Седмичен хороскоп 27 февруари-5 март 2023

2023-02-26 Бадем11

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина на седмицата е бедна откъм събития. Затова пък започва с квадрата на светилата. В понеделник е първата четвърт на Луната в подвижните знаци Близнаци-Риби, който ще вдигне адреналина на тези, при които квадратът се разполага близо до осите на наталната карта.

Следват два интересни съвпада.

Първият е между Венера и Юпитер. Дългоочакван аспект, когато двете, изначално благодатни планети, обединят енергиите си. Това се случва в средата на седмицата, в четвъртък, на 2 март, сутринта. Влиянието се простира върху няколко дни преди и след точния момент на срещата на планетите. Юпитер навестява Овен през 12 години, започвайки отново и отново поредния оборот през зодиака. През такъв интервал от време са им съвпадите в огнения знак. През 2022 година Юпитер влезе в Овен през месец май, стигна до 8-я градус и се върна по време на ретроградната си фаза обратно в Риби, през октомври. Венера беше в Овен между 2 и 28 май, но се размина с Юпитер. Последният съвпад на двете добротворни планети беше на 11 май 2011 година в 24Овен. Сегашният съвпад е в 12Овен.

Съвпадът Венера-Юпитер в огнения Овен е позитивизъм на максимум. Зарежда с големи очаквания, много физическа и емоционална енергия насочена към нещо истински желано. Там където има и други съпътстващи фактори, а няма значими пречещи, желаното се случва. Хирон, учителят на боговете, е близо до съвпада, поднасяйки поредния урок с мотото: Внимавай какво си пожелаващ, че… може да се случи.

Неслучайно, почти едновременно със съвпада Венера-Юпитер, протича съвпад Меркурий-Сатурн в последния градус на Водолей. Докато Венера и Юпитер в дует могат да подведат към разпиляване, прекаляване и безотговорност, то Меркурий и Сатурн в съвпад разпореждат, подреждат, пренареждат, ако е нужно, докато всичко влезе в рамки и си застане на мястото. Този охлаждащ ума и оздравяващ тялото аспект е в точния момент на точното място. В живота няма нищо случайно.

Меркурий в края на Водолей, още повече с подкрепата на Сатурн, ще направи нужното разумът да надделее над чувствата и амбициите, преди да се впусне в спокойните, приспиващи вниманието, води на Риби. От 3 март,в петък, Меркурий влиза в Риби и ще се движи през знака до19 март. Предстоят ни дни на неясни, неразбираеми послания, размиване на темите, замазване на проблемните зони и активна манипулация чрез словото. Добрата страна на този транзит е в засилването на интуицията у повечето хора и често безсловесното общуване под формата на телепатична комуникация.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на Венера и Юпитер, които си правят среща в Овен. Съвпад на двете планети във вашия знак за последно е имало, преди 12 години, на 11 май 2011 година. Аспектът има две страни, но да се съсредоточим върху добрата. Въодушевление, вдъхновение,усещане за правота, сигурност в себе си и добронамерено излъчване, са част от позитивната енергия, която съпътства този съвпад. Сега можете да покажете най-доброто от себе си, както и да запалите искрата в сърцата на други хора. Другият съвпад на седмицата, този между Меркурий и Сатурн,в зоната на приятелите, ще ви приобщи към хора – умни и разумни, които да ви дадат подкрепата си.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва при някои от групата твърде остро. Огнената ви, честолюбива природа реагира бурно на предизвикателствата. За усилване на ефекта има принос Лилит от вашия знак, която през първата половина на седмицата застава в точен квадрат към лунните възли. Това което зрее като решение у вас, намира начин да се прояви. Венера и Юпитер в другия огнен знак Овен дават своя принос като пренасочват вниманието ви към по-приятни неща, пътувания, почивки и интересни цели. Меркурий и Сатурн ви мотивират да бъдете по-критични и взискателни в партньорството.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица ориентирана към другите. Проблемите на други хора стават фокус на мисли, планове и действия. Венера и Юпитер в съвпад в другия огнен знак Овен, внасят романтична нотка в ежедневието. Даже цяло музикално произведение, богато на звуци и цветове. Обичливата ви природа намира широко поле за изява. От петък нататък планетата на комуникациите е в зоната на дома и семейните отношения. Те стават по-интензивни, срещите, разговорите са по-дълги и емоционални. Навлизате в активен откъм събития за рода ви период от годината.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на ангажиране с финансови въпроси. Колкото по-добре се ориентирате в конкретната ситуация, толкова повече полза ще допринесете за себе си и тези около вас. Двата съвпада на планети, които се случват почти едновременно, влияят на различни страни от битието ви. Венера и Юпитер се проявяват по-дискретно, макар че се срещат в шумния Овен. Доброто, което искат да ви направят, е вероятно скрито от очите или забавено като проявление по определени причини. Меркурий и Сатурн се държат по-открито и наставнически. Имате ментор, шеф, някой, с когото трябва да се съобразявате. Директивите ще дойдат в средата на седмицата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. В понеделник,заради квадратът на светилата, ще изпитвате известно напрежение и потребност от изясняване на обстоятелства касаещи партньорството. Планетният управител е активно включен в случващото се през седмицата. Съвпадът със Сатурн е финалната фаза на процес развил се в рамките на близо месец, докато се движи през Водолей. Нанасят се последните корекции преди „тегленето на чертата“, отивате към завършване приключване и придаване на определена форма, всичко в разумни граници и коректни разчети. От петък Меркурий е в Риби и в партньорските отношения противоречията стихват, поне на повърхността.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с острата необходимост да кажете на някого нещо, да се произнесете по важна за вас тема. Луната в Близнаци дърпа езика да говори, а съвпадът на Меркурий със Сатурн внася корекции какво и как да се каже. Точността в думите ви ще бъде много важна в средата на седмицата. Домът и семейството са под топлите грижи на съвпада Венера-Юпитер. Добрите обстоятелства са на ваша страна, ако искате да подобрите условията на живот, на вас, на семейството, на родителите. Ще трябва да разчитате повече на себе си. Помощта отстрани към този момент е ограничена.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Диригентската палка е във вашите ръце, а планетата на волята и амбицията е все още в знака ви. Квадратът на светилата в понеделник изисква заемане на позиция, определеност, категоричност при взимане на решение. Съвпадът на Венера и Юпитер в Овен, в зоната на приятелството и подкрепата, е чудесно обещание за разширяване на кръга на влияние. Присъствието на Хирон предупреждава, че това няма да стане безболезнено. Съвпадът на Меркурий и Сатурн в другия въздушен знак Водолей, е предизвикателство към любознателната ви природа, води ви към точната информация и нужните знания.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Близнаци. Потребността да кажете нещата така, както ги мислите и виждате, може да ви вкара в обяснителен режим, от който трудно да се измъкнете без да изложите категорични аргументи. Предстоят ви преговори и договаряне. Можете да разчитате на добронамереност в партньорите, но разумният подход е да сте наясно със своите силни и слаби страни. Не прекалявайте с претенциите си. Транзитът на Меркурий през Риби,от петък- 3март до 19-ти, и предстоящата му среща с Нептун там, ще ви кара да мислите повече за здравето си.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. Луната в Близнаци ви подканя да казвате мислите си на глас, да споделяте и откровеничите, още повече,че управителят на знака – Меркурий е на ваша територия. До петък. Съвпадът му със Сатурн ви прави сериозни и отговорни, когато се стига до казване на истини и привеждане на аргументи. Другият съвпад през тази седмица, този на Венера и Юпитер повлиява благоприятно приятелските отношения, както и тези със съседи и ученици. Добър период за групиране, за създаване на дружества, обединения, организации с идеална цел. В партньорските отношения проявявайте повече търпимост и разбиране.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с квадрат на Луната и Слънцето. Новина отдалеч може да предизвика противоречиви чувства и да ви накара да действате по категоричен начин. Венера и Юпитер ви носят много възможности в професионалната сфера, толкова, че ще ви бъде трудно да направите избор. Съвпадът на Меркурий и Сатурн ви прави резервирани по отношение инвестиции и неща, които изискват повече средства. От петък планетата на комуникациите е в другия воден знак Риби. За по-малко от три седмици там Меркурий ще ви сръчква да се движите, да правите промени, да пътувате.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва емоционално. В личния живот настъпват обстоятелства, които раздвижват пластове и го правят по интензивен, заемащ още по-важно място в живота ви. Съвпадът на Венера и Юпитер в зоната на здравето ви кара да мислите разгърнато в тази посока, да правите мащабни планове и да искате повече свобода за осъществяването им. Търсенето на баланс между работа и почивка, изисква да правите много разчети и комбинации от възможности,за да намерите оптималният вариант.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с квадрат на светилата. Със Слънце в своя знак можете да проявите пословичната търпимост и разбиране към другите, но с известна доза твърдост. Така ще затвърдите собствената си позиция и авторитет пред най-близките. Венера и Юпитер ви подтикват към разточителност, обещавайки повече приходи. Сатурн обаче е на прага ви, съветникът Меркурий е резервиран и препоръчва пестеливост и разумни харчове. От петък планетата на комуникациите е във вашия знак и ще прави ежедневието ви по-динамично, ангажирано с нови идеи и грижа по млади хора.

Дати на някои астрологични събития

Венера 0 Юпитер на 2.03.2023 в 7:36

Меркурий 0 Сатурн 2.03.2023 в16:34

На 3.03.2023 в 0:51 ч Меркурий в Риби

Луната е без курс на:

1.03.2023 3:07 – 1.03.2023 4:40

3.03.2023 16:22 – 3.03.2023 17:16

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

6 коментара so far »

  1. Наталия каза,

    Писа на февруари 27, 2023 @ 13:03

    Здравейте,Муси
    Съвпадът на ююпитер с венера прави точен тригон с нат Луна У1 и 2дом .Дали е подходящо да се инвестират средства в този период?Инвестициите по кой дом са ?Благодаря предварително!

  2. Elvira каза,

    Писа на февруари 27, 2023 @ 16:43

    Здравейте,
    Скоро не бях ползвала сайта ви , не мога да намеря хороскопи за 2023 г по зодии.
    Също би била интересна темата за плутон във водолей, или за сатурн в риби
    .
    Благодаря

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 28, 2023 @ 9:29

    Наталия,
    да, ако правите инвестицията с лични средства.

  4. SVedZki каза,

    Писа на март 2, 2023 @ 8:12

    Здравейте, Муси,
    Може ли да попитам, ако договорът се сключва сега, но работата започва на 1-ви септември, мисля, че Меркурий тогава вече е ретрограден, кое се гледа? Както и да го мисля, и така, и така, но май имам спомен за сходна ситуация, където потвърдих на праволинеен Меркурий и започнах на ретро, и след 2-3 месеца най-късно приключих. Какво се гледа от двете? Второто събитие ли е по-важно или първото?
    Благодаря, поЗдраВи!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на март 2, 2023 @ 13:20

    SVedZki,
    не е добре да има толкова много време между подписване на договор и фактическо започване.
    За шест месеца се променят много неща при вас и на новото работно място.
    И двете задават начало, защото започвайки работа също поемате определени ангажименти.
    На 1 септември има шест планети ретроградни и те все влияят на някой дом свързан с работата.
    Важни са и се гледат 1,2,3,6,7 и 10 дом.
    Също така къде са Слънцето и Луната.
    Слънцето не е добре да е в квадрат към рожденото, а Луната трябва а е в добра позиция както към рожденото Слънце, така и към транзитното.
    И други неща има, но стана дълго.

  6. SVedZki каза,

    Писа на март 2, 2023 @ 16:32

    Много Ви благодаря за изчерпателния отговор, много искам да Ви подкрепя и аз, дано с времето стане. Поздрави.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии