Седмичен хороскоп 28 септември-4 октомври 2015

Kanion vodopadПълнолуние и лунно затъмнение в понеделник

в със Слънцето в сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Седмицата започва с пълнолуние в Овен. Опозицията на Слънцето и Луната ще бъде в кардинална ос, в 4-я градус на знаците Везни-Овен. Противостоенето на светилата е близо, само на 3 градуса от оста на лунните възли.

Слънце-Земя-Луна ще бъдат на една линия, затова ще наблюдаваме пълно лунно затъмнение. Явлението ще може да се наблюдава от най-източните части на Тихия океан, Северна и Южна Америка, Атлантическия океан, Европа, Африка, Западна Азия, най-западните части на Индийския океан и части от Антарктика.

Лунното затъмнение в Овен в началото на седмицата дава акцент върху връзките и отношенията между хората. Там където има противоречия, сега те ще изплуват на повърхността и ще изискват решение. Тъй като в ситуацията се намесва Лилит, която е в съвпад със Слънцето, може да се очаква повече драматизъм и категоричност в мисли, емоции и постъпки. Ретроградният Меркурий също се включва, което за някои хора ще даде добра възможност „да си го върнат“ на някого поне по словесен път.

Лунното затъмнение може да бъде съпроводено с някои събития в личния живот, ако съвпада с важни точки от наталната карта, с рожденото Слънце, или рождена планета, най-вече Луна, Марс, Венера,с осите на хороскопа – АС, МС, ДС, ИС, или рождените лунни възли.

Освен лунното затъмнение седмицата е бедна на астрологични аспекти, което я прави относително спокойна. Единственият значим аспект е съвпадът на Меркурий и Слънцето в меркуриевия ден на седмицата – сряда. Срещата на планетата на комуникациите и дневното светило ще бъде в 7-я градус на Везни Тя ще изпрати творчески импулс до родените в края на септември, октомври и ноември, както и в края на януари, май и юли. Родените в началото на кардиналните знаци Козирог, Овен и Рак е препоръчително да бъдат внимателни в общуването с околните и да премислят добре думите си,които понякога могат да бъдат по-нараняващи от действията.

Сатурн през тази седмица е в добра позиция спрямо участниците в затъмнението. Той ни съветва да подхождаме към всичко случващо се около нас с разбиране и приемане.

Спокойна есенна седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Пълнолуние във вашия знак, което се случва веднъж в годината. Но, в същото време и лунно затъмнение,което подсилва ефекта на пълнолунието. Родените в началото на зодията ще усетят по-силно влиянието му. По скоро като близък фокус на лични стремежи и амбиции, които са в противоречие с разбиранията на партньора, в личното пространство, или на партньорите в служебен план. Може би искате различни неща, или имате различно виждане по важен за вас въпрос. Обсъждайте, търсете варианти, позволете на минали опитности ваши, или на други хора, да ви помогнат да намерите вярното решение. Старата работа, колеги отпреди, могат да се окажат на едно и също място с вас. Петък и събота са подходящи за срещи със стари приятели.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак Овен е чудесен момент за разплитане на заплетени ситуации. Може би сте изправени пред дилема как да постъпите в един бъдещ момент, за който сега се правят подготовки. Имате различни варианти и никой досега не се оказва точният. В понеделник може, но по-вероятно във вторник да намерите удачното решение на задачата. Отношенията ви с хора отдалеч сега ще бъдат по-интензивни. Възможни са и внезапни, непредвидени, пътувания. Пълнолунието внася напрежение в отношенията с хора от близкия кръг, братя и сестри, племенници и братовчеди, съседи и съкооператори, и др., по повод общи планове или общи проблеми. Някои ще получат известие от място, на което са живели преди. Съученици ще ви търсят за заем или подкрепа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак Овен активира зоната на любовта, забавленията и децата. В понеделник ще ви бъде трудно да слагате под контрол емоциите си, опозицията на светилата осветява една зона и закрива друга, така представата за случващото се ще бъде донякъде нереална. Във вторник рационалният момент взима превес и ще можете да постъпвате по по-разумен начин. За някои в центъра на събитията ще са децата и всичко свързано с тях. Имате ангажимент с организация на забавления. Не подценявайте шегите на ретроградния Меркурий,който може да обърка и най-добре организираното събитие. Рискувате да изхарчите много време и средства за нещо, което в друг момент бихте решили с лекота. Бъдете внимателни при споделяне на информация в социалните мрежи, възможно е някой да злоупотреби с доверието ви.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои творческа седмица. Пълнолунието в предходния знак Овен е подхранващо въображението и стимулиращо креативната ви природа. Можете да се доверите на сънищата си, или поне на един от тях, като на добра прогностика. Някоя нестандартна идея как да раздвижите мебелите в дома, или какво ново да внесете в интериора, за да стане по-приятно за очите и сърцето, може да ви хрумне насън или точно преди събуждане. Ако се занимавате със събиране на есенна реколта, имайте готовност да реагирате на бързо променящи метеорологични условия, или разминавания с хората, с които сте се ангажирали. Проверявайте си уговорките, няколко телефонни обаждания преди да тръгнете на път,ще ви спестят време и нерви.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Макар да няма много мажорни аспекти през тази седмица, пълнолунието в кардиналния Овен, и включването на планетния управител в космичната ситуация, ви дава импулс за разчистване. Някои притеснения, или огорчения, трупани от известно време, ще си намерят отдушник в следващите дни. Някои непредвидени разходи могат да нарушат предварителните разчети. Ретроградният Меркурий прави съвпад със Слънцето в сряда, който ден е удачен за постигане на съгласие и споразумение. Проверете си сметките, може би има скрити резерви, които да пуснете в ход сега. Някои ще се радват на неочаквана финансова помощ или неполучени досега, но очаквани приходи.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в кардиналния Овен задава безпокойство в домашната среда. Това, от което бягате, ви застига и иска да му обърнете внимание. Имате несвършена или недовършена работа, задължения към близки хора, или започнат ремонт, който е плануван по един начин, а се развива по друг, с активното участие на ретроградния Меркурий. Опозицията на светилата ще противопостави домашните задължения на служебните, и ще ви кара да правите трудни избори, за да успеете да се справите с всичко. В понеделник вашите и чуждите емоции ще заглушават разума, затова не бързайте с важните решения. Вторник и сряда са по-добри в това отношение, ще можете да успокоите мисълта си и да намерите верния път. Вероятно ще имате добри предложения свързани с работата, но и към тях подхождайте с резерви докато не се запознаете с всички условия.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Пълнолунието в Овен, съчетано с лунно затъмнение, провокира повече емоции в приятелския кръг. Някои разминавания, или откровено подвеждане от приятели, ще излезе наяве, и ще ви накара да се замислите какво правите сред тези хора,и дали не е време да се разделите. Това може да бъде както в реалния живот, така и в социалните мрежи, където прекарвате част от времето си. В средата на седмицата планетният управител – Меркурий, движещ се назад, има среща със Слънцето. Понякога астрологията е много буквална, и това може да значи за някои хора, отново влюбване „от пръв поглед“ в някой, когото познавате вече, но сега го виждате с други очи. Стари чувства могат сега да избликнат с нова сила. Ако не беше участието на Лилит, нещата можеха да бъдат светли и приятно емоционално приповдигнати. Въпреки нея, търсете позитивното във всяка ситуация, и „Слънцето ще изгрее и на вашата улица“.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. Пълнолунието в Овен и съпътстващото го лунно затъмнение, поставят в една линия Слънцето от вашия знак, Земята и Луната в противоположния. Те излагат на показ всичките противоречия, които имате с околните. Вашата въздушна природа ще бъде провокирана за промени и новости,за един по-различен поглед, за по-оригинални и нови решения на старите проблеми. Колкото и да ви се иска да се опрете на опита, на натрупаните знания и отработените схеми, ще трябва да ги прилагате с повишено внимание, защото не всички работят. Някой интересен, екстравагантен, нестандартен човек за пореден път ще раздвижи духовете около вас. Слънцето и Меркурий, движещ се назад, са в дружеска прегръдка в сряда, в 7-я градус на вашия знак. Родените със Слънце в тази зона ще усетят най-силно ефекта на този аспект. Той може да бъде под формата на мисловен импулс или прозрение, на проясняване на съзнанието, или внезапен интерес на други към вашата личност.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои неспокойна седмица. Лунното затъмнение в Овен мотивира любознателната ви природа. Сега е момента да потърсите отново път към себеусъвършенстването, да се включите в подходящата за вас среда за повишаване на знанията и подобряване на уменията. Включвайте се в проекти, които са вече в ход и за които можете да помогнете да стигнат до успешен финал. Интересът към вас може да ви направи твърде самонадеяни в приказките. Средата на седмицата носи риск да говорите повече отколкото е необходимо, да бъдете разбрани погрешно или да изпаднете в недоразумения поради изкривена информация. Активирането на вашия управител Уран от преминаването на Луната през неговата позиция, е вдъхновяващо като ви прави извор на редица оригинални идеи, които да реализирате в близкото бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои емоционална седмица. Пълнолунието в Овен, противопоставя светилата в кардиналната ос и активира енергиите на кардиналния кръст. Пълнолунията винаги са предпоставка за по-емоционално възприемане на хората и случващото се около вас. В допълнение, затъмнението и включването на Лилит като участник, придават повече яркост и драматизъм. Пълната Луна в зоната на кариерата обещава раздвижване,което привлича внимание върху вашите способности и дава перспективи за нови по-добри професионални възможности. Ще трябва да се справите с някои свои страхове и предубеждения, да проявите смелост и настойчивост, особено в случаи, когато са засегнати спокойствието и сигурността на близките ви. В сряда стар приятел ще ви напомни за себе си.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица предлага някои предизвикателства. Пълнолунието в Овен ви дава кураж да вземете важно решение. За мнозина то ще е свързано със здравето, с предстоящ престой в болница или полагане на грижи за близък човек. Първите дни на седмицата могат да бъдат много натоварващи. В понеделник ще ви бъде трудно да мислите рационално. Опозицията на светилата активира емоциите и в повечето случаи чувствата ще доминират над разума. Във вторник и сряда обаче нещата са различни ще успеете да намерите относително прости решения на сложни въпроси. Разчитайте на интуицията си, или на съвета на доверен човек. Разчистете си отношенията с някой,с когото сте дълбоко свързани, не отлагайте, искайте или дайте прошка, но не оставяйте затлачени пътища.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои предизвикателна седмица. Пълнолунието в Овен поставя акцент върху финансовата сфера. Очаквате приходи, но имате да покривате и задължения. Стари, забравени или отложени, сметки ще предявят претенциите си в следващите дни. Ако имате свободни средства, не бързайте да ги инвестирате, търсете изгодната оферта, сравнявайте, направете си добре разчетите, и най-важното изчакайте Меркурий да се обърне. Направете проверка на общите сметки, за да се убедите, че всичко е наред и да отпаднат всички неоснователни съмнения. В интимните отношения си наложете по-бавен ритъм, не е нужно да бързате и да претупвате нещата. Сатурн сега ви преподава урока за търпението, и въздържанието.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 28.09.2015 година в 5:50 часа Пълнолуние в 4°Овен и пълно лунно затъмнение.

Слънце в съвпад с Меркурий на 30.09.2015 година в 17:38 часа.

Луната през тази седмица се движи между знаците Риби и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

29.09.2015 /10:45 – 29.09.2015 / 21:57

1.10.2015 / 13:44 – 1.10.2015 / 23:03

3.10.2015 / 20:18 – 4.10.2015 / 3:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Nevi каза,

    Писа на октомври 1, 2015 @ 9:56

    Ха,при мен се получи направо буквално както казва Муси. Един човек преди окло година направи нещо с което много ме засегна. Аз тогава нищо не казах нито направих,защото реших да съм мъдрата.Нали мъдрите отстъпват. Само че той не спря и продължи да говори разни нещо по мой адрес. Тази седмица съм доволна, па макар и от Лилит да е, в един момент след поредното словесно нападение реших да отвърна на удара. Ама така ми се беше насъбрало, че го заврях да не казвам къде. Той ме гледаше опулено и невярващ че съм способна на такива думи.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 1, 2015 @ 10:54

    Даа, интересно се е получило при вас. А на мен ретроградният Меркурий отново ми показа да не го подценявам. В един много напрегнат момент във вторник лаптопа ми заспа и не искаше да се събуди по никакъв начин. Включих стария лаптоп, след пет минути работа и той се отнесе. Два лаптопа отказаха да работят точно когато страшно ми трябваха. Добре че имам “Спешна помощ” за компютри наблизо та успях да се справя навреме.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии