Седмичен хороскоп 29 април-5 май 2019

Новолуние в Телец на 5 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата между Великден и Гергьовден е бедна на значими астрологични аспекти. Два са акцентите – ретроградността на Сатурн и новолунието в Телец.

Сатурн навлиза в ретроградната си фаза, както всяка година, седем месеца след предходната ретроградност. Това се случва на 30 април 2019 година, в 3:53 ч. Кое е интересното сега в този цикличен процес, в който в една календарна година Сатурн е пет месеца в ретроградна фаза и седем месеца извън нея. От една страна връзката му с ретроградната фаза на Плутон. Двете планети се движат едновременно в Козирог от края на 2017 година. Разликата в дължината на ретроградните фази е около един месец в полза на тази на Плутон, който е шест месеца ретрограден и шест месеца директен. И както се случва при цикличните процеси между повече обекти, настъпва момент на сближаване, на съвместяване, на синхроничност, или такъв на раздалечаване, разместване, асинхрон. Сега сме в период на сближаване и съвместяване на ретро фазите на двете планети.

Всяка година ретроградната фаза на Сатурн започва с около 13 дни по-късно от предходната. Средно толкова градуси изминава планетата за една година. При Плутон е същото. Той напредва за една година с около 2 градуса. С два дни по-късно започва ретроградната му фаза всяка година в сравнение с предходната.

В период сме на синхрон между ретроградните фази на Сатурн и Плутон. Това става очевидно през 2018 година, когато двете планети почти едновременно, само с разлика от 4 дни, започват обратното си движение. Сатурн става ретрограден на 18.04.2018, а Плутон от 22.04.2018 година. А от тази година започна съвместяването на фазите.

Плутон стана ретрограден на 24.04.2019 година от 23°Козирог, а Сатурн тръгва назад на 30.04.2019 г от 20°Козирог. Двете планети ще се движат едновременно назад до 18 септември, когато Сатурн се изправя от 13Козирог, последван от Плутон на 3 октомври, обръщащ се на 20-я градус на земния знак.

Съвместяването на ретроградните фази на Сатурн и Плутон ще се случи в две поредни години – 2019 и 2020. От следващата година ретроградните фази започват процес на изместване.

Докато ретроградните фази на Сатурн и Плутон се съвместяват, влизат една в друга като период от време, през тази и следващата година ще преминем през две важни астрологични събития. През тази година Сатурн и Плутон ще се движат назад в компанията на ЮЛВ. Тъй като лунните възли се движат обратно на движението на планетите, то тройката астрологични обекти ще танцува заедно в ритъм през цялата дълга ретроградна фаза на Плутон като най-голямото разстояние между тях ще бъде от 6 градуса, с което се запазва взаимното, общо влияние като планетна двойка. Нещо повече, за този период Сатурн ще направи три пъти съвпад с ЮЛВ, веднъж на 30 април в 20Козирог, втори път на 3 юли, при пълно слънчево затъмнение, в 17 Козирог, и трети път, вече директен -на 27 септември в 14 Козирог.

Сатурн и Плутон в знака на властта Козирог, едновременно ретроградни, изискват много дълбоки промени, фундаментални трансформации, осъзнаване на най-важното, с много разум и смисленост. Включването на ЮЛВ, който е събирателен образ на всичко старо, изживяно, на всичките предразсъдъци и стари модели, които са работили в миналото, но вече нямаме нужда от тях, защото сме се изкачили на друго стъпало. Изискванията към нас са други, в по-горен клас сме и житейските ни задачи са по-сложни. Трупане на пари, на имоти, злоупотреба с власт, съзнателното изкривяване на истината, неуважение към другите, манипулацията, насилието над по-слабите, егоизмът, пренебрегването на обществените норми, правила и закони, живеенето за днес без мисъл за утре, за последиците от това, което правим днес, и ред други, това са стари, изживяни вече форми. Трябва да излезем от тях. Ако не го направим съзнателно, с разбиране, ще ни принудят външни фактори. И това се случва сега, в настоящето. Процесите на разпад, разрушаване на старото, гнилото и разложеното, ще стават все по-дълбоки и видими. Тройката Юпитер-Сатурн-Плутон ще бъдат едновременно ретроградни от 30 април до 11 август, поставяйки голямата лупа върху законите и тяхното прилагане, законността, морала, честността, истината.

През следващата година, за втори и последен път, ретроградната фаза на Сатурн попада изцяло в тази на Плутон. И нещо повече, имаме тройно съвместяване, три ретроградни фази една в друга на три далечни планети. На 25.04.2020 година Плутон става ретрограден, последван от Сатурн на 11.05.2020. Съответно Сатурн излиза пръв на 29.09.2020 г, а на 4.10.2020-та Плутон става директен. Ретроградната фаза на Юпитер е в периода на ретро фазата на Сатурн, като матрьошки. На 14.05.2020 г Юпитер тръгва назад от 27°Козирог, на 13.09.2020-та става директен от 17°Козирог. Сега само споменавам, а след година ще говорим по-подробно.

Меркурий играе активна роля в седмичната астрологична картина. Най-близката планета до Слънцето се движи по принцип бързо, а сега направо галопира по Овен, от което аспектите и с планетите са относително краткотрайни. Но в никакъв случай не са маловажни. Особено напрегнатите, както сега, когато е в зоната на квадрат към л.възли и двойката ретроградни Сатурн-Плутон. От сряда до петък планетата на комуникациите е предизвикателна и подтиква за остри диалози, самоцелни спорове, компроматни изблици, казване на истини и неистини, жонглиране с думите в зависимост от интереса на казващите ги. И времето ще бъде променливо, ту слънчево, ту мрачно, дъжд, градушки и ветрове.

В неделя е новолунието в Телец. Слънцето и Луната се срещат на 5.05.2019 година, в 1:45 ч.,соф.вр.,в 14°Телец. Вторият знак на зодиака е символ на парите и притежанията, но също така и на моралните устои, на собствения етичен кодекс, на собствената представа за красиво, и за добро. В края на седмицата Марс прави напрегната конфигурация с Юпитер (опозиция) и Нептун (квадрат). Неспокоен край на тази седмица и началото на следващата.

***

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии