Седмичен хороскоп 28 ноември – 4 декември 2022

NeptunRibiМарс-Сатурн в тригон

Меркурий-Венера в опозиция с Марс

от 4 декември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с точния тригон на Сатурн и Марс. Аспектите на Сатурн с външните планети са продължителни, най-често се случват три пъти, заради дългите ретроградни фази. С Марс като първа външна планета няма изключения. Първият точен тригон беше на 28 септември при ретрограден Сатурн-директен Марс. В понеделник е вторият, при директен Сатурн и ретрограден Марс. И двата са във въздушните знаци Водолей-Близнаци. Третият точен тригон обаче излиза от рамките на тривиалното. Той ще бъде след четири месеца, на 30 март 2023 година, когато и двете планети са директни, но във водните знаци Риби-Рак.

Марс е съчетание на воля, сила, действие. Той е пусков механизъм, изстрелян куршум с голяма скорост, прободна рана. Сатурн е друго, той е план, цел, разрушение. Когато са в квадрат двете планети, действието е бързо и разрушителната мощ е голяма. Когато са в тригон двата малфактора, влиза в сила правилото „бързай бавно“. Да си припомним, че Сатурн/Хронос е господар на времето. То може да изглежда, че тече бързо, или бавно, в зависимост от необходимостта на момента. Около 28 септември се случиха две важни, обмислени предварително и организирани добре, макар да не изглеждаше така, събития в невралгични точки на североизток от нас- бързо изместване на държавна граница след референдум и експлозии, които прекъснаха важна енергийни артерии.

Влиянието на аспекта се усеща още от предходната седмица. Марс е ретрограден и сам натиска спирачки, така някои процеси,на които е даден ход, ще изчакат, заради липса на важни детайли, хора или поради формални ограничения.

Във вторник, 29 ноември, към тригона Марс-Сатурн се включва Меркурий и до него Венера, образувайки заедно интересна астрологична конфигурация,но по-важното е, че работят заедно до края на седмицата. Така в експресен порядък,на възходящия квадрат на светилата, под влияние на вътрешните планети, ще бъдат написани „на крак“ нови правила и може би закони, сключени договори, необходими някому и подходящи за определена цел. В рамките на конфигурацията двете планети на страстта застават една срещу друга. В четвъртък, на 1 декември, Венера е в опозиция на Марс. В подвижните знаци това води до бързи престрелки, предимно словесни.

Квадратът Меркурий-Нептун,точен в петък, не предполага почтени намерения,напротив. Ден на измамниците и на измамените, тао квадрат между Меркурий-Марс-Нептун. Необходимо е търпение и изчакване на съботата, когато е огненият тригон на Луната и Слънцето, ден в който справедливостта има шанс.

В края на седмицата, в неделя, правилата съвсем се размиват с квадрата на Венера и Нептун.

Нептун обаче се изправя. На 4 ноември планетата на фантазиите и илюзиите, но и на духа и на всемирната любов, се обръща на пета и излиза от повече от петмесечната си ретроградна фаза, започнала на 28 юни.

Там където процесът на пробуждане е започнал, Нептун заедно с другата планета на духа – Юпитер ще подтикне и помогне. Там където няма надежда, Нептун няма да може да спре пропадането в по-дълбока хипноза.

Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на приятелството и подкрепата, на която можете да разчитате. Сатурн в полето на приятелите ви създава грижи с тях откакто е влязъл във Водолей преди повече от две години. В началото на седмицата е възможно да бъдете изненадани от предложения. Радвайте се на възможността, но не бързайте да се възползвате веднага от нея. Имайте търпение, отложете за края на седмицата, най-рано за петък. От петък до неделя Луната е във вашия знак, което укрепва силата ви.В неделя Нептун става директен, а с това получавате яснота за скритите препятствия, които имате да преодолявате.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на партньорството. Други хора ще очакват, а някои ще изискват, да синхронизирате плановете си с техните и то за сметка на вашите. Във вторник прагматизмът ще вземе връх и ще направите съществени промени. В сряда и четвъртък някои ще бъдат изправени пред необходимостта да бъдат категорични и да вземат важно решение, в много случай ще касае финансови въпроси, задължения или необходимост от средства за обезпечаване на начинание. Очаква ви романтичен край на седмицата, подберете добре човекът или хората, с които ще го прекарате.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. Имайте готовност да променяте плановете си, да тръгвате нанякъде по спешност, повече на близки разстояния, отколкото надалеч. Марс от срещуположния знак създава условия за опъване на нервите и емоционални спорове с някои хора, несъгласни с вас, или изначално заядливи. Вслушвайте се в гласа на разума, и в нашата поговорка „брой до десет преди да кажеш нещо.“. Венера е във вашия знак, но в опозиция с Марс ще и бъде трудно да придава дипломатична форма на думите ви. В сряда и четвъртък ще ви бъде най-трудно да се сдържате,но поне опитвайте. В неделя, когато Нептун се обърне, в домашната среда ще се радвате на спокойствие и семейна привързаност.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, социалните контакти и професионалната ангажираност ще бъдат на преден план. В първите дни ще бъде важно да спечелите доверие и да не се отказвате от поемане на по-големи задължения. Имате стабилен гръб, важен за вас човек, шеф или партньор, на който можете да разчитате. В средата на седмицата приятелството с някого ще бъде подложено на изпитание. Не е изключено разочарование и раздяла. В неделя получавате добри вести и настроението се подобрява.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, и през тази седмица орбитата,в която ще се движите е все още около някой близък или семейни ангажименти, нетърпящи отлагане. Полето на професионалната изява ви притегля с тригона на ретроградния Марс и Нептун. Там имате много работа, много нови неща,с които да се справяте, както и предизвикателства, които ще се откроят в следващите дни. Старайте се да запазвате спокойствие, да премисляте и претегляте всяка своя дума. В средата на седмицата ще трябва да се заявите категорично по важен за вас въпрос. В неделя Нептун се обръща и това внася позитивни очаквания за разбирателство с партньора, и успешно договаряне с работодател.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на по-голяма ангажираност с финансови дела. Вашият прагматичен знак изпитва на гърба си и повече на джоба си предизвикателствата на Марс от винаги въодушевените Близнаци. „Не всичко, което хвърчи, се яде.“ понякога се учи по трудния начин. В средата на седмицата някои ще го видят с очите си. Планирайте си почивка още от петък. Директният Нептун от неделя нататък, бавно увеличавайки скоростта си, ще създава все по-добри условия за учене, преподаване, договаряне и много движение.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои приповдигнато и въодушевено начало на седмицата. Луната от другия въздушен знак Водолей в комбинация с тригона на лесно възбудимия Марс от вашия знак и Сатурн ви изпълват с ентусиазъм и планове за пътешествия, премествания или активно включване в социалния живот. Не се изказвайте неподготвени, напишете си добре домашното и тогава се включвайте в обсъждания и спорове. В четвъртък ви очакват изненади. Предстоят важни промени при партньора ви. В почивните дни бъдете сред приятели, в средата на хора, с които имате сходни възгледи и планове.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. От зоната на сърдечните дела и изявата тя ще ви помага да преминете през предизвикателствата на Марс в началото на седмицата. Някои хора и обстоятелства ще ви подтикват да действате бързо, да бъдете по-агресивни и настъпателни. Вслушайте се в разума си, четете знаците на съдбата, чрез които ви говори Сатурн. Това че бързаш не винаги означава, че ще стигнеш там, за където си се запътил, бързо. В средата на седмицата е много вероятно да измените на венерината си деликатност и да постъпите по несвойнствен за вас начин.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на сериозните решения. Сатурновата ви природа е провокирана от ретроградния Марс в Близнаци, много вероятно с неуместна забележка или неоснователна критика. Луната е във вашия знак в понеделник и вторник, което ви дава диригентската палка в ръце, така че да можете да направлявате случващото се в желаната от вас посока, или поне да задавате основния тон, по който да свири музиката. Марсовата енергия раздвижва и личния живот. В петък и събота се появяват нови приятелства и нови възможности за необвързаните.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с много неизвестни. Предстои ви уточняване на всяка крачка и всеки детайл, преди да пристъпите към каквото и да е. Решаването на някои финансови въпроси изисква повече търпение, но също така и твърдост в защита на собствените интереси. Имате много ангажименти, затова си направете подробен график и го спазвайте. Четвъртък и петък са дни за взимане на важни решения. В почивните дни психическото напрежение може да спадне с повече физическо натоварване, упражнения или движение сред природата.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, домът, семейните ангажименти и грижата за някой близък са в центъра на вниманието в следващите дни. Ще се очаква от вас да бъдете по-отговорни и да поемете повече домашни задължения. В средата на седмицата някои лични решения ще изискват повече и по-задълбочено обмисляне. Финансовият аспект ще играе важна роля. Старайте се да сдържате накипелите емоции. Марс дърпа езика да казвате повече и в повечето случаи излишни думи, но можете да му сложите спирачки с подкрепата на Сатурн. В събота и неделя страстите утихват.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на обръщането на Нептун. След повече от пет месеца движение назад, планетният управите преминава във фазата на директен ход, която продължава близо седем месеца. Така някои лични начинания, търпящи задръжки и ограничения получават подкрепа от двамата управители на знака. В сряда и четвъртък Луната е във вашия знак, но в квадрат към Слънцето. Контролирайте силата си и не злоупотребявайте с права, и с власт.

Дати на някои астрологични събития

Марс 120 Сатурн на 28.11.2022 в 19:55

Меркурий 180 Марс на 29.11.2022 в 22:30

Венера 180 Марс на 1.12.2022 в 7:28

На 4.12.2022 в 2:15 Нептун директен от 22°Риби

Луната е без курс на:

29.11.2022 8:53 – 30.11.2022 2:10

2.12.2022 4:44 – 2.12.2022 6:41

4.12.2022 7:46 – 4.12.2022 13:38

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

12 коментара so far »

  1. Василева каза,

    Писа на ноември 28, 2022 @ 14:08

    Здравейте, г-жо Дачева. 19-тия градус на три от знаците в Натала са ми активирани – Слънце в Телец (10), Сатурн в Близнаци (10)и Уран във Везни (3). Сега транзитен Сатурн е в 6 дом (така ще е още 3-4 гр), възможно ли е едно от проявленията да са неразположения в опорно-двигателния апарат? Какво влияние е възможно да има тригона по отношение работата ми? Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 29, 2022 @ 19:59

    Василева,
    най-важното е участието на Сатурн с квадрат към Слънцето ви, през март, септември и сега на 27-ми, когато е бил последният от текущата сатурнова криза. В сатурновите кризи почти винаги и почти при всички се получават проблеми с кожа, зъби и опорно-двигателния апарат.Когато Сатурн транзитира 6-ти дом, а вслучая и го управлява, ефектът е още по-силен.
    Хубавото е, че се е включил големият тригон със Сатурн и Уран, така че решение ще намерите. Транзитният тригон с Марс предупреждава да не прибягвате прибързано към терапия, която не се налага категорично. Например правене на операция, смяна на стави и др. подобно. По отношение работа също изисква повече търпение и да не се бърза с отказ, напускане, прекъсване на отношения. Търпение. За всяко нещо има точен момент да се случи.

  3. Bilyana каза,

    Писа на декември 1, 2022 @ 18:52

    Иносказателна както винаги!

  4. SVedZki каза,

    Писа на декември 2, 2022 @ 3:54

    Здравейте Муси,
    Евросъюзът и съответно еврото под кой знак са и виждате ли разпад на ЕС и съответно на валутата? Когаа ?!?

  5. SVedZki каза,

    Писа на декември 2, 2022 @ 3:58

    ..и продължението на въпроса ми (явно системата не обича дълги въпроси :)..

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 3, 2022 @ 21:48

    SVedZki,
    създаването на ЕС е дълъг процес, обхващащ годините между 1957, ЕО римският договор и 1992, ЕС договорът от Маастрихт,
    така че астрологическа еднозначност няма. По същият начин разпадът ще протече като продължителен процес, обхващащ няколко години.
    Вече се виждат ясно симптомите с рязко падналото доверие в съюза и най-вече към хората, които го управляват.
    И в двата договора,касаещи създаването му Уран има силно влияние. Затова сега,когато Уран и Сатурн са в квадрат,
    една изключително дълга квадратура, писах за това, преминала не през обичайните 3 квадрата, а имахме и четвърти през тази година,противоречията вътрешни и външни станаха видими.
    Агонията се очертава да е продължителна. Всеки съюз е здрав толкова, колкото е здраво най-силното му звено, а в случая това е Германия.
    Тя е стожера и главният икономически стълб на ЕС. Срути ли се германската икономика разрушава се и ЕС.
    Процесът е започнал, до две години, до декември 2024-та, ще има категорични знаци за разпад.
    Разводът ще е дълъг и тежък, твърде много преплетени материални интереси има в общността.
    Еврото следва същата логика, от ЕКЮ 1979-та до въвеждането ву като евро през 1999 г.
    Като нововъведение, прогресивно и ориенитрано към бъдещето на общността е под доброто тогава, за онзи момент, влияние на Уран.
    Сега идва нова уранова вълна с цифровата валута, която е с намерение да измести не само него, но и всяка друга.
    Докато Уран излезе от Телец, ще се случат много промени.

  7. SVedZki каза,

    Писа на декември 4, 2022 @ 3:05

    Благодаря! Много интересно. Сега, като минаха напрегнатите му аспекти със Сатурн, значи ли, че дигиталната валута ще има зелена светлина и ще може да се наложи (поне донякъде)? (Предполагам криптовалутите попадат под същата планета управител, или може би Плутон?) Има доста предсказания, че това ще фалира икономиките, което води и до следващия ми въпрос – световната икономиката от коя планета се управлява и вижда ли се в близко бъдеще напрегнат аспект, който да предвести в близък план срив на банките и стоковите пазари? Плутон другата година май няма да успее да предизвика Уран и освен квадрат на Юпитер и Плутон други “облаци”, които да предвещаят големи трусове или промени май не се очертават, не че това е минорен аспект де, но само това ли? Поздрави.

  8. SVedZki каза,

    Писа на декември 4, 2022 @ 3:18

    P.S. Можем ли да очакваме, че с изправянето на Уран през януари 2023 натискът за въвеждането на дигитална валута ще се засили и тя може да бъде “обявена”(след пилотните 12 седмици) някак си “официално”? В една серия на “Досиетата Х” преди почти 30 години се говореше как смятат да направят това – банките обявяват фалит или нещо такова и затварят в петък вечерта за “ревизия” и не отварят в понеделник. Просто, от астрологична гледна точка, има ли предстоящ аспект през 2023, който да е свързан с този “дългоочакван” фалит на централните банки? Те предполагам се управляват от Плутон? И пак стихнахме до Плутон.. но той напуска Козирог и би трябвало тази борба за власт да поолекне след края на март? ..

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 4, 2022 @ 15:19

    SVedZki,
    анонимността е хубаво нещо, но само за този, който я използва.
    Предпочитам, когато водя интересен и важен разговор, да знам с кого говоря.

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 5, 2022 @ 13:01

    SVedZki,
    ЕГН не, :) , но фамилия ?
    Няма ограничения за броя думи и букви, нещо друго става, но дали в сайта или при вас, не е ясно.

  11. SVedZki каза,

    Писа на декември 5, 2022 @ 16:00

    ..смайлитата не излязоха .. затова по-стария начин, :D :D :))

  12. SVedZki каза,

    Писа на декември 5, 2022 @ 16:06

    .. мдам, този път ми изряза само края на съобщението, където питах “Така добре ли е? :D”.. може да е изкуственият интелект, който наблюдава сайта, и не харесва чувството ми за хумор.. :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии