Седмичен хороскоп 28 февруари-6 март 2022

2022 3 2 на 2 март

Венера във Водолей

Марс във Водолей

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в интересна астрологична седмица. Преходната между двата месеца, февруари и март, е седмица на съвпадите. Предстоят ни три значими съвпада в три последователни знака на зодиака, Козирог, Водолей и Риби. И тъй като тези знаци са най-тясно свързани с големите маси хора, то и тези съвпади ще предизвикват изблик на енергия, на реакция, на огън, който възпламенява, който топли, но също така пари и изгаря. Седмица преливаща от инициативи и идеи от всякакъв порядък, с огромно количество случващи се събития, което ще затрудни международните  наблюдатели и анализатори.

Съвпадът на Меркурий и Сатурн във Водолей отбелязва понеделник като ден на рационалните решения, умни, мъдри, неемоционални. Той става точен на 2 март в 18:32ч, в 18 градуса Водолей. Енергията му е подсилена от Луната, която от понеделник вечерта до вторник сутринта преминава през него, образувайки с двете планети въздушен стелиум.

В Козирог, знакът на властта, се събира стелиум от трите планети Марс-Венера-Плутон. Марс и Венера се движат синхронно в последните градуси на земния знак,сближавайки се с Плутон. На 3 март правят точен съвпад с него, с разлика от няколко часа. Така и без това силната земна енергия получава още едно ускорение. За последно. Тригоналната им връзка със СЛВ подсказва, че промените,които провокират са насочени към бъдещето, с цел усвояване и трайно установяване. В знака на властта двете планети работят в една посока, но с различни методи. Марс е воина, който напада и завладява. Венера е дипломацията, чиято цел също е власт, но с методите на убеждаването и търсенето на взаимна изгода. Изглежда твърде материалистично, и е така.

Третият съвпад, отново стелиум е в деня на новолунието и след него. Съвпадът на Слънцето и Луната е на 2 март в 19:34 часа в 12 градуса Риби. Почти едновременно със съвпада Меркурий-Сатурн. Юпитер е само на два градуса разстояние в 14Риби. Така вечерта на 2 март се оформя стелиума Луна-Слънце-Юпитер. Юпитер като съучастник в новолунието е астрологично събитие с интервалност от 12 години. Но всъщност за последно Юпитер е бил близо до съвпада, също на 2 градуса разстояние, преди два юпитерови цикъла, по време на пълното слънчево затъмнение на 26 февруари 1998 година.

Включването на Юпитер към новолунието разширява границите на желанието ни да бъдем полезни и в подкрепа на нуждаещите се. Във времена война, както сме сега, поривът да се помогне всячески на потърпевшите от военните действия, ще обедини много хора. На 3 март,четвъртък, Луната пренася енергия от Юпитер към Нептун,и така в сутрешните часове и преди обяд на този важен за нас ден четирите космични тела в знака на прошката, благодарността и състраданието,заедно ни дават пример за обединение и почит към саможертвата на тези преди нас, за нас и за след нас.

Също на 3 март Марс и Венера правят съвпад с Плутон,като така усилват властолюбивите амбиции и манипулативността на определена прослойка през втората половина на деня.

Страстите утихват в петък,когато Слънцето и Юпитер правят съвпад в 14Риби.Позитивността на този аспект ще укрепи вярата и ще донесе душевна радост на много хора. Съвпадът се развива във времето напред около седмица, трите планети правят стелиум, докато Слънцето се прехвърли към съвпад с Нептун на 13 март.

В неделя сутринта Венера и Марс напускат Козирог и преминават едновременно във Водолей, където е и точния им съвпад. С това се приключва с доминирането на земните знаци,но също така и на кардиналния кръст, когато с по-голяма лекота се взимат категорични смели решения. Навлизаме в период на силно влияние на въздуха и неподвижните знаци, когато идеи и обещания ще има много, но реалните стъпки ще се бавят.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстоящата седмица предлага богат набор от преживявания. Дните до новолунието в Риби в сряда отдайте на неща, или хора, с които искате да се разделите. Разделяйте се с всичко, което е застояло, което е старо и изветряло, което не работи и ви притиска като роб в дълбок коловоз. В сатурновия период на личната година сте, време на равносметка и оценка,на търсене на новото, в което да се разгърнете в следващите месеци. В това отношение имате подкрепата на съвпада на планетния управител с Венера и съвместния им тригон към СЛВ в Телец. Той приканва „да слезете на земята“, да зададете на амбиции, планове, намерения по-практична форма и цел. За творческите личности, седмицата предлага много вдъхновение и нови ценни идеи за реализация.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои финансово ангажирана седмица. Използвайте дните до новолунието да изясните позициите си с партньор/и. Уточнете роли и задължения, квоти и участия, особено ако планирате сериозни инвестиции. Във вторник е възможно раздвижване в застояли теми, предложения и нови планове. Новолунието в Риби, в сряда, в зоната на споделените финанси, подкрепя обединяване на ресурси за по-големи и дългосрочни цели. Купуване-продаване на собственост също е в темата на новата Луна след сряда. Добър период за уреждането на спорни въпроси по наследственост, дори и чрез водене на съдебни дела.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да пътувате, макар и наблизо. Предстои ви активна комуникация с повече хора, размяна на писма, оферти, уточнения. Новолунието в Риби е в зоната на дома и отношенията с най-близките. Срещата на светилата в това сакрално поле сега е в компанията на Юпитер, планетата на благоденствието. С новолунието при вас идват нови възможности за подобряване на жилищните условия. Някои ще си купят нов дом, други ще направят размяна за нещо по-добро, при трети ще се създадат условия за сериозен ремонт. Покупко-продажба на имот в този период е добра идея.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои активна в професионално отношение седмица. Бойният дух, който ви е обладал в предходната, ще се развихри в тази. Ще искате, ще имате претенции към другите, към несъгласните с вас, ще се опитвате отново и отново да привличате внимание и да налагате мнението си. Стелиумът в Козирог, в който участва и планетният управител, ще бъде катализаторът на тази повече социална, отколкото лична активност. Предстои ви вдъхновяващо новолуние в Риби. Освен Слънцето и Луната в него участва и благодетелят Юпитер. В зоната на желанията с това новолуние имате шанс да сбъднете нещо дълго чакано. При някои ще се случи сега и веднага, при други в дните на някои от следващите пълнолуния.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак Риби. Съучастието на Юпитер в него, придава особен колорит и грандиозност на случващото се в средата на седмицата. Стелиумът Венера-Марс-Плутон в зоната на любовта, страстта, творчеството и децата поддържа пламъкът жив и силен. В този много съзидателен период на живота си можете да постигнете много. Добър период да взимате важни решения за себе си и любимите хора, да планирате и да предприемате значими начинания, облягайки се на присъщата ви аналитичност и разум. До новолунието разчистете това, което ви пречи, освободете място за новото да влезе в живота ви.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица активна във финансово отношение. Ще се налага да подхождате по-прагматично при разпределяне на ресурсите си. Премисляйте добре накъде да насочите вложенията си. С новолунието идват нови възможности. Очакват ви интересни оферти, особено такива свързани с движимо имущество, ПМС, бяла или офис техника. За ученолюбивите новолунието в Риби дава шанс да попаднат на точното място и да придобият необходимите им знания. На някои ще се наложат пътувания по суша, а други ще предприемат такива по вода. В края на седмицата Венера и Марс ви напускат, а с тях и съпътстващите силни страсти и ярки преживявания.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна, но в голяма степен успешна седмица. В първите дни Луната от Водолей ви вдъхва увереност и надежда за справяне. Преминавайки през съвпада Меркурий-Сатурн, заедно ви насочват към ясни мисли, основани на здрав разум и умела стратегия. Можете да прекъснете контакти и връзки, които не са ви потребни. Новолунието в Риби идва с активното участие на планетата гигант Юпитер. Този благодатен стелиум в зоната на професионалната изява ви се случва за пръв път поне от 12 години. Възползвайте се по най-добрият начин от ситуацията. Не губете време в излишно философстване и отлагане.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Приповдигнатостта, която тя предизвиква ще ви владее през цялата седмица. Венера е в стелиум с Марс и Плутон, което прави зоната на дома и отношенията с най-близките изпълнена с много емоции и запомнящи се преживявания. Съвпадът Меркурий-Сатурн в зоната на страстите има донякъде отрезвяващ ефект като ви предпазва от залитане и вземане на прибързани решения. Разчиствайте гардероба си от всичко старо, което сте скрили вътре. Новолунието в Риби е в компанията на Юпитер, което оказва благоприятно влияние върху здравето и увеличава възможностите да намерите подходящите начини за разтоварване, почивка и забавления.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във вашия знак. Ще бъдете в центъра на вниманието на кръг от хора, с които сте свързани. Съвпадът на Меркурий и Сатурн на ваша територия изисква сериозност и добро обмисляне на всяка стъпка. Сатурн е кармично сито, през което минават вашите мисли, намерения и действия. Новолунието в Риби е в зоната наличните доходи. Близостта на Юпитер разширява възможностите за придобивки и стабилизиране на доходите. В края на седмицата, в неделя, Венера и Марс почти едновременно идват на ваша територия. В синхрон ще се движат дълго време, почти месец, разнообразявайки живота ви, правейки го по-динамичен и цветен.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица с новолуние в другия воден знак Риби. Такова новолуние има всяка година. За пръв път от 12 години насам, към новолунието се присъединява Юпитер в Риби. Това вдъхновяващо трио може да насочи живота ви в съвсем нова посока. Мислете за нови партньорства, съдружия, за нови инвестиции, за развитие и разгръщане. Мечтайте и планирайте, придържайте се към реално изпълними планове и начинания с практическа насоченост. За необвързаните периодът е добър за нова връзка, и също така за годеж и брак.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Новолунието в зоната на любовта е всяка година през февруари-март. За пръв път от 12 години обаче към него се присъединява Юпитер. Близостта му със съвпада на светилата и с Нептун в Риби задава силен съзидателен импулс в полето на страстта. Накъде ще го насочите е личен избор. В дните преди новолунието се освободете от неща, които пречат на отношенията ви с любими хора, разчистете недоразуменията, изяснете това, което ви разделя. Добър период за планиране на общо бъдеще, за свиване на гнездо, за зачеване на дете.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица с новолуние в Риби. В сряда, 2 март, в 19:34 ч, Слънцето и Луната се срещат в 12 градуса Риби. Новолунието в собствения знак е чудесното време за новости да навлязат в живота ви, за промени, които да ви тонизират и мотивират да се движите напред. През тази година имате голям бонус. Юпитер е близо до съвпада на светилата, а това е указание за широко отворени врати на възможности и подкрепа. Не се разпилявайте в много посоки. Изберете си цел и насочете приливната вълна натам, за да берете обилни плодове в някое от идващите пълнолуния, и най-вече това във вашия знак през месец септември.

Дати на някои астрологични събития

На 2.03.2022 /19:34/ Новолуние в 12°Риби

Слънце 0 Юпитер на 5.03.2022 /16:06

На 6.03.2022/ 8:22/ Марс във Водолей

На 6.03.2022/ 8:29/ Венера във Водолей

Луната е без курс на:

1.03.2022 4:01 – 1.03.2022 22:53

3.03.2022 23:45 – 4.03.2022 2:52

6.03.2022 6:01 – 6.03.2022 10:00

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии