятен аспект, който ако се случва с вас или с близки хора, избягвайте, не се включвайте, ако нямате достатъчно сили да го посрещнете или спрете.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, динамиката на общуването става още по-голяма в началото на тази седмица. Пълнолунието в Близнаци прави така, че в най-близката ви среда всичко да ври и кипи. Време за пътувания наблизо и надалеч, за много срещи и разговори, за активен социален живот, за учене на много нови неща и опознаване на нови хора. Марс в Стрелец не ви позволява да стоите безучастно отстрани, а напротив да се включвате активно в случващото се около вас. Меркурий влиза в Козирог в петък, на 1 декември. В зоната на кариерата ще раздвижва отношения и ще привлича нови контакти планетата на комуникациите почти два месеца, до 5 февруари, включая ретроградната фаза между 13 декември и 2 януари 2024 година. Венера ви готви емоционален сюрприз в сряда, когато преминава през ЮЛВ в зоната на партньорството. Нещо скрито излиза наяве до края на седмицата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, през тази седмица е подчертана потребността да погледнете през очите на другите. При мнозина, които работят в екип, предстои наемане на нови хора и разширяване на комуникацията в кръга от хора от бранша. Вашият личен труд ще бъде оценен и популяризиран. В петък, когато Луната е във вашия знак, Меркурий преминава в зоната на грижата за себе си. Имате нужда от отдих, от лично време, техники и терапии, подобряващи физическата кондиция и душевния баланс. В неделя,когато Венера се кара с Плутон, вие не го правете с роднини и други хора, които са наблизо.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Близнаци. В понеделник е и пълнолунието там. Пълна Луна в зоната на партньорството имате веднъж в годината и това предполага наличие на хармония във възгледи, интереси и предпочитания с някого. Но, не можете да пренебрегнете съмнението, което идва от квадрата на Нептун с управителя на пълнолунието и да не бързате с категорични решения или сключване на сделка. Меркурий ви напуска, за да се заседи в Козирог, в зоната на личните доходи близо два месеца напред,защото там ще бъде и поредната му ретроградна фаза, на границата между двете години. Активността на Венера през втората половина на седмицата, и особено в края, може да ви доведе до силно опъване струната на отношенията, чак до скъсване, с приятел, или с човек от екипа.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, пълнолунието в Близнаци поставя пред очите ви изискването да се справите с финансовите си неуредици. Не отлагайте, няма за кога вече. Огледайте се за нови ангажименти и кратки договори, които можете да финализирате до края на годината. Меркурий влиза в другия земен знак Козирог на 1 декември и ви сръчква да потегляте на пътешествие. Направете си резервации навреме, преди 13 декември, когато планетата става ретроградна. Меркурий ще се движи в тази зона почти два месеца, до 5 февруари. Краят на седмицата е изпълнен с предизвикателства от планетният управител. Венера обича интригите и това може да значи обтягане на отношенията с брачен партньор,съдружници или с работодатели. Дръжте под око сметки и счетоводни документи.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Пълнолунието в Близнаци е в зоната на кариерата. Някои ще получат полагащи се похвали, ще заемат лидерска позиция, ще имат по-голям екип от хора. За други, Сатурн може да се окаже корективен фактор, налагащ търсене на грешки и критика. Отделете време за семейството и по-специално на важен за вас роднина. Планетният управител влиза в другия земен знак Козирог в петък. Настъпва време на раздвижване в личния живот. Меркурий ще се движи в тази зона почти два месеца, до 5 февруари, включая ретроградната му фаза между 13 декември и 2 януари 2024 година. През втората половина на седмицата Венера има думата по финансови въпроси. Промяна в източниците на доходи, възможна е смяна на наематели.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Пълнолунието в Близнаци ви напомня колко е важно да се грижите за здравето си, да се поддържате в добра форма както телесно, така и душевно. Ако сте работили по темата, сега е момента да се похвалите с резултати. Ако няма резултати, трябва да промените метода, или да смените треньора. Същото важи и за опитите ви да създадете работещ и задружен екип. В петък неспокойният Меркурий идва на гости и ще остане до 5 февруари. За този период от два месеца планетата комуникатор влиза в ретроградна фаза на 13 декември, връща се в Стрелец на 23 декември, излиза от ретроградност на 2 януари и продължава транзита през знака.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. И с пълнолуние в Близнаци. В понеделник Слънцето и Луната застават на една ос със Земята, а пълната Луна е в 4 -я градус на Близнаци. Време за реализация на желано и планирано отпреди шест месеца. На прага сте на важна промяна, в която трябва активно да се включите. Можете да разчитате на партньорско съдействие. Планетният управител влиза в прагматичния и търпелив Козирог в петък, което успокоява ума и ви дава силата да взимате обосновани решения. Личният живот ще стане по-динамичен и показен през втората половина на седмицата. Меркурий ще се движи в Козирог почти два месеца, до 5 февруари, включая ретроградната му фаза между 13 декември и 2 януари 2024 година.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с пълнолуние в другия въздушен знак Близнаци. Пълната Луна в зоната на пътешествията и опознаването на нови хора ви тегли към приключения, каквото и да разбирате под това. Навлизането в нова област на знанието за някои също може да има приключенски характер. Можете да разгърнете организационния си талант през следващите две седмици в предпразничните дни. Неспокойствие предизвиква и Венера от вашия знак, със срещата си с ЮЛВ. Преходът към нещо ново, е възможно да бъде свързан с моментно разочарование. В петък Меркурий внася жизненост и веселие в домашната среда. В неделя избягвайте конфликти с близки хора.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. Пълнолунието в Близнаци активира зоната на сърдечните дела. Бъдете включени в събития, които ви поставят под светлината на прожекторите, напомняйте за себе си, показвайте добрите си страни, и разбира се всичко с мярка, за което следи включения с квадрати в пълнолунието Сатурн. В петък,управляващият пълнолунието Меркурий влиза в Козирог. В скритата зона на слънчевия хороскоп, от него се очаква да внесе жизненост, предприемчивост и добро настроение през двата месеца, в които ще се движи в земния знак, напред-назад и пак напред, та чак до 5 февруари. Венера насочва към пренастройване и обръщане внимание на пътешественика у вас. В края на седмицата темата може да предизвика конфликт и да ви накара да излезете от коловоза, в който сте заседнали.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата бележи период на разчистване. Пълнолунието в Близнаци ви пришпорва да приключите вече започнало освобождаване от неща, които не ви трябват, от отношения които вземат повече, отколкото ви дават, от ограничения, които спират развитието ви. При някои това може да се случи в рамките на идващите две седмици. Приключващ ефект идва и от съвпада на Венера с ЮЛВ в сряда, в зоната на дома и отношенията с най-близките. В сряда планетният управител е във вашия знак, което усилва инициативата и активността в случващото се. В петък Меркурий преминава в зоната на партньорството. Ще се срещате и ще създавате връзки с нови хора. Меркурий ще се движи в тази зона почти два месеца, до 5 февруари, включая ретроградната му фаза между 13 декември и 2 януари 2024 година.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Пълнолунието в Близнаци открехва завесата пред зоната на скритите желания и потиснатите чувства. Тук дори строгият Сатурн от полето на любовта не може да спре това, което се върти дреме във вас, но сега напира да се излее пред точния човек, в подходящата среда. В петък Меркурий влиза в Козирог, от вас се очаква да бъдете по-общителни, отзивчиви и мобилни. Периодът е добър за подобряване възможностите за придвижване, по оптимален маршрут, с по-добро МПС. В края на седмицата ще има поводи за недоволство от други хора, но дали да им придавате по-голямо значение от необходимото, зависи от вас.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на семейството. Пълнолунието в Близнаци е в зоната на дома и отношенията с най-близките. Добър момент за реализация на желано и планирано през юни, когато светилата се срещнаха тук. Ако сте искали промяна, променяйте, ако сте искали да смените жилището си, търсете си ново. Сатурн от вашия знак следи да не се прекалява и това, което подхванете да е изпълнимо. Изяснявайте отношенията с роднини, но не задълбавайте, търсете баланса и взаимната изгодност. В петък Меркурий влиза в Козирог. В полето на приятелството планетата на комуникациите ще раздвижи средата, ще привлече нови приятели и нови съмишленици. Транзитът му продължава почти два месеца, до 5 февруари, включая ретроградната фаза, между 13 декември и 2 януари 2024 година.

Дати на някои астрологични събития

На 27.11.2023 г в 11:16 ч пълнолуние в 4°Близнаци

Меркурий 90 Нептун на 27.11.2023г в 15:27ч

Венера 0 ЮЛВ в 24Везни на 29.11.2023г в 19:16 ч

На 1.12.2023 г в 16:31 ч, Меркурий в Козирог

Венера 90 Плутон на 3.12.2023 г в 15:29ч

Луната е без курс на:

29.11.2023 3:03 – 29.11.2023 8:53

1.12.2023 15:07 – 1.12.2023 18:00

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Читател каза,

    Писа на ноември 27, 2023 @ 1:08

    Здравейте, много професионално написани прогнози, които разкриват аспектите на движение на планетите и звездите с тяхното тълкуване. Досега не съм чел подобни прогнози в България, приемете го като заслужен комплимент.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии