Седмичен хороскоп 28 октомври-3 ноември 2019 година

НЛ 28 10 2019Новолуние в Скорпион

Слънце-Уран в опозиция

Меркурий ретрограден

Венера в Стрелец

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през много интересна в астрологично отношение седмица. Началото е забележително. Седмицата започва с новолуние в Скорпион.

Съвпадът на Слънцето и Луната е в понеделник в 5:38 часа, в 4Скорпион. Новолунието в Скорпион отваря терен за разкрития. Всеки, който търси, който желае да навлезе в дълбочина по дадена тема, или в интересуваща го сфера от познанието, има прекрасната възможност да напредне бързо и да получи удовлетворителни резултати. В това число и разследващите журналисти. И разследващите прокурори. Ретроградният Меркурий подкрепя ревизии и преразглеждане.

Опозицията на Уран към това новолуние, за която вече писах, е много важен допълнителен акцент. Двете светила заедно, и поотделно, застават срещу планетата анархист, като най-напред това прави Луната, почти едновременно със съвпада си със Слънцето. Което определя критичният момент, този на скрита, или черна Луна в опозиция с Уран, момент на тайните конспирации, сделки и договаряне преди изгрев Слънце. Слънцето в понеделник изгрява в 6:53 ч, а няколко часа по-късно то застава в опозиция с Уран. Затова началото на седмицата е толкова противоречиво. От плътната сянка преди изгрев слънце, след 10:15 ч, истината блесва. Поне има възможност за такъв изблик на озарение, просветление и събуждане от дълбок сън. Който има отворени сетива, ще го усети.

Слънцето застава всяка година в опозиция на Уран, а за втора година това се случва по оста Скорпион-Телец. Противостоенето на силно енергетизиращите Слънце-Уран по най-страстната ос на зодиака Скорпион-Телец нажежава страстите до алено червено, като този емоционален вулкан ще изригва на импулси не само в понеделник, но и през цялата седмица. Аспектът Слънце-Уран в опозиция сваля маските, той е разрушител на митове. Той провокира гняв, ревност, върхова раздразнителност, остра конфликтност, незачитане на чуждо мнение и права, готовност за саморазправа. Обект на агресия могат да станат места и хора свързани с парични потоци, банки, трезори, ченж бюра, НАП и хора работещи в тях.

Допълнителен астрологичен фактор в случая е все още действащата квадратура на Марс и Сатурн, и на предстоящата Марс и Плутон, които нагнетяват действащите конфликти и ги задълбочава до крайност. Много хора ще се улавят, че не успяват да овладеят емоциите си и постъпват неадекватно. Електричеството във въздуха се увеличава. Често ще ви се случва да ви „хваща ток“ при допир с хора или предмети от повишеното статично електричество. Пожари в бита и сред природата са очаквани, и е възможно да се разгърнат там, където не се упражнява контрол. Също така аварии по електропреносната мрежа, срив на електронни системи, гръмотевици и мълнии, там където не са се появявали до сега.

Високо напрежение ще преминава по линиите свързващи хора с взаимни претенции за собственост върху вещи, имоти, банкови сметки, наследства и задължения. Тук ролята на катализатор играе също така съвпадът на Меркурий с Венера на границата между сряда и четвъртък. Той е едновременно флиртаджийски и обсебващ, силно привличащ и обвързващ хората, които му се поддадат. Тъй като Меркурий е стационарен, то активната роля е на Венера, която в Скорпион често губи мярката, как да се държим, какво да кажем, и покажем. А в следобедните часове планетата на комуникациите дава заден ход. Кой успял, успял.

Меркурий навлиза в своята последна ретроградност за тази година в четвъртък, 31 октомври, в 17:41 ч. Тръгва назад от 27 Скорпион като до края на фазата, на 20 ноември достига 11 Скорпион и се обръща. За този период от време планетата на комуникациите ще направи съвпад със Слънцето, така нареченият долен съвпад, когато диска на Меркурий ще можем да видим на фона на Слънцето, защото пътят му е между него и Земята.

Retr Merk2

Много съм писала за общото във влиянието на ретроградната фаза на Меркурий, затова само с две думи: старайте се да бъдете достатъчно концентрирани в това, което правите, винаги и навсякъде, като обръщате внимание на „малките неща“.

Ретроградната фаза на Меркурий ще се развие паралелно на ретроградната фаза на Уран и в срещуположните знаци Скорпион-Телец, но без да застават те в точна опозиция. Уран е ретрограден до 11 януари 2020 година. Двете планети, владеещи менталното поле, в ретроградност ще доведат много хора до прозрения относно правилността на някои базови хипотези, които са в основата на дейността на големи групи хора. Ревизия на старите модели, преоценка, дистанциране и отхвърляне, са жалоните на пистата, по която се спускат мисловните потоци,провокирани от взаимодействието между Меркурий и Уран. В този процес много е важна ролята на Марс като мотиватор и активатор. До 19 ноември планетата войн ще остане последна във въздушен знак, след това имаме едномесечно затишие, когато изключая Луната, нито една планета няма да се движи във въздушен знак. Това което излезе от разръчкването на дъното по време на съвместимите ретроградности, ще има шанс за реализация след 11 януари, когато и двете планети ще са директни.

Макар на ретрограден Меркурий, но при събуждащата съзнанието опозиция на Слънце-Уран, ще премине денят на будителите. Още един фактор на пробуждане е Венера. Докато планетата на комуникациите остава в Скорпион, то планетата на любовта и хармонията се премества в Стрелец, на 1 ноември. До 26 ноември Венера от Стрелец ще ни подтиква към повече чистота и идеализъм във взаимоотношенията, да общуваме и пътуваме повече, опознавайки човека и природата.

В неделя Слънцето прави тригон/секстил съответно към СЛВ/ЮЛВ. Чудесен завършек на седмицата, с добрата възможност за успокояване и приемане на това, което се случва.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои изпълнено със сюрпризи начало на седмицата. Новолунието в Скорпион ви прави подозрителни към някои обстоятелства,в които сте активен участник. Имате нужда от подкрепа, за да уравновесите емоциите и да мислите рационално. Проблемът е, че в партньорската сфера все още има силно влияние квадратурата Марс-Сатурн, която ви прави несигурни и склонни към грешни ходове. В сряда и четвъртък, когато Луната е в Стрелец, имате по-добри условия за справяне. А в края на седмицата и Венера от Стрелец става ваш най-добър приятел. Навлизате в период на разтоварване от работа и грижи, време за пътуване и есенна почивка. Ретроградността на Меркурий ще ви накара да направите някои проверки по общите сметки, със семейния партньор, или съдружниците. Някои промени тук могат да изиграят положителна роля във взаимоотношенията. Бъдете внимателни при работа с електрически уреди.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с новолуние в другия неподвижен знак Скорпион. Срещата на Слънцето и Луната в зоната на домашния уют и спокойствие, на близките и рода, слага фокус по теми, които касаят родната среда. Всичко, което се случва с най-близките ви хора е важно и ангажиращо, още повече, че в тази зона се движат и вътрешните планети. Опозицията на Уран към новолунието слага разделителна линия между семейните ангажименти и работните. Изискването е за определяне на приоритети и придържането към тях. Ако не успеете да се договорите с работодателя за работа от дома, огледайте се за нещо което можете сами да организирате,за свой бизнес. Ретроградната фаза на Меркурий е добър момент да помислите за реорганизация на домашното пространство, или на семейните цели. Периодът е добър за зачеване.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с новолуние в предходния знак – Скорпион. Това създава известно безпокойство, като е възможно да не спите добре, или да сънувате тревожни сънища. Опозицията на Уран към новолунието създава напрежение при съвместни ангажименти с други хора. Ще ви бъде трудно да изслушвате, и още по-малко да приемете чуждо мнение. Това вероятно ще ви откаже от участие в група или във формирование, където отговорността е неясна. Известно сближаване и възможност за договаряне имате в сряда, при съвпада на Меркурий и Венера. Ретроградността на Меркурий в предходния знак е период на притихване и обръщане към себе си, към своите проблеми и начините за тяхното решение. Стари драми, и стари рани могат да се отворят и да искат внимание, преди да бъдат затворени окончателно. Ще ви бъде предлагана помощ, но ще имате силата да се справяте сами. Венера и Юпитер са във вашия знак, дори ще направят съвпад, а това дава сила и голяма подкрепа за личните стремежи и планове.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. Добър период за смаяна на работодател, на работна среда и колеги, както и на партньори. Възможно е това да стане повече поради външен натиск, отколкото заради личното ви желание. Стремежът за свобода на действията, който провокира Уран от вашия знак, ще си каже думата в точния момент. Аспектът Слънце-Уран ви води към пробуждане за вашите желания и нужди, на разбирането ви по фундаментални въпроси на отношенията ви с околните. Промяната е в ход и ще бъде засилена допълнително по време на ретроградната фаза на Меркурий, която се разполага изцяло в зоната на партньорството. Назрелите разногласия ще намират отдушник при най-малкия повод. Имате нужда от предоговаряне на зоната на достъп.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Пътувания, срещи, и много разговори обещава новолунието в Скорпион. Активността е голяма както в отношенията ви с хора от близкия кръг – приятели, роднини, така и на професионално ниво. Импулсът за директно показване на недостатъци може да ви постави в условия на изолация и да засегне дълбоко някои хора. Търсете разумния баланс в това отношение, още повече, че имате подкрепата на съвпада Меркурий-Венера в сряда. Ако търсите истината по дадена тема, то ретроградността на Меркурий, която започва в четвъртък, на 31 октомври, предлага своята подкрепа. Меркурий в Скорпион е много задълбочен и мотивиран да разследва. Докато той остава в подходящия за целта воден знак Скорпион, то планетата на красотата и хармонията прекрачва прага на полето на дома, близките и рода. За по-малко от месец тя ще го прекоси, но ще се срещне с Юпитер тук, и това е благодатен момент за домашните отношения и за подобряване на материалните условия на живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Новолунието в Скорпион при опозиция с Уран изважда на преден план противоречията в колектива, в който работите. Различното мнение, различните подходи към правата и задълженията, предлагат много основания за раздори и конфликти. Неуспехите в общата работа , или успехите, са неправилно тълкувани и нарушават равновесието в груповата дейност. По оста на силните емоции тази опозиция може да доведе до припламване на сърдечни искри и да породи отношения, които да се развият в близкото бъдеще. Не отклонявайте покани за срещи в средата на седмицата, когато съвпадът на Меркурий и Венера може да ви помогне за стопяване на леда и за напредък в отношенията. С ретроградната фаза на Меркурий попадате в труден период за екипна работа. Ще трябва да бъдете по-съсредоточени и контролиращи общата дейност, често да проверявате и наставлявате.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Новолунието в Скорпион ви кара да погледнете по нов начин на работната среда. Необходима ви е промяна, трябва да се освободите от някои ангажименти, които ядат времето и изчерпват физическата енергия. Погледнете по нов начин на ежедневния си график, а също и на храненето. Търсете най-удачната за вас диета. Ретроградността на Меркурий може да ви накара да ревизирате подхода си към ежедневието и храненето. Ще имате и достатъчно добра мотивация за това с настаняването на Венера в зоната на партньорството. Планетата на любовта ви кара да обръщате повече внимание на околните, да се съобразявате с това те какво отношение имат към вас. За свободните сърца тя носи обещания и чудесни възможности по време на този транзит, особено в края, когато ще се срещне с Юпитер. Една връзка може да се развие много бързо и когато Меркурий стане директен, да се признае като такава.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. В първите дни все още е в силата си квадратът на Марс от вашия знак и Сатурн в кардиналния Козирог. Към него се добавя новолунието в Скорпион с опозиция към Уран. Така въпроси свързани с материални неща, с пари, доходи, плащания, задължения към хора и институции ще бъдат от първостепенна важност. Отношенията с партньори, клиенти, доставчици на стоки и услуги ще изискват много търпение и проява на дипломация. Там където имате съмнения, ретроградността на Меркурий ви дава подкрепата си да разследвате и да търсите истината. А също така да преразгледате някои страни на бюджета си и да намерите оптимални решения за неговото стабилизиране. В петък Венера преминава в Стрелец. В тази зона вашият планетен управител подсеща да подобрявате комуникативните си умения, дали по пътя на самообразоването, или с помощта на учител, или водач, но при всички случаи съзнателно и с активно лично участие. Възможностите за обучение се простират в големи граници и също така позволяват обръщане на посоката, като при определени условия вие станете обучаващ. Бъдете внимателни при работа с електроуреди.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с новолуние в другия неподвижен знак – Скорпион. Опозицията на Уран към новолунието, го прави по-драматично и запомнящо се. Оста на противопоставяне е близката среда, семейството и ангажиментите към него срещу професионалните обвързаности. Планетният управител ви подтиква към търсене на повече свобода, за отърсване от товар, който не ви е присърце. Но обединените светила напомнят, че имате предварителни ангажименти и сега не е време за волни съчетания, а за изпълнение на задължителната програма. В средата на седмицата получавате подкрепа да намерите решение по един лек и деликатен начин. Бъдете внимателни с плановете. Ретроградността на Меркурий в зоната на кариерата е сериозно изпитание през което ще трябва да преминете за три седмици. Малко са нещата, които можете да предвидите и да планирате. Венера се мести в Стрелец от петък и това е добра новина за екипа, с който работите. Тя ще напредва към съвпад с Юпитер, с което се увеличават шансовете да успеете в общите начинания. А също така да разширите приятелския кръг и подкрепата, която можете да получите.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на новолуние в сродния по стихия знак Скорпион. Чудесен момент в марсовия период на личната година, когато можете да направите важни житейски промени. Имате добър жизнен тонус и желание да свършите много неща. Бдете внимателни при работа с електроуреди, така също избягвайте претоварването на тялото си. Новолунието в зоната на любовта подсилва полето на личните отношения, в които ще изисквате да имате по-широки граници, повече свобода на действие и взаимно доверие. Отношенията с някои приятели, или хора на които сте разчитали, е вероятно да станат твърде обсебващи и обременяващи. Процесът на осъзнаване ще се развие по времето на ретроградната фаза на Меркурий, със съпътстващите я желания за преразглеждане и анализи. На свободните седмицата предлага добри възможности за срещи и контакти с вероятни бъдещи партньори. За двойките периодът е добър за зачеване при наличие на други подкрепящ обстоятелства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с новолуние в Скорпион. Всяка година Слънцето и Луната се срещат във вашия знак през есента. Сега обаче има допълнение, от опозицията на Уран към този съвпад. И той носи неочаквани ситуации и обрати, които повлияват връзките с околните. Опозицията поляризира отношенията до крайност, задава дилеми – дали да се обвържете трайно, или да се разделите окончателно. И това е както в личните отношения, така и в професионалните. Съвпадът на Меркурий и Венера в сряда е добър момент да заявите своята позиция. Планетата на хармонията е доминираща в него и може да даде по-плавна посока на излизане от сложна ситуация. От четвъртък Меркурий става ретрограден и ще се движи назад изцяло във вашия знак. Периодът 31 октомври- 20 ноември е време за равносметка, на дълбоко ровене в собствената си душа и търсене на вътрешни опори. Съмненията и неувереността са естествени спътници на меркуриевата ретроградност в собствения знак. Гледайте на това като на период за изпитание силата на характера, убежденията, вярванията, нагласите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои невероятна седмица. Новолунието в сродния по стихия воден знак Скорпион е силен акцент в юпитеровия период на личната година, който е ориентиран към професионалната изява. Новолунието дава много възможности за напредък, за развитие на идеи и проекти на един по-важен етап и тяхното разгръщане. Позицията на Уран към новолунието е рядко срещано астрологично събитие, и поради тази причина -важно. Уран срещу съвпада на светилата ви кара да се държите по нехарактерен за вас начин, дали по-грубо, по-откровено в изказа, или екстравагантно в поведението, но при всички случаи дава повод за обсъждане и критики. У някои се активира жаждата за приключения, за пътувания и забавления. В средата на седмицата ще имате и нещо конкретно предвид. Меркурий обаче предстои да стане ретрограден в тази зона, затова ако планирате пътувания в странство, преценете добре времето за тръгване.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 28.10.2019 / 5:38 /Новолуние в 4°Скорпион

Слънце опозиция Уран на 28.10.2019/ 10:15

Меркурий съвпад с Венера на 31.10.2019 / 0:05

На 31.10.2019 / 17:41/Меркурий навлиза в ретроградна фаза от 27°Скорпион

На 1.11.2019/ 22:24/Венера преминава в Стрелец

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

29.10.2019 /19:34 – 29.10.2019 /23:58

31.10.2019 /16:29 – 1.11.2019 / 4:38

3.11.2019 / 7:46 – 3.11.2019 /13:19

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии