Седмичен хороскоп 28 март-3 април 2016

prolet 11a в аспекти с , и

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица, макар да сме все още в критичната зона на затъмненията, предлага относително спокойна астрологична картина. Поне в началото, в понеделник и вторник, когато светилата са в хармоничен аспект, тригон, в огнените знаци Овен и Стрелец. Струпването по три планети във всеки един от тези зодиакални знаци поставя хората родени в огнена зодия в центъра на събитията. Добри идеи, много енергия вложена в тях и гордост от постигнати високи резултати за тези, които имат астроточки в огнената стихия.

Меркурий е един от най-активните планетарни субекти през тази седмица. В понеделник и вторник той е все още в „лъчите на Слънцето“, ползва се с протекция и подкрепа, което повлиява както огнените знаци, така и меркурианците от Дева и Близнаци. Приближавайки се към Уран обаче, меркуриевото влияние става по-експресивно, води към нестандартни мисли, решения и постъпки, подтиква авантюризма и безотговорността у хората, в които тя обичайно е в спокойно, латентно състояние.

В следващите дни Меркурий „се заиграва“ с три значими по своето влияние планети – Сатурн, Плутон и Уран. Към двете прави точни аспекти в един ден – в сряда. Със Сатурн е в тригон сутринта, а с Плутон- вечерта. Меркуриевото влияние по принцип е бързо, като бърз танц, например – ръченица. Изисква и съответни, адекватни бързи реакции. В сряда тригонът със Сатурн ще подкрепи огнените знаци, Овен, Лъв и Стрелец, при взимане на важни, съдбовни дори, решения. Те трябва да подхождат достатъчно разумно и предвидливо, да взимат всички обстоятелства предвид, за да постигнат максимален резултат.

През втората половина на деня обаче се включва и квадрата с Плутон, който активира кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог. Включвайки по този начин квадрата Уран-Плутон, Меркурий задейства разрушителните импулси в някои хора. Както е актуално за времето – терористичните импулси. В сряда и още повече в четвъртък и петък, когато и Луната се движи през кардиналния Козирог отново ще има новини за напрежение и тероризъм. Меркурий създава объркване в плановете, дезорганизация и анархия, нещо което ще се усети по-отчетливо в петък, когато направи точния съвпад с Уран. Нечии първоаприлски шеги могат да бъдат по-скоро драматични, отколкото забавни. На фона на квадрата на Юпитер и Сатурн отново ще има разминаване между властите, липса на еднопосочност и синхрон в действията, и трудно овладяване на ситуациите.

През втората половина на седмицата в метеорологичната обстановка може да настъпят резки обрати, от студено към топло и обратно, силни ветрове, вихрушки, градушки, смерчове и урагани.

Успокояване настъпва през почивните дни. Луната се движи във Водолей, знакът на човеколюбието и благотворителността.

Бъдете на открито и сред ведри хора, правете това, което ви кара да се чувствате живи и радостни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Меркурий „се вихри“ във вашия знак. След съвпада си със Слънцето в предходната седмица, сега му предстоят няколко важни астро контакта. В сряда планетата на комуникациите прави два важни аспекта. Тригонът със Сатурн в първата половина на деня е много силно повлияващ професионалната реализация. Предстои ви седмица на предложенията. Те могат да бъдат както за нова работа, така и за допълнителна дейност, или по линия на ваше хоби. Много е важно да запазите спокойствие, да мислите разумно и в перспектива, да бързате, но да не прибързвате. Сатурн ни учи да изграждаме усет към времето, да съумяваме да бъдем в точния момент на точното място. Няма да ви липсва провокираща информация, с цел объркване и дезинформация,когато Меркурий направи квадрат с Плутон и съвпад с Уран. От трите малфактора Сатурн е най-благоразположен към вас, затова обърнете внимание на това, което дойде при вас във вторник вечерта и в сряда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 


La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Активността в другите два огнени знака – Овен и Стрелец за вас носи най-вече позитиви. Мнозина ще се радват на добро стечение на обстоятелствата, на внимание и подкрепа, на признание и отваряне на врати към нови полета за изява. Намирате се в юпитеровия период на личната година, време за възход в кариерата, за тръгване по нов път или изкачване на по-високо стъпало в служебната стълбица. Тези от вас, които имат рождени Слънце, Луна, Марс и/или Венера, или Асцендент и/или МС в първата, и втората декада на знака, са облагодетелствани от включването на четири планети и светилата в огнените знаци през цялата седмица. От понеделник до сряда, когато Луната е в Стрелец, както в личния живот, така и в професионалния имате „попътен вятър“. През втората половина на седмицата обаче бъдете внимателни към другите, чувайте какво ви подсказват, или ви казват директно, сложете си „кадифените ръкавици“ там, където се налага да бъдете в опозиция.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционално приповдигната седмица. Бих я нарекла романтична, защото активността в зоната на любовта, сърдечните преживявания, творчеството и забавленията задава такава тема. Но, Сатурн от вашия знак, който е участник в събитията, охлажда страстите и приканва към повече разум и предвидливост. Меркурий от Овен с неговите аспекти към Сатурн, Плутон и Уран, които са съответно тригон, квадрат и съвпад, създава емоционални вихри на творческа активност и очаквания нещо хубаво да се случи. От понеделник до сряда Луната е във вашия знак, което ви изпълва с ентусиазъм и самоувереност, достатъчни, за да се захванете и с най-сложната задача и да я решите. В четвъртък и петък обаче ви предстоят изпитания на вашето чувство за мярка, на някои морални принципи към които се придържате, както и на умението да се справяте с материалните дела. В събота и неделя страстите утихват и ще можете трезво да „отделите зърното от плявата“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на разчистване „на тръните от задния двор“. Това, което въодушевява и активира кардиналните и подвижните знаци за вас може да донесе ползи или да открие нови възможности. Нужна ви е надеждна информация и поглед отвътре, за да си изясните позицията. Има неизречени думи, ненаправени признания, недоизказани мнения, които трябва да чуете и да им придадете значение. Вложете много деликатност и дипломация, на това ви учи Венера от Риби. Планетният управител е в деликатен момент от годишния си път, когато пресича оста на лунните възли. Срещата с ЮЛВ,последвана от тази с Хирон, има кармичен елемент за изчистване на отношения с приятел/и, с ментор, покровител или инвеститор, на когото разчитате. В четвъртък или петък някои ще получат интересни предложения за работа, обучение или пътешествия.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на активната комуникация. В понеделник и вторник полето на действие е семейната среда. В дома си ще имате желание и възможност да сложите в ред отношенията с най-близките. Понеделник и вторник дават добра възможност за изясняване на недоразуменията, а също така постигане на общи, взаимно удовлетворяващи решения, касаещи домашната среда, обзавеждане, промени, ремонт, или смяна на дома. В средата на седмицата, когато управителят на знака е в напрегнати аспекти и то в огнения Овен, може да бъдете изненадани от някои предложения, или постъпки на партньора, които да се нуждаят от сериозно финансово обезпечаване. В четвъртък и петък ви очакват интересни предложения, възможност за „осребряване“ на вложения труд и резултати, с които да се поздравите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на предизвикателствата. В понеделник и вторник, когато активността в огнените знаци е голяма, вродената резервираност ще ви помага да бъдете съпричастни, но също така да сложите рамки, да намерите начин за измъкване от ситуации и хора, с които не искате да общувате. В сряда Луната е във вашия знак и ще трябва да застанете в ролята на водач или организатор, поемайки отговорността за справяне с належащи проблеми в домашната среда. Разбъркване на енергиите в средата на най-близките е под влияние на Меркурий, което може да донесе някои изненади, неочаквани ситуации и необходимост от бърза намеса и реакция. Някои промени в домашната среда излизат на дневен ред и не търпят отлагане.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подчертано подвижна седмица. Неспокойната ви природа ще бъде силно стимулирана от астрологичната активност на Меркурий. Управителят на вашия знак е главен участник във всичко случващо се през седмицата. Аспектите, които прави със Сатурн, Плутон и Уран ви включват в обстоятелства и ситуации, в които ще трябва да проявите не само съобразителност, бързина и ловкост, но също така разум и стратегическо мислене. Най-важното обаче ще бъде да намирате общ език с всякакви хора, „както с крале, така и с просяци“,да имате усет за това, което ви свързва с другите, и да избягвате умело това, което ви разграничава и отдалечава от тях. През тази седмица някои ще имат, заслужаващи внимание, предложения за партньорство.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на активното партньорство. Динамиката в срещуположния знак Овен се поддържа от бързо движещия се Меркурий. Вестоносецът на боговете много активен в следващите дни, правейки няколко значими аспекта, с външни планети. Луната придвижваща се в Стрелец от понеделник до сряда ще създава усещане за припряност и недостиг на време. Но тригонът ѝ със Слънцето в първите два дни ще ви даде шанс да постигате съгласие там, където е имало противоречия. В четвъртък и петък, когато Луната е в кардиналния Козирог, това ще ви се удава много по-трудно и при определени условия, още повече, ако е свързано с човек от семейството. Имайте готовност да чуете и видите не особено приятни неща. Лилит от знака ви също се намесва в драматични ситуации. Стремете се към баланс и успокояване на страстите. Отложете за събота и неделя сериозните разговори и взимането на важни решения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. Дори твърде комуникативна, заради Меркурий и неговите аспекти с три от външните планети. И трите планети – Сатурн, Плутон и Уран са от групата на малфакторите, което задава темата за избора между доброто и злото. Променливостта на Меркурий и способността бързо да обменя енергия с другите планети прави седмицата неспокойна и непредсказуема. Участието в групи по интереси, в реалното, или във виртуалното пространство, в началото на седмицата ще бъде по-динамично, заради преминаването на Луната през Стрелеца. Среща със стар приятел може да се окаже вдъхновяваща и полезна. В четвъртък и петък чувството ви за справедливост може да бъде подложено на проверка. Някои ваши идеи ще намерят добър прием в края на седмицата, стига да ги облечете в подходящата форма и да ги предложите за обсъждане, и оценка пред подготвена за това аудитория.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои напрегната работна седмица. Меркурий в другия кардинален знак – Овен е „като отвързан“,прави няколко важни аспекта, докато пренася енергията си от Слънцето към Уран. Затова екшън на работното място, е адекватно описание на предстоящата седмица. За вашата предпазлива водна природа може да дойде в повече потребността от бързи реакции, взимане на бързи, но в същото време добре обмислени решения, както и отреагиране на неочаквани предизвикателства. Вторник е ден за срещи с опитни хора, или такива на по-висока кариерна позиция. Можете да извлечете полза от знанията и мненията на други хора. Не пропускайте шанса да попълните знанията си. В четвъртък и петък ще ви трябват повече себеконтрол и организираност, за да излизате от конфликтни ситуации или от такива, в които не искате да участвате. В почивните дни нещо скрито ще излезе наяве.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Ако сте планирали промени в работната среда, то сега е чудесен момент това да се случи. Седмицата започва с Луна в Стрелец,което ви напомня да погледнете с други очи на доходите си, и дали там няма непроучени ниши за тяхното увеличаване. Защото реорганизацията на работното място изисква добри идеи, но и средства,с които те да бъдат осъществени. Меркурий, силно активен в следващите дни, създава такъв импулс за привеждане на желанията и намеренията в конкретни стъпки. Докато до сряда можете да постигнете съгласуваност със заинтересованите лица, то в четвъртък и петък това няма как да се случи. Меркурий включва квадрата на анархиста Уран в Овен с вашия вашия управител, движещ се през знака на властта. Така може да се озовете в ситуация на неразбиране, неприемане, или на директно отхвърляне. Спестете си излишните емоции, отложете сериозните дискусии за почивните дни, и то в домашна среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, астрологичната картина е подкрепяща. Особено в началото на седмицата, когато Луната е в Стрелец и прави тригон със Слънцето от Овен. Някои ще се радват на добри доходи. Други ще имат шанс да поставят изискванията си пред по-висша инстанция и да получат утвърдителен отговор. В четвъртък и петък обаче ще ви бъде трудно да получите нужната ви подкрепа. Особено, ако претенциите ви не отговарят на реалните заслуги, или включите в ход некоректни методи. Не споделяйте лична информация със случайни хора, както и кодове за дебитни и кредитни карти. В почивните дни обърнете внимание на сънищата си, някои от тях ще ви подскажат решения на важни за вас въпроси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в съвпад с ЮЛВ на 30.03.2016/1:17

Меркурий в тригон със Сатурн на 30.03.2016/6:02

Меркурий в квадрат с Плутон на 30.03.2016/17:53

Меркурий в съвпад сУран на 31.03.2016/23:49

Луната през периода се движи между знаците Скорпион и Водолей, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

30.03.2016 / 3:55 – 30.03.2016 /19:45

1.04.2016 /18:39 – 2.04.2016 / 3:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

мицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Етикети: , , , ,

1 коментар so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на март 29, 2016 @ 12:01

    Малко са нещата, които могат да ме изненадат,но понякога и това се случва.:) “Меркурий е един от най-активните планетарни субекти през тази седмица. В понеделник и вторник той е все още в „лъчите на Слънцето“, ползва се с протекция и подкрепа, което повлиява както огнените знаци, така и меркурианците от Дева и Близнаци. Приближавайки се към Уран обаче, меркуриевото влияние става по-експресивно, води към нестандартни мисли, решения и постъпки, подтиква авантюризма и безотговорността у хората, в които тя обичайно е в спокойно, латентно състояние.”

    Самолет на „EgyptAir“ бе отвлечен и принуден да кацне вместо в Кайро, в Кипър. В момента текат преговори с похитителя, който всъщност не е терорист, а университетски преподавател.
    Той взе заложници, които вече са освободени. В хода на преговорите мъжът, който по националност вероятно е египтянин, е поискал от властите да предадат писмо от него до бившата му съпруга, която е кипърка, както и политическо убежище в страната. Чака се тя да говори с него.
    http://www.vesti.bg/sviat/profesor-pohiti-samolet-chaka-bivshata-si-sypruga-6051896

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии