Седмичен хороскоп 28 декември-3 януари 2020

2021 1 1Слънце-Уран в тригон

Пълнолуние в Рак

Венера-Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Ето, дойде време да преминем през последната, вододелна седмица, когато се разделяме със старата година и посрещаме новата. Изпращаме без носталгия тази тежка 2020-та и съответно посрещаме с голяма надежда 2021 година. Номерологично преходът от 4-ка към 5-ца не е лесен. Оставяме в миналото консервативната и разпъваща на кръст уранова четворка, в която ограниченията са били повече от свободите, за да се озовем в многообразието на пъстроцветната меркуриева петица. В деветгодишния цикъл на промените 5-та е точката на обратите. Това което сме започнали на 1-та, но не е дало очаквания резултат, на 5-та можем да го прекратим и да започнем нещо съвсем различно, което да развием в останалата част на цикъла до завършващата 9-ка. Цикъл в цикъла.

Планетата на обратите – Уран е много активна в началото на годината. В първите два месеца на 2021 година Уран прави аспекти с всички планети преди него, от Меркурий до Сатурн – съвпад, тригони и квадрати. Това прави първите месеци инфарктно променливи и непредвидими.

Седмицата започва с тригон между Слънцето и Уран. Тригоните между Слънцето и далечната планета се случват два пъти годишно, но точно този, разходящия, един път всяка година, като в земните знаци това става за втори път от 2018 година, откакто Уран влезе в Телец. Земният тригон на Слънце-Уран е позитивен аспект, зареден с добри очаквания и надежда за добро. Носи остра прозорливост, умение да се прониква зад булото на ограниченията и заблудите, облагородяващ и вдъхновяващ хората, които имат развити духовни сетива. Ще се отрази освежаващо на тези, които имат хармонични аспекти на Слънце и Уран в рождените хороскопи, особено при тези с тригони. За някои могат да се открият възможности, които досега не са забелязвали. Това е аспект на новите идеи и на разгръщане на работа по текущи проекти, които са били задържани от консерватизъм, неверие, но най-вече от липса на ресурси-финансов и не само. Земните знаци ще усетят по-ясно това подкрепящо реализма и творческия практицизъм влияние.

В сряда ни очаква пълнолуние в 8Рак. Най-семейният знак на зодиака беше силно акцентиран през тази година. През 2020 година имахме две новолуния и две пълнолуния, включая, лунно и слънчево затъмнение в Рак. През следващата година пълнолуние в Рак няма да има, нито затъмнения, само едно новолуние през месец юли. Макар да ни донесе много тревоги, 2020 година ни направи по-задружни в близкия кръг от роднини. Във времена на опасност, семейството е най-сигурното убежище, близките хора най-здравата опора. Пълнолунието в Рак през тази седмица ще ни фокусира в това, което е най-важно за семейството, родителите, рода, корените. Здравите корени правят дървото силно и плодовито.

Също в сряда Венера-Нептун са в квадрат. Планетите на физическата и небесната любов ни подлагат на проверка за устойчивост на разбиранията ни за справедливост и истинност. Тези, които предпочитат да се носят по течението и други да взимат решения вместо тях, имат попътен вятър. Тези, които търсят, мислят и имат съмнения, ще получат потвърждения и много храна за размисъл.

Да запомним този аспект на съмнението и недоверието, квадратът на Венера и Нептун, защото той влиза в картата на новата година. Венера управлява идващата година. Както се вижда на хороскопа за координати София, Венера и Луната са силно представени и активни в огнените знаци Лъв и Стрелец. Венера управлява асцендента във Везни,задавайки основната цел постигане на справедливост и промяна на законите в тази посока. Луната е най-високо и управлява МС в Рак. Народът е движещата сила и той ще наложи правилата, по които ще се води държавата. Глас народен, глас Божи. Управляващите са затворени в дъното, ограничени с техните противоречия и амбиции. Предстоят ни кардинални промени, и то бързи. Марс, Ерис и Хирон са в седми дом, този на съюзите и договорите с други държави. Квадратът на недоверието Венера-Нептун е разположен в домовете на търговията и комуникациите-трети и този на здравеопазването и обслужващите институции-шести. Работещите в здравеопазването и тези в органите на реда ще бъдат манипулирани както досега и купувани. Съвпадът на Венера с ЮЛВ предупреждава за кармичните последици за тези, които взимат решения, и тези, които ги изпълняват. Когато правиш добро, то се връща при теб умножено, и обратно, ако служиш на противоположната страна. Нищо няма да бъде постигано с лекота. За всяка крачка напред ще плащаме скъпо и прескъпо. Но усилията си струват. Картата ни показва, че можем да постигнем национално обединение в името на народа, държавата и общото ни бъдеще.

Да постигнем най-напред обединение в мислите! Да игнорираме всички опити за вмешателство и контрол над умовете ни! Да се изпълваме с позитивни, светли мисли! Да следваме Доброто и Истината!

Честита да ни е Новата 2021 година!!!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да пътувате, често и наблизо, да контактувате с повече хора от обичайното. Пълнолунието Рак в последните дни на годината поставя семейството, родителите, най-близките хора в центъра на вниманието и влагането на лична енергия. Не оставяйте неизпълнени обещания и неотработени ангажименти за по-нататък. Предстои ви романтично навлизане в новата година, с много огнена енергия и страст.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на динамичната социална комуникация. Колективните активности ще бъдат средата, чрез която най-добре ще се изразявате. Възможно е да не ви допадат прекомерните претенции на някои хора, и затова да се отдръпнете. Сигурно има много интересни неща, които можете да правите, без да бъдете наблюдавани и контролирани, особено в дните на пълнолунието в Рак. Новата година посрещате с Луна във вашия знак, което си има много плюсове и някои минуси, като твърде много ангажименти и очаквания отправени към вас.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на предизвикателствата. В понеделник Луната е в срещуположния знак, което ви прави чувствителни към нуждите на другите. Ангажирането с проблемите на друг човек може да се окаже по- продължително занимание от очакваното. Ще ви се наложи да правите компромиси. Пълнолунието в Рак, в края на годината може да ви постави в условия на уговаряне на имотна сделка. При съпътстващ квадрат на Венера и Нептун, бъдете внимателни, за да не бъдете подведени, или измамени. Новата година посрещате преизпълнени с надежда и хубави очаквания, и с всички шансове те да се сбъднат.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои финансово ангажирана седмица. Краят на годината е време на разчистване и приключване на текущи, и стари, задължения. Ако сте забравили някои от тях, ще ви бъде напомнено. Пазете се от измами. Планетният управител предупреждава да не хващате вяра на всичко, което ви се предлага. Пълнолунието в Рак в края на годината ви подканя да пътувате, реално по-малко, но виртуално при всички случаи, като оставате здраво свързани с близките си хора. Здравата връзка с корените ще бъде това, което ще ви крепи през цялата следваща година.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Последната работна седмица на годината за някои може да се окаже златно време за реализация на труд и оправдаване на очаквания. Ако се вживеете в ролята на шеф обаче,ви очакват и повече претенции от подчинените, и подмолна съпротива. Пълнолунието в Рак ще ви даде представа на кого можете да разчитате, и на кого не. Навлизате в новата година със стар багаж, с който ще трябва да се справяте, борейки се за правда и справедливост.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана с другите седмица. Луната в Близнаци и в съвпад със СЛВ още в понеделник ще ви подкрепя в опитите да установите работни отношения с някого, както и в усилията да научите нещо ново, да усвоите полезно умение. Пълнолунието в срещуположния знак Рак поставя във фокуса на вниманието партньора, и партньорството по принцип. Ще ви се налага да се съобразявате повече с нечии чужди изисквания и правила. Ако ви се налага да сключвате договор, помислете по-добре върху необходимостта да правите отстъпки. В новата година ще ви е нужна по-голяма гъвкавост и прозорливост.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Имате основание да сте самоуверени и с високо самочувствие. Но, не позволявайте похвали и ласкателства да преминат границата и да ви създадат фалшиво високо самомнение. Пълнолунието в Рак обещава добри доходи в края на годината. Някои ще получат високи бонуси, но други могат да останат само с „потупване по рамото“. За новата година са ви гарантирани активна комуникация и чести пътувания.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. Луната в другия въздушен знак Близнаци прави съвпад със СЛВ и това задава някои нови теми, върху които да съсредоточите внимание и енергия. Планетният управител е в конфликт с Нептун, което не влияе добре на очакванията нещо да стане точно по вашият начин. Имайте готовност за компромиси. Пълнолунието в другия кардинален знак Рак ви изпълва с позитивни очаквания. Вероятно ще има раздвижване в мнения и намерения на важни за вас хора. Новата година слага акцент върху отношенията с приятели и социални мрежи, където ще плувате в свои води.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. Луната от Близнаци и в съвпад със СЛВ изпълва с очаквания зоната на любовта, страстта, творчеството, и децата. За свободните сърца това е обещание нещо ново да влезе в живота им. Квадратът на Венера и Нептун обаче е препъни камък за прекалено доверчивите. Пълнолунието в семейния знак Рак дава възможност „картите да бъдат сложени на масата“, и позициите изяснени. Новата година ще ви предложи много възможности за подобряване на отношенията в личния живот, но също така и за по-успешни служебни партньорства.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в Рак. В понеделник се старайте да запазвате спокойствие при всякакви обстоятелства. Насрочете важните си дела за късния следобед. В дните на пълнолунието, второ за тази година, напрежението около вас може да стане прекалено явно, и да пречи на общуването с околните. Усамотявайте се, когато това е възможно. Новата година отправя предизвикателства към чувството ви за справедливост и привързаността към семейството.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на пълнолуние в другия воден знак Рак. Някои стари задължения, а вероятно и нови, ще ви предизвикат в началото на седмицата. Пълнолунието в Рак е чудесно време да обърнете поглед към бъдещето, да си уточните намеренията и целите за следващата година, както и да обмислите най-добрата стратегия за постигането им. Навлизате в новата година с големи планове и амбиции. За реализацията им ще ви бъде необходима моралната и материална подкрепа от семейството, и най-близката родна среда.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата е ориентирана предимно към дома и условията на живот. За някои необходимостта да сменят жилището си, става все по-остра. Или да променят състава на хората, с които живеят под един покрив. Пълнолунието в Рак дава чудесни възможности темата да бъде обсъдена и да се намери решение. За някои това пълнолуние е свързано и с важното решение да се обвържат с любим човек. Навлизате в новата година с темата за любовта, силата на интимната връзка и условията на съвместен живот, или работа, които изискват подобряване.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тритон с Уран на 28.12.2020 / 5:25

На 30.12.2020/ 3:28/ Пълнолуние в 8°Рак

Венера в квадрат с Нептун на 30.12.2020 /12:19

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

29.12.2020 / 5:01 – 29.12.2020 /12:28

31.12.2020 /15:45 – 31.12.2020 /20:58

3.01.2021/ 0:00 – 3.01.2021/ 3:13

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии