Седмичен хороскоп 28 март-3 април 2022

2022 4 1Венера-Сатурн в съвпад

Стелиум във Водолей

Стелиум в Овен

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Интересна астрологична седмица се очертава да преживеем. Бързият ход на Меркурий, на фона на също толкова бързият Юпитер, през изминалата развърза езика на някои лични хора, което извади на бял свят дори за слепите какво им е на ума и сърцето. Много срещи, много послания, СМИ не смогват да следят кой къде какво изявление направил. Дъвки много, време малко.

Квадратът на Марс-Уран, както се очакваше не мина незабелязано. Руската страна пусна валутна бомба, която разбуни още повече гнездото на осите.

В края на миналата година писах за ролята на Марс като кучето пазач на стадото, което гони овцете и ги вкара в кошарата от знаците между Козирог и Телец. В тази затворена зона те могат да правят ограничен кръг аспекти, от мажорните-съвпади, секстили и квадрати. Тези аспекти предполагат много инициативи, непрекъснати дипломатически совалки и опити за съгласуване по отделни параметри,но не като цяло. Единството е нарушено от много вътрешни противоречия, които с времето изкристализират, така пяната и всичко леко може да излезе на повърхността. В кошарата са събрани в едно овце и вълци като няма гаранции, че само овцете ще бъдат изядени.

Марс и Венера са много важни участници в планетарния спектакъл по принцип, но сега много повече, защото се движат заедно. При техния съвпад на 24 февруари започна спецоперацията, която е най-важното, ключовото събитие за текущата година. Квадратите им с Уран, на 19 и 22 март, доведоха до съществени събития в мястото на основните действия и в междудържавните отношения, на политическо и най-вече икономическото поле, видно от новините. Напрежението и неяснотата са все още на високо ниво. Нереалистични са все още очакванията за договаряне, предаване и сключване на мир.

С навлизането на Слънцето и Меркурий в Овен огнената енергия набира сила. Огънят изгаря и преобразува. За да гори силно му трябва въздух и кислород. А във въздушните знаци има три планети, които го захранват.

През тази и следващата седмица, след квадратите с Уран, предстоят не по-малко важните важните съвпади на Венера и Марс със Сатурн, Венера-Сатурн на 28 март, а Марс-Сатурн на 5 април. Докато съвпадът Венера-Сатурн съдържа в себе си елемент на дипломатичност и отстъпки, то последващият го съвпад на Марс и Сатурн е категоричен и неотстъпчив.

До 11 април обаче и трите планети от Водолей ще преминат през квадрат с лунните възли. Писала съм го и преди, преминаването през квадрата с лунните възли е катарзисен момент, време на кармично изчистване, време на заемане на позиция,на определящи хода напред решения, на преминаване през ценен урок и усвояване на опит, потребен,за да се продължи напред. Преминаването на тройката Венера-Марс-Сатурн през критичните 23-22 градуса на Водолей между 28 март и 12 април, всичко това на фона на съвпада на Юпитер и Нептун, ще доведе до събития, които ще се отразят на международните отношения по забележим дълготраен начин.

Седмицата започва със съвпад на Венера и Сатурн на фона на голям стелиум с участието още на Луната и Марс, всички те във Водолей. Към хората в сферата на дипломацията са отправени големи очаквания. Заобиколните пътища за постигане на съгласие не са много. И точно затова ще проличи класата и умението на тези, които са обучени за това и имат нужните качества и дипломатически опит. Венера, макар да е планета на фриволността и флирта, близо до Сатурн става много сериозна, взискателна,консервативна и отговорна. Венера управлява знака на парите и този на съда, Сатурн – изпълнителната власт. Квадратурите с Уран и лунните възли могат да поднесат изненади, които не са изненади, като отзоваване на дипломати, ноти и прекъсване на дипломатически отношения в тази седмица на пред новолуние, разпадаща се Луна и новолуние в Овен. Предстоят да се взимат решения свързани с пари, цени, плащания, с множество промени в законите на всяка отделна страна и на съюзите. Нараства необходимостта от умни, знаещи и далновидни експерти.

Луната винаги служи за емоционален катализатор на процесите, които са назрели да се задвижат. В понеделник тя участва в стелиум във Водолей, а в петък в стелиум в Овен. Образно казано запаленият фитил в понеделник ще разгори огъня в петък.

В петък, в първия ден на месец април, е новолунието в Овен.

На 1 април,в 9:24 часа, Слънцето и Луната се срещат в 11 градуса Овен. Този съвпад става в прегръдките на Меркурий и Хирон, земният и небесният учител. Много поуки носи това новолуние в първия знак на зодиака, видно от картата, Меркурий управлява и асцендента, оттам и картата на новолунието. Непостоянството и люшкането от една на друга страна няма да ни донесе позитиви.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на новолуние в Овен. Един път всяка година Слънцето и луната се срещат във вашия знак. Сега това ще се случи в петък. До тогава направете нужното да приключите започнатото, да разчистите старото и непотребното, да се разделите с хората, които са загубили доверието ви. Приятелството е много важно за вас. Седмицата сега е времето на доказване на хората, които считате за приятели. Градете отношения не на обещания, а на здрава основа, защото от тях зависи бъдещето ви. Това което посеете сега на новолуние, ще даде плодове есента около пълнолунието в Овен.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Стелиумът от планети в зоната на партньорството ви привлича към всичко касаещо тези, с които имате общи ангажименти. Някои проблеми могат да изглеждат твърде големи, някои съвместни задачи-непостижими. Това, което е много голямо, раздробявайте на части и решавайте едно по едно. Времето до новолунието е добро за разчистване и приключване на договорни отношения. Новолунието в Овен, в петък, ще ви отвори очите за нещо, в което сте зациклили и ще ви помогне да намерите вашият път. Добър момент за промяна на посоката.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Още в понеделник ще стане ясно накъде ще поемете. Ще бъдете поставени пред необходимостта да направите категоричен избор. В дните преди новолунието се освободете от предразсъдъци и задръжки,които ви пречат да видите истината за някого, или за нещо. Понякога ценните неща са добре скрити зад було или под патина, потърсете откривателя в себе си и ги намерете. Новолунието в Овен идва с обещание за нови моменти в личния живот, обещаващи радост и удовлетворение. Пробужда се творецът във вас, дайте му шанс за изява.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица не по-малко напрегната от предходната. Енергията, която влагате в подкрепа на вътрешното си убеждение, ще бъде все повече и повече. Понеделник е много динамичен ден, предстоят ви важни срещи, активности, предложения, ангажименти. Не жалете сили. Ден година храни. Старайте се да приключвате това, което е готово за финал. Гледайте към новите възможности. Новолунието в Овен, в петък, ви носи озарение за това накъде е посоката и с какво ново да се захванете. Пестете енергия от излишни конфликти. Не се претоварвайте физически.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои натоварена с ангажименти седмица. Усещането за липса на свобода и упражняване на натиск отвън ще се засилва с дните. Като прецизен и държащ на точността изпълнител ще се надбягвате с времето и то все няма да ви стига. Разхвърляйте колкото може ангажименти на хора, с които работите или живеете заедно. Делегирайте права другиму, оставете най-важното за вас. Разчиствайте поети ангажименти, които сте изпълнили, слагайте точка. Новолунието в Овен е в зоната на инвестициите, на новите съвместни начинания с партньор, съдружник или другар по интереси. Новата Луна ще ви донесе и нов поглед, и отговори на въпроси, които ви притесняват. Оформете желанията и намеренията си.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица, в която финансовата тема и по-специално личните доходи ще бъдат в центъра на вниманието. Струпването на планети в полето на притежанията и то с напрегнати аспекти, предупреждават за повече внимание, за свиване на разходи, за пестене на ресурси, за опазване на вещи и собственост. Преди новолунието в Овен се погрижете за дома и неговото осигуряване, за близките и тяхното битие. С новата Луна в най-близкия кръг може да дойде нов човек, дете, снаха, зет. При някои, нанасянето в ново жилище е удачно да стане в този период.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна, но благодатна седмица. Около вас „ври и кипи“, всичко се променя бързо и иска навременно и адекватно включване. Някои имат многобройни предложения и ще им бъде трудно да избират. В дните преди новолунието огледайте приятелските редици, хората с които работите по проекти или планирате да го правите. Приключвайте започнатите дела, отиващи към фина, до петък. С новолунието идват и новите възможности за нова среда и нови хора, за нови начинания, нови екипи и нови цели.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Големият стелиум във Водолей провокира интерес към значими промени в личния живот. Заемете се с това, което зависи от вас. Разчистете връзката си от неясноти и недоразумения, задайте си основни въпроси, търсете отговори и взаимност. Новолунието в Овен е в зоната на партньорството. Новото ви очаква, иска да дойде при вас, но трябва лична настройка и огромно желание. Имате тема в развитие и по линия на служебното партньорство. С новата Луна настъпва добър период за смяна на работа, за подписване на нов договор, за поемане на нов ангажимент. Също така за оформяне на съдружие, за започване на собствен бизнес.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. И не само това, тя е в компанията на още три планети. Този голям стелиум привлича внимание към личността ви, към всичко което сте и което правите. Квадратът му към Уран и лунните възли придава още по-голяма значимост на момента. Поставя ви в сложни ситуации и в условия на трудности, с които трябва да се справите лично. До новолунието в Овен, в петък, ще трябва да правите отстъпки и компромиси, да се съобразявате с други хора, да се подготвите за важна промяна. С новата Луна идват нови условия, нови правила, нови изисквания и формалности. Важна е позитивната нагласа за движение и промяна.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва много емоционално с Луна в обкръжението на няколко планети, две от които са тези на страстта -Венера и Марс. Изтичане на договори за наем или застраховки ще ви настрои на финансова вълна в началото на седмицата. Възможни са изясняване на задължения и раздели. Нови договори сключвайте от петък нататък, на нова Луна. Новолунието в Овен активира зоната на кариерата. Там се отварят възможности, които да развиете в следващите дни и седмици. Ако това е желанието ви, навлизате в добър период за смяна, или за съвсем нова работа, в нова за вас област.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото на седмицата изисква повече внимание към дома и по-специална грижа за близък човек. Домашните ангажименти по собствено жилище, ремонт и благоустрояване са важна част от ежедневието. Има теми, по които в следващите дни ще трябва да бъдете по-сериозни и отговорни, да се захванете лично, а не да ги прехвърляте на друг. В личния живот, с намесата на Юпитер и Нептун, и техния съвпад, се очаква благоприятно развитие през тази и следващите две седмици. Новолунието в Овен внася енергия в зоната на собствености, уреждане на документи, покупко-продажби. Нови хора могат да навлязат в работното ви обкръжение.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. Динамичните процеси, които раздвижват други знаци, при вас ще идват като ехо и ще ви влияят косвено. На подсъзнателно ниво обаче много от групата ще се включват,без да съзнават, и без да помнят. Обръщайте внимание на знаци, видения и сънища, те много вероятно имат прогностичен характер. Новолунието в петък идва с нови модели, концепции, лични правила и ценностни ориентири. В зоната на финансите може да се озовете в нова среда с нови проблеми за решаване.

Дати на някои астрологични събития

Венера 0 Сатурн в 21Водолей на 28.03.2022/ 21:27

Венера 90 Л.Възли на 30.03.2022 / 9:36

На 1.04.2022 / 9:24/ Новолуние в 11°Овен

Луната е без курс на:

28.03.2022 17:11 – 29.03.2022 7:31

31.03.2022 9:37 – 31.03.2022 12:30

2.04.2022 16:51 – 2.04.2022 19:50

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии