Седмичен хороскоп 27 януари-2 февруари 2014 година

Новолуние във Водолей

Венера директна

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в последната седмица на един от най-напрегнатите месеци на 2014 година – януари. В астрологично отношение тя има два акцента – новолунието във Водолей в четвъртък и излизането на Венера от ретроградната фаза в петък.

Венера навлезе в ретроградната си фаза на 21 декември 2013 година, нещо което прави веднъж на 18 месеца, т.е., през една, а в редки случаи и през две години. През миналия декември Венера тръгна назад от 28-я градус на Козирог, като на 31-ви януари ще се е върнала до 13-я градус на знака.

Особеното в текущата ретроградна фаза на Венера, декември-януари, е придвижването през Козирог, знака на амбицията и властта, както и преминаването и за втори път през зоната от кардиналния кръст, заета от Уран и Плутон, 8-12 градуса съответно в Овен и в Козирог. Докато през ноември 2013 година тя сама и на прав ход „включи“ квадрата Уран-Плутон, преминавайки през съвпад с Плутон, то сега ситуацията е по-сложна.

През тази седмица Венера се доближава най-близо до позицията на Плутон като прави напрегнати аспекти с Уран от Овен, но и с все още ретроградния Юпитер в Рак. Тази астрологична конфигурация от опозиции и квадрати,тао- квадратура, ще действа през цялата седмица, но най-силно ще се усети в дните преди новолунието, когато и Луната ще се присъедини към съвпада Венера-Плутон. Триото ще подпали фитила на конфликти, важна роля в които ще играят жените. Жена, от кардинална зодия, или със сила в кардиналните знаци, облечена във власт, ще бъде във фокуса на общественото внимание в средата на седмицата.

На личностно ниво тао- квадрата между Венера-Плутон, Уран и Юпитер ще подведе много хора към решаване на проблемите в партньорските взаимоотношения по принудителен начин, с намесата на полиция, прокуратура и съд. Процесът на разпад при някои двойки, провокиран от неблагоприятната позиция на Венера в Козирог, през тази седмица навлиза в драматичен стадий, от който нататък няма връщане назад. Най-податливи на тази тенденция са кардиналните знаци, особено тези с рождени Слънце, асцендент, МС, Луна, Венера, Марс, разположени между 5 и 15 градуса на Рак, Овен, Везни и Козирог.

В петък след обяд Меркурий навлиза в Риби. В този знак той ще престои по-дълго от обикновено, защото през февруари предстои първата му ретроградност за годината.

На 31 януари Меркурий влиза в Риби, на границата 6/7 февруари тръгва назад от 3 градуса Риби, на 13 февруари навлиза обратно във Водолей,където на 28 -ми става директен, на 18 март отново е в Риби и едва на 7 април го напуска, преминавайки в съседния знак – Овен.

Придвижвайки се през Риби, Меркурий ще ни кара да мислим по различен начин, да вникваме повече в проблемите на хората около нас, да станем по-състрадателни и отзивчиви, да говорим повече, но също така и да изслушваме отсрещната страна.

Новолунието във Водолей в четвъртък внася свежа нотка във всички сфери на живота. Водолей е знака на груповите начинания, на обединенията и екипната работа, на всичко което е ориентирано към запазване на цялото. Новолунието във Водолей може да постави начало на едно ново мислене, насочено към това, което е добро за всички.

С новолунието във Водолей на 30 януари започва Новата година според китайския зодиак- годината на Коня. Но за това какво ни носи тя, четете в „Китайски 2014“, който ще излезе в следващите дни.

Спокойна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционална седмица. Към ярка проява на чувства и пристрастия ще ви насочва напрегнатата, за пореден път, астрологична обстановка в кардиналните знаци,за която писах по-горе. Тъй като управителят на знака Марс се движи през Везни, знак, чийто управител Венера от своя страна е в тежка астрологична позиция, то до края на седмицата предстоят за обсъждане и решаване важни задачи както от професионално, така и от лично естество. До четвъртък някои ситуации могат да ви изглеждат твърде заплетени и дори невъзможни за разрешаване, особено в дните вторник и сряда. С новолунието във Водолей в четвъртък обаче позитивизмът ви набира скорост, част от проблемите отпадат сами, а за други получавате подкрепа и възможност за справяне по възможно най-добрият начин. Периодът от петък нататък е добър за включване в обществена дейност, в нова група, за създаване на нов екип, време за благотворителност и себераздаване.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата добива различно оцветяване с новолунието в срещуположния знак Водолей. То насочва вниманието предимно върху връзките, било то професионални или лични. Необходим ви е нов подход, ново виждане за взаимоотношенията с околните, приключване на взаимоотношения, слагане на точка или възообновяване при други условия. Новата Луна, от петък нататък, ви дава шанс да поставите личните си отношения на нова основа, да търсите и да намерите най-доброто решение и да набележите общи планове за бъдещето. В дните на  новолунието имате да приключите куп важни служебни дела. Някои могат по особен начин да провокират чувството ви за справедливост и да предизвикат остра реакция във вторник и сряда. Периодът между 1 и 6 февруари, е добър за започване на нова работа, за подписване на нов трудов договор, за промяна на работното място.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е динамично. Луната е във вашия знак и това ви прави водеща фигура в някои ситуации. Вашето мнение, особено по финансови въпроси, ще бъде необходимо и ценно, за човек или хора, с които имате бизнес отношения. В дните на новолунието вашият творчески потенциал намира път за изява. Можете да привлечете и други, да вдъхновите с вашата идея приятел(и) или близки родственици. Посредническата роля ви приляга и може да допринесе за решаването на проблем на човек от близкото ви обкръжение. С навлизането на Меркурий в Риби напрегнатата ситуация в домашната среда постепенно ще се успокои.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

При поръчка на 4 бр. комплекта доставката до най-близък офис на ЕКОНТ е БЕЗПЛАТНА!

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои да преминат през една от недобрите седмици на годината. Венера, управителката на знака, е ретроградна, в тежка астрологична позиция, в съвпад с Плутон, в квадрат с Уран и в опозиция с Юпитер. Може да ви се струва,че всички са срещу вас, че няма изход от ситуация, в която сте попаднали през последните месеци. Определено имате нужда от промяна и тя ще дойде с обръщането на Венера в права посока в края на седмицата. Новолунието във Водолей от своя страна дава старт на дългоочаквани промени в професионалната сфера. Те ще бъдат на дневен ред от петък нататък, през следващите две седмици, като реални резултати можете да очаквате в дните до пълнолунието в Лъв. Интересни предложения ще имате във вторник. Преценете добре шансовете си, защото времето за реакция не е много, само до 6 февруари, когато Меркурий става ретрограден.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и събота.

На родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои интересна седмица. Новолунието във Водолей в четвъртък ви подтиква към внасяне на повече ред и планомерност в живота. Вашата критичност е във върхова форма и ако това не затормозява отношенията с околните, може да стане основа за повишаване ефективността на труда и подобряване качеството на живот,както на вас, така и на близките ви. В сферата на личните амбиции и проекти може да ескалират някои противоречия във вторник и сряда. Обръщането на Венера и тръгването и в права посока дава „зелена светлина“ на всичко, което би ви накарало да се чувствате удобно и комфортно. В петък Меркурий, управителят на знака, преминава в срещуположната зона на зодиака- в Риби. Предстои му съвпад с Нептун, време подходящо за сбъдване на мечти, касаещи семейните планове за близкото бъдеще. За тези,които нямат връзка, времето между 1 и 6 февруари е подходящо за любовни обяснения и предложения.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата обещава провокации към добрия тон и добрия вкус. Колкото и да ви се иска всеки да си бъде на мястото и да изпълнява прилежно задачите си, ще трябва да приемете несъвършенството на хората и това,че не всички държат на почтеността като вас. Срещата на двете страстни планети Венера и Плутон във вашия знак създават привличане към вашата личност, повишен интерес на околните, който ще погали егото ви. Периодът все още не е добър за любовни признания, но малко романтика няма да ви е излишна, особено ако ще помогне за заздравяване на връзката ви. Новолунието в четвъртък става отправна точка за период от време,в който ще увеличите доходите си, така че да покриете всички планове за преустройство на дома, за разширение и преобзавеждане.

Благоприятни дни през тази седмица – петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, следващите дни носят вдъхновението на новолунието в сродния по стихия знак. Съвпадът на Слънцето и Луната във Водолей, в юпитеровия период на текущата лична година, е отправна точка за благоприятно развитие на служебните ви дела. Препоръчително е до четвъртък да внесете ред в работната си документация, да изчистите финансовите си задължения или да направите стъпки в тази посока. Меркурий сменя знака си почти едновременно с обръщането на Венера в права посока. Навлизайки в Риби и в съвпад с Нептун, в работната ви среда настъпват някои промени, които не могат да се определят еднозначно като добри или лоши. Следва период на неувереност и съмнения, но също така и сбъдване на нещо дългоочаквано и желано.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и събота.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, настъпва благодатно време, когато Слънцето и Луната се срещнат в сродния по стихия знак Водолей. Това ще се случи в четвъртък, докато Венера, управителката на знака, все още не е излязла от ретроградната си фаза. Така до новолунието обстановката в кардиналния кръст, където попада рожденото ви Слънце, ще бъде емоционално напрегната. Венера е в прегръдките на манипулативния Плутон, в квадрат с непредсказуемия Уран и в опозиция с ретроградния оптимист Юпитер. По този начин средата на седмицата за вас се оказва много провокативна от една страна, но също така даваща възможност да се докажете, да постигнете резултат в нещо, което е ценно за вас, от което очаквате дивиденти. Ще ви се наложи да вземете категорично решение,да бъдете последователни и да не отстъпвате от позицията си в рамките на следващите два месеца.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата е забележителна с новолунието в четвъртък. Срещата на Слънцето и Луната ще бъде в 10 гр. 55 мин. Водолей. За тези, при които това се случва близо до рожденото Слънце, новолунието е от голямо значение. Започва новата ви лична астрологична година. Настъпил е момент, в който да погледнете по нов начин на себе си, най-вече като главно действащо лице в пиесата на живота ви. Препоръчително е да направите промяна във външния си вид, в подходящ астрологичен период, разбира се, не точно сега. Всичко, което укрепва самочувствието, прави ви по-самоуверени и открити, е добре прието и подкрепя развитието. В петък Меркурий е в зоната на личните ви доходи и обещава повече възможности в тази посока през следващата седмица.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои още една седмица на силни емоции. Причината е в напрегнатата астрологична картина в кардиналния кръст, с акцент съвпадът на Венера-Плутон в срещуположния ви знак Козирог. От една страна това е забележителен момент, с продължителност около седмица, когато на вас се гледа по особен начин. Ставате по-привлекателни и желани, привличате ФБ фенове, приятели, обожатели, като че ли сте се пръскали с парфюм с феромони. Ако сте на по-висока социална позиция, ще ви обграждат купища ласкатели и хора, които очакват от вас услуги. Това ако не ви дразни, то самохвалството и претенциите на някой ваш съперник при всички случаи ще ви накара да реагирате остро. В личния живот ще трябва да бъдете много внимателни и търпеливи поне докато Венера не тръгне уверено напред, а това ще се случи през следващата седмица. Във вторник и сряда сериозен разговор може да помогне да си изясните проблемите и да знаете как да постъпите в бъдеще.

Благоприятни през тази седмица – петък, събота и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица слага финал на едно нещо и начало на друго. Тя прави вододелна линия между това какво искате и какво трябва да правите. В центъра на вниманието ви ще бъдат домашните дела и проблемите около хората от най-близкия семеен и приятелски кръг. В края на тази седмица Венера ще бъде най-близо до Плутон, управителят на знака ви. Това създава енергийно поле на привличане към вашата личност, интерес на другите към вас по линия на служебните, но също така и на личните взаимоотношения. Ще се наложи да проявите повече категоричност,там където някой или нещо ви се натрапва във вторник или сряда. В петък Меркурий навлиза в сродния по стихия знак Риби и ще ви оказва помощ, там където комуникативните ви умения са недостатъчно добри.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, събота и неделя.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, през седмицата се случва последното новолуние преди това в собствения знак на 1 март. До средата на седмицата повечето ще бъдат ангажирани със спешни служебни дела. Както обикновено ще получите нужната ви подкрепа, освен ако не попаднете на човек силно повлиян от напрегнатата ситуация в кардиналните знаци. Не се учудвайте на проявите на неблагодарност, там където е необходимо, отстоявайте правото си на първоизточник или автор. В това отношение напрегнати могат да бъдат вторник и сряда. От петък нататък, когато Венера тръгне в права посока, в личния живот навлизат позитивни влияния,които се подсилват от Меркурий движещ се през Риби по-дълго от обикновено. Меркурий във вашия знак е чудесно основание да подобрите комуникативните си умения. Така едно приятелство може да прерасне в трайна връзка в периода март април.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце секстил с Уран на 29.01.2014 г.

На 30.01.2014 г., в 23:38 ч. Новолуние в 10°55’Водолей

Юпитер в опозиция с Плутон на 31.01.2014 г.

На 31.01.2014 г., в 16:29 ч. Меркурий навлиза в Риби.

На 31.01.2014 г., в 22:48 ч. Венера от 13°33′ излиза от ретроградната си фаза.

Луната през тази седмица се движи между знаците Стрелец и Риби, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

28.01.2014 г., в 0:02 ч. – 28.01.2014 г., в 7:04 ч.

29.01.2014 г., в 18:47 ч. – 30.01.2014 г., в 6:33 ч.

31.01.2014 г., в 18:45 ч. – 1.02.2014 г., в 5:45 ч.

2.02.2014 г., в 18:34 ч. – 3.02.2014 г., в 6:55 ч.

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

4 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на януари 27, 2014 @ 8:19

    Новолунието ми се случва в 7ми дом,а директна венера съвпад плутон,в тригон с натална венера.Хм…..какво ли ще излезе от това?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 29, 2014 @ 17:10


    Моника Станишева връща парите по спорен европроект

    След поискано разследване на проект, възложен от ЕП на съпругата на председателя на ПЕС, Станишева обяви, че се отказва от него
    България
    Политика 28 януари 2014, 15:39,
    В началото на годината германската евродепутатка Инге Гресле поиска проверка на договор между Европейския парламент (ЕП) и ПР-фирмата на съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев – Моника Станишева. “Това мирише на фаворизиране и ще поискаме проверка”, каза Инге Гресле, избрана от листата на Християндемократическия съюз.

    Днес от фирмата на Моника Станишева “Актив Груп” ЕООД разпространиха съобщение до медиите, с което съобщават, че се отказват от проекта и ще възстановят получените авансово средства…
    http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/monika-stanisheva-vryshta-parite-po-sporen-evroproekt-6004021

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 29, 2014 @ 17:13

    Процедурата е прекратена, въпросите остават
    Отказвайки да провери фактите около кандидата за съдебен инспектор Веселина Тенева, ВСС влезе в сценария “Венета Марковска”

    “Във вторник БСП и ДПС са внесли предложение за прекратяване процедурата за избор на главен съдебен инспектор. “Заради краткия срок, многото обществени обвинения, исканията за по-прозрачна процедура и забележката на ЕК, решихме да прекратим тази процедура и да стартираме нова, за да няма съмнение, че някой е предрешил кой ще бъде следващият шеф на Инспектората към Висшия съдебен съвет”, обясни зам.-председателят на парламента Мая Манолова, цитирана от Mediapool. В сряда сутрин почти с квалифицирано мнозинство, народните представители отмениха избора. Очаква се още в същия ден правната комисия в парламента да открие нова процедура за избор на главен съдебен инспектор…
    Казусът силно напомня този с неслучилия се конституционен съдия Венета Марковска.
    …”
    http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/2014/01/29/2230311_procedurata_e_prekratena_vuprosite_ostavat/

  4. Петя каза,

    Писа на януари 31, 2014 @ 21:51

    Страхотен хороскоп. Само тук и… ми харесват прогнозите !!! :-)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии