Седмичен хороскоп 28 ноември-4 декември 2016

НЛ 29 11 16 в Стрелец във вторник

на Марс и Юпитер в петък

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Понеделник е денят преди новолунието. Преди зазоряване става най-тъмно. Така началото на седмицата за някои може да стане ден за разплата, за разчистване на сметки. Съвпадът на светилата е във вторник, в 7 градуса Стрелец.

Новолунието в Стрелец ни прави по-социални, по-отворени към другите, интересуващи се от права и закони, от прилагането им, но не буквално, а спрямо конкретните обстоятелства. Не протича в чист вид, защото се намесват и други конфигурации и аспекти. Съвпадът на светилата е в квадрат към съвпада на Нептун и ЮЛВ, което компрометира идеята за искреност и почтеност, заложена в новолуние в Стрелец. Затова можем да стоим в неведение за лъжи и манипулации от медиите, за властови интриги и задкулисни комбинации, от все още активния двоен (тао) квадрат на Плутон-Венера, Уран и Юпитер. Просветване се очаква в сряда и четвъртък, когато нечия откровеност може да отключи верижна реакция от признания.

Въодушевление е другата дума, която характеризира седмицата. Активността във въздушната стихия е подчертана от тригона на Марс и Юпитер, съответно във Водолей и Везни. Сатурн, от средната точка между двете планети, отправя секстили към тях, което го прави фокус, арбитър, обединител, представител на закона и охладител на емоциите. Докато Марс и Юпитер подтикват към действие под влияние на възвишени и алтруистични чувства, то Сатурн привежда всичко към правилата и законите. От комбинацията на техните енергии може да се породят добри идеи за справяне с някои наболели социални проблеми.

В петък Меркурий преминава в Козирог. Планетата на комуникациите в консервативния земен знак, до края на годината и до средата на януари, ще ни кара да бъдем по-прагматични, трезви и разумни.

На ново и прекрасно да ви е през тази седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на новите неща. Новолунието в сродния по стихия огнен знак Стрелец чудесен период на текущата година, в който можете да положите основите на нещо ново. Предприемчивият дух на мнозина от групата е завъртял машинката на идеята и предварителната подготовка. Сега е време за действие. На небосвода има само една ретроградна планета, и тя е във вашия знак – Уран. Самите вие може да сте си единствената, но достатъчна, спирачка. Бъдете смели! Това, което започнете сега, ще даде плодове през следващите месеци, през първата половина на 2017 година. Планетният управител- Марс ще ви подкрепя в начинанията. В петък е точният му тригон с Юпитер, но аспектът е в силата си от вторник, когато Луната започва да расте. Меркурий, който влиза в Козирог в края на седмицата, ще ви помага да избистрите плановете си, и то не само в професионалния, но и в личния живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, романтичната тема от предходната седмица се прехвърля в тази. Дори се усилва от новолунието в Стрелец във вторник. Срещата на светилата в сродния по стихия огнен знак прави личният живот, емоционалните преживявания, отношенията към, и с децата, център на живота в следващите дни. Новолунието в зоната на любовта и късмета от слънчевия , зарежда с позитивизъм и амбиция за следване на целите. Квадратът на новолунието с Нептун и ЮЛВ обаче може да провокира ревност и предизвикателства към партньора, които да затормозят връзката с излишни недоразумения и тяхното изясняване. Новата Луна от своя страна е чудесен помощник за необвързаните както през тази седмица, така и през следващата. В сряда и четвъртък някои ще имат интересни запознанства.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Новолунието във вашия знак бележи нов етап в живота, подканя ви да се съсредоточите върху личен проект, своя идея или отдавнашно намерение. Моментът е добър да направите промени във външния си вид, в облеклото, в маниерите си. Всички усилия, вложени сега за подобряване на имиджа ви, ще дадат резултат съвсем скоро. Резултатите обаче в голяма степен зависят от вас, от вашата включеност, всеотдайност, търпение и усет за време и място, все уроци, които сега учите с помощта на Сатурн, движещ се през вашия знак. През следващата седмица предстои съвпадът му със Слънцето и още няколко планетарни връзки, които оформят интересна и подкрепяща вашия знак конфигурация. А през тази седмица за доброто ви самочувствие се грижат Юпитер и Марс, които застават в тригон в петък.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, страстите от предходната седмица преминават в тази. В понеделник, когато Луната е все още в Скорпион, но и на следващия ден, когато е новолунието в Стрелец. Постарайте се да разчистите задължения във времето преди новолунието, особено ако са свързани с заеми към други лица. Опитите да си вземете пари дадени на заем обаче не гарантират успех. Искане за нов кредит, или преструктуриране на стария, отправяйте след сряда нататък. Периодът е добър за съвместни начинания, за фирмени инвестиции, но внимавайте какви обещания давате и какви ангажименти поемате. Може би искате да блеснете пред някого, или да завоювате нечие внимание, имам предвид в професионален аспект, но отложете това за следващата седмица. Тогава ще можете да разчитате и на Меркурий, който се настанява в другия земен знак – Козирог за един относително дълъг период, за повече от месец и половина.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои още една семейно ориентирана седмица. Дори подчертана в това отношение, заради новолунието във вторник в Стрелец. Срещата на светилата е в основата на слънчевия хороскоп, зоната на стабилността и доверието между хората, с които споделяте жизнено пространство. Нарастващата Луна ще постави в центъра на вниманието ви всичко онова, което ви кара да се чувствате сигурни- отношенията с родителите, с най-близките, с хора, на които държите, ще ви ангажират в следващите дни. Някои обстоятелства ще изискват от вас сериозен анализ, и вникване в подробностите, докато други ще ви въвлекат в дейности на чисто физическо, битово ниво. Всяка промяна на външно ниво, която води до баланс и хармония на вътрешно ниво, е в резонанс с настоящата астрологична обстановка. В края на седмицата планетата покровител на знака ви преминава в земния Козирог, в зоната на емоциите и страстта, което подсказва нови, по-лични теми, ангажиращи време и усилия.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои неспокойна седмица. Съвпадът на светилата в предходния знак Стрелец, във вторник, подтиква към отдръпване от активна комуникация, към повече съзерцателност и спокоен размисъл, но така изглеждат нещата само на повърхността. Новолунието бележи време за разчистване на обстоятелства, които задържат напредъка, които ви поставят в условия на подчиненост и зависимост. От нещо ще трябва да се откажете, да приемете раздяла, отсъствие, приключване на взаимоотношения, да загърбите неуспех и разочарование и да гледате напред. Периодът е отличен за съставяне на планове, за работа по проекти, които ще се реализират в бъдеще. В края на седмицата Меркурий ви идва на помощ със своите гениални идеи и покровителство. През тази година това ще бъде за един по-дълъг период, който преминава в следващата година. За месец и половина, докато е във вашия знак, планетата на комуникациите ще премине през последната, четвърта ретроградност, от 19 декември до 8 януари.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица е забележителна с новолунието в срещуположния знак, което се случва веднъж в годината, и винаги през зимата. Срещата на светилата е във вторник, в 7 градуса Стрелец. Така темата на седмицата са другите, партньорът или партньорите, колегите, работодателите. Тук има много какво да се направи най-вече от наша страна. За да постигате разбирателство, оставете и другите да си кажат мнението, чуйте отсрещната страна, и не бъдете предубедени. В период сте на взимане на важни решения, но не бързайте да го правите, докато не сте обмислили всички възможни варианти. Юпитер в зоната на идеите и рисковите начинания, с подкрепата на Марс от Водолей, вероятно ви подтиква към мащабни планове, щедри обещания, дългосрочни ангажименти, но не всичко е така, както изглежда на пръв поглед. В краяна седмицата планетният управител преминава в зоната на земната стихия. От сдържания Козирог, Меркурий ще ви дава подкрепа за сериозни мисли, планове и действия до средата на месец януари.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ve12

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Новолунието в огнения Стрелец раздвижва най-близката среда – приятели, някои родственици, съседи, съученици. Добър момент за учене, но също така вашите знания и умения могат да бъдат полезни на другите. В информационния поток, в който сте, можете да бъдете проводник на нещо съвсем ново и необходимо, което да предадете на тези,които са по-незнаещи. Подходящ период за работа върху текстове, преводи, редактиране, изготвяне на учебни планове и програми, за посредническа и комисионерска дейност. Ако в списъка с приятели имате непопълнени места, то сега е момента да намерите хора, с които споделяте общи интереси. Започнете списване на собствен блог, или създайте собствена фейсбук страница. Бъдете подвижни и готови за път без да имате достатъчно време за предварителна подготовка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. Новолунието във вторник в Стрелец ви поставя в средата на хора, които се интересуват от вас, от вашите интереси, работа, хобита, мнения. Кръгът от познати ще се разширява в следващите дни, седмици и месеци, както в социалните мрежи, така също директно чрез лични контакти и срещи. Марс от вашия знак ви прави самонадеяни и амбициозни, а Юпитер от Везни подкрепя мащабните планове и разгърнатата работа по много теми. Необходимо е сега отчасти да загърбите егото си и личните предпочитания в полза на другите, да се интересувате повече за мнението на околните, да търсите допирни точки или общ път – професионален или личен. В края на седмицата Меркурий влиза в предходния знак Козирог за около месец и половина, време през което ще имате нужната ви информация за скритите процеси, и за плановете на някои хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Новолунието в Стрелец ви прави активни и изобретателни, особено в работната среда и взаимоотношенията на работното място, разбира се при условие, че там не сте сами. Всяко включване в групови ситуации ще ви носи различен набор от емоции както с новоприети колеги, така и със „старите пушки“. Периодът е добър за подобряване на уменията и повишаване на квалификацията. Устройването на собствен офис, отделяне на кът за работа от къщи, е също с подкрепа от астрологичната картина към момента, както и закупуване на магазин, ателие, фризьорски салон, или имот за отдаване под наем, изобщо инвестиране в собственост, която да ви носи приходи. Не взимайте решения под влияние на емоциите, подвеждащо е по принцип, а през тази седмица още повече. От събота, Меркурий е в срещуположния знак – Козирог, от който ще ви снабдява с нужната информация за потребностите и предпочитанията на партньора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на сериозните ангажименти. В понеделник Луната е във вашия знак, което ви прави лично ангажирани със ставащото около вас, или близките. Новолунието в Стрелец, задава тон както на тази седмица, така и на един по-продължителен период от няколко седмици до няколко месеца. То отваря като важна темата са личните доходи, начина на печелене на парите ви, ефективността на труда, умението да си правите добре сметката и да „се простирате според чергата си“. Новата Луна дава шанс за намиране на нов източник на доходи, за увеличаване на приходите, за промени, които ви поставят в позиция да имате основания да искате увеличаване на заплатата, или на финансовата подкрепа, която получавате от друг човек или институция. Късметът може да се усмихне на някои от групата, не пропускайте шанса си.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и събота.

Ri12

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Новолунието в Стрелец бележи важен момент в професионалните ви ангажименти. То може да стане за вас отправна точка на нови професионални постижения, за заемане на по-висока служебна позиция. Срещата на светилата в зоната на професионалната изява е особен момент в кариерното ви развитие, когато да заслужите доверие и подкрепа с нещо, върху което работите от много време – идея, проект, изделие, дреха, книга или песен, всичко в което са вложени човешка мисъл и труд. Но, има и но. Нептун от вашия знак, в съвпад с ЮЛВ, прави квадрат към съвпада на светилата. Първи, не споделяйте новите си идеи с всеки. Второ, свалете си „розовите очила“ и погледнете по-критично към някои хора, и обстоятелства. От петък Меркурий ще ви помага до средата на януари, да отсеете приятели от неприятели.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 29.11.2016 / 14:18 ч., новолуние в 7°Стрелец.

Венера в квадрат с Уран на 29.11.2016 / 22:20 часа.

Слънце в квадрат с Нептун на 1.12.2016 / 3:17 часа.

Марс в тригон с Юпитер на 2.12.2016 / 5:46 часа.

На 2.12.2016 /23:17 ч., Меркурий преминава в Козирог.

Луната през периода се движи между знаците Скорпион и Водолей, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

27.11.2016 / 23:48 – 28.11.2016 /22:46

1.12.2016 / 6:08 – 1.12.2016 /10:52

3.12.2016/ 12:16 – 3.12.2016 /21:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии