Седмичен хороскоп 28 септември- 4 октомври 2020

2020 10 2Марс и Сатурн в квадрат

от 29-ти

Венера в Дева от събота

Плутон директен от 4 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с огнен тригон между двете планети на страстта- Венера и Марс. Точният аспект е във вторник, но мнозина ще усетят влиянието ден-два по-рано. Особено тези, в чиито рождени хороскопи огънят е активиран от планети и/или кардинални домове в него. Тригонът е аспект на удовлетворението, а с включването на лунните възли към него и оформянето на огнено-въздушната фигура „хвърчило“ получаваме картина на баланс между желано и получено. За кратко време, в понеделник преди обяд, Луната от Водолей добавя шепа емоционалност. Кой каквото търси, го намира.

Във вторник, 29 септември, приключа ретроградната фаза на Сатурн. Планетата на кармата тръгна назад на 11 май от 1гр.Водолей. На 2 юли прекоси границата и премина в Козирог, където сега, достигайки 25-я градус, се обръща. Изцяло в ретроградната фаза на Сатурн премина и ретроградната фаза на Юпитер, а двете заедно в ретроградната фаза на Плутон, която също приключва през тази седмица. Съвместяването на трите ретроградни фази, което е уникално като астрологично явление, доведе до значими промени в света. За някои от тях научаваме, но други остават все още скрити. Тъй като и трите планети се движат в знака на властта Козирог, то там са и най-големите размествания на пластове, позиции и влияния.

Квадратите не са така добронамерени като тригоните, още повече, когато са между „лошите момчета“. В първия час на сряда ретроградният Марс застава в точен тригон със стационарния, току що обърнал се Сатурн. Квадратурите са аспекти на конфликта и конфронтацията, на категоричната позиция и рязката промяна. А квадратурата на малфактори в кардинални знаци е като меч, който разсича възел. Наближава и квадрата на ретроградния Марс с Плутон,който ще стане точен през следващата седмица. Ще гърми и трещи силно както през тази, така и през следващите две седмици. Тези светкавици в нощното небе ще блеснат както в обществените отношения, така и в личния живот на много хора.

Марс е спартанец,свикнал на ограничения, Сатурн не търпи излишеството, а Плутон дърпа конците иззад завесата. Но Марс е все още ретрограден, а Сатурн и Плутон се събуждат през тази седмица. Навлизаме в драматичен период на годината. Предстои разчистване и поставяне на граници, там където има прекаляване.

Пълнолунието в кардиналния Овен подсилва ефекта на квадратурите, казвам в множествено число, защото както Сатурн е близо до Плутон, така и Марс е все още в компанията на Лилит и Ерис. Точната опозиция Слънце-Луна е на границата между четвъртък и петък, в 00:05 на 2 октомври. Луната в Овен си прави компания с Хирон, небесният учител, съучастник на пълнолунието, който назидателно размахва пръст на родените в тази зодия. Пълнолунието е време за реализация и разкриване на картите. Това което през пролетта е било само загатнато, сега ще се разкрие в пълната си картина.

В петък, 2 октомври, Венера стихва амбициите си след като премине от Лъв в Дева. Земните знаци получават подкрепа и от планетата на любовта, като на тяхна територия са общо пет планети. Земята обещава ред и спокойствие като дава път на тихата дипломация. Резултатите ще станат видими през третата десетдневка на октомври, когато планетата на хармонията направи аспекти с планетите от Козирог.

В неделя, 4 октомври, Плутон става директен от 22 гр. Козирог. Планетата на дълбоката трансформация поема по седем месечния директен отсек от орбиталния си път. Неговият втренчен остър поглед няма да пропусне нито една подробност.

В неделя Луната от Телец добре поставена към другите планети от земните знаци, ни подканя да се радваме на циганското лято, на слънцето и златната есен.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица с пълнолуние в Овен. Огненият тригон, с който започва тя носи благоприятна атмосфера в дома и сред близки хора. В средата на хора, с които имате близки разбирания позволява обединяване на усилията и напредък в начинания, които касаят повече хора. Работете внимателно с информацията. Меркурий от Скорпион ви води до тайни, с които не е безопасно да се заигравате и да ползвате за своя изгода. Пълнолунието във вашия знак ви прави център на случващото се и насочва прожекторите към вашата личност. Обръщането на Сатурн и Плутон през тази седмица подобряват условията за напредък в професионалната сфера. Квадратът на Марс и Сатурн обаче предполага нещата да не стават леко и гладко. Заредете се с позитивизъм и търпение.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Огненият тригон в началото и ви поставя в изгодна позиция да искате, и да получавате. Добър период за навлизане в нова социална среда. Пълнолунието в другия огнен знак Овен е чудесен момент за реализация на планове от близкото минало, особено такива свързани с образование и повишаване на квалификацията. Ретроградността на Марс в тази зона и квадратите му със Сатурн и Плутон е възможно да „сложат прът в колелата“ на някои намерения през тази и през следващата седмица, особено ако зависят от хора с по-висока от вашата професионална, и социална, позиция. От петък Венера в Дева е на разположение за решаване на финансови въпроси. Когато навлезе в зоната на тригоните с планетите от земните Телец и Козирог, ще се появят още по-добри възможности.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Венера и Марс, които са в хармонична връзка, насищат с емоции пространството около вас в началото на седмицата. Радвайте се на краткия период на това влияние, защото почти едновременно се включва напрегнатия аспект между Марс и Сатурн. Там където има твърде много, ще бъдат наложени ограничения. Особено ако има намесени финикийски знаци. Сатурн от зоната на личните доходи става директен, след дни и Плутон. По този начин, ако сте търпели ограничения и несполуки в приходите, то директните планети са готови да ви подкрепят и да променят ситуацията. Не веднага, защото са твърде бавни, а след дни, когато достигнат средната си скорост. Сполука ви очаква в дните на пълнолунието в Овен. От петък Венера се пренася в професионалната сфера и оттам ще ви учи на дипломация и маниери.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои професионално силна седмица. Огненият тригон на планетите на страстта в първите дни задават подкрепа от близката среда, което ви е много нужно в този период. Изправянето на двете мощни планети в Козирог до края на седмицата водят до активност в земните знаци, което влияе добре на вашите планове, с отваряне на възможности, които досега не са се проявили. Квадратът на Марс и Сатурн ще ви мотивира достатъчно, за да сложите забрана за достъп на хора, с които не искате да се сближавате, или такива за които е настъпил подходящ момент за раздяла. Пълнолунието в предходния знак прави възможно и уместно такова разчистване. Венера от Дева обещава месец на емоционална подкрепа, на добри възможности пред връзката, или ако нямате, за създаване на такава.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е позитивно вдъхновяващо, заради романтичния огнен тригон между Венера и Марс и включените лунни възли от подвижната ос Близнаци-Стрелец. Идването на Венера във вашия знак,в петък, поддържа и продължава темата любов, връзки, стари и нови, подреждане на пъзела в личните отношения поне за месец напред. Обръщането на Сатурн и Плутон от Козирог повлияват зоната на любовта, творчеството и децата и дават мощен импулс на усилията, които влагате. Пълнолунието в Овен е кулминация на конфликт породен от различия в интимната сфера. При някои може да бъде свързан с извънлимитни разходи по общи сметки или съвместна собственост.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата е забележителна с обръщането на Сатурн. Планетният управител излиза от ретроградната фаза във вторник. Това забележимо ще повлияе най-вече професионалната реализация,но ще окаже влияние и върху личните дела. Квадратът на ретроградния Марс може да обърка някои планове, да внесе още по-голямо напрежение в отношенията с определен човек, затова ще ви е нужно повече от всякога търпение. Пълнолунието в Овен ще ви принуди да видите проблемите в домашната среда и да се захванете сериозно с тяхното решаване. Много идеи и съвети ще ви предлага планетата на красотата и хармонията, когато премине в петък в другия земен знак Дева.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на промените. Обръщането на Сатурн, а по-късно и на Плутон, в зоната на тайните, на притежанията и дълбоките чувства, задават нови теми, на които да обърнете внимание. Квадратът с ретроградния Марс провокира конфликти с приятели, с хора, с които работите в екип и такива, на които разчитате за подкрепа. Пълнолунието в кардиналния Овен носи вероятност от раздели и значими промени там. Интересни предложения ще имате в сряда. Венера от Дева ще ви помага да хармонизирате отношенията в семейната среда, както и да я направите по-комфортно и уютно място.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Началото е романтично оцветено от огнения тригон на планетния управител с Марс. Усещането за хармония и разбирателство с околните е вдъхновяващо, но краткотрайно. Като кардинален знак сте в обсега на влияние на напрегнатите аспекти в кардиналните знаци. Марс от зоната на партньорството, все още ретрограден, е в квадрати с планетите от Козирог, движещи се в зоната на дома и семейните отношения. Някои неразрешени конфликтни теми могат да намерят своя пик на изразяване в дните на пълнолунието в Овен. Изправянето на Сатурн и Плутон е добър момент за възстановяване на реда и добрите взаимоотношения в близката среда. В това отношение имате подкрепата на планетния управител. Венера влиза в предходния земен знак Дева в петък и ще се движи там до 28 октомври.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Вашето мнение е важно за околните, още повече, ако имате смелостта да го заявите пред широк кръг от хора. Огнено въздушната енергия в началото на седмицата подкрепя смелите, но също така се влияе от харизмата ви. В сферата на информацията, където от три месеца е Марс, а и ретрограден сега, търпите противопоставяне и конфликти, които през тази и следващата седмица ще ескалират заради напрегнатите аспекти на планетата-воин със Сатурн и Плутон. С обръщането им в права посока се появява възможност за изкристализиране на истината. Пълнолунието в Овен прави социалният ви живот динамичен и показен. Можете да станете обединителен център на идеи и надежди на много хора, активен участник и водач.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак сте уязвими от сложните аспекти, които се развиват между планетите в Козирог и Овен. В началото на седмицата огнения тригон с Венера в зоната на финансите, ще и помогне да намерите правилното решения на паричен проблем. Квадратурите на ретроградния Марс с директните вече Сатурн и Плутон през тази и следващата седмица ще изкарат на повърхността сериозни противоречия в партньорството. Пълнолунието в Овен е време за ярки събития. В професионалната сфера е възможно да бъдете подтикнати да смените работното място, позиция, да прекратите трудов договор. В личните отношения също са възможни пикове на конфликтност. Сряда е добър ден за осмисляне и търсене на решения.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои семейно ориентирана седмица. Огненият тригон от началото на седмицата обаче внася раздвижване в професионалната сфера, където отношенията могат да станат ярки и в някои случаи твърде лични. Квадратът на Марс към Сатурн може да стопира всеки градивен диалог, и да ви попречи да стигнете до разумни решения. Изправянето на Сатурн в зоната на комуникации, на отношенията с роднини, може да отвори терен за стоплянето им в следващите дни. Изчакайте влиянието на напрегнатите марсови аспекти и направете опит. В дните на пълнолунието в Овен може да откриете колко сте напреднали с прилагането на диетата, или да оцените ефективността на своята работа. На повече приятелско внимание ще се радвате от петък нататък с навлизането на Венера в Дева.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. В първата половина Луната е във вашия знак, което ви поставя пред погледа на много хора. В сряда, когато Луната направи съвпад с планетния управител, ще имате нагледен пример за това какво впечатление сте направили и какъв резултат сте постигнали. Ретроградният Марс от зоната на личните доходи е много провокативен през тази и следващата седмица с напрегнатите аспекти към Сатурн и Плутон от зоната на колективната дейност и приятелите. Конфликтите са неизбежни, но могат да станат катализатор на важни за вас промени. Пълнолунието в Овен внася целебно раздвижване в зоната на приходите и реализация на активности от последните месеци.

Дати на някои астрологични събития

Венера в тригон с Марс на 29.09.2020/ 4:01

На 29.09.2020/ 8:10/ Сатурн директен от 25°Козирог

Марс квадрат със Сатурн на 30.09.2020 / 0:49

Слънце опозиция Луна на 2.10.2020 / 0:05, пълнолуние в 8 Овен

На 2.10.2020/ 23:47/Венера влиза в Дева

На 4.10.2020/ 16:31/ Плутон директен от 22°Козирог

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Телец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

28.09.2020 10:17 – 28.09.2020 18:34

30.09.2020 20:29 – 1.10.2020 5:47

3.10.2020 8:47 – 3.10.2020 18:12

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии