Седмичен хороскоп 27 юни-3 юли 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарс директен от четвъртък

Меркурий в Рак от четвъртък

и в опозиция в петък

Слънце в тригон с Нептун в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в емоционална, от астрологична гледна точка, седмица. Принос за това има Луната, която в понеделник преминава в импулсивния огнен знак Овен и застава в квадрат със Слънцето.

При кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог) им провокации, които няма да стихнат през цялата седмица. Венера от Рак в началото на седмицата флиртува с нежния, но отнесен Нептун, което ще завърти ума на не един представител на водната стихия. Тригонът Венера-Нептун е великолепната муза за творческите личности. Поети, художници, музиканти и др. даровити хора, занимаващи се с изкуство, ще усетят този силен и вдъхновяващ импулс за творчество през първата половина на седмицата.

Водните знаци заемат мястото на земните и излизат на авансцената. Седмици наред големият земен тригон подкрепяше хората попадащи под пряко негово влияние, Играта се променя, сега главната роля взимат водните знаци. До средата на месец юли във водния сектор на зодиака ще се движат пет планети, включая Слънцето плюс Прозерпина, Хирон и Лилит и ЮЛВ, всички те за известно време формиращи .

Големият тригон подкрепя, подпомага, улеснява и вдъхновява за изразяване на най-доброто, за постигане на целите, за консолидиране на разпръснатото и дезориентираното. Така водните знаци ще бъдат облагодетелствани във всички ситуации на конкуренция и противоборство. В големия воден тригон активно участие взима Марс. Планетата-воин през тази седмица излиза от ретроградната си фаза, която продължава почти два месеца и половина. На 17 април 2016 година Марс тръгна назад от 8градуса Стрелец. На 27 май премина в Скорпион, а на 30 юни, вече достигнал 23-я му градус, се обръща. Да припомня, че това не е реално, а представно обръщане. Ние, от земна гледна точка, виждаме планетите да се движат назад.

Отново на 30 юни, в четвъртък, се случва и друго на водна територия. Меркурий преминава в Рак. По този начин в първия воден знак ще се движат Слънцето Венера и Меркурий. Триото се разпада на 12-14 юли, когато най напред Венера, а после и Меркурий преминават в огнения знак -Лъв.

Венера, планетата на любовта, през тази седмица ще прояви различни страни на характера като премине от нежната акварелна гама на тригона си с Нептун, към ярките,контрастни цветове на силните страсти владеещи опозицията ѝ с Плутон. Аспектът става точен в петък, но ще се усеща неговото влияние още от сряда нататък, та до края на седмицата. Опозицията Венера-Плутон се случва веднъж годишно. Откакто Плутон е в Козирог, това става през лятото.

Право, морал, социална сигурност ще се противопоставят на власт имащи, мафиотски структури, диктаторски подходи. В личните отношения за кратко ще настъпят противоречия между очаквания и резултати, изблици на ревност, огорчение и дълго сдържан гняв. Общата хармонична обстановка във водната стихия ще размие картината като изглади ръбовете и намери компромисното решение на всички спорни въпроси.

В края на седмицата Слънцето отново изгрява на улицата на оптимистите. Буквално, Слънцето прави тригон с Нептун в неделя и успокоява страстите по възможно най-толерантния начин.

Да ви „върви по вода“ в следващите дни и с по-малко вода от небето!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. В понеделник Луната влиза във вашия знак и ще ви гостува до сряда,включително, което ви прави включени във всяка ситуация около вас, с право на глас и отчитане на мнението. Ще ви бъде трудно да съчетавате професионалните и лични ангажименти,затова трябва да бъдете много организирани и гъвкави. Управителят на знака – Марс е в последната част на ретроградната си фаза до четвъртък, когато се обръща. Това значи,че през цялата седмица той ще бъде бавен, до стационарен, което влияе на мотивацията и амбицията за налагане на собственото виждане по определени въпроси. Луната е в последната си четвърт, в понеделник е поредното новолуние. Периодът е добър за завършване, разчистване, разтоварване от излишното.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. Приятелите, реални и виртуални, ще заемат централно място, както и съвместната организация на лятна почивка. Обръщането на Марс в Скорпион може да поднови някои противоречия с най-близките, да изкара на повърхността неизяснени позиции, да ви прави по-настъпателни по важни за вас житейски теми. Интуицията ви ще подскаже как да постъпите в сложни ситуации. А тя е на ниво в този период, когато с включването на Меркурий в Рак, в метафизичната зона на слънчевия обединяват енергии три космични тела. Някои сънища в почивните дни могат да ви подскажат как да излезете от заплетена ситуация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. Децата ще бъдат във фокуса на вниманието с техните проблеми и потребности. Хармоничен аспект на планетния управител Юпитер с Венера ще ви прави отстъпчиви и готови на компромиси в името на домашния мир. През втората половина на седмицата настъпва благоприятен период за всичко касаещо собственост и инвестиции. В четвъртък-петък-събота е възможно да изпитвате силно недоверие относно това доколко са защитени интересите ви. Не бързайте да взимате окончателно решение, дайте си време да огледате нещата детайлно. Добрият период продължава и през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционално приповдигната седмица. Марс, който се движи противоположния знак Скорпион, излиза от ретроградната си фаза и тръгва напред в четвъртък. През тази седмица той ще бъде стационарен,затова ефекта от директното движение ще се усети през следващата седмица. И то най вече в партньорските взаимоотношения, където с лутането и колебанията ще трябва да приключите, дори това да засегне нечии чувства. Втората половина на седмицата се очертава твърде емоционална за вашия знак. Планетният управител е в сложни взаимоотношения с малкия, но мощен по своето влияние Плутон. В края на седмицата Венера застава в опозиция с Плутон,което прави емоциите много по-ярки,а взаимоотношенията много по-драматични. Но участието ѝ в големия воден тригон омекотява противоречията. В неделя Слънцето и Нептун ви предлагат помирение и спокойствие.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на желанията. Някои от тях вече са се изпълнили,а на други им предстои. Все пак Юпитер е във вашия знак, все още близо до СЛВ, което разширява кръга на „аз искам“. С обръщането на Марс в Скорпион картината се променя със силно звучене на „аз мога“. Директният Марс ще стимулира присъщото ви умение да планирате, и то с всички необходими детайли. Ставате активни, по-комуникативни, успяващи в посредничество и консултантска дейност. С навлизането на Меркурий в Рак, от четвъртък нататък, имате подкрепа за всичко свързано с движение, пътуване, автомобили, договаряне, купуване и продаване. Големият воден тригон ще ви съдейства за постигане на желаното както през тази,така и през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои семейно ориентирана седмица. В смисъл,че проблемите, нуждите и потребностите на член/ове на семейството ще изискват повече внимание и ангажираност от ваша страна. Марс се обръща в четвъртък и тръгвайки напред ще ви подтиква към повече комуникация с околния свят. Животът в групите по интереси ще стане по-динамичен и изпълнен с интересни преживявания. Комуникацията с приятелите ви ще стане важен момент в ежедневието. В зоната на партньорството също има раздвижване с преминаването на Меркурий в противоположния знак Рак. Предстоящото новолуние в Рак носи очакване за промени и в работните взаимоотношения, нови контакти, нови договори за работа.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Марс,който от април се движи назад, в четвъртък се обръща. Промяна ще усетите на различни нива, но най- отчетливо в работната среда. Някои противоречия могат да бъдат възобновени, плановете за промени, реорганизация, обновяване на колектива, или средата на работа, ще бъдат възобновени. Объркани ситуации, проблемни моменти, свързани с ваша собственост, ще намерят своето точно решение. В четвъртък Меркурий – планетният управител, сменя знака,като напуска вашата територия и навлиза в социалния знак Рак. Така в зоната на вашите доходи, а също така собствени етика, морал, ценностна система, ще се съберат три космични тела- Меркурий, Слънцето и Венера. За период от около две седмици вашите доходи ще бъдат във фокуса на вниманието. Периодът е благоприятен за подобряване на финансовото състояние.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Тон задава Луната, която в понеделник навлиза в срещуположния знак – Овен, включвайки ви в проблеми и активности, които са инициирани от други, но ви касаят по много начини. В професионалната сфера има раздвижване, което провокира промяна. Тя ще стане по-очевидна в четвъртък, когато Меркурий премине в Рак. Астрологичната обстановка ви подкрепя през цялата седмица, но има един тънък момент в четвъртък-петък, когато вашият планетен управител-Венера застава в опозиция на Плутон, когато трябва да сте особено внимателни. Избягвайте интриги на работното място, дори от ваша гледна точка, всичко да е много невинно и непреднамерено.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои силна седмица. Марс,който се движи в зоната на професионалната изява във вашия слънчев хороскоп, се обръща. Известен застой в кариерните условия е едно от проявленията на ретроградния Марс в случая. Ставайки директна, планетата на волята и амбицията ще допринесе много за вашия професионален напредък. За целта, изяснете целите си. Марсовата подкрепа ще дойде, и ще бъде пълноценна, когато сте наясно какво искате, и къде желаете да стигнете. Ще бъде добре, ако направите някои промени в графика си, и в средата в която работите. Също така, ако се откажете от някои вредни навици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои противоречива седмица. Като воден знак сте в привилегирована позиция, включен в големия воден тригон, който се развива през тази седмица. Активно участие в него вземат Слънцето, Венера, а от четвъртък нататък и Меркурий, който ви идва на гости за две седмици. Би трябвало при вас всичко да „върви по вода“, да не срещате сериозни пречки, да постигате набелязаното с лекота. В повечето случаи това ще бъде така. „Лъжица катран в кацата с мед“ обаче слага опозицията на Венера от вашия и Плутон от срещуположния знак Козирог. Макар за кратко, в четвъртък и петък, могат да ви дойдат в повече емоциите в партньорските отношения, някои изблици на гняв и ревност да помрачат за кратко идилията. Хармоничните аспекти на водната територия са доминиращи, затова в почивните дни балансът се възстановява.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Марс, който се движи през знака ви, се обръща. След десет седмично движение назад, в четвъртък планетата на волята и амбицията, става директна от 23-я градус на знака ви. Периодът на съмнения, неувереност, ревизия и поправки, свършва. С тръгването на Марс в права посока се връщат доброто самочувствие и амбицията за успех. Вливате се в потока на големия воден тригон, който ще ви помага да напредвате както през тази, така и през следващата седмица. „Яхвайте вълната“ и само напред!

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои вълнуваща седмица. Като воден знак участвате активно в големия воден тригон. Ваш представител е Нептун,който вначалото на седмицата прави хармоничен аспект с Венера, а в края на седмицата – със Слънцето. Така попадате в центъра на добронамерени помощници и подкрепа, която не очаква заплащане. Не че финансовата страна не е важна, напротив. През първата половина на седмицата ще ви се налага да взимате правилните решения по финансови въпроси с подкрепата на интелектуалните планети Меркурий и Уран. С обръщането на Марс в другия воден знак Скорпион, от четвъртък нататък, животът ви става по-динамичен и емоционален. За необвързаните, предстоящото новолуние в Рак носи обещание за промени в личния живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в тригон с Нептун на 27.06.2016 / 16:53 часа

На 30.06.2016 /2:24 часа Меркурий преминава в Рак

На 30.06.2016 / 2:38 часа Марс става директен от 23°Скорпион

Венера в опозиция с Плутон на 1.07.2016 / 6:31 часа

Слънце в тригон с Нептун на 3.07.2016 /14:01 часа

Луната през периода се движи между знаците Риби и Рак, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

26.06.2016 / 22:55 – 27.06.2016 / 10:08

29.06.2016 / 10:46 – 29.06.2016 / 13:03

1.07.2016 / 3:19 – 1.07.2016 / 14:44

3.07.2016 / 6:43 – 3.07.2016 / 16:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

2 коментара so far »

  1. Радостина Джурова каза,

    Писа на юни 27, 2016 @ 13:41

    Здравей, Муси,
    От няколко дни нама нумерологичен календар. Аз го ползвам на телефона.И съм в чужбина. Не знам дали това е причината. С пожелание за хубава седмица: Радостина

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 28, 2016 @ 7:53

    На сайта програмата “Номерологичен календар” работи. Възможно е да има проблем с приложението за телефони.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии