Седмичен хороскоп 27 януари-2 февруари 2020 година

zim20

Марс в квадрат към Венера-Нептун

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната седмица на месец януари продължава по инерция темите, силно изразени през предходната. В понеделник има два силни аспекта.

Хронологически, първи е квадратът на Венера и Марс, който става точен в понеделник рано сутринта, но влиянието му се усети по-рано, веднага след новолунието във Водолей. При подвижните знаци от средната декада се е изразило по-ярко като безпардонно поведение, незачитащо мнението и правата на другите. В края на деня ще бъде съвпадът на Венера и Нептун като той определено внася омекотяване на квадратурата Венера-Марс.

Съвпадът Венера-Нептун, още повече в Риби, е много романтичен аспект. Той ще даде отражение на седмицата, там където има условия за това, където има чувства, където има духовна свързаност. Нептун е висшата октава на любовта, след майчинската на Луната и чувствената на Венера. Духовната честота на този аспект подтиква към опрощаване, съзнателно и безапелационно. Също в понеделник, Слънцето е на точните 40 градуса спрямо Нептун, кармичен аспект, който изисква много дълбоко разбиране на закона за причината и следствието, още повече в контекста на другите съпътстващи аспекти на Нептун.

На физическото поле обаче съвпадът Венера-Нептун по-често прави хората мекушави, пасивни и незаинтересовани, склонни повече да се измъкват от задължения и отговорности, отколкото да се изправят с лице към проблемите. Някои хора умело се възползват от този аспект като умишлено вкарват други хора в заблуждение. Съвпадът Венера-Нептун е аспект на фината манипулация, на майсторската изтънчена измама, на съвършената мимикрия. За радост, на ход е Марс.

Марс прави двойна квадратура със съвпада Венера-Нептун. Най-напред е квадрата му с Венера в понеделник. Във вторник, в средата на деня, е точният квадрат Марс-Нептун. Сутринта обаче, във вторник, Луната се приближава до двойката Венера-Нептун,правейки с тях стелиум/голям съвпад. По този начин, във вторник, Марс прави квадрат с трите космични тела едновременно. На мъжката енергия от една страна в лицето на Марс в Стрелец ще се противопостави женската, олицетворена от съвпада на трите планети свързани с емоционалността, Луна-Венера-Нептун. Това в някои случаи може да значи,че на директното и откритото поведение ще се отговори с подмолност.

Марс в Стрелец добре се изразява, особено по отношение директен изказ, откровеност, упражняване на сила, там където други аргументи не вършат работа, и придържане към истината. Марс е боец за истина, разкриващ машинациите на Нептун в Риби, и подкрепата на Венера за прикриването им с усмивка и добри маниери. Марс няма добри маниери, той е директен, а в Стрелец тази му черта се засилва многократно.

Картината става доста сложна и от факта, че в понеделник Лилит навлиза в марсовия знак Овен. А там е Хирон – небесният учител и лечител. Съвпадът между Лилит и Хирон е в началото на месец март, но сближаването им още сега ще даде отражение в живота на тези с астрообекти в първата декада на кардиналните знаци.

Динамиката на аспектите се проявява силно през първата половина на седмицата. В четвъртък Слънцето и Луната са в хармонична връзка и това обещава относително спокоен край на работната седмица.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е противоречиво. Квадратът на Марс и Венера поставя на изпитание отношенията ви с човек, с когото ви разделят разбирания, или географски граници. Аспектът обхваща като влияние края на предходната и началото на тази седмица. Съвпадът на Венера и Нептун от своя страна, в предходния знак Риби, свири на тънките струни на душата и намира духовен резонанс във връзката ви. В понеделник Лилит идва във вашия знак, за периода 27 януари – 21 октомври 2020 година. Влиянието е основно върху страстите и желанията, засилва отрицателните черти на характера, подтиква към необмислено ирационално поведение. Марс от четвъртък е извън обсега на неблагоприятните аспекти с Венера и Нептун. В дните, когато Луната е във вашия знак, планетата воин е силен мотиватор за тези от средната декада на знака.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Квадратът Слънце-Уран е все още силен като обхваща хора и обстоятелства свързани с партньорството. Новолунието във Водолей отваря път за новите неща, за работа по нови проекти и с нови хора. Но и противодействието е силно. През тази седмица се разгръща другата квадратура, тази между Марс и стелиума от планети в Риби. Неясноти и непочтеност са заложени като в минно поле поне през първата половина на седмицата. От четвъртък небето се прояснява, истината става по-видима, а оттам и възможността да постъпвате по избрания от вас начин.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица ориентирана към дома и семейните ангажименти. Квадратурата Слънце-Уран ще напомня за себе си в първите дни на седмицата, нарушавайки ред, организация и график. Но повечето от събитията ще дирижира Марс от вашия знак. Благодарение на него се чувствате сигурни в себе си и мотивирани за действия. Особено при обстоятелства, които намирате за нередни, непочтени, несправедливи. Свободолюбивата ви натура се бунтува срещу всичко, което ви ограничава, и което нарушава разбиранията ви за морал и етика. В края на седмицата отделете време за себе си, и за това, което обичате да правите.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва така както завърши предходната. Силата на квадрата Слънце-Уран от вашия знак е все още осезаема, което ви държи в противоречието между желания и възможности. Другият текущ квадрат, на Марс към съвпада Венера-Нептун, е в пика си в началото на седмицата. На вас той може да ви донесе повече ползи, отколкото загуби и най-вече да се освободите от отговорност, тежест, нещо което ви поставя в зависимост от друг човек/хора. Ще ви се притекат на помощ приятели, реални, и виртуални също. Силна подкрепа имате от Юпитер, който се откъсна от връзката си с ЮЛВ, където ви се даде възможност да разчистите някои кармични задължения. Планетата на изобилието се движи напред през Козирог и дава подкрепата си за тези от втората декада на знака.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Това предполага съобразяване с други хора, изисквания, ограничения и претенции. Значителна част от това, което сте планирали за седмицата, ще претърпи промяна. В зоната на партньорството има струпване на планети. Голям съвпад се оформя във вторник, когато към Венера и Нептун се добавя Луната с нейната непостоянна емоционалност. Съвпадът Венера-Нептун е чудесен като присъствие, можете да получите подкрепа, съпричастност и извинения от някого. Но също така ще ви се налага да гадаете за мнението на други, на които сте отправили очаквания за нещо важно за вас. Дори сръчкването от Марс, в образа на някой близък, може да се окаже недостатъчно. От четвъртък нататък шансовете са много по-добри.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата изглежда неорганизирано и хаотично. Влиянието на съвпада Венера-Нептун е разконцентриращо и прекалено сантиментално за вашия вкус,но в същото време ще ви бъде приятно да получите мили писма, благодарствени отзиви, подкрепа на ваша инициатива или просто любезно отношение в магазина. Във вторник, когато Луната направи голям съвпад с тях, а Марс ги обстреля от огнения Стрелец, картината става твърде неясна и противоречива. Подозрителност и неверие ще бъдат в пика си,затова в този ден не пристъпвайте към взимане на важни решения, защото гневът е лош съветник. В почивните дни се постарайте да бъдете сред близки на сърцето ви хора.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Напрегнатите аспекти в подвижния кръст засягат всички, но повече тези от втората декада. Марс от срещуположния знак, с неговата мъжка енергия, е провокиран от съвпада Венера-Нептун, в който прозира заговор, и манипулации. Добавянето на Луната във вторник засилва женския елемент, като начин на мислене и действие. Преминаването на Лилит в зоната на приятелство също може да подкопае доверието ви в някои хора. Повече яснота ще имате от четвъртък нататък, когато Марс започне да излиза от зоната на напрегнатите аспекти. В юпитеровия период на личната година сте. Времето е подходящо да се оглеждате за нова работа, или за съществено промяна в позицията на тази.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Новолунието в другия въздушен знак Водолей зададе нови теми, и откри нови възможности. Квадратът на Слънцето и Уран е все още силен в началото на седмицата и някои противоречия с близки на сърцето ви хора имат нужда от повече време за да се уталожат и да намерите точката на равновесие. Към този неблагоприятен аспект се добавя квадратът на Марс към триото от Риби. Разположил се в подвижния сектор, той ви кара да действате бързо, да бъдете мобилни като идеи, мисъл и постъпки, особено ако се касае за собственост, размяна на дялове или пари. Ще се налага договаряне и взаимни отстъпки, до границата на възможното. Имате попътен вятър след четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои финансово ориентирана седмица. Съвпадът Венера-Нептун е в зоната на личните доходи, а към него във вторник се добавя и Луната. Нестабилност в зоната на стабилността в хороскопа е указание за внимание. Вашият управител е в знака на парите и тази връзка е много чувствителна през седмицата. Ще бъде атакувана от Марс в Стрелец, и от някои изкушения. Дали с информация или с нечия претенция за дължимост, но равновесието е нарушено и през първата половина на седмицата ще ви се наложи да поумувате как да се справите със ситуацията. В края на седмицата си стойте у дома, където ще намерите отговори на въпросите.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. В тази зона се случва и един от акцентите на седмицата-съвпадът на Венера и Нептун в 16-я градус на знака. Към него се добавя Луната във вторник, оформяйки стелиум с другите две планети. Тази силно женска конфигурация е подкрепена от Юпитер в Козирог, като отприщва вълна от емоционална енергия, добра в дълбоката си същност, насочена за подкрепа и изцеление към някой, който има нужда в този момент. В понеделник за близо 9 месеца Лилит се настанява в зоната на кариерата, където ще срещне Хирон. Предстоят ви дни и месеци, в които ще ви се налага по-отблизо да следите процесите, които се развиват в професионалната сфера.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Срещата на Венера и Нептун, а по-късно и Луната, в зоната на любовта, правят следващите дни мистични и емоционално приповдигнати. Ще чувате хубави думи, ще има прекрасни жестове на внимание, но няма да достига искреност, или поне така ще го усещате. Вашата подозрителност ще се засили в следващите дни, с пик във вторник, когато Марс подходи агресивно към тройката планети на любовта. Ако се усещате използвани, „затворете кранчето“, престанете да давате това, което изискват от вас по йезуитски начин. Дори само с възпитателна цел го направете. Най-рано ще се осъзнаят тези от първите градуси, на които Слънцето сега, а Уран за по-дълго време напомнят, че имат право на лично пространство и свобода.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. В центъра на вниманието на околните сте не само заради нея, а още повече заради съвпада на Венера и Нептун във вашия знак. Той се случва веднъж годишно, но сега има усложняващи детайли, като включването и на Луната, но още повече на Марс с квадрат към този съвпад. От зоната на професионалната изява Марс в Стрелец е сърдит, предизвикателен и отправя към вас обвинения, или прехвърля отговорност. Неволите с шефа ще бъдат в пика си във вторник, но са започнали в края на изтеклата седмица. В края на седмицата натоварването може да стане твърде голямо и да търсите начин да избягате нанякъде.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат с Марс на 27.01.2020 / 3:37

Венера в съвпад с Нептун на 27.01.2020/ 22:00

Марс в квадрат с Нептун на 28.01.2020 12:34

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Телец, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

29.01.2020 3:08 – 29.01.2020 13:50

39.01.2020 17:09 – 1.02.2020 2:28

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Мариела каза,

    Писа на януари 28, 2020 @ 14:04

    Муси, както винаги си точно в десятката. Днес както предупреждаваш се опитаха да ме измамаят. И наистина така тънко, без да се усетя, щях да влезна в клопката. Благодаря ти!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии